To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta wygnania - Ale za co?

baranek - 6 Grudnia 2012, 21:59

Agi, no tak, co to za antykomunista, co nie był prześladowany.
Agi - 6 Grudnia 2012, 22:00

Tylko, że ja qrcze, nie mam skłonności sadystycznych. No nie mam. Nic na to nie poradzę.
baranek - 6 Grudnia 2012, 22:02

Agi, no i nici z martyrologi.
jewgienij - 6 Grudnia 2012, 22:13

baranek napisał/a
terebka, dlatego właśnie Andrzej ma pretensje do moderacji, że nie traktuje wszystkich użytkowników jednakowo :)

Pewnie, że nie traktuje. To normalne i zrozumiałe.
Pierwszy lepszy gollum dostanie wpisowe, żeby nie mędrkował i nie wychylał się zanadto.
AP to stary troll, koloryt forum, trudno go wywalać non stop :D

Anonymous - 21 Grudnia 2012, 14:22
Temat postu: Nie cirpie czeskich forumów
Wchodzę do profilu - jak dodać avatar ??? HGW

Piszę Temat

Poszukiwania napisał/a
Pamiętasz fragment a nie znasz Tytułu i Autora,
Znasz tytuł i autora ale nie możesz znaleźć,
pisz tutaj.

Szukam wersji elektronicznej:
Maiej Kuczyński - Katastrofa
Aam Wiśniewski-Snerg - Według łotra

Temat znika ( http://www.science-fictio...p=834163#834163 ) żadnej informacji na PM.

Co jest powodem usunięcia tematu ?????????

Kolejne porąbane forum - szkoda że fantastyka.

-------------------- edit

Sorry wycofuje ( warunkowo - jeszce raz przeczytam regulamin ) zarzut

Witchma napisał/a
Witaj!

Przed napisaniem pierwszego posta, a tym bardziej przed założeniem nowego tematu, zapoznaj się proszę z Regulaminem Forum.
Wszelkie pytania dotyczące książek można zadawać w tym temacie, zastanów się jednak, czy Twój post nie narusza pkt. 15 Regulaminu.

Pozdrawiam,
Witchma

Witchma - 21 Grudnia 2012, 14:27

Kowa1, otrzymałeś wiadomość, więc bądź łaskaw ją odebrać. A jakbyś przeczytał Regulamin, to i na temat awatarów byś wszystko wiedział.
Anonymous - 21 Grudnia 2012, 14:40

A co było pierwsze wiadomość czy mój post tutaj ? A gdyby nie było postu była by wiadomość ?
Skoro post w niewłaściwym miejscu to przesunięcie a nie usunięcie - zapisany link działa i wszystko jasne bez PMa

No i przeczytałem jescze raz regulamin ( tym razem szczegółowo nie połebkowo ) i nie znajduje nigdzie powodu usunięcia mojego postu "Poszukiwania" na podforum "Piknik na skraju drogi", w PMie też uzasadnienia niema.

Uprzejmie proszę Witchma o uzasadnienie

----- edit

Czrno widzę swój udział przy tak naciągających decydenyach.

W jakim momęcie post łamał regulamin pkt 15 ?????????????????

Witchma - 21 Grudnia 2012, 14:52

Jeżeli chodzi o pierwszy problem - PW wysłałam o 14:14, Twój post się pojawił tu o 14:22.

Jeżeli chodzi o drugi - napisałeś, że szukasz wersji elektronicznych pewnych książek, a zdaje się, że wymienianie się takim plikami to piractwo.

Z mojej strony EOT.

Anonymous - 21 Grudnia 2012, 15:18

A dla mnie nie EOT.

Tuż przed pisaniem posta sprawdzałem wiadomości widocznie pisałem go 8 minut.

Nie napisałeś dlaczego usunąłeś a nie przeniosłeś.

No właśnie to jest przekleństwo każdego forum, zły duch moderacyjny który nie czyta tekstów tylko własne myśli i jak polonista wie lepiej od autora co autor chciał powiedzieć.

Ty nie sądź po sobie.
Jaka nielegalna wymiana ???
A to to co jest ( http://ksiazki.pl/grupa/n...booki-zamow-16/ ) ????

Bądź tak łaskaw napisać czy jak wstawie tekst we "właściwe" według Ciebie miejsce ( czego uzasadnienia nie widzę ) to go zostawisz czy wywalisz ? - nie będę się kopał z koniem.

Witchma - 21 Grudnia 2012, 15:32

Po pierwsze: bardzo miło, że przeczytałeś Regulamin szczegółowo, spróbuj teraz zrobić to jeszcze raz, ale ze zrozumieniem i przywitaj się jak należy.

Po drugie: jak napisałam w wiadomości, którą raczyłeś byłeś przytoczyć, sam powinieneś się zastanowić, czy Twój post łamie Regulamin, czy nie. Bo jeśli szukasz legalnych plików, to - sądząc po zamieszczonym przez Ciebie powyżej linku - ogarniasz Internet na tyle, by trafić na stronę księgarni, gdzie takie pliki można nabyć, a w takim przypadku naprawdę nie widzę sensu pytania o to na Forum. Może więc doprecyzuj swoje pytanie tak, by nikt nie miał wątpliwości co do Twoich intencji, bo w obecnej formie Twój post, który brutalnie i bez najmniejszych skrupułów usunęłam, budzi moje wątpliwości.

Anonymous - 21 Grudnia 2012, 16:14

Kolejny modek z demiurgowskimi aspiracajami, "Głos Pana" wydający wyroki i realizujący egzekucje na podstawie własnych wątpliwości co do intencji.
Biedaki męczcie się w tym kagańcu beze mnie.

Godzilla - 21 Grudnia 2012, 16:21

Kowa1, i nawzajem, bo jak cię czytam to mnie mdli.
Rafał - 21 Grudnia 2012, 16:34

Ziemniaku czyń swoją powinność. :evil:
Nie ma co się zastanawiać, 7 punktów temu panu.

Anonymous - 21 Grudnia 2012, 16:34

Godzilla napisał/a
Kowa1, i nawzajem, bo jak cię czytam to mnie mdli.

Popij wodą

Rafał - 21 Grudnia 2012, 16:38

No dobra, póki zwierzchność w kosmos nie wykopie, przydepczę języka.
Godzilla - 21 Grudnia 2012, 17:44

Szybko się skończą te popisy.
nureczka - 21 Grudnia 2012, 22:24

Kowa1 napisał/a
Kolejny modek z demiurgowskimi aspiracajami, Głos Pana wydający wyroki i realizujący egzekucje na podstawie własnych wątpliwości co do intencji.
Biedaki męczcie się w tym kagańcu beze mnie.

Kolega marnuje talent literacki. Z takim zasobem leksykalnym, z takimi metaforami, doprawdyż...

Fidel-F2 - 22 Grudnia 2012, 05:23

WOW
elam - 26 Grudnia 2012, 23:02

ooo zaglądam, bo już myślałam, że to znowu Fidel coś nabroił :)

to jest chyba temat, do którego WSZYSCY zaglądają, więc - Wszystkiego dobrego w nowym roku :D

i jak najmniej wpisów TU ;)
idę już, idę]

Ice - 6 Stycznia 2013, 22:15

Ziemniak napisał/a
Fidel-F2, Ice, proszę skończyć tego offtopa?

Który jest głupszy możecie równie dobrze rozstrzygnąć przy pomocy PW.

Drogi Administratorze, chyba trochę się zapędziłeś. Po zwróceniu uwagi przez Shenrę nie zamierzałem kontynuować dyskusji z Fidelem. Raz wystarczy i nie potrzebuję do tego twojej oceny mojego intelektu. Tym bardziej wyrażanej całą potęgą pomarańczowego majestatu. Ta funkcja i ten kolor czcionki chyba nie do tego służy.

Witchma - 6 Stycznia 2013, 22:19

Ice, nie zakładaj z góry złych intencji. Ostrzeżenia się przypadkiem nałożyły, a to tylko świadczy podwójnie o ich słuszności ;)
Ziemniak - 6 Stycznia 2013, 22:22

Ice, posty, mój i shenry były pisane równocześnie, a ponieważ mój zawierał drogę rozwiązania konfliktu, postanowiłem go zostawić. Moim zamiarem nie była ocena niczyjego intelektu, jednak siłą rzeczy, wśród dwóch dyskutantów jeden musi być głupszy i tego właśnie dotyczyła moja sugestia.
dalambert - 6 Stycznia 2013, 22:23

Ziemniak napisał/a
jednak siłą rzeczy, wśród dwóch dyskutantów jeden musi być głupszy

A nie może być dwu geniuszy z IQ 299 :D :?:

Ziemniak - 6 Stycznia 2013, 22:24

Wtedy pojedynek będzie nierozstrzygnięty :mrgreen:
shenra - 6 Stycznia 2013, 22:29

No i tym optymistycznym akcentem zakończmy tę sprawę i choćmy na pifo :wink:
dalambert - 6 Stycznia 2013, 22:46

shenra napisał/a
choćmy na pifo
:D
O to, to Chomik do Paradoxu :!:

shenra - 6 Stycznia 2013, 22:50

Chętnie bym przybył, alem ździebełko zajęty :cry:
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2013, 23:09

Kto Iselora zgwałcił tak z miejsca? Jeszcze we drzwiach. :mrgreen:
Iselor - 6 Stycznia 2013, 23:17

Obiecuję że dużo tego nie ma. Może z 5 tematów założę a potem popatrzę co tam w literaturze słychać:P
Agi - 6 Stycznia 2013, 23:20

Iselor, proponuję zacząć od literatury. Wykorzystywanie forum w celach reklamowych kłóci się z pkt. 10 regulaminu forum. Przy okazji zachęcam do lektury regulaminu.

Partner forum