To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

dalambert - 5 Wrzeœśnia 2012, 12:36

Rafał, co do brydża pełna zgoda :)
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2012, 14:35

Rafał napisał/a
Szkoda, że nie skończył na podręcznikach do brydża, to mu wychodziło kapitalnie, naprawdę można je polecać każdemu brydżyście - i całkiem zielonemu i tym niby zaawansowanym.
uczyłem się na nich grać i potem przez lata korzystaliśmy rozwijając system
Kai - 5 Wrzeœśnia 2012, 19:30

Dzisiejsza jazda.
Pan Kierowca przekroczył wszelkie granice przyzwoitości, a jeśli nas nie pozabijał, to wcale nie dlatego, że się do tego nie przykładał. :twisted:

ihan - 5 Wrzeœśnia 2012, 20:20

Kai napisał/a
a jeśli nas nie pozabijał, to wcale nie dlatego, że się do tego nie przykładał. :twisted:

Jednym słowem: amator.

feralny por. - 5 Wrzeœśnia 2012, 20:58

Żeby nie powiedzieć partacz. ;P:
Kai - 5 Wrzeœśnia 2012, 21:26

Kierowca bombowca :mrgreen:
Ale w sumie szybciutko dojechałam do domu, więc poza szmerkami na kręgosłupie chyba się ucieszyłam.

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 06:54

dalambert napisał/a
JKM żyje z poniżania i obrażania, to nie polityk a błazen /w poltyce skonczył się z 15 lat temu/ wynajduje okazje do zachamienia, narobienia szumu i zaistnienia w miediach. Szkoda czasu na niego, a wkurza mnie, że ktoś traktuje tego Pana poważnie.

Myślałem, że jest osobny wątek dla takich wynurzeń - ten na czerwono, polityczny. I że za offtopy są upomnienia moderacji, a nie komfort kontynuowania ich razem z nią.

Fidel-F2 - 6 Wrzeœśnia 2012, 06:57

touche
Ziemniak - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:01

jewgienij, dalambert napisał, co go wkurza, w przeznaczonym do tego wątku. Nie widzę tu żadnego offtopa, może drobny - brydżowy. Natomiast ty w tym momencie walisz offtopa :twisted: Trzeba było chociaż napisać, że cię to wk... 8)
jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:11

Cytaty z Dalamberta

ihan, Ależ oczywiście osoby wykonujące międzynarodówkę są wszak spolegliwe, pełne tolerancji, miłości ludzkości całej i jeno czystym sopranem śpiewają, a celem ich jedynym jest postęp nieustający i dobro wszelakie.
Lepiej Ci ? ;P:

JKM żyje z poniżania i obrażania, to nie polityk a błazen /w poltyce skonczył się z 15 lat temu/ wynajduje okazje do zachamienia, narobienia szumu i zaistnienia w miediach. Szkoda czasu na niego, a wkurza mnie, że ktoś traktuje tego Pana poważnie.

Żadne z tych wypowiedzi, a to tylko te najnowsze, nie są Ontop, są ordynarnymi komentarzami do wypowiedzi innych, z gatunku tych, które Dalambert dawał w rozmowach politycznych.
Ja za oftopowanie tutaj o Kościele dostałem od Rafała pasek. Z Dalambertem ten sam Rafał sobie gada o politykach. Może zaznaczcie od razu, że upomnienia są dla tych, z którymi mod się ideologicznie nie zgadza. Będzie jasność.

ED. Wkurza/ wku..rwia mnie JKM byłoby OK.
Reszta to komentarz polityczny w iście dalambertowskim stylu, a ponoć polityki i religii na tym forum boicie się jak diabeł wody święconej

dalambert - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:29

terebka napisał/a
Janusz powiedział

Podano link do wyjątkowo podłej i wkurzającej wypowiedzi JKM , zauważyłem jedynie, że nie jest to "polityka" a jedynie robienie sobie piaru w sposób nie godny, jak i to że wkurza mnie branie przez kogoś tego pana na poważnie. Niestety w kazdym kolejnym dorastającym pokoleniu trafiają się "młodzi zbuntowani" biorący piarowskie wyskoki JKM na poważnie.
Czy mam rozumieć , że tu wolno wkurzać się jedynie głośnymi dźwiękami i fałszywym śpiewem.
Mnie np. wkurza zakompleksione czepialstwo, coż bywa i tak

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:36

Jeżeli to powyżej nie jest bezczelnym już politycznym offtopem, to co nim jest? Próbowałem najpierw formalnie, nie robiąc szumu. Widać, że się nie da.

ED. Skoro administracja zakodowała tematy religijne i polityczne, to niech mam z tego taką korzyść przynajmniej, że nie muszę czytać Twoich wynurzeń na te tematy. Bo na razie tylko mi się obrywa, za to Ty cały w skowronkach.

Fidel-F2 - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:39

dalambert, Ziemniak, a jakie to ma znaczenie? Istota w tym, że jewgienij za to samo dostał krawat od Rafała. Rafała, który nie dośc, że nie karze dalamberta, to sam robi to samo. Wkurza was hipokryzja polityków a robicie to samo. I tak samo się tłumaczycie. Ubaw po pachy.
Ziemniak - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:55

Cytat
a ponoć polityki i religii na tym forum boicie się jak diabeł wody święconej

Nie polityki i religii, tylko pyskówek z nimi związanych. Gdyby dyskusja polityczna się rozwinęła, zostałaby przeniesiona do odpowiedniego wątku.

jewgienij napisał/a
Z Dalambertem ten sam Rafał sobie gada o politykach.

Nie o politykach, tylko o niejakim JKM, autorze podręczników brydżowych.

Mam dziwne wrażenie, że próbujesz być świętszy od papieża, ale jak na razie kiepsko ci to wychodzi. Według twojej interpretacji, twój post
Cytat
Jakaś pani z pobliskiego kościoła wyje do mikrofonu jak banshee na wrzosowisku. Rozumiem, że śpiewać każdy może, bo nie o to chodzi, jak co komu wychodzi, ale bez prądu byłoby dla mnie akuratniej.

powinien być traktowany jak offtop.
jewgienij napisał/a
Ja za oftopowanie tutaj o Kościele dostałem od Rafała pasek.

Chyba nie za jednego posta?

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 07:57

Tak stronniczego, niekonsekwentnego i ociężałego modowania nie pamiętam na tym forum. Jest ze mną niedobrze, skoro z łezką w oku wspominam Dzejesa :wink:

ed.
A czy offtopowałem sam ze sobą? Dalamberta pamiętam dobrze, bo pierwszy podjął temat, potem włączyli się inni, czyli nie za dyskusję, a za jej temat dostałem krawatkę

Ziemniak - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:13

jewgienij, dalambert zaproponował przeniesienie się do odpowiedniego wątku, co niezbyt uprzejmie skomentowałeś. I to prawdopodobnie przepełniło czarę.
Jeżeli uważałeś decyzję Rafała, za niesprawiedliwą, powinieneś się odwołać do któregoś z administratorów, a nie wszczynać pyskówkę.

Agi - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:24

Po przeanalizowaniu sytuacji podjęłam jednoosobowo decyzję.
Za polityczny offtop poza wydzielonym podforum Rafał i dalambert, otrzymują ostrzeżenia.

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:25

Przepraszam, ale z jakiej racji Dalambert ma mi proponować przeniesienie się do innego wątku? Jest Was wystarczająco dużo, żeby mnie inny user nie ustawiał.

Ja - odnośnie politykowania Dalamberta - zgłosiłem się najpierw do Was. Potem napisałem na forum, żeby przekonać się, że rzeczywiście mogę napisać nie w wątku politycznym na przykład:

Jarosław Kaczyński to błazen, wprowadził wyjątkowe chamstwo do polityki itp. Okazuje się, że mogę, więc Wasze zabezpieczenia forumowe nic nie znaczą, szkoda było zachodu.

ED. Pisałem po poście Agi

dzejes - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:37

Kurczę, niekoniecznie.
Ziemniak - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:39

jewgienij napisał/a
Jest Was wystarczająco dużo

Jest nas stanowczo za mało, a nikt nie siedzi na forum 24/7. A grzeczna propozycja to nie jest ustawianie, tylko grzeczna propozycja.
jewgienij napisał/a
Ja - odnośnie politykowania Dalamberta - zgłosiłem się najpierw do Was.

I bardzo dobrze, trzeba było poczekać na reakcję.

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:45

Poczekałem

Zgłosiłem wczoraj i - zdaje się wczoraj - miałem odpowiedź. Nie wiem, bo z rana otworzyłem.

Agi - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:48

jewgienij, niewystarczająco cierpliwy byłeś. To, że mam forum otwarte w tle nie znaczy, że akurat czytam to, co piszecie.
Nie awanturuj się już. Wystarczy.

jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:56

Nie awanturuję , przecież wiecie, że Was wszystkich lubię, nawet Dalamberta

Po prostu mnie to wkurzyło.

Agi - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:58

jewgienij, to spuść już parę.
Rafał - 6 Wrzeœśnia 2012, 08:59

jewgienij, mnie też? :D
jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 09:00

Pewnie
Kruk Siwy - 6 Wrzeœśnia 2012, 09:01

Doktor Olejniczak i mister Jewgienij
jewgienij - 6 Wrzeœśnia 2012, 09:05

Na ludzi, których nie lubię, nie traciłbym czasu.

Z Rafałem i Dalambertem kłócę się od tak dawna, że samo to o czymś świadczy :wink:

aniol - 6 Wrzeœśnia 2012, 10:03

wrzuce tutaj, mimo ze byc moze powinno sie znalesc w "religijnych" - bezczelnosc tego konkretnego pana ksiedza mnie kur*ia

[ Komentarz dodany przez: Agi: 6 września 2012, 11:27 ]
Linbk usunięty z powodu naruszenia punktu 4 Regulaminu forum.

dzejes - 6 Wrzeœśnia 2012, 10:18

Nie bezczelność, tylko głupota. No przecież chyba nikt nie wierzy, że to jego pieniądze były. Robił tylko za słup dla "biznesmena", który nie miał jak wyprać 2,5 mln.

Partner forum