Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Agi - 19 Czerwca 2012, 20:12
| Martva napisał/a | | Agi napisał/a | | W lipcu, jak zwykle się ochłodzi i będzie padać. |
|
Martva, nie płakaj, żartowałam.
Martva - 19 Czerwca 2012, 20:20
Kiedy napisałaś na głos moje głęboko skrywane lęki...
feralny por. - 19 Czerwca 2012, 20:24
Przecież lipiec jest statystycznie najbardziej mokrym miesiącem w roku, to co ma robić jak nie padać?
Martva - 19 Czerwca 2012, 20:26
O ile sie nie mylę jest równiez najcieplejszym miesiącem w roku, a jak sobie przypomnę jak wyglądał w 2011...
merula - 19 Czerwca 2012, 20:31
dobrze wyglądał. jak już pojechałam na wakacje.
Witchma - 20 Czerwca 2012, 13:50
Brak od dawna oczekiwanego przelewu
Rafał - 20 Czerwca 2012, 13:59
Ech, skąd ja to znam, już 3 miesiące czekam na przelew. Razem z mną czekają rachunki do zapłacenia.
merula - 20 Czerwca 2012, 15:13
nauczyciele nie szanujący czasu i wysiłku uczniów.
nawet nie o oceny mi tu chodzi, ale o podejście "teraz mi się nie chce", "zmieniłem zdanie", "nie mam czasu, przyjdź później - o, teraz to już za późno, trzeba było wcześniej" i cała masa innych pretekstowych wymówek.
Kasiek - 20 Czerwca 2012, 19:11
Nadgodziny Marcina. 3.5 godziny temu powinien byl wyjsc z pracy. Ja padam na pysk.
Godzilla - 20 Czerwca 2012, 20:27
Kupiłam szpulkę sznurka na bransoletki, i jest do de. Tamten był miękki, błyszczący, i z czegoś sztucznego. Ten jest bawełniany, zupełnie inny. Nie podoba mi się i źle się szyje. Zwrócić nie zwrócę, bo już napoczęłam szpulę, a o tworzywie nie było mowy przy zakupie. Cholera, jestem w plecy o kilkanaście złotych i przynajmniej dzień czasu. No i mam sznurek, na który nie mam pomysłu.
Kasiek - 21 Czerwca 2012, 09:11
pomysł znajdziesz, na pewno!
Martva - 21 Czerwca 2012, 13:39
Nie mogę sobie zaklepać terminu rejestracji na bezrobociu, bo nie da się kliknąć lipca, a jutro/pojutrze prawdopodobnie stracę internet, no szlag.
Kai - 24 Czerwca 2012, 10:34
W oficjalnej, legalnej, reżyserskiej wersji Władcy Pierścieni....
Nie każ mnie, panie!
Zabić to mało...
Kasiek - 24 Czerwca 2012, 19:18
Moja ciotka, która przekonuje mnie, że czuję coś zupełnie innego, niż czuję, a jeśli nie czuję, to powinnam czuć, jak ona mówi.
Godzilla - 24 Czerwca 2012, 20:22
Kasiek, współczuję. Mam nadzieję, że jak ciotkę ukłujesz szpilką, to zachichocze, ponieważ uważasz, że zrobiłaś świetny dowcip i że ją to powinno bawić.
Martva - 24 Czerwca 2012, 20:38
Wujek, bo jest tępy, nie myśli i ma bezsensowne pomysły, oraz ciotka, bo nie jest asertywna, nie mówi jemu co myśli tylko opowiada mi że jego pomysły są bezsensowne. Ogólnie rzecz biorąc zanosi się że będę mieć *beep* końcówkę pobytu tutaj i totalnie nie wiem gdzie będę spała ostatnie pięć nocy, obstawiam kanapę w salonie (salon jest bardzo przechodnim pokojem, ciotka jest niemal głucha i lubi oglądać telewizję o dziwnych godzinach). Ależ jestem zła.
Kasiek - 27 Czerwca 2012, 19:56
Godzilla - chyba rzeczywiście powinnam.
Mój teść - bardzo niefajnie zagrał dziś na uczuciach Marcina i jego poczuciu lojalności.
Anix - 27 Czerwca 2012, 21:00
Miasto wniosło apelację. Widzimy się w sądzie drugiej instancji. Kiedy? Nie wiem. Nerwowa się robię coraz bardziej...
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2012, 21:03
Pewnie trzeba będzie jakąś alkoholową grupę wsparcia powołać dla rozładowania napięcia.
A ogólnie trzymam kciuki żeby ten koszmar się skończył.
Anix - 27 Czerwca 2012, 21:06
Dzięki. Albo nie dzięki, bo nie chcę zapeszać. Na dodatek zostałam powołana na świadka w sprawie sąsiada, którego praktycznie nie znam, nie dość, że zostałam w to wmanewrowana bez chociażby uprzejmego zapytania o zgodę, to jeszcze na dodatek list z sądu przyszedł z błędem w imieniu i numerze mieszkania -.-
Witam. Nazywam się Anita.
Tak ciężko zapamiętać, że ANIKA?!
dalambert - 27 Czerwca 2012, 21:07
| Martva napisał/a | | nie wiem gdzie będę spała ostatnie pięć nocy |
A jakiś namiocik, albo lochy zamkowe
Kruk Siwy - 27 Czerwca 2012, 21:13
Anix, dobrze że nie Anatol...
Godzilla - 28 Czerwca 2012, 11:21
Stary RawTherapee mi zastrajkował. Odpaliłam RawTherapee 32 bit i mam obawy, bo on jest jakiś dziwny.
Adon - 28 Czerwca 2012, 11:42
| Anix napisał/a | na dodatek list z sądu przyszedł z błędem w imieniu i numerze mieszkania -.-
Witam. Nazywam się Anita.
Tak ciężko zapamiętać, że ANIKA?! |
No to czym się przejmować? Ja bym spokojnie list ów zignorował i w sądzie się nie stawił, niech mieszkająca gdzie indziej Anita się stawi, skoro ją wzywają. I będzie wszystko w świetle prawa i nikt Ci nic nie może zrobić.
Kai - 28 Czerwca 2012, 12:04
Przez całe lata usiłowałam naprostować sąd, który z uporem maniaka zmieniał mi płeć i wzywał na świadka Aleksandra. Ale to się za mną ciągnie już od czasów, kiedy dostałam powołanie na WKU, też jako Aleksander.
Ontopowo: "stałe fragmenty gry" w tekście, który teraz tłumaczę. Nie wierzę, że piętnaście osób używa tych samych zwrotów, aby opisać swoje uczucia. Po prostu nie wierzę. I człowiek ma świadomość, że potem to pójdzie na konto tłumacza
merula - 28 Czerwca 2012, 18:29
zapominam jak to jest, jak można ruszać się i nie boli.
Kasiek - 29 Czerwca 2012, 20:47
Zamykaja "Bluszcza".
Anix - 30 Czerwca 2012, 01:08
Nawdychałam się chloru przy myciu toalety i mi niedobrze ;/
merula - 30 Czerwca 2012, 01:11
Kasiek, niefajnie.
ontopicznie - czkawka. nie chcąca ustąpić.
i wiem, że to błahe.
i ludzie, którzy bez umiaru i potrzeby muszą wtrącać wypowiedzi w językach obcych. jakby nie dało się tego, co chcą, wyrazić normalnie.
Kai - 30 Czerwca 2012, 08:45
merula, a ja to lubię, tak jak czasem wulgaryzm podkreśla dobry kawał, tak zagramaniczny wtręt czasem skraca i doprawia wypowiedź.
|
|
|