To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Godzilla - 1 Lipca 2012, 09:04

Preciosa nie ma sklepu w Polsce. Bu. Wszystkie są w Czechach. Jeden w Pradze, drugi gdzieś pod granicą Austriacką, i kilka niedaleko Jeleniej Góry, ale nic pod Tatrami. A już miałam cichą nadzieję, że się wymknę i nakupuję różnych kolorów.
Kai - 1 Lipca 2012, 11:11

Godzilla, ja tak mam z Piotrem i Pawłem, ale znalazłam ich online. Może Ty też spróbuj?

Ontop: ludzie, którzy nic nie mają do powiedzenia, a mówią. Fsómie nawet by mi nie przeszkadzali, gdyby mieli potencjometr głośności w widocznym miejscu.

Lynx - 1 Lipca 2012, 11:16

Lepiej nie pytać :evil:
Kai - 1 Lipca 2012, 11:18

Lynx, tulę, jeśli już Ty jesteś wku**** to znaczy, że jest źle.
Lynx - 1 Lipca 2012, 11:22

Jako dyscyplina dodatkowa wku*** wia mnie, że znowu zaczęłam palić. :evil:
Kai - 1 Lipca 2012, 11:29

o ludziach: jeszcze ci, którzy włażą w d*** komuś i nawet nie widzą, że im g*** spływa z czoła.

Lynx, a mówiłaś, że się znowu oduczysz?

Godzilla - 1 Lipca 2012, 11:57

Kai, ja już znalazłam stronę Preciosy. Niestety nie mogę doszukać się na niej sklepu internetowego, a bardzo szkoda. Brakuje mi pąsowych koralików. Pąs, bordo, ciemne wino itd. Oraz głęboki fiolet. Poza tym brak perłowych, w tym konkretnym rozmiarze. Myślę, że z nimi po prostu bezpośrednio kontaktują się hurtownie i sklepy.
Martva - 1 Lipca 2012, 13:21

Kai napisał/a
Godzilla, ja tak mam z Piotrem i Pawłem, ale znalazłam ich online. Może Ty też spróbuj?

Ale Piotr i Paweł to raczej polska firma, a Preciosa niekoniecznie ;P: Ale zamawiać z innych krajów można.

Godzilla, gdzieś mi mignął sklep z Preciosą. O ten chyba: http://oktabeads.eu/preci...lter=%26fl3%3D1
Na głęboki fiolet się nie napalaj, wszystkie fiolety które nie są złamane brązem/bakłażanem/szarością traciły kolor pod wpływem wody bądź tarcia, albo blakły. Niestety Toho wcale nie jest tu lepsze, silver lined purple, odcień niemal idealny, też blaknie. Nie wiem jak to jest że mozna zabarwic trwale szkło na żółto, brązowo, oliwkowo i niebiesko, a na fiolet i ciemny róż nie.
Jakby co, spróbuj napisać do Magrafu, oni chyba najwięcej Preciosy sprowadzają i na ogół są otwarci na sugestie.

Godzilla - 1 Lipca 2012, 13:25

Jutro z nimi pogadam. Też mi to przychodziło do głowy. Nie widzę, żeby jakikolwiek inny sklep miał tyle czeskiej drobnicy co oni. Do etapu Toho jeszcze nie doszłam.

Edit: W tym czeskim sklepie mają pełno wszystkiego, ale 6mm mają dwa kolory :(

Martva - 1 Lipca 2012, 13:41

omg, 6mm, to przeraźliwie wielka drobnica :D No ale fakt, przecież Ty robisz zupełnie inne rzeczy niz ja, ja kończę na 4.5mm.
Napisz do magrafu, tam bardzo zyczliwi ludzie są.

Godzilla - 1 Lipca 2012, 14:03

No właśnie takie grubasy fajnie się u mnie sprawdzają, a są niezbyt chodliwym towarem.
Kai - 1 Lipca 2012, 15:26

Godzilla, rób z grubasów, będę zamawiać :D

Martva, a co za różnica, polska czy nie?

shenra - 2 Lipca 2012, 14:09

Byłam dzisiaj na rozprawie, tak mnie wtrybiła sucz, z którą walczę, że muślałam, że nie zdzierżę. Ale za to jeśli dobrze kojarzę fakty, a muszę to jeszcze sprawdzić, dała mi argument, żeby ją zniszczyć. I z wielką ochotą to uczynię. Bo tak zakłamanej i szujowatej baby to ja dawno nie spotkałam. :evil:
mesiash - 2 Lipca 2012, 14:15

ludzie, którzy uważają że ja mam 10 wolnych wieczorów w tygodniu...
Rafał - 2 Lipca 2012, 14:23

shenra, uuu ła. I tak trzymać.
shenra - 2 Lipca 2012, 18:52

A jak się okaże, że trzecia już sędzina, którą mam w tej sprawie jest "podstawiona" bo ewidentnie kobieta swoim zachowaniem pokazuje, że jest po ich stronie, to z tym też coś zrobię. Bo przekabacić mi rodzinę było łatwo, zapewne ze spadkiem myślały, że pójdzie jeszcze prościej. Już zdążyły się zdziwić, bo zamiast 2 miesięcy "bawimy" się 4 lata. To teraz mam nadzieję, że dzięki własnej głupocie pokażę im, że mogą się zdziwić jeszcze bradziej. Bo baba łże jak pies, a ja to mam w protokole.
aniol - 2 Lipca 2012, 19:18

shenra jak bedziesz potrzebowala pomocy w ukryciu ciala, albo zapewnieniu 1000% alibi to daj znac :wink:
shenra - 2 Lipca 2012, 19:22

aniol, naturalnie 8)
Martva - 2 Lipca 2012, 21:24

shenra, trzymam kciuki, zatłucz ją kołowrotkiem ;P:

Zaczyna mnie boleć głowa, a promieniowanie oczne i szczękowe sugeruje że nie jest dobrze. Mam nadzieję że łyknęłam ibuprom odpowiednio wcześnie. I że jutro jak wstanę o chorej porze to już będzie dobrze.

Nie mozna miec prochów od bólu głowy w bagaży podręcznym, niech zgadnę?

joe_cool - 2 Lipca 2012, 21:34

Można.
ilcattivo13 - 2 Lipca 2012, 21:34

Martva - wydaje mi się, że jeśli nie będziesz ich miała w butelce, to powinny przejść :wink: A poza tym, to wyluzuj - jutro o tej porze będziesz się śmiała z dzisiejszych nerwów :wink:
illianna - 3 Lipca 2012, 05:45

na nogach od piątej :|
Kruk Siwy - 3 Lipca 2012, 09:08

Na ślicznych nogach. To jednak jakaś pociecha, nie?
illianna - 3 Lipca 2012, 19:42

Kruk Siwy, o tak, a jakże zmęczonych obecnie ;P: mały spał 20 min w drodze z nad jeziora, dobrze że teraz już kima, bo oboje ledwie dychamy :mrgreen:
Lynx - 3 Lipca 2012, 20:54

Nie ogarniam tej kuwety :(
illianna - 4 Lipca 2012, 14:45

Lynx, współczuje, czyżby wakacje i dzieci?
Godzilla - 4 Lipca 2012, 15:13

Niestety chyba nie tylko :(
Kai - 4 Lipca 2012, 18:23

Lynx, ściskam i zawsze jestem na końcu druta.
Godzilla - 5 Lipca 2012, 15:26

Lasencja, która wyprowadza dwa pieski na osiedle bez smyczy i kagańca, nie przejmując się, że robią kupska na osiedlowych trawnikach. Uwag nie słyszy programowo. Zresztą wyprowadza to za mocne słowo - wypuszcza przez drzwi i staje sobie na schodkach, czekając aż skończą.
ilcattivo13 - 5 Lipca 2012, 16:35

Godzilla - niewiele Ci pomożemy, w przeciwieństwie do straży miejskiej :wink:

Partner forum