Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
merula - 3 Września 2010, 16:30
ketyow, cos mi się kojarzy że był taki sklep na Żelaznej, między Prostą i Alejami. Ale głowy za to nie dam.
Kai - 3 Września 2010, 20:16
ketyow, ha, ja miałam 1700 prezentu od banku. Nigdy bym nie wszczynała afery, gdyby nie to, że sądziłam, że dwa razy ściągnięto od mojego klienta, który jest wzorem uczciwości i w ogóle kochamy ze sobą współpracować. No, ale wszczęłam i odjęli. Szkooooda.
nureczka - 5 Września 2010, 11:13
Korzystam z bezpłatnej wersji Zone Alarm. Zastanawiam się nad dokupieniem modułów płatnych - chodzi mi głównie o coś antywirusowego. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym oprogramowaniem? Albo inne propozycje dobrego zabezpiecznia antywirusowego? Przez jakiś czas korzytałam z "Pandy", ale zabijała wydajność systemu w sposób niewyobrażalny.
ilcattivo13 - 5 Września 2010, 12:10
nureczko, im dokładniejszy i bardziej skomplikowany antywirus/IS, tym bardziej będzie obciążał system.
Mój Kaspersky przez ostatnie trzy dni aktualizuje się średnio co godzinę (zasuwają chłopaki ostro, bez dwóch zdań) i musiałem wyłączyć kilka opcji, bo nie dało się pracować. Z drugiej strony, komp ma technologicznie 7 - 8 lat i ma prawo nie wyrabiać...
Adon - 5 Września 2010, 13:01
nureczko, jeśli chcesz zachować wciąż darmowego zonealarma jako firewalla, musisz się liczyć, że nie każdy antywirus będzie z nim współpracował w zgodzie. Co sprawdzone i mogę polecić, to Bitdefender (także w wersji z firewallem jeśli chcesz).
Ziemniak - 5 Września 2010, 20:19
Ja używam Comodo firewall, ma moduł defense i jest całkiem niezły. Można do niego dołożyć antywirusa, jest całkiem przyzwoity.
hrabek - 6 Września 2010, 11:18
Najlepsze antywirusy to ESET i F-Secure. Oba bardzo szybkie. I oba występują w wersji "Internet Security", czyli mają także kontrolę ruchu w sieci. Może takie rozwiązanie zamiast darmowego firewalla? A jeśli nie, to sam antywirus też się sprawdzi. Za Eseta ręczę, bo używam, za F-Secure'a ręczy mój kolega z branży (więc ma doświadczenie z instalacjami na wielu komputerach i ich późniejszym działaniem), za którego ja ręczę.
Ziemniak - 6 Września 2010, 11:42
hrabek, a jak ze zdalnym zarządzaniem. Bo u nas używamy McAfee właśnie ze względu na świetny moduł zarządzający, ale poza tym ten antywirus to porażka, żre straszne ilości zasobów.
Adon - 6 Września 2010, 11:47
ESET tak, F-Secure nie.
hrabek - 6 Września 2010, 12:47
Ale F-Secure to przecież nie McAffee. Doświadczenia z McAffee mówią mi, że rzeczywiście program ten zżera mnóstwo zasobów. Ale moje doświadczenia z nim skończyły się 3 latat temu, jak zmieniłem pracę. Teraz używamy Symanteca, który jest jeszcze gorszy.
Co do obu programów to wypowiadałem się jako prywatny użytkownik, nie jako korporacyjny. Kolega, który instaluje F-S jest z niego bardzo zadowolony, a że to on nim zarządza, to zakładam, że moduł zarządzający jest dla niego wystarczająco dobry.
Fidel-F2 - 7 Września 2010, 17:09
czy zwykłe bezprzwodow czy też kablowe klawiatury peryferyjne można dodatkowo podłączyć do laptopa i z nich korzystać?
nureczka - 7 Września 2010, 17:11
Fidel-F2, można. Na 200%
Fidel-F2 - 7 Września 2010, 17:13
bez żadnych szczególnych warunków? po prostu podłączam i działa?
nureczka - 7 Września 2010, 17:14
Fidel-F2, tak. Przynajmniej u mnie zawsze tak działało. A klawiaturę podłączam, żeby mieć drugą, z rosyjskimi literkami wydrukowanymi na klawiaszach. Działają obie jednocześnie - i ta dołączona, i ta wbudowana.
Fidel-F2 - 7 Września 2010, 17:20
no to bomba, dzięki, syn tak namiętnie grywał w różnorakie gierki wyścigowe, że strzałka 'do przodu' przestała reagować no i teraz robi kocie oczy ze Shreka
Jaden Kast - 7 Września 2010, 18:46
Fidel-F2, oczywiście zakładając, że klawiatura albo odbiornik będą na USB (względnie laptop jest stary i posiada wejście PS/2). Poza tym nie ma przeciwwskazań.
nureczka - 7 Września 2010, 20:07
Jaden Kast napisał/a | Fidel-F2, oczywiście zakładając, że klawiatura albo odbiornik będą na USB |
Ja musiałam drogą kupna nabyć przejściówke PS2 - USB, bo rosyjskich klawiatur USB nie bylo.
Fidel-F2 - 7 Września 2010, 23:16
działa
nureczka - 10 Września 2010, 20:43
Usiłuję wstawić coś takiego:
do podpisu.
Gdy wstawiam kod do treści wiadomości, wszystko wyświetla się jak należy (co widać). Gdy wstawiam w profilu do pola "Podpis" wyświetlają się krzaki
Dlaczego?
Co mam zrobić żeby było dobrze?
Martva - 10 Września 2010, 20:45
Bo na naszym forum nie można mieć obrazka w podpisie. Chyba. Znaczy chyba o to chodzi.
Agi - 10 Września 2010, 20:46
Nie mamy opcji pozwalającej na wstawianie obrazków do podpisu, musiałabyś to wstawiać do każdego posta oddzielnie.
nureczka - 10 Września 2010, 20:51
Agi, dzięki za wyjaśnienie. Ale to smutne
Ale cwaniak z tego foruma. Zorientował się. A przecież wstawiam tylko kod HTML, a nie obrazek.
nureczka - 11 Września 2010, 16:20
Z innej beczki. Piec gazowy dwufunkcyjny Czy ktoś ma w tej materii doświadczenie?
Mój obecny odszedł do lepszego świata i koniecznie muszę kupić nowy przed zimą. Nie mam bladego pojęcia na co zwrócić uwagę tak, żeby z jednej strony nie przepłacić, a z drugiej nie kupić badziewia, które mi się zaraz popsuje.
ilcattivo13 - 11 Września 2010, 17:12
z piecem na drewno - dolnego, trójfazowego spalania (zgazowujący, tzw. "na Holzgaz") bym pomógł, ale jeśli chodzi o zwykłych "gazowników", to odpadam.
Lynx - 12 Września 2010, 11:35
Padła mi drukarka, stary canon pixma. Byłyśmy z niej bardzo zadowolone bo była prosta i tania w utrzymaniu- cena tuszu. I tu powstaje pytanie: jeśli chciałabym kupić urządzenie wielofunkcyjne to jakie najlepiej, żeby było niezłe, proste w obsłudze i spełniało warunek niedrogich tuszów?
Adon - 12 Września 2010, 13:22
Chcesz coś taniego w eksploatacji to rozważ drukarkę laserową. Niby droższy zakup jednego cartridge'a, ale w perspektywie czasu dużo bardziej opłacalny, bo o wiele więcej na nim wydrukujesz.
Lynx - 12 Września 2010, 14:53
Nie mam aż tyle kasy na drukarkę, dlatego rozważam wielofunkcyjne. Skaner by się przydał...
Adon - 12 Września 2010, 15:03
Drukarki laserowe potaniały bardzo już dość dawno temu, jesteś teraz w stanie kupić urządzenia w cenie poniżej 300pln.
I jeśli chcesz wielofunkcyjne, też się znajdą np. Samsung SCX-4600. Choć imo jak coś jest do wszystkiego, jest do niczego, dlatego wolę osobne urządzenia, ale rozumiem wygodę urządzeń typu wszystko w jednym.
Lynx - 12 Września 2010, 15:29
Adon, mam ok. 200 pln na to Zastanawiam się, czy jednak nie kupić po prostu jakiegoś canona, zwykłej drukarki atramentowej. Po prostu ktoś mi w sklepie komputerowym polecił epsona wielofunkcyjne i szukam teraz niezależnej opinii osób, którym ufam.
Adon - 12 Września 2010, 15:38
Lynx, w perspektywie czasu na tą atramentówkę wydasz o wiele więcej, bo materiały eksploatacyjne są dużo droższe. No, chyba, że mało drukujesz, ale wtedy znów zonk, bo atramentówki mają to do siebie, że dysze lubią dość szybko zasychać nie używane. IMO najtańsza laserówka to lepsze rozwiązanie.
Jeśli zaś chodzi o opinie na temat marek, to i canon i epson robią niezły sprzęt.
|
|
|