Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
nureczka - 31 Lipca 2010, 10:39
ketyow napisał/a | jeśli już nawet by musiał, to nie wierzę, że więzienie |
Wiesz, dla wielu osób nawet wyrok w zawieszeniu to spory problem. Ja np. co trochę muszę dostarczać jakieś dziwne zaświadczenia o niekaralności.
Nawet rozumiem intencje ustawodawcy (zasadniczo słuszne, mające nas ustrzec przed różnej maści szarlatanami), tylko to jest ten przypadek gdzie wylano dziecko z kąpielą.
feralny por. - 31 Lipca 2010, 10:41
ketyow, dura lex sed lex, czy jakoś tak to szło. Nie za takie rzeczy ludzie dostawali wyroki. Pamiętasz babcię aresztowaną za "kradzież" kostki masła? Wiesz ja też bym chciał wierzyć w "wymiar sprawiedliwości". Niestety widziałem już takie hece i takie uzasadnienia wyroków, że nic mi tej wiary nie przywróci.
Martva - 31 Lipca 2010, 15:30
A nie jest tak że ktoś by musiał najpierw pozwać, żeby w ogóle ruszył proces?
dzejes - 31 Lipca 2010, 15:49
feralny por. napisał/a | Jeżeli uratowałaby życie niezgodnie z prawem, to dlaczego nie? |
Też mirmiłujesz. Art. 26 kk.
feralny por. - 31 Lipca 2010, 15:52
Tak, tak , oczywiście.
dzejes - 31 Lipca 2010, 15:53
Fajnie, że się zgadzamy.
aniol - 31 Lipca 2010, 19:03
Martva napisał/a | A nie jest tak że ktoś by musiał najpierw pozwać, żeby w ogóle ruszył proces? |
w tym konkretnym przypadku sie nie wypowiadam bo nie wiem, ale jest cala masa rzeczy gdzie sprawa rusza z "urzedu"
wiec moze nieuprawnione wykonanie zabiegu medycznego podpada pod paragraf?
spekuluje bo nie wiem jak to wisi w kodeksie
ketyow - 2 Sierpnia 2010, 17:19
Tak kończy się próba zainstalowania czerwcowego DXa 9-tki. Zaraz będę szukał starszych wersji, ale seriuosly, WTF? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, od lat stawiam windę w ten sam sposób i trzymam zawsze w takim samym porządku a tu nowość Znalazłem kilka rozwiązań na necie, ale żadne nie daje jakichkolwiek efektów, jakieś pomysły?
ketyow - 2 Sierpnia 2010, 18:15
Zainstalowałem ze stronki microsoftu, instalator online, który tylko dosysa niezbędne pliki do posiadanej paczki. I zadziałało. Ale offline paczki z directx mi nie działają.
Witchma - 5 Sierpnia 2010, 09:05
Mój komputer wariuje. Co jakiś czas znienacka wyświetla się błękitny ekran z mnóstwem tekstu, którego nie zdążam przeczytać i się resetuje. Co powinnam sprawdzić?
Pako - 5 Sierpnia 2010, 09:09
Ram, zasilacz, płytę główną? Gdyby chociaż było wiadomo, co jest napisane to byłoby łatwiej...
Witchma - 5 Sierpnia 2010, 09:19
No niestety, za szybko miga i znika. Nie można tego gdzieś sprawdzić?
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 09:19
Witchma, na początek wejdź sobie w ustawienia systemu (prawą myszą na "Mój Komputer" -> 'Właściwości', później zakładka 'Zawansowane -> Uruchamianie i odzyskiwanie' i odznacz 'Automatycznie uruchom ponownie'. A jak już poczytasz, co jest na blue screenie to napisz.
Witchma - 5 Sierpnia 2010, 09:33
W dzienniku zdarzeń mam na zmianę numery 7036 i 7035, co oczywiście nic mi nie mówi
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:02
Kieszeń cd w kompie samoczynnie się wysuwa, gdy zamykam, to po chwili wyłazi znowu. Przez to nie mogę nagrać płyty. Wie ktoś może o co może chodzić?
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 14:05
Komputer jest głodny
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:06
Ha-Ha-Ha.
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 14:08
Bez płyty też się sam otwiera, czy tylko z płytą?
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:11
Bez też.
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 14:18
Wygląda mi to na zacięcie mechanizmu albo brudny czujnik zamknięcia kieszeni. a jak zamykasz kieszeń? popychasz tackę, czy przyciskiem?
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:19
Przyciskiem.
ketyow - 5 Sierpnia 2010, 14:19
Chal-Chenet, ale próbowałeś nagrać? Ja jak nagrywam płytę to choćbym chciał nie otworzę napędu, programy do nagrywania go blokują. Może to wirus?
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:23
Nie zdążę nawet spróbować, zanim włączę program, dodam pliki, to kieszeń wyjedzie parę razy. Na siłę nie ma sensu trzymać paluchem, coś tam nie styknie i jeszcze gorzej będzie.
Czy wirus, nie wiem, zrobię profilaktycznie skan całego systemu...
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 14:27
Chal-Chenet, odepnij taśmę od napędu, zostaw samo zasilanie i włącz kompa. Jak napęd jest uszkodzony, to będzie się otwierał dalej, a jak przestanie się otwierać, to prawdopodobnie masz jakiegoś złosliwca.
ketyow - 5 Sierpnia 2010, 14:29
Gdyby już w czasie nagrywania się wysuwał to wyglądałoby na wirusa, w takim wypadku jednak mogła się szuflada przesunąć o jeden ząbek, albo jak mówił Ziemniak coś nie tak z czujką, czy jakieś zwarcie na przycisku. Rozbierz go i poruszaj tacką, zobaczysz czy wszystko ok z mechanizmem. Ale najpierw sprawdź jeszcze czy pod BIOSem też się sama wysuwa, to Ci powie czy to problem sprzętowy czy systemowy.
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:40
Dzięki Wam, postaram się zrobić samemu to co umiem.
Fidel-F2 - 7 Sierpnia 2010, 21:53
Czy Facebook to to samo co Nasza klasa?
Gwynhwar - 7 Sierpnia 2010, 22:16
Nie. Jeśli NK jest jak gimnazjum, to FB to takie liceum...
ketyow - 7 Sierpnia 2010, 22:18
Jeśli nk to gimnazjum, to facebooka nie nazwałbym nawet przedszkolem...
Gwynhwar - 7 Sierpnia 2010, 22:19
Jakby nie było, widzę pewną różnicę w jakości pomiędzy tymi dwoma portalami społecznościowymi, i to raczej na korzyść FB.
|
|
|