Blogowanie na ekranie - Trochę na zielono
ihan - 3 Czerwca 2008, 08:42
dareko napisał/a | ihan napisał/a | Pisz sobie: głupia ihan jak już koniecznie musisz, ale nie dokonuj projekcji. | Ani nie musze, ani nie pisze, nawet tak nie mysle, o co Ci chodzi??????????? Ponownie chcesz mi cos przypisac? |
[quote="dareko"]
ihan napisał/a | Użyłeś wyrażeń: propaganda feministyczna, feministyczne bzdury, piszesz, że nie było to pejoratywne, w porządku. | To juz jest rzniecie glupa. Wybacz ihan, ale to najdelikatniejsze okreslenie jakiego moglem uzyc. Gdzie ja twierdzilem, ze to nie jest pejoratywne?
No nareszcie. Nie można tak było od razu napisać tylko się krygować?
A odnosiłam sie do tego twojego zdania:
[quote="dareko"]NIE UWAZAM SPOLECZNOSCI FEMINISTEK ZA GLUPIA,
Martva - 3 Czerwca 2008, 11:03
Byłam na spacerze z psem przed chwilą. Zobaczyłam dwóch biegnących młodzieńców za mną, więc skróciłam smycz psu żeby ich nie zjadł. Strasznie długo im zajęło wyprzedzanie mnie, w życiu nie widziałam żeby ktoś biegł w tempie mojego szybkiego marszu, minęli mnie dopiero jak się obejrzałam i po minięci głowy w tył, jak na komendę.
Tak się mi skojarzyło. Może pierwszy raz w życiu widzieli grubego dalmatyńczyka
Kruk Siwy - 3 Czerwca 2008, 11:05
Rozumiem że Tobie i nerwusowi zrobiło się ogromnie przykro z powodu takiego uprzedmiotowienia. Przyjmij wyrazy współczucia.
gorat - 3 Czerwca 2008, 11:09
Się powinienem może przyznać do sukcesu? Doprowadziłem do sytuacji, gdy bloga piszą czytelnicy w zastępstwie autora. Dziękuję. Miło się czyta, to nie to, co ja bym skrobał.
Bezskorupie licha jeszcze zimują chyba, był samotny zwiad i cisza. Ale mają być deszcze, więc pewnie jeszcze przyjdzie mi lawirować między najeźdźcami
Taka myśl chodzi po głowie: jakby rzeczona dziewczyna miała usposobienie agnieszki (powiedzmy - niezależnie od stroju, humor mógł się popsuć choćby) i przypadkiem zdarzyłoby mi się ją pochwalić za wiadomo-co, pochlebić, obojętnie co - jak myślicie, bardzo by bolało?
Martva - 3 Czerwca 2008, 11:15
Kruk Siwy napisał/a | Rozumiem że Tobie i nerwusowi zrobiło się ogromnie przykro z powodu takiego uprzedmiotowienia. |
Nie, ledwo natomiast powstrzymałam wewnętrzny chichot przed wylezieniem na wierzch
EDIT:
Cytat | Doprowadziłem do sytuacji, gdy bloga piszą czytelnicy w zastępstwie autora. |
to fajna sytuacja, człowiek się męczyć i wywnętrzać nie musi
dareko - 3 Czerwca 2008, 11:47
ihan napisał/a | No nareszcie. Nie można tak było od razu napisać tylko się krygować? | Ale skad na poczatku mialem wiedziec, ze udajesz glupka? Tak jak teraz. Chyba nie sadzisz, ze uwierze, ze nie widzisz roznicy w stwierdzeniach "rzniesz glupka" i "jestes glupia". Wiec nie, nie jestes glupia, ale rzniesz glupa az trzeszczy.
ihan napisał/a | A odnosiłam sie do tego twojego zdania:
dareko napisał/a:
NIE UWAZAM SPOLECZNOSCI FEMINISTEK ZA GLUPIA, | A co to ma wspolnego? Ihan, naucz sie dsykutowac z tym co pisze, nie z tym z czym Ci latwiej. Nazwanie czyjegos zdania na dany temat bzdura ma sie nijak do nazwania go glupkiem. Nie wierze, ze tego nie wiesz, wiec dalej rzniesz glupa.
Nie odnioslas sie do tresci moich postwo, uciekasz w jakiesz wypaczanie i manipulacje. Nie chce mi sie juz z Toba gadac na ten temat.
ihan - 3 Czerwca 2008, 11:49
Więc nie gadajmy.
gorat, nie wiem czy miałbyś czas zastanawiać się czy bardzo boli. Raczej zastanawiałbyś się czy jeszcze jesteś żywy.
agnieszka_ask - 3 Czerwca 2008, 12:26
gorat napisał/a | Taka myśl chodzi po głowie: jakby rzeczona dziewczyna miała usposobienie agnieszki (powiedzmy - niezależnie od stroju, humor mógł się popsuć choćby) i przypadkiem zdarzyłoby mi się ją pochwalić za wiadomo-co, pochlebić, obojętnie co - jak myślicie, bardzo by bolało? |
możesz mieć okazję sprawdzić to empirycznie. będę na SKOFIE za dwa tygodnie, przyjdź, to pogadamy
żeby ułatwić Ci zadanie założę 10-cio centymetrowy obcas i potraktuję twarz pędzlem malarskim. niestety kolczyki cięższe od głowy odpadają, ponieważ jestem uczuleniowcem ale jeśli znajdę coś, co może je imitować, to się poświęcę
ihan napisał/a | gorat, nie wiem czy miałbyś czas zastanawiać się czy bardzo boli. Raczej zastanawiałbyś się czy jeszcze jesteś żywy. |
aż taka silna nie jestem poza tym przemoc fizyczna jest ostatecznością.
znam bardziej wysublimowane tortury, które na głowę biją używanie siły np. musiałbyś wysłuchać, co ja na ten temat myślę, a potem jeszcze o tym ze mną podyskutować. wierz mi, takich kar się nie zapomina, zostawiają bliznę na baaardzo dłuuugo.
gorat - 3 Czerwca 2008, 12:55
agnieszka_ask napisał/a | żeby ułatwić Ci zadanie założę 10-cio centymetrowy obcas i potraktuję twarz pędzlem malarskim. niestety kolczyki cięższe od głowy odpadają, ponieważ jestem uczuleniowcem ale jeśli znajdę coś, co może je imitować, to się poświęcę | agnieszka, czyżbyś zapomniała, w jakim kontekście się do tego odwołałem?
I dziękuję za pocieszenie - w końcu bycie martwym nie boli.
agnieszka_ask - 3 Czerwca 2008, 13:17
oczywiście, że pamiętam kontekst. będziesz miał okazję skonfrontować inteligencję z wyglądem
gorat napisał/a | w końcu bycie martwym nie boli. |
to popatrz na rozterki Martvej
gorat - 3 Czerwca 2008, 13:35
Napisałem martwym nie martvym Zła kobieta!
Edit: i podejrzewam, że sama z taką sobą nie wytrzymasz
agnieszka_ask - 3 Czerwca 2008, 13:38
gorat napisał/a | Edit: i podejrzewam, że sama z taką sobą nie wytrzymasz |
z martwą, czy wytapetowaną?
gorat - 3 Czerwca 2008, 13:44
Wytapetowaną oczywiście
Zmuszacie mnie do pisania we własnym blogu
Adanedhel - 3 Czerwca 2008, 13:49
gorat napisał/a | Zmuszacie mnie do pisania we własnym blogu |
A to nie o to chodzi?
agnieszka_ask - 3 Czerwca 2008, 13:53
jeśli tapeta będzie miała jakieś kwiatki lub różowy akcent to jakoś wytrzymam
(nawet nie wiesz jak bardzo jestem w stanie poświęcić się dla eksperymentu )
Cytat | Zmuszacie mnie do pisania we własnym blogu |
zmuszamy? Panie gotacie, co też Pan znowu?
a właśnie, może widziałeś ostatnio kogoś ciekawego?
gorat - 3 Czerwca 2008, 13:53
Poczytaj wyżej No dobrze, już dobrze, będę pisał. Zadowala?
gorat - 3 Czerwca 2008, 20:57
Najchętniej bym napisał "gryzę", ale to oczywistość jest, na którą szkoda czasu.
Pozastanawiam się może nad nowymi avatarkami dla odprężenia...
gorat - 4 Czerwca 2008, 21:15
Znalazłem (trudno mówić, by przypadkiem) próby literackie z przełomu wieków. Konkretniej: najpierw były materiały z opisem świata, potem dopiero kierowany sentymentem zajrzałem do "źródeł pisemnych". (Prawie) pierwsze, co mi się w oczy rzuciło, było:Cytat | Walter niedbale oparł się o ścianę, zagryzając suchara. Jak na surowego oficera, (...) |
Cytat | - Burntcook znowu przypalił?
- Nie, tylko spóźnia się. Jak na razie źle mu nie idzie.
Kapitan dorzucił, zamawiając mineralną do rąk własnych:
- Mała pociecha. Przypala się zawsze na końcu. | Boję się zgadywać, co czego (kogo?) dotyczy.
Reszta tekstów to głównie masa niezręczności nadających się najwyżej na slashera przy pisaniu od nowa. Nie sprawdzałem nawet dokładnie.
agnieszka_ask - 9 Czerwca 2008, 00:48
zarzuć czymś, czego mogłabym się przyczepić, bo wątek Ci się kurzy
gorat - 9 Czerwca 2008, 13:58
No właśnie - za co mnie biednego spotkało, że we własnym blogu muszę pisać, bo innym się nie chce?
Na razie toczy leniwiec wraz z sesją, **** jej w ****, przepraszam no.
Dunadan - 9 Czerwca 2008, 14:09
gorat, ty masz sesję?...
gorat - 9 Czerwca 2008, 14:28
Nie, okres.
Dunadan - 9 Czerwca 2008, 14:47
Się zdziwiłem bo myślałem żeś starszy ...
A, to przepraszam...
gorat - 9 Czerwca 2008, 15:00
OK, dobrze już.
Taka jedna prowokacja po głowie mi chodzi. Chyba ją zrealizuję - dzięki za pomysł Duch zresztą w narodzie niziutko upadł - sam chyba pamiętasz akcje z avikami Mirii czy dni SG-1 albo LOTRa. Teraz przyjdzie mi samemu działać
Martva - 9 Czerwca 2008, 15:08
gorat napisał/a | Nie, okres. |
O, zmieniłeś płeć? Ja też chcę.
Dunadan - 9 Czerwca 2008, 15:08
Gorat...ko ale przecież akcja transwestytyczna już była kiedyś...
gorat - 9 Czerwca 2008, 15:10
To wymyślcie coś lepszego, czekam. Albo się przyłączcie, odzew był mały - Ciebie pamiętam, Pako, ktoś był jeszcze? No, przyznać się
Edit: chyba dzejes.
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 15:19
Tak na wszelki wypadek to ja wybywam. Bo wiecie narazie zmiana płci jest ochotnicza ale kto wie co będzie później...
Trójki forumowe z brzytwami?
Pa!
gorat - 9 Czerwca 2008, 15:27
I pisze to ktoś, kto się mieni lesbijkiem. Nooo... w Twoim przypadku obawy są uzasadnione. Nie martw się - znajdziemy Cię pierwszego. Gdziekolwiek.
Kruk Siwy - 9 Czerwca 2008, 15:31
Lesbijczykiem jeśli łaska. A teraz Cię uprzedmiotuję. Fajne masz cycki goratka, !
Znikancki jestem!
|
|
|