To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ilcattivo13 - 31 Maj 2012, 14:45

fealoce, ale zanim tak naprawdę mocno się wkurzysz, to może odłóż gnata, co? :wink:
Martva - 31 Maj 2012, 17:34

fealoce napisał/a
O 2 dni nie mam netu :evil:

Pfff.

Fidel-F2 - 31 Maj 2012, 17:36

fealoce napisał/a
O 2 dni nie mam netu
pfff
Kai - 31 Maj 2012, 18:47

fealoce napisał/a
O 2 dni nie mam netu

Nie powiem Ci "pffff" tylko "Shoot when ready"
U mnie zwykle to się kończy na jednym telefonie "Chooopie, odetkaj ten port, cooo? Nie, nie jestem blondynką, router mam właczony i podłączony, komp też, jak macie awarię na pół PL to się przyznaj, jak nie to pacz pierwsze zdanie".

Od kogo masz ten net?

Kasiek - 31 Maj 2012, 19:08

Zawiesza mi się komputer. Zadzwoniłam do della, powiedziałam co i jak. To oni naprawią. Stwierdziłam, że w lutym trzy razy, trzy dni z rzędu wymieniali mi płytę główną i powiedzieli, że następnym razem wymiana sprzętu na nowy (trzy wymiany istotnej części w ciągu pół roku), więc nie chcę kolejnej naprawy, zwłaszcza, że w sumie płyta główna była wymieniana 4 razy.
Odpowiedź: nie, bo zbyt dawno kupiła pani komputer.
2 i pół roku temu. A myślałam, że gwarancja obowiązuje do ostatniego dnia... :evil:

Kai - 31 Maj 2012, 19:18

Kasiek, poszukaj dobrego informatyka - jeśli nie znajdziesz, dam Ci parę namiarów. Obawiam się, że to częściowo urok Della, a częściowo coś jest źle ustawione w systemie operacyjnym. To się musi dać zrobić.
mBiko - 31 Maj 2012, 19:59

Jestem tak zły, że mogę gryźć.
illianna - 31 Maj 2012, 21:42

mBiko, a normalnie biedaku nie możesz? ;P: a tak serio to co się stało? :|
ihan - 31 Maj 2012, 22:11

Nieustająco SIWZy w duecie ze ściąganiem ofert. Dobrze, że granty unijne mają ograniczenie czasowe, bo kiedyś to szaleństwo się skończy i może pozatrudniani kompletnie niekompetentni, ograniczeni, głupi i ograniczeni ludzie (i jeszcze leniwi i bezczelni i ograniczeni, zapomniałam) odejdą razem z grantem i ich widzieć na oczy nie będę. I w temacie wciąż stosowanie przez OPI dupochronów, dodających innym bezsensownej pracy, a świadczących o tym, że kompletnie nie rozumieją intencji ustawodawcy w UZP, i powołujący się na wszelki wypadek na Unię, a dopiero po przyciśnięciu przyznający, że to ich wymysł.
mBiko - 31 Maj 2012, 23:10

illianna, normalnie to jestem taki słodki, że nie ma mowy o gryzieniu. Łykam w całości. ;P:

Temat wkurzenia niestety nie nadaje się do publikacji, co oczywiście dodatkowo mnie denerwuje, bo sobie nawet ulżyć nie mogę.

Kai - 1 Czerwca 2012, 07:46

ihan napisał/a
Nieustająco SIWZy
No wiesz? Toż to najlepsza literatura SF, jaką znam. :mrgreen:

Ontopowo: pani doktor. Nie dość, że wali pacjentom przez "ty" albo w trzeciej osobie, to próbuje mi zdiagnozować to, na co chciałaby, żebym była chora, a nie jestem. A dokładniej to poszłam po jakieś silniejsze smarowidło na zapalenie ścięgna, czy co to tam jest, a ona mi chce cukier badać. :evil:

Poprzednio zeżarłam całą dawkę antybiotyku (bo a nuż ma rację) bo mi nogi puchły, a ona uznała, że to zapalenie żył, bo się spieszyła gdzieś. A że ciśnienie miałam wtedy 210/120 na okrągło, to nawet nie pomyślała.

Za każdym razem sobie obiecuję, że już więcej nie pójdę i za każdym razem mam nadzieję, że tym razem to już mi nie zaszkodzi.

Witchma - 1 Czerwca 2012, 07:51

Kai napisał/a
wali pacjentom przez ty albo w trzeciej osobie,

Ja ostatnio usłyszałam od pielęgniarki w rejestracji "dziewczyna tu podejdzie" :roll:

Martva - 1 Czerwca 2012, 07:54

Kai napisał/a
Za każdym razem sobie obiecuję, że już więcej nie pójdę

Nie prościej iść, ale do innej? ;)

Witchma napisał/a
Ja ostatnio usłyszałam od pielęgniarki w rejestracji dziewczyna tu podejdzie

Mój ginekolog mówi do mnie 'jak się panienka czuje' 'to zapiszemy panience lekarstwo' 'panienka zrobi badanie krwi'. Uważam że to strasznie słodkie. Dla odmiany inna lekarka dawno dawno temu rzucała 'niech się rozbierze' i byłam u niej jeden jedyny raz.

Kasiek - 1 Czerwca 2012, 08:06

Witchma napisał/a
Kai napisał/a:
wali pacjentom przez ty albo w trzeciej osobie,

Ja ostatnio usłyszałam od pielęgniarki w rejestracji dziewczyna tu podejdzie :roll:

W szpitalu usłyszałam: źle przystawia... ależ mnie to wkurzyło.

Kai - dzięki, ale tu nie chodzi o kolejną naprawę tylko o to, że skoro jest wymiana sprzętu po 3 naprawach to dlaczego jednym wymieniają a innym nie?

Kai - 1 Czerwca 2012, 08:33

A ile lat masz gwarancji? Na dokumencie, oczywiście.
Rafał - 1 Czerwca 2012, 08:57

HP Officejet 6000 - jak ją zaraz piznę o ścianę to się rozsypie na milion kawałków, a taka dobra miała być, zagramaniczna. Czy na tej planecie nie potrafią już robić normalnych kolorowych drukarek??? Co nowsza to gorszy chłam. :evil:
Lis Rudy - 1 Czerwca 2012, 09:26

Rafał, ja kupuję Canony i nie narzekam. Dobra jakość druku, oddzielne tusze, bezawaryjność...
Same plusy
Przez 11 lat morduję chyba 3 egzemplarz.
Z HP zrezygnowałem kiedy okazało się że średnio po 2 latach możesz ich sprzęt zanosić do muzeum techniki, bo A) nie jest już produkowany, 2) nie ma wsparcia technicznego, 3) naprawy pogwarancyjne przewyższają wartość nowego sprzętu.

Teraz użytkuję Canon iP 4700. Bardzo fajny sprzęt.

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 09:48

Rafał, HP zostało na tym forum zjechane przez wszystkich niemal bez wyjątku kilka już razy. Co cię podkusiło sikać pod wiatr?
Kai - 1 Czerwca 2012, 10:12

Kasiek, dowiadywałam się. Jeśli nie masz wyszczególnione na gwarancji, że któraś część ma gwarancję krótszą niż cały komputer, muszą Ci wymienić, pod warunkiem, że nie masz mniej niż te 2,5 roku gwarancji.
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 10:13

Kai, ale masz coś na poparcie takich twierdzeń?
Kai - 1 Czerwca 2012, 10:15

Fidel-F2, owszem, ustawę. Aczkolwiek z zastrzeżeniem, że nie czytałam warunków gwarancji Della.
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 10:26

i co w tej ustawie utwierdza Cię w słuszności wyżej sformułowanych twierdzeń?

i jakie znaczenie mają warunki gwarancji Della skoro wystarcza wsparcie się na ustawie?

Lis Rudy - 1 Czerwca 2012, 10:28

w kontekście problemów Kasiek ze sprzętem, na dzisiejszej Gazecie był artykuł o problemach ze sprzętem komputerowym (laptop). Wrzucam wam linkę, bo widzę że nie jedyny serwis komputerowy robi problemy:
http://wiadomosci.gazeta....lokale=warszawa

Wygląda na to, że jak się nie zrobi "syfu" w mediach, to serwis robi co chce.

Martva - 1 Czerwca 2012, 10:31

Mój bank. Miałam sobie i tak zlikwidować konto w tym roku, bo miało być bezpłatne do trzydziestki, ale przypadkiem zauważyłam że mi zaczęli kasować opłatę ze prowadzenie konta. Zajrzałam w wiadomości i czytam 'Konto<30 bezwarunkowo bezpłatnie będzie prowadzone dla klientów do 26 roku życia.', no rotfl, przynajmniej by nazwę zmienili. Pierwszą rzeczą którą zrobię jak wróce do Polski, po ufarbowaniu włosów i zarejestrowaniu się na bezrobociu będzie przejście się do WBK, podziękowanie za współpracę i założenie konta gdzie indziej - wymyślił mi się m-bank, chyba.
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 10:34

Lis Rudy, wszędzie pracują ludzie, którzy w swej masie bywają leniwi, kombinujący, niekompetentni, roztargnieni, zapominalscy, etc, etc... Poza tym zdarzają się rozmaite przypadki. Nihil novi sub sole i żaden powód do ekscytacji.
Kai - 1 Czerwca 2012, 10:41

Fidel-F2 napisał/a
i jakie znaczenie mają warunki gwarancji Della skoro wystarcza wsparcie się na ustawie?

Cytat
Strony mogą dowolnie rozszerzać uprawnienia kupującego w związku z ujawnionymi mankamentami towaru. Niedopuszczalne i nieskuteczne będzie jednak przyznanie konsumentowi węższego zakresu uprawnień, niż wynikający z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego.

Dlatego.

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 10:44

Kai, serio nie widzisz bezsensu tego co napisałaś?
Lis Rudy - 1 Czerwca 2012, 10:46

Fidel-F2, ja się w ogóle nie ekscytuje. Nie tak znowu dwno temu Merula też walczyła ze swoim serwisem laptopowym z podobnymi perypetiami co opisane w artykule. A to że i Kasiek ma takowe, świadczy o tym, że choć w Europie jesteśmy od jakiegoś czasu, to nadal dla niektórych producentów (różnych) urządzeń jesteśmy 3-cim światem i można nas traktować jak jakichś (ekskjuzemła) murzynów bez żadnych praw.
I na nic się mają Gwarancje Światowe...

Fidel-F2 - 1 Czerwca 2012, 10:47

Lis Rudy, a teraz już możesz wypuścić powietrze
Lis Rudy - 1 Czerwca 2012, 10:54

skąd ?
co ja, agama jakaś ?

Partner forum