To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Agi - 24 Kwietnia 2012, 08:03

fealoce, nie rób głupstw. Głowa do góry. :D
Godzilla - 24 Kwietnia 2012, 08:29

Fealoce, cokolwiek się stało, daj sobie czas, różne rzeczy muszą się poukładać. A kiedy jesteś wyjątkowo przybita, nie podejmuj żadnych ważnych decyzji. Pomału wszystko powskakuje na swoje miejsce.
Pucek - 24 Kwietnia 2012, 09:50

Trzymaj się, fealoce, Godzilla dobrze mówi.
Anix - 24 Kwietnia 2012, 10:39

Ten przeklęty żołądek ;/ Od kilku dni jem mniej niż mysz polna, a żołądek i tak urządza dzikie disko z pola. Nie wspominając o tym, że irytują mnie nierówności chodnika znienacka narażające mnie na upadek.
Tak.

Potknęłam się na prostej drodze, bo prosta to ona nie była. Efektem tego do bolącego żołądka mam potłuczone kolano, brudne spodnie i wkur... na resztę dnia. A muszę się ogarnąć, bo wieczorem mam korki, korki i korki.

Z rzeczy pomniejszych - durna administracja nie może wystawić mi od ręki zwykłego świstka z pieczątką, muszę składać podanie, zapewne cztery zdjęcia, wnieść opłatę skarbową, odśpiewać uroczystą pieśń adoracyjną do Najświętszej Pani Jadzi z Sekretariatu i czekać dwa miesiące na odmowną odpowiedź. Albo i na brak odpowiedzi.

Dalej wyliczać nie będę, bo wyjdę na malkontentkę... :evil:

ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 11:18

fealoce - dziewczyny prawie gadają (DIDA) - nie rób nic głupiego. Aha- dołączam do zbiorowego tulenia :)
Kruk Siwy - 24 Kwietnia 2012, 11:29

Cfaniaczek. A jakby fela była stuletnią staruszka a nie młodą, ładną laską to też byś tak tulił? Hhii
Lynx - 24 Kwietnia 2012, 11:40

fealoce, <tulak>
fealoce - 24 Kwietnia 2012, 11:50

Dzięki..
ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 12:46

Kruku - na jak nie jak tak :)
Matrim - 24 Kwietnia 2012, 21:03

No i się skończyło na antybiotyku. Na dodatek okazuje się, że cherlanie w gardle i ciągły kaszel to nie wina układu oddechowego, ale... zatok :roll: Wkurza mnie już nicnierobienie i fakt, że jeszcze pewnie przez kilka dni będę śnięty, zanim chemia zacznie działać...
merula - 24 Kwietnia 2012, 21:06

a nawilżasz powietrze? dobrze, jakbyś sobie kilka razy mógł nebulizację zrobić.
Matrim - 24 Kwietnia 2012, 21:15

merula, nie nawilżamy, ale też wydaje się, że nie jest przesadnie suche. Muszę poczekać co wyjdzie z antybiotyku, mam nadzieję, że w ciągu trzech dni sprawa się wyjaśni, to znaczy, że w końcu się lepiej poczuję :)
ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 21:20

Zatoki w trzy dni? :shock: Jak już dostajesz na zatoki antybiotyk, to prędzej myśl o 7 - 10 dniach, a nie 3.
Matrim - 24 Kwietnia 2012, 21:22

ilcattivo13, mam nadzieję, że po trzech dniach odczuję poprawę, a nie że całkiem mi minie :) Aż takim optymistą nie jestem, ale chciałbym żeby mi choć temperatura spadła bliżej 37, a nie trzymała się pod 38.
ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 21:37

Z tą poprawą, to możesz mieć rację. Ale u mnie z reguły wygląda to tak, że niby jest poprawa, nos się zaczyna odtykać, a tu jakiś mały przeciąg/skok temperatury/łotewer i kolejne 2 tygodnie z głowy. A temperatura u mnie przy samych zatokach (czyli gdy nie mam też zapalenia gardła/oskrzeli/płuc/uszu/itp) jest zawsze "minusowa" - rekord, to 35,3'C. Na szczęście duże ilości gorącego mleka z miodem pomagają :) No i można się w piernatach, z książką i czystym sumieniem, zakopać :wink:
Matrim - 24 Kwietnia 2012, 21:45

ilcattivo13 napisał/a
No i można się w piernatach, z książką i czystym sumieniem, zakopać :wink:

A mnie już nosi, bo piękna pogoda na dworze, coś by się porobiło, a sił nie starcza :)

Mnie ta cała sprawa z zatokami trochę dziwi, bo nos mam czysty, oskrzela/płuca też, gardło nie jest anginowe, ale jeśli pani doktor twierdzi, że to z zatok, to nie mam powodu się nie zgadzać. Skądś te zielone gluty muszą się brać ;)

feralny por. - 24 Kwietnia 2012, 21:49

Matrim napisał/a
A mnie już nosi, bo piękna pogoda na dworze, coś by się porobiło, a sił nie starcza
U mnie gradobicie. Żebym miał ogródek, to bym poleciał kopać. ;P:
ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 21:53

Matrim - jak najbardziej z zatok - jak ktoś śpi na plecach, to wystarczy mały "wysięk" i włączają się oskrzela.

feralny - jak jest gradobicie, to się idzie szklić szklarnię, a nie kopać ogródek ;P: Albo sadzi się delikatne rozsady pomidorów, czy inne takie tam zielenizny ;P:

Matrim - 24 Kwietnia 2012, 22:18

ilcattivo13, dobrze że nie śpię na plecach :)

feralny por., jak gradobicie, to trzeba świniaka na dwór wygonić, sam się ubije :)

Agi - 25 Kwietnia 2012, 00:05

Pospałam dwie godziny. Ciekawe, czy jeszcze uda mi się zasnąć?
feralny por. - 25 Kwietnia 2012, 07:53

Strasznie wam dziękuję za cenne porady. Dziś zamówię szyby, a w sobotę pojadę na tag po parszuka. ;P:
Pucek - 25 Kwietnia 2012, 08:09

Pojechałam na lotnisko (z domu pełna godzina jazdy), na chwilę - tylko coś przekazać. Ważnego.
Na tablicy - "opóźniony, ma być 16,50". No, pół godziny posiedzę.
O 17,10 - w informacji nic nie wiedzą... na tablicy bez zmian
Po dwudziestu minutach dopytałam drogą okrężną przez Rzym, że chyba poleciał i będzie ok. 19tej.
No to pojechałam zwiedzać Ursynów i wróciłam. Piękna burza po drodze.
Wróciłam - ma być o 19,40 ! No cholera!
Nawet nie mogłam sobie jakiej gazety kupić, bo nie wzięłam okularów.
Druga ulewa - ani sie ruszyć.
Oczekiwana wychynęła z czeluści tuż przed 20tą. I dzielnie pojechała dalej w Polskę.
Po godzinie byłam w domku.

Jak to dobrze, że ja NIE MUSZĘ nigdzie latać...

merula - 25 Kwietnia 2012, 08:34

o, lało na Ursynowie i bardziej w mieście? no to do nas się przez las ten deszcz nie przedarł.
fealoce - 25 Kwietnia 2012, 09:09

Pucek, no to chyba udało się im zawstydzić PKP :wink:
Nina Wum - 25 Kwietnia 2012, 16:09

feralny, widzę oczyma duszy mojej, jak zagłębiony w fotelu, z herbatką w dłoni nasłuchujesz przedśmiertnych kwików tucznika. :mrgreen:
Kruk Siwy - 25 Kwietnia 2012, 16:15

Hołoł pławdziwy hołoł pani hłabino.
mawete - 25 Kwietnia 2012, 16:23

Fidel :?
Kasado - 25 Kwietnia 2012, 16:28

Jestem tutaj krótko, ale wydaje mi się, że Fidelka trza brać na zimno, że się tak wyrażę. :)

Także mawete głowa do góry :)

Fidel-F2 - 25 Kwietnia 2012, 17:20

mawete, a cóżem Ci uczynił?

ilcattivo13 - 25 Kwietnia 2012, 18:12

Matrim napisał/a
ilcattivo13, dobrze że nie śpię na plecach :)
marszobieg i hakenkrojc też sprawią, że katar będzie do oskrzeli trafiał ;P:

feralny - parszuki kupuje się w środy albo czwartki, bo to są dni jarmarczne :wink:

Partner forum