To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Kruk Siwy - 29 Maj 2012, 14:01

To przed Anix jeszcze długie lata "działania".
ilcattivo13 - 29 Maj 2012, 14:03

Adon napisał/a
Okolica jest spokojna, ale nie bardzo. Znam to bydlę, jest przerażona i mogę stać dosłownie przy niej i jeśli jej nie zauważę i nie wyciągnę, to nie ruszy się wołana. Uciekła już dwa razy i dwa razy podobnie się skończyło. Ale tym razem przeszukaliśmy już całą najbliższą okolicę i jej nie znaleźliśmy (poprzednio znalazła się w ciągu kilkunastu godzin).

ilcattivo13, kocica sterylizowana więc nie to ją pognało. :/

no to masz dokładnie to samo, co ja miałem z moją. Spanikuje, dostanie nagłego ataku "klapek na oczach i waty w uszach", wlezie w jakiś kąt i nie ruszysz jej niczym. A na utrwalenie wystarczy, ze raz na pół godziny gdzieś pies zaszczeka i mogła tak siedzieć tydzień :/

Kai - 29 Maj 2012, 14:14

Adon napisał/a
Ale tym razem przeszukaliśmy już całą najbliższą okolicę i jej nie znaleźliśmy (poprzednio znalazła się w ciągu kilkunastu godzin).

Może to głupie, ale czy nie macie zaprzyjaźnionego psa, którego ona toleruje? Mógłby ją wywąchać. Nie wiem, co jeszcze można wymyślić. Ogłoszenia? Mogą niewiele dać, jeśli się zaszyje. Uruchomić dzieciaki, niech szukają?

Nina Wum - 29 Maj 2012, 14:25

Kai, to zależy, jak dobrych ma się kolegów. :P
nimfa bagienna - 29 Maj 2012, 14:28

I jak przekonująco trzydziestka udaje bezradną trzynastoletnią dzidzię. :mrgreen: Istnieją mistrzynie. :mrgreen:
Kai - 29 Maj 2012, 14:32

Nina Wum, koledzy jak są dobrzy, to zawsze, niezależnie od mrugania rzęsami i odwoływania się do męskich instynktów opiekuńczych. :)

A zaraz spytam o tę tapetę - choć to w sumie bardzo możliwe, bo przy nierejestrowanej wersji - kiedyś takie dodawali do każdego komputera - po upłynięciu czasu rejestracji faktycznie pierwsze co znikało, to tapeta. W sumie trochę to draństwo, takie coś instalować w komputerze.

Ha, twierdzą, że "Komputer Świat" publikował jakiś programik, który pozwalał na zmianę tapety w Starterze.

Nina Wum - 29 Maj 2012, 14:38

Nimfo, jam jest skromna płoteczka w tej dziedzinie
(zazwyczaj stawiam owo piwo, chyba, że ktoś się bardzo broni.)

Natomiast mistrzynie Uzyskiwania Świadczeń Wszelakich podziwiam.
Z oddali.

Kai - 29 Maj 2012, 14:44

Tjaaaa... dać specom temat. Mam już z 8 sugestii, ale chyba tylko ta pierwsza z KŚ jest legalna i nie wymaga wielkich manipulacji, więc na niej poprzestanę.

No i powoli zaczynam się wku***wiać naprawdę. Na szczęście nie tylko ja.

nimfa bagienna - 29 Maj 2012, 14:57

Nina Wum napisał/a
Natomiast mistrzynie Uzyskiwania Świadczeń Wszelakich podziwiam.
Z oddali.

Si. Z akcentem na "oddali". Z bliska można taką Mistrzynię lekko opluć, parskając niekontrolowanym śmiechem.

Kai - 29 Maj 2012, 19:16

nimfa bagienna napisał/a
Z bliska można taką Mistrzynię lekko opluć, parskając niekontrolowanym śmiechem.

Wolę spojrzeć z politowaniem "przecież to drobiazg, nie umiesz?". Zwłaszcza, że mam takiego Miszcza płci męskiej.

Inna sprawa, że póki istnieją faceci wrażliwi na takie manewry, tak długo będą istnieć Mistrzynie.

Anix - 29 Maj 2012, 21:17

Dzejes, już się przyzwyczaiłam do bycia idiotką, proszę tylko o wyjaśnienie, co znowu powiedziałam nie tak, że na nią wyszłam... Że nie umiem zainstalować systemu, czy jak? :(
Agi - 29 Maj 2012, 21:25

Anix, wrzuć na luz, dzejes chciał zażartować. :wink:
Anix - 29 Maj 2012, 22:36

Agi, nie dość, że idiotka ze mnie, to jeszcze na żartach się nie zna i nie bawią mnie takie w takim stylu... co jest ze mną nie tak?! <oprócz tego, że jestem kobietą i to kobietą gryzącą, bo ma TE dni>

Ontopowo: Zaprosiłam kilkanaście osób na swoje urodziny. Nikt nie przyszedł. Kurtyna.

dzejes - 29 Maj 2012, 23:16

Anix napisał/a
oprócz tego, że jestem kobietą i to kobietą gryzącą, bo ma TE dni

Kobieto, ja od najmarniej dwudziestu siedmiu lat mam te dni.

Anix - 30 Maj 2012, 00:01

dzejes, super, tylko o co ci chodzi? Chcesz się dalej na mnie powyżywać? Najłatwiej kopać kogoś, kogo się nie zna, nie?
dzejes - 30 Maj 2012, 00:42

Chodzi mi o to, że w wątku Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje napisałaś, że dostałaś prezent za 1000 zł i wyrzuciłaś z siebie jakieś straszne frustracje z tego powodu, co przypomniało mi klasyczny film i z tego powodu nabrałem ochoty na mały żart, zwrócenie uwagi na śmiesznostkę zawartą w całej tej sytuacji (co zauważyła Agi).

Dziękuję, ukłony, kurtyna, udaję się na spoczynek.

Anix - 30 Maj 2012, 01:47

dzejes, zirytowałam się jedynie na system, a nie na to, że dostałam prezent. I nie mam pretensji do obdarowującego, któremu jestem niebywale wdzięczna, tylko mam pretensje do Microsoftu. I to nawet nie tyle pretensje, co żal, że próbują sobie nabić dodatkowo kabzę. Czytaj ze zrozumieniem, a nie nadinterpretujesz i tym samym wychodzisz na wrednego bubka.
hrabek - 30 Maj 2012, 09:38

Ale co ma do tego Microsoft? MS daje całą gamę Windowsów do wyboru, w tym wersję Starter, która jest najtańsza i dlatego preinstalowana w najtańszych laptopach. To wybór producenta, że sprzedaje laptopa z takim, a nie innym systemem i wybór kupującego, który się na to godzi (albo kupuje inny model z bardziej rozbudowaną wersją systemu, ewentualnie ten sam model, jeśli producent daje wybór).
Chcesz ponarzekać, narzekaj na producenta, ewentualnie na obdarowującego, bo zasknerzył kasą.

Fidel-F2 - 30 Maj 2012, 09:44

Cytat
Polub dzejesa,... nie to jednak chyba się nie da.
Mirii się udało
Lis Rudy - 30 Maj 2012, 09:44

Fidel-F2, ludzie mają różne perwersje
dalambert - 30 Maj 2012, 09:56

Fidel-F2 napisał/a
Mirii się udało

Ona , to sie chybać zakochała, a to uczucie, wiadomo, rzuca się na rozum :wink:

Agi - 30 Maj 2012, 09:59

Lisie Rudy i dalambercie, proszę zaprzestać dywagacji na temat upodobań i stanu umysłowego innych userów. Dziękuję.
dzejes - 30 Maj 2012, 10:05

Lis Rudy napisał/a
Fidel-F2, ludzie mają różne perwersje

Albo nie zdajesz sobie sprawy, że jesteśmy małżeństwem, albo jesteś grubszym ćwokiem.

Lis Rudy - 30 Maj 2012, 10:09

dzejes napisał/a
nie zdajesz sobie sprawy, że jesteśmy małżeństwem

nie zdaję i w takim przypadku mówię przepraszam.

dzejes - 30 Maj 2012, 10:12

Cieszę się z tego, żona przeczyta od razu całą rozmowę łącznie z twoimi przeprosinami.
mesiash - 30 Maj 2012, 10:24

amazon... zamówiłem sobie Diablo z UK, bo czemu by nie, skoro kosztuje raptem 10zł drożej niż u nas, a miało iść 4-10 dni, czyli jak zamówiłem w zeszłym tygodniu to powinienem mieć na piątek. Problem w tym że do wczoraj miało status że jeszcze nie wysłane, a dzisiaj dostałem informację że wyślą 11-ego. No po prostu super. Całe szczęście kasę biorą tuż przed wysyłką to ich olałem, nie będę za ewentualną przyjemność grania 2 dni dłużej płacił 15 złotych (tak, niestety Złotówka znowu się osłabia).
Kai - 30 Maj 2012, 10:50

Własny esprit d'escalier. Nie wiem, czy bardziej wkurza, czy śmieszy.
dzejes - 30 Maj 2012, 11:09

mesiash napisał/a
amazon...

Prawdopodobnie mają multum zamówień i nie mają wystarczających zapasów. Zamawiałem już kilka razy z Amazona UK i raz z USA i paczki zawsze docierały błyskawicznie. Z tego co wiem to nie pierwszy raz zdarzają im się obsuwy w przypadku hitów sprzedaży.

joe_cool - 30 Maj 2012, 20:30

Mam przeciążone ścięgno achillesa i lekki stan zapalny. Fak. A w sobotę charytatywny bieg dla Maćka... Dobrze, że chociaż fizjoterapię mam już od jutra, założą mi takie śmieszne taśmy, może uda się pobiec przynajmniej rekreacyjnie :roll:
fealoce - 31 Maj 2012, 10:44

O 2 dni nie mam netu :evil: teraz się dobrałam w bibliotece...
a poza tym wkurza mnie, że nie mam pomysłu na życie :(

Partner forum