Planeta wygnania - Ale za co?
joe_cool - 20 Sierpnia 2012, 16:11
shenra napisał/a | Przepraszam, czy dwa dowcipne posty o zdolnościach manualnych w kontekście sex shopu uznajesz za rażący dla oka offtop? |
Może nie jestem dzejesem, ale co tam, wypowiem się - tak, uznaję. Zwłaszcza, że "dowcipność" postów była dyskusyjna.
Anonymous - 20 Sierpnia 2012, 16:22
Tym bardziej, że wątków spamerskich, blogów i innych takich, gdzie można wymieniać dowcipne (a są na ogół dowcipne tylko dla piszących je osób) posty bez ograniczeń.
ilcattivo13 - 20 Sierpnia 2012, 16:32
dzejes napisał/a | A tymczasem w wątku Tytani pracy użytkownik, który jewgienija przywoływał do porządku wesoło offtopuje ... |
nie bój się, nick "ilcattivo13" nie gryzie
dalambert - 20 Sierpnia 2012, 16:37
Czy Wy tu aby poczynają od dzejesa nie spamujecie na potęgę, ten watek jest przeznaczony do wyjaśniania decyzji moderacji i ewentualnej polemiki z takowymi, a Wy tu się w składanie donosów na "spamerów" bawicie.
Ej intelektualisty/tki ładnie to tak ?
Anonymous - 20 Sierpnia 2012, 16:46
A Ty co właśnie robisz?
Agi - 20 Sierpnia 2012, 17:22
dzejes , odnosze wrażenie, że koniecznie chcesz sprowokować kolejną awanturę.
Ten wątek z założenia służy dyskusji o nałożonej karze, mój post był podsumowaniem sytuacji, ponieważ wczoraj nie mogłam zareagować z powodu odcięcia od sieci, a Ty natychmiast pospieszyłeś z kontrą i "donosami" na nielubianych userów.
Nie będziemy się bawić w przedszkole.
Zamykam dyskusję, do następnego ostrzeżenia.
dzejes - 20 Sierpnia 2012, 17:33
Agi napisał/a | dzejes , odnosze wrażenie, że koniecznie chcesz sprowokować kolejną awanturę. |
Gdybym chciał prowokować awantury, to miałem do tego świetną okazję, jednak się powstrzymałem. Chciałem natomiast zwrócić uwagę na podwójne standardy, które ubodły mnie mocno, bo akurat dotknęły wątku, w którym istniała jakaś merytoryczna rozmowa, w której sam się udzielałem i osobiście chciałem ten wątek pociągnąć i stworzyć miejsce do rozmowy. Jednak rozmowa zdechła, gdy Martva postanowiła przenieść tam swojego bloga, a ilcattivo* i shenra wpadli tam za nią. I koniec, zamiast rozmowy o pracy - rozmowa o Martvej w sexshopie.
Uwagi na temat tego, kogo lubię, a kogo nie - cóż, że co chwila ktoś w stosunku do mnie na tym forum zachowuje się niegrzecznie już przywykłem, więc i twój komentarz mnie nie zaskakuje. Jednak nie jest uprzejme takie wtykanie komuś sympatii, czy też antypatii.
* - ilcattivo nie użyłem twojego nicka, bo taką konwencję postu przyjąłem, nie dla pokazania czegokolwiek, a już na pewno nie mojego stosunku do kogokolwiek. Wkurzyłeś mnie, spamując w tym konkretnym wątku, ale nijak to się ma do moich sympatii ogólnoludzkich.
Agi - 20 Sierpnia 2012, 17:56
dzejes, naruszyłeś 11 punkt regulaminu forum.
Zamknięcie dyskusji ogłoszone kolorem pomarańczowym, oznacza definitywne zamknięcie dyskusji na dany temat.
Żeby nie było, że się na Ciebie uwzięłam, dostajesz ostrzeżenie "bez wpisania do akt".
jewgienij - 21 Sierpnia 2012, 21:43
Piszę tutaj, najwyżej to wywalicie, albo przeniesiecie.
Napisałem, co mnie wk...a naprawdę. A że nie był to upał ani sąsiadka z naprzeciwka, to nie moja wina. Było to jednak wkurzenie spontaniczne, może gdyby "religijne" nie były zakodowane, to bym tam się z rozpędu wpisał.
Nawet nie miałem zamiaru jakoś dyskutować. Ale natychmiast się pojawił Dalambert, teraz pierwszy obrońca zasad forum. Zaczęło mocniej bujać , a potem przyszedł kolega, który czeka tylko, aby w takich sytuacjach zaistnieć - ilcattivo, mąż opatrznościowy naszej kongregacji, którego w jakiejś merytorycznej dyskusji jeszcze tu nie widziałem, ale nie odwiedzam wszystkich wątków, tych o kapeluszach ani reklamach też nie, więc może krzywdzę człowieka.
Jakieś rzeczy są nieprzyjemne dla niektórych? No dla mnie też wiele takich jest. Personalnie nikogo nie zahaczałem. A co do rosyjskich koleżanek. Nie jestem ich adwokatem. Mam szacunek dla dziewczyn spod znaku Pussy, bo były odważne w walce z reżimem putinowsko-cerkiewnym, a ja i moi adwersarze możemy sobie na wszystko pozwolić i nahukać, bez konsekwencji. Jeden to nawet bez żadnych Staniała odwaga w Polsce, więc tym bardziej jestem za dziewczynami.
Za pajaca mi się należało, powinienem dobierać słowa, ale nie za to mam chyba krawatkę.
dalambert - 21 Sierpnia 2012, 21:48
jewgienij, jezeli chcesz pogadać o dziewczyn z pod znaku *beep* to zapraszam do wąttku " Co Zeus na to" tam się możemy psztykać.
jewgienij - 21 Sierpnia 2012, 21:49
OK
Agi - 21 Sierpnia 2012, 22:03
jewgienij napisał/a | Za pajaca mi się należało, powinienem dobierać słowa, ale nie za to mam chyba krawatkę. |
Owszem, należało Ci się, a ponieważ dopiero teraz wróciłam do domu i od nowa analizuję całą sytuację, takie ostrzeżenie dostaniesz. Tym bardziej, że przed chwilą znowu naruszyłeś regulamin forum i ponownie napisałeś obraźliwy tekst pod adresem ilcattivo13.
Pierwsze ostrzeżenie dostałeś za rozciąganie tematu religijnego poza wydzielone podforum.
Suma sumarum jest 6 punktów i tygodniowy urlop od forum.
Agi - 21 Sierpnia 2012, 23:33
dalambert, używaj oryginalnej nazwy zespołu PUSSY RIOT, ponieważ Twoje dowolne tłumaczenie wywołuje zgorszenie. A przede wszystkim nie powinno Cię być w tym wątku po zamknięciu dyskusji na temat ostrzeżenie. Portaktuję Cię na równi z dzejesem, czyli dostajesz ostrzeżenie bez wpisania do akt.
Chal-Chenet - 21 Sierpnia 2012, 23:36
A czy dosłowne "Bunt *beep*" jest dozwolone?
Agi - 22 Sierpnia 2012, 00:17
Chal-Chenet, moje zwrócenie uwagi dalambertowi nie było zaproszeniem do rozpoczęcia dyskusji.
ivaine - 25 Sierpnia 2012, 09:43
Nie dostałam odpowiedzi na PW, a chyba nie jest dziwne, że na nią liczyłam.
Niczym sobie nie zasłużyłam na ostentacyjną ignorancję, jakoś nie czuję się kurzem, który należy zamieść pod dywan.
W tym wątku specjalnie nie można dyskutować - kiedy pojawiają się kontrowersje, temat zamyka się pod groźbą ostrzeżeń, z kolei próby rozwiązania sporów w inny sposób kończą się lekceważeniem. Bardzo eleganckie i dające do myślenia postępowanie, naprawdę.
Agi - 25 Sierpnia 2012, 10:14
ivaine, nie dostałaś odpowiedzi nie przez lekceważenie, tylko moje wątpliwości co do merytorycznej zasadności zgłoszenia. Za długo się zastanawiałam, przepraszam za opóźnienie.
Po przeanalizowaniu treści zgłoszonego posta i dyskusji w gronie moderatorów niestety nie mogę uznać zarzutu naruszenia regulaminu przez wymienione w zgłoszeniu osoby.
jewgienij - 29 Sierpnia 2012, 12:36
Agi napisał/a | ivaine, nie dostałaś odpowiedzi nie przez lekceważenie, tylko moje wątpliwości co do merytorycznej zasadności zgłoszenia. Za długo się zastanawiałam, przepraszam za opóźnienie.
Po przeanalizowaniu treści zgłoszonego posta i dyskusji w gronie moderatorów niestety nie mogę uznać zarzutu naruszenia regulaminu przez wymienione w zgłoszeniu osoby. |
Z tego widać, że nawet pozorów obiektywizmu nie chce Wam się stwarzać.
Niektóre interwencje forumowiczów potrzebują konsyliów, tygodnia przemyśleń i o efekty tych narad trzeba się publicznie upomnieć, bo inaczej macie to gdzieś.
Inne są z automatu. Przypominam, że jedyne, co złego zrobiłem - aby zasłużyć na pierwszą, krótką krawatkę - to offtop na tle religijnym. Nie dostałem ostrzeżenia na zielono, tylko od razu krawat, bo "ktoś zgłosił". W dodatku od moda, który sam udzielał się na religijnych rozmowach i zajmował tam określone stanowisko. Wszelkie pozory przyzwoitości nakazywałyby, aby krawatek za poglądy religijne nie dawał mi gość, z którym nie raz kłóciłem się na te tematy. W dodatku nie przyznawał ich tak gorliwie. Zapewne za dużo wymagam. Jeżeli moderacja jest dla Rafała sposobem na skuteczne uczestniczenie w sporach religijnych, to gratuluję sposobu. Merytorycznie i na uczciwych zasadach zawsze był słaby.
Chcecie zmieniać forum, zacznijcie od siebie. Może Was już to przerasta, to chyba nie są dożywotnie stanowiska?
Rafał - 29 Sierpnia 2012, 13:28
jewgienij, z tego co pamiętam twoim koronnym argumentem w "sporach" ze mną w tematach religijnych było coś w stylu "jak się nie zgadzasz to daj mi ostrzeżenie" co jest sugestią dość obrzydliwą w normalnej dyskusji. W ostatniej pyskusji nie brałem w ogóle udziału, po sprawdzeniu stanu rzeczy stwierdziłem zasadność dania Ci ostrzeżenia - zauważ, nie kary, sam krawat bez zablokowania możliwości pisania postów to jest ostrzeżenie - mogłeś dalej swobodnie się na forum udzielać. Ja sam od bardzo dawna nie udzielam się w żaden sposób w tematyce religijnej - co każdy z łatwością sobie sprawdzi, stąd zwalanie winy z siebie na innych w tym przypadku Ci nie wyszło
ivaine, odebrałaś ode mnie PW w sprawie zgłoszonego postu, nie raczyłaś okazać najmniejszego zainteresowania wyjaśnieniem sprawy, totalnie zignorowałaś moje PW. Nikt inny na całym forum nigdy tak jeszcze się nie zachował w analogicznej sytuacji (przy prośbie z mojej strony o sprecyzowanie powodów zgłoszenia postu), co wskazuje chyba czytelnie jak bardzo Ci na sprawie zależało i po co tak naprawdę post zgłosiłaś.
jewgienij - 29 Sierpnia 2012, 13:45
Jak gdybyście się tak naradzali i poważnie podchodzili do sprawy, jak tutaj ściemniacie, to wiedzielibyście chyba, że ivaine dostała dwa niezależne privy na początku - od Ciebie, i od Agi. Na prośbę o przedstawienie merytorycznych argumentów odpowiedziała na post Agi, nie mając obowiązku chyba rozmawiać symultanicznie z Wami wszystkimi. Ona nie rozmawia sobie z Tobą dla Twego uroku, tylko zwraca się do moderacji. Jak niby współpracujecie i naradzacie się, skoro ja mam to Ci mówić?
A gadanie, że krawatka nic mi nie przeszkadza, bo mogę sobie swobodnie pisać, to chyba kiepski żart.
ED. A sugestie, po co pisała, sobie daruj, bo to nie Twój interes. Masz sprawę rozpatrzyć i odpowiedzieć, a nie komentować. Inaczej się nie nadajesz
Rafał - 29 Sierpnia 2012, 14:57
jewgienij, coś cienkie te złośliwości, stać Cię na więcej.
Agi - 29 Sierpnia 2012, 14:58
Rafał, nie kłóć się z userem, nie uchodzi.
jewgienij, chcesz zostać moderatorem?
ivaine - 29 Sierpnia 2012, 14:59
Rafał napisał/a | ivaine, odebrałaś ode mnie PW w sprawie zgłoszonego postu, nie raczyłaś okazać najmniejszego zainteresowania wyjaśnieniem sprawy, totalnie zignorowałaś moje PW. Nikt inny na całym forum nigdy tak jeszcze się nie zachował w analogicznej sytuacji (przy prośbie z mojej strony o sprecyzowanie powodów zgłoszenia postu), co wskazuje chyba czytelnie jak bardzo Ci na sprawie zależało i po co tak naprawdę post zgłosiłaś. |
Tak, odebrałam. Było to akurat drugie PW, które dostałam w tej samej sprawie. Agi zareagowała pierwsza i poprosiła mnie o wyjaśnienie zgłoszenia - zrobiłam to. Nie sądziłam, że analogicznie muszę wysłać identyczną formułkę także do Ciebie. Wydawało mi się to zbyt nachalne, no cóż, więcej tego błędu nie popełnię.
Zresztą moje wyjaśnienia nie doczekały się odpowiedzi, więc napisałam, co o tym myślę. Agi odpowiedziała, przeprosiła za opóźnienie i nie byłoby tematu, gdyby nie Twoje wtrącenie. Skoro Agi pisała o naradzaniu się w gronie moderatorów na temat zgłoszenia, to dziwię się, że nie miałeś o tym pojęcia.
Agi - 29 Sierpnia 2012, 15:02
ivaine, przeprosiłam Cię za opóźnienie.
Ogłaszając decyzję wcześniej nie ogłosiłabym innej. Tyle z mojej strony.
Kyle Katarn - 29 Sierpnia 2012, 17:43
Rafał napisał/a | zasadność dania Ci ostrzeżenia - zauważ, nie kary, sam krawat bez zablokowania możliwości pisania postów to jest ostrzeżenie - mogłeś dalej swobodnie się na forum udzielać. |
jewgienij napisał/a | gadanie, że krawatka nic mi nie przeszkadza, bo mogę sobie swobodnie pisać, to chyba kiepski żart. |
Tutaj chyba rację ma jewgienij - danie czerwonego paska to "wpis do akt", a jak pasek jest publicznie widoczny pod każdym postem usera, to zdaje się sugerować, że ten użytkownik jest jakiś zły i niedobry i że trzeba na niego uważać. Trochę tak to wygląda.
A za tekst do ilcattivo13 jewgienij może zasługiwał na drugie ostrzeżenie, ale czy od razu o tak wysokiej wartości i z blokadą konta na tydzień? No nie wiem. Może wystarczyłaby blokada pisania z możliwością czytania i wysyłania PW. Czy jewgienij został tak surowo ukarany, bo już kiedyś miał podobną karę za coś innego i został uznany za "recydywistę", którego trzeba traktować ostrzej niż kogoś innego, gdyby zrobił to samo?
Agi - 29 Sierpnia 2012, 18:54
Kyle Katarn napisał/a | Czy jewgienij został tak surowo ukarany, bo już kiedyś miał podobną karę za coś innego |
To było kolejne naruszenie regulaminu i któreś z kolei ostrzeżenie.
E. lit.
Czarny - 29 Sierpnia 2012, 19:04
Takie spojrzenie "z boku" jak ktoś uważa że moderator jest niesprawiedliwy, ocenia subiektywnie sytuacje, to zawsze można zaproponować jego odwołanie a userzy się do tego przychylą bądź nie. Od tego jest to nasze forum wspólne by wspólnie decydować.
jewgienij - 29 Sierpnia 2012, 20:04
Agi napisał/a |
jewgienij, chcesz zostać moderatorem? |
Nie nadaję się.
Ale to chyba nie było merytoryczne pytanie?
Ogłaszając decyzję wcześniej nie ogłosiłabym innej. Tyle z mojej strony.
Szkoda, że tyle z Twojej strony. Szkoda też, że trzeba było takiego czasu na decyzję, skoro już wcześniej wiedziałaś, jaka będzie. Nie mam pretensji o wynik - za merytoryczne można coś uznać bądź nie.
Chodzi o formę
Agi - 29 Sierpnia 2012, 21:05
jewgienij napisał/a | Ale to chyba nie było merytoryczne pytanie? |
Owszem, było. Czyli, nie interesuje Cię ta funkcja?
jewgienij napisał/a | Chodzi o formę |
Z formą rzeczywiście u mnie ostatnio nie najlepiej. Zmęczona jestem.
Edyta: wcześniej nie zauważyłam.
Czarny napisał/a | Takie spojrzenie z boku jak ktoś uważa że moderator jest niesprawiedliwy, ocenia subiektywnie sytuacje, to zawsze można zaproponować jego odwołanie a userzy się do tego przychylą bądź nie. Od tego jest to nasze forum wspólne by wspólnie decydować. |
To może przy okazji admina też sobie zmieńcie.
Fidel-F2 - 6 Września 2012, 08:40
|
|
|