To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Alatar - 12 Czerwca 2012, 00:48

Taselchof, podzielam.
illianna - 12 Czerwca 2012, 05:56

Cytat
Są plany żeby zwiększyć płacę minimalną. K*** mać, znowu będzie podwyżka składek na ZUS.
a to nie zależy od średniej krajowej? oczywiście ona też wzrośnie, ale nie koniecznie proporcjonalnie.
Godzilla - 12 Czerwca 2012, 09:36

Właśnie jest liczona od minimalnej, i wzrosła przy ostatniej podwyżce, czyli od stycznia. Jeśli ktoś zarabia na etacie i tną mu z jego zwykłej pensji, to go ta akurat podwyżka chyba nie obchodzi, bo i tak na więcej go skroją.
aniol - 12 Czerwca 2012, 09:44

drugi rok z rzedu planowany urlop wlasnie poszedl sie jeb.c...
Kai - 12 Czerwca 2012, 10:14

Zapachy, a raczej smrody.
Nie wiem, czy mam węch wrażliwszy od innych, ale miłość narodu do najtańszych papierosów w połączeniu z niechęcią do dezodorantów, proszków do prania, mydła, wody i świeżego powietrza po prostu mnie dobija.

aniol - 13 Czerwca 2012, 20:30

od rana dostaje emile, smsy itp
i prawie w kazdym cholera jak nie w calosci to chociazby w kawalku mam to:

http://www.youtube.com/wa...feature=related

nie zgadzam sie! nie akceptuje! nie przyjmuje do wiadomosci!

feralny por. - 13 Czerwca 2012, 20:32

Sto lat!!! Sto lat!!! :mrgreen: :bravo :bravo ;P:
Godzilla - 13 Czerwca 2012, 20:35

Anioł, no co ty! :D Gratulacje!

Głowa mnie boli, czuję się przeziębiona, a mam do jutra wyprodukować Życiowo Ważny Dokument. Błe.

Rafał - 14 Czerwca 2012, 07:19

aniol, witamy w klubie :bravo :mrgreen:
Kai - 14 Czerwca 2012, 09:10

aniol, wszystkiego najlepszego :mrgreen: :bravo

Ontopowo: Spać mi się chce. Jak jest sobota, zwlekam się o 6 i tłukę się jak kwiatek w przerębli. A w tygodniu 6 mi się wydaje środkiem nocy.

fealoce - 14 Czerwca 2012, 09:43

Moja samoocena, i tak beznadziejnie niska, osiągnęła właśnie nieznane wcześniej niziny.. :(
Godzilla - 14 Czerwca 2012, 09:56

fealoce, duży tulak. Skąd ja to znam.
dalambert - 14 Czerwca 2012, 10:15

fealoce napisał/a
Moja samoocena, i tak beznadziejnie niska, osiągnęła właśnie nieznane wcześniej niziny

Gie prawda :!:
jesteś śliczna dziewczyna, mądra kobieta, z sporą wiedza i zacnym charakterem! O :!:

Sytuacja się poprawi :D

Godzilla - 14 Czerwca 2012, 10:34

Ważna oferta wysłana. Na razie nie umieszczam w "co nas cieszy", bo tak naprawdę denerwuję się.
charande - 14 Czerwca 2012, 10:34

fealoce, głask. Patrząc z głębi leja, nie patrzy się obiektywnie, tylko przez "czarny filtr". Słuchaj dalamberta :)
Kai - 14 Czerwca 2012, 10:46

fealoce, dalambert słusznie prawi, wiesz, że wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija :) a zmiana może być tylko na lepsze.
Zgaga - 14 Czerwca 2012, 11:30

Ciut jednak się zirytowałam... Dlaczego jakoś jest tak, że przy załatwianiu czegoś w banku, urzędzie wszystko jest ok, ale nie do końca...
Kai - 14 Czerwca 2012, 11:57

Zastanawiam się, po co istnieje instytucja e-maila, kuriera, wszystkie te przyspieszające sposoby dostarczania czegokolwiek, jeśli za każdym razem trzeba kuriera sprawdzać, albo dzwonić, czy e-mail doszedł. I co ciekawsze, najczęściej człowiek spotyka się ze zrozumieniem, a czasem ze współczuciem i podaniem własnych, podobnych przykładów...
mesiash - 14 Czerwca 2012, 13:00

Kai, dodawaj do emaili prośbę o przesłanie że dotarł (to nawet można jakoś w ustawieniach maila ustawić)
fealoce - 14 Czerwca 2012, 13:20

Dzięki...
Iscariote - 14 Czerwca 2012, 13:27

mesiash napisał/a
Kai, dodawaj do emaili prośbę o przesłanie że dotarł (to nawet można jakoś w ustawieniach maila ustawić)
Czy doszedł, a nawet powinna być opcja potwierdzająca, że mail został otwarty przez adresata.
Kai - 14 Czerwca 2012, 13:30

mesiash, niestety, w naszym programie podobno nie można tego ustawić. Można uzyskać potwierdzenie, że e-mail wyszedł z naszego serwera, wcześniej można próbować ustalić, czy opuścił bufor, ale nie można zażądać od adresata automatycznego potwierdzenia. Dopisujemy odpowiednią formułkę, ale to, podobnie, jak nazwisko osoby do kontaktów, najczęściej jest przez odbiorców ignorowane. A komunikaty o przepełnionej skrzynce adresata/za małej pojemności/awarii nic nie dają, bo przychodzą albo po paru godzinach, albo na drugi dzień.
Agi - 14 Czerwca 2012, 15:10

Są takie dni, że wszystko wkurza. W zasadzie bez powodu. Nic to, byle do jutra.
nureczka - 14 Czerwca 2012, 15:17

Kai napisał/a
ale nie można zażądać od adresata automatycznego potwierdzenia.

Ponadto po stronie odbiorcy można zablokować wysyłanie takich potwierdzęń.

Kai - 14 Czerwca 2012, 15:39

E, no to by było ciut niepoważne ze strony bratniej firmy jednej czy drugiej. Przecież obu stronom zależy na tym, żeby komunikacja szła szybko i bezproblemowo. A przynajmniej powinno. :roll:
nimfa bagienna - 14 Czerwca 2012, 15:49

Agi napisał/a
Są takie dni, że wszystko wkurza. W zasadzie bez powodu. Nic to, byle do jutra.

Podaj mi dłoń, siostro.

Agi - 14 Czerwca 2012, 15:54

Podaję.
Adrianna - 14 Czerwca 2012, 18:36

Praca w grupie... :evil:
Co z tego, że dwie osoby się ze wszystkiego wywiążą przed czasem, zostawią margines na poprawki, skoro jedna postanowi wszystko olać, dziesięć razy coś obiecywać, nie wywiązywać się itd. Już mnie cholera bierze :|

Kai - 14 Czerwca 2012, 19:13

Adrianna, dawaj łapę. Wczoraj ratowaliśmy kolesia, który pół dnia przebębnił i NAGLE sobie przypomniał, po co tu jest...
Adrianna - 14 Czerwca 2012, 19:22

U mnie jest ten problem, że na potencjalnym opóźnieniu tracę chyba tylko ja. Reszta może to zrobić po terminie, bo nie musi mieć już zaraz absolutorium, a ja muszę.
A mogłam w odpowiednim momencie powiedzieć, że olewam i sama robię... :/ To się, kurcze pieczone, namówić dałam :evil:

Partner forum