To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Witchma - 20 Kwietnia 2012, 19:42

Fidel, meblowania nie zaliczam do remontu.
Fidel-F2 - 20 Kwietnia 2012, 19:43

semantyka
ilcattivo13 - 20 Kwietnia 2012, 20:56

o2 poleciało dziś w kulki na amen. Razem z Citi Handlowym. A może i z innymi, ale maila zwrotnego dostałem tylko od Citi.

Chodzi mi spam i o moją reakcję, którą tu wrzucałem w poniedziałek. Żadna z firm, którym za przesyłkę spamu zagroziłem prokuraturą, nie odezwała się aż do momentu, w którym o2 usunęło mi ze skrzynki każdy jeden spam nadesłany z adresu "news@cerberoos.promocjadlaciebie.com" oraz, co ciekawsze, kopię maila, który wysyłałem na ten właśnie adres, z żądaniem zaprzestania przesyłania spamu. Mało tego, spam przesyłany z innych adresów, pozostał. Nawet ten, który był wrzucony do katalogu Spam dużo wcześniej, niż spam z PromocjiDlaCiebie.

Teraz to nawet nie ma jak przejść się z tym na prokuraturę, bo wszystkie dowody szlag trafił :evil:

shenra - 20 Kwietnia 2012, 21:20

Przeziębiłam się, a nie mam na to czasu :evil:
ilcattivo13 - 20 Kwietnia 2012, 22:22

Znaczy:
a). jednak nie zatoki?
b). piwko nie pomogło?

shenra - 21 Kwietnia 2012, 05:03

ilcattivo13, b. Zatoki jeszcze się nie objawiły. Może i dobrze.
ilcattivo13 - 21 Kwietnia 2012, 12:03

Myślę, że zdecydowanie "i dobrze". Zdrowiej :)
fealoce - 21 Kwietnia 2012, 16:31

Szukałam dziś sandałów i mam już dość: albo brzydkie, albo niewygodne, albo nie ma mojego rozmiaru. Najczęściej wszystkie trzy :twisted:
Obawiam się, że znów skończy się na tym, że będę musiała podjechać do Ecco i wydawać na buty fortunę :(

dalambert - 21 Kwietnia 2012, 16:50

fealoce, nie marudź = Pardox czeka :wink:
merula - 21 Kwietnia 2012, 16:52

fealoce, obawiam się, że też mnie czeka taka wycieczka.
Witchma - 21 Kwietnia 2012, 20:03

Zmarnowany dzień przez pogodę, która doprowadziła do takiego bólu głowy, że aż mnie w zębach łupało :( Dopiero teraz trochę zaczyna mijać.
Agi - 21 Kwietnia 2012, 20:22

Witchma, przytulam. Ja wczoraj tak miałam.
Kasiek - 21 Kwietnia 2012, 20:45

Co tydzień za ścianą w sobotę jest impreza. Co tydzień gorsza, dziś to już w ogóle przegięcie. Darcie ryja na okrągło, śmiechy i takie "aaaaaaaaa" na całe gardło. I rzucanie meblami (przynajmniej tak to brzmi). Trochę przesada, bo imprezki są do 3-4 w nocy :/
Naprawdę tego mi brakuje przed szpitalem. :evil: Znoszę to od ponad miesiąca, dzisiaj zadzwonię na policję po 22.

fealoce - 21 Kwietnia 2012, 21:23

Zadzwoń.
Witchma - 21 Kwietnia 2012, 21:32

Agi, dzięki. Niestety prognozy pogody nie są optymistyczne.
merula - 22 Kwietnia 2012, 01:00

Witchma, głask. podobno ma się poprawić.

ontopicznie - kolano znów do mnie mówi. coraz bardziej.

Rafał - 22 Kwietnia 2012, 01:04

Łazienka. Co nas podku...siło na remont???
merula - 22 Kwietnia 2012, 01:12

nuda?
Kasiek - 22 Kwietnia 2012, 06:30

Kurczę, coś mnie w nocy użarło! W palec u nogi, co strasznie swędzi przy chodzeniu i w wargę, co strasznie swędzi przy mówieniu... Co za choróbstwo...
Kai - 22 Kwietnia 2012, 07:23

fealoce napisał/a
podjechać do Ecco i wydawać na buty fortunę

Yyyy, zawsze mi się wydawało że Ecco ma normalne ceny. Co mam powiedzieć o Ryłce?

Kasiek, weź dowolne krople do nosa i smaruj co godzinę, dwie. Bardzo dobrze działa.

Ontopowo - burdel komunikacyjny przy remoncie Rynku w Katowicach. Niby wszystko wiadomo, a nie wiadomo nic. Jedna 16 jedzie do Placu Wolności, druga do Brynowa. A tablicę włącza w momencie odjazdu z pętli, więc nie wiadomo.

Lis Rudy - 22 Kwietnia 2012, 07:59

Kai napisał/a
zawsze mi się wydawało że Ecco ma normalne ceny

niestety nie ma. Pomimo tego że wyjątkowo lubię tę markę, to uważam że cena za obuwie mają po prostu absurdalne.

Kai napisał/a
burdel komunikacyjny przy remoncie Rynku w Katowicach

TO TY BURDELU KOMUNIKACYJNEGO NIE WIDZIAŁAŚ !
Przyjedź w ten weekend do Warszawy ! "Raport z oblężonego miasta" to adekwatny tytuł do sytuacji.

e: popraweczka słusznie wytkniętego błędu.

merula - 22 Kwietnia 2012, 08:05

Kasiek, może pająk.

a wapno i ewentualnie jakiś zyrtec, czy inna przeciw histamina nie pomaga?

Fidel-F2 - 22 Kwietnia 2012, 08:12

Lis Rudy napisał/a
tą markę
tę markę
Lis Rudy - 22 Kwietnia 2012, 08:26

Fidel-F2 napisał/a
tę markę

Racja. Co ja bym bez ciebie zrobił mój osobisty korektorze. Już poprawiam.

Godzilla - 22 Kwietnia 2012, 09:23

Kasiek, a jak nie wapno i zyrtec, to może okład z plasterków cebuli albo przetrzeć octem? Współczuję, bo to paskudztwo irytujące.
shenra - 22 Kwietnia 2012, 10:09

Radosna młodzież osiedlowa zrobiła sobie dziuplę w jednym z opuszczonych garaży. Są teraz nieco ciszej, bo nie drą mord pod garażem, tylko w środku. Zatem co w tym wkur...ego? Ano jeden z tych palantów ma kuźwa motorynkę, która tak głośno "pierdzi", że umarłego by z grobu wyciągnęła. I dzieciak popyla na niej cały czas, a największą frajdę chyba sprawia mu odpalanie i dociskanie pierdzenia na maksa. Wczoraj zastanawiałam się, czy oni cierpią na bezsenność. Przed szóstą odpalił motorynkę(gdybym akurat wtedy spała, ledwo co wróciwszy z pracy, to bym fajfusa zatłukła). :evil:
ihan - 22 Kwietnia 2012, 10:17

Nie pozostaje ci shenro nic innego niż modlitwa o wzrost cen paliw. :mrgreen:

edit: a w temacie: przetargi, granty europejskie i kompletnie niekompetentna administracja mojego ukochanego pracodawcy. Czyż zrobienie przetargu może może zająć rok z hakiem? Ależ owszem, czemu nie. A że w tym czasie zmieniła się cena euro, no to co. A kupić trzeba co zaplanowaliśmy, bo ... Właściwie nie wiadomo bo co, bo nikt nie jest kompetentny, i z czego mamy pokryć różnicę też nie wiadomo. I jeśli jeszcze kiedyś będę czytać dlaczego to polscy naukowcy gorzej publikują, odpowiedź jest prosta. Bo się zajmują przetargami, administracją i papierkami i tysiącem rzeczy, które teoretycznie powinien wykonywać kto inny.

shenra - 22 Kwietnia 2012, 10:31

ihan, albo o jakąś poważną usterkę :mrgreen:
Kai - 22 Kwietnia 2012, 10:33

ihan napisał/a
Czyż zrobienie przetargu może może zająć rok z hakiem?

Może. Choć czasem trzeba się zastanowić, czy warta skórka za wyprawkę.

ihan - 22 Kwietnia 2012, 10:38

Taak, Kai, zwłaszcza jeśli upływa rok od złożenia wszystkich papierów (SIWZów i innych śriwzów), włącznie z trzema (3!!!) ofertami na każdy sprzęt, oferty są ważne 3 m-ce. Poszłoby bez przetargów, od roku byśmy sprzęt mieli i zaoszczędzone ładnych kilka tysięcy PLN.

Partner forum