Planeta wygnania - Ale za co?
dzejes - 6 Września 2012, 10:35
Ja bym prosił o oficjalną wykładnię: czy jeśli napiszę, że xsiądz proboszcz mnie wkurzył, bo mi zajechał drogę swoją wypasioną beemwicą to:
- jest to akceptowalne w wątku wkurzeniownym
- grozi to ostrzeżeniem.
Poważnie pytam.
dalambert - 6 Września 2012, 10:52
Ostatnio to się wkurzać można wyłącznie na pogodę, ale tyż ryzykowne . Było nie było i to dzieło Boże
jewgienij - 6 Września 2012, 10:53
O ile mi można:
Wystarczy napisać, że jakiś gość zajechał drogę. Czy ksiądz proboszcz czy chirurg szczękowy to w wątku " co nas wkurza" to samo.
Ja pisałem, że jakaś pani wyje rano w kościele. Gdybym nie dodał, że w kościele, to byłoby niejasne, bo wycie na ulicy tak sobie jest policyjnie nadzorowane
Agi - 6 Września 2012, 11:07
dzejes napisał/a | Ja bym prosił o oficjalną wykładnię: czy jeśli napiszę, że xsiądz proboszcz mnie wkurzył, bo mi zajechał drogę swoją wypasioną beemwicą to:
- jest to akceptowalne w wątku wkurzeniownym
- grozi to ostrzeżeniem.
Poważnie pytam. |
Odpowiem cytatem z regulaminu forum:
Cytat | 11. Nie tworzymy zamkniętego katalogu niedozwolonych zachowań. Decyzja o ukaraniu ostrzeżeniem, jak również o wartości kary należy do administratora lub moderatora, którzy oceniają sytuację mając na względzie zapewnienie spokoju i możliwości kulturalnej rozmowy. |
dzejes - 6 Września 2012, 11:09
No jak nie tworzymy, skoro tworzymy? Ale kończę rozmowę, pozostawiając swoją opinię, że jest to zmiana zła.
Agi - 6 Września 2012, 11:13
dzejes, po wielu awanturach i zamykaniu tematów wydzieliliśmy, na wniosek forumowiczów, podforum "political Fiction". Wprowadzenie zapisu do regulaminu stanowi uporządkowanie i zakończenie sprawy dyskusji, a zwłaszcza awantur politycznych i religijnych prowadzonych poza wydzieloną strefą.
Przemyśl to sobie.
baranek - 5 Grudnia 2012, 10:22
Agi, tylko sześć punktów? Moim zdaniem za doskonałą podróbkę stylu postowania Gospodarza, Fidel powinien dostać 10/10.
I sądzę, że to właśnie Fidel przeczytał post Qyona ze zrozumieniem.
Agi - 5 Grudnia 2012, 10:31
baranku, forum nie przewidziało skali dziesięciopunktowej.
baranek napisał/a | I sądzę, że to właśnie Fidel przeczytał post Qyona ze zrozumieniem. |
Fidel nie dostał ostrzeżenia za interpretację postu Qyona.
baranek - 5 Grudnia 2012, 10:42
Cytat | Fidel nie dostał ostrzeżenia za interpretację postu Qyona. |
Wiem. Za brak kultury dostał. W wątku Gospodarza można obrażać wszystkich, poza Gospodarzem.
Agi - 5 Grudnia 2012, 10:53
baranku, przecież Tobie nie muszę tłumaczyć znaczenia formy?
baranek - 5 Grudnia 2012, 10:55
Agi, pewnie, że nie. Ale zawsze uważałem, że kiedy z kimś rozmawiam, to jeśli będę się posługiwał jego językiem, łatwiej będzie o porozumienie.
e. Lub o mordobicie czasem, ale mimo wszystko.
Agi - 5 Grudnia 2012, 10:57
Teoretycznie masz rację.
baranek - 5 Grudnia 2012, 11:02
A w praktyce Fidel ma urlop.
Agi - 5 Grudnia 2012, 11:03
Albowiem, gdyż formę widzi każdy
baranek - 5 Grudnia 2012, 11:06
Ech, Agi. Początkowo chciałem Ci zacytować dużo gorsze teksty Andrzeja, ale tyle tego jest, że nie mogę się zdecydować. To chyba już skończymy tę rozmowę, nie?
dzejes - 5 Grudnia 2012, 11:07
Ja się tylko zastanawiam, czy słowa o złodziejach nie są w twoim języku okresleniem mocnym. Bo gdy ja półżartowałem o "oszustwie" w wątku szortowym, nie omieszkałaś się odezwać.
Agi - 5 Grudnia 2012, 11:11
dzejes napisał/a | Ja się tylko zastanawiam, czy słowa o złodziejach nie są w twoim języku okresleniem mocnym. Bo gdy ja półżartowałem o oszustwie w wątku szortowym, nie omieszkałaś się odezwać. |
dzejesie, Twoja wypowiedź miała jednak inny kontekst.
baranek napisał/a | To chyba już skończymy tę rozmowę, nie? |
Jestem za.
baranek - 5 Grudnia 2012, 11:11
dzejes, ja zastanawiałem się też na *beep**nami, którzy wydają mi się mocni w każdym języku.
e. już naprawdę kończę.
Agi - 5 Grudnia 2012, 11:13
baranku, dziękuję za zrozumienie.
baranek - 5 Grudnia 2012, 11:16
Agi, nie mówię, ze rozumiem, tylko że kończę temat
dzejes - 5 Grudnia 2012, 11:22
Cytat |
2. W wątkach autorskich dopuszczamy większą swobodę wypowiedzi i administracja oraz moderatorzy interweniować w nich będą co do zasady jedynie na prośbę gospodarza lub innego użytkownika forum - jeżeli nie nastąpi rażące pogwałcenie regulaminu lub prawa. |
No więc oskarżanie grupy ludzi o przestępstwo jest "pogwałceniem prawa". I wiele osób prosiło o interwencję.
Cytat |
3. Dyskusja to starcie różnych poglądów, ale starcie to musi przebiegać w kulturalnej atmosferze. Obrażanie współdyskutantów oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe zakończy się ostrzeżeniem i banicją!
|
Słowa powszechnie uznawane... latały w wiadomym wątku obficie.
A moja wypowiedź miałą dokładnie takie znaczenie, jakie ja podałem, czego (z reakcji dyskutantów) tylko ty nie załapałaś. Albo też chciałaś się do mnie przyczepić, nie wiem.
Agi - 5 Grudnia 2012, 11:27
dzejes napisał/a | A moja wypowiedź miałą dokładnie takie znaczenie, jakie ja podałem, czego (z reakcji dyskutantów) tylko ty nie załapałaś. |
W ten zawoalowany sposób mówisz mi, że jestem tępa?
dzejes napisał/a | Albo też chciałaś się do mnie przyczepić, nie wiem. |
Zwróciłam Ci uwagę, żadnych sankcji regulaminowych nie stosowałam.
dzejes - 5 Grudnia 2012, 13:13
Wypowiedzi Andrzeja Pilipiuka balansowały po złej stronie granicy tego, co dozwolone prawem i tego, co prawem zakazane. Nic z tym administracja nie robiła i nie robi. Ja zaś nie mam ochoty wciągać się w bezsensowne rozmowy "co ja powiedziałem, kto jest tępy, a kto owija w bawełnę", dlatego napisałem to, co w pierwszej części zdania.
Co z tym się zrobi - zapewne absolutnie nic - to już nie moja sprawa. Natomiast może warto rozwążyć zamknięcie rzeczonego wątku autroskiego w osobnym rezerwacie, z osobnymi regułami. Będzie to z korzyścią dla wszystkich zainteresowanych.
Qyon - 5 Grudnia 2012, 19:09
To ja może uzasadnię, dlaczego użyłem takich, a nie innych wyszukiwań google:
A. Pilipiuk napisał/a |
Qyon napisał/a |
- skoro ktoś, kto nie kupił, a przeczytał (vide ściągający z ch.) jest złodziejem, to Andrzej, aby nie być złodziejem nie może korzystać z bibliotek, |
uuuuu... potrzebujesz pomocy psychiatry? |
nureczka - 5 Grudnia 2012, 22:51
A czy aby w regulaminie forum propagowanie piractwa nie jest zabronione?
mesiash - 6 Grudnia 2012, 14:10
tak mimochodem rzucę:
Agi (w styczniu) napisał/a | Fidel-F2 otrzymuje ostrzeżenie [...]
- Podaję do wiadomości publicznej, że to przedostatnie ostrzeżenie, przy następnym naruszeniu regulaminu będzie ban bezterminowy. |
Nie żebym coś do niego miał, trochę utrzymywał to Forum przy życiu w końcu...
Agi - 6 Grudnia 2012, 14:52
mesiash, dziękuję za przypomnienie, ale i bez tego pamiętam, co napisałam.
Dyskutowaliśmy wczoraj tę kwestię w gronie moderatorów. Stwierdziliśmy zgodnie, że na forum są gorsze "zjawiska" niż Fidel.
W związku z powyższym po zakończeniu kary Fidel wróci na forum, chyba, że nie będzie chciał.
terebka - 6 Grudnia 2012, 18:48
Wątek Pilipiuka jest jedynym, który własnymi palcy zakluczyłem, by się w nim nie wypowiadać, mimo to nie znikł i od czasu do czasu doń zajrzę i poczytam. Kurdęż, dziwnie mi to pisać, ale z grubsza, z bardzo grubsza, bardzo-bardzo grubsza, jego zdanie na temat piracenia oraz bezczelnego tego procederu tłumaczenia, pokrywa się z moim. Tylko, że... ano, właśnie. Tylko, że to Pilipiuk właśnie, istota na wskroś wyjątkowa. Nawet piracenie w jego przekonaniu jest biiip, o ile, co wskazał kilkakroć, baranek on sam nie piraci. Bo wtedy nazywa się to "korzystaniem z niedostępnych dóbr". Obrzydliwy, prostacki kalizm. Czy w świetle tego sam również nie propaguje piractwa i nie powinien pójść w parze z Qyonem?
baranek - 6 Grudnia 2012, 21:57
terebka, dlatego właśnie Andrzej ma pretensje do moderacji, że nie traktuje wszystkich użytkowników jednakowo
Agi - 6 Grudnia 2012, 21:58
baranek, serio?
|
|
|