Historia - 9/11
gorat - 19 Maj 2009, 12:40
NURS - 19 Maj 2009, 13:44
jewgienij napisał/a | No i w końcu piszesz z sensem |
od samiuśkiego początku. ja naprawdę uważam, ze amerykanie mocno sobie sami namieszali. chcieli tworzyć historię faktami dokonanymi. zauważ, ze al-kaida okazala się tak cienka, ze praktycznie nie potrafila przeprowadzić zadnych sensownych akcji. madryt i londyn były najprostszymi zamachami, jakie świat widział, BTW zauważ, ze prawie nikogo z oskarzonych o współudzial nie skazano.
Wilson - 28 Maj 2009, 21:40
Panowie chciałbym zauważyć,że juz od kilku miesięcy ekipa straszliwego Dablju-Diablu jest na aucie.Człowiek,któremu na udowodnieniu republikańskiej odpowiedzialności za 11 września (z przyczyn oczywistych) zależałoby jeszcze bardziej niż NURSowi ma od tych kilku miesięcy do dyspozycji wszelkie służby tajne widne i dwupłciowe jakie są w USA.Mimo to jakoś nie pojawiłyu się nowe przesłanki(nie mówiąc o dowodach) w tej sprawie.
Cytat |
Niemniej film zalinkowany przez NURSa x stron wstecz jest intrygujący.
|
W loose change najbardziej spodobała mi sie informacja,jakoby pod WTC ukryte było złoto o wartości 190 miliardów dolarów które rąbnęli Bush z Cheneyem.Dla porównania:CAŁOŚĆ państwowych rezerw złota Rosji jest warta ok. 10 miliardów dolarów a Chin 25 miliardów.
Cytat |
Nic tak nie sprzyja dopieprzeniu komuś, jak porzadny kryzysik ekonomiczny
Armaty zamiast masła!
|
NURSIE jak będziesz następnym razem w USA to przyjrzyj się ludziom na ulicach.Trudno stwierdzić,żeby brakowało im masła albo jakichś innych form cholesterolu.
Armat natomiast jest tam żałośnie mało.Nie słyszałem żeby od 2001 roku sformowano tam choćby jedną nową brygadę.Nie ma nawet Powszechnego Obowiązku nie mówiąc o przeprowadzeniu mobilizacji.Porównywanie wielkich kosztów wojny z terroryzmem z amerykańskim wysiłkiem w czasie IIWŚ ,kiedy zmobilizowano 14 milionów ludzi i przez 4 lata racjonowano żywność a produkcja nowego sprzętu AGD,samochodów czy budowa domów była prawnie zakazana jest po prostu śmieszne.
Panowie naprawde dajcie sobie spokój z tymi spiskowymui teoriami.Skoro Obama na żadna nie wpadł to znaczy że nie ma czego szukać
pzdr
gorat - 28 Maj 2009, 21:48
Może po kryjomu współpracuje z ichnimi szyszkami? A może schowali do szuflady w oczekiwaniu na lepszy marketingowo moment? A może... boją się utraty zaufania do władzy?
NURS - 28 Maj 2009, 23:00
Wilson, a Obama, to przepraszam kto? Niby dlaczego miałby udowadniac, ze jego poprzednicy to masowi mordercy? Żeby mu się kraj rozlazł w łapach? Sorry, to tak nie działa.
A co do armat - wojna generuje zyski. Niue wyłapałeś ironii tego stwierdzenia
Dabliu - 29 Maj 2009, 21:24
Wilson napisał/a | Panowie chciałbym zauważyć,że juz od kilku miesięcy ekipa straszliwego Dablju-Diablu jest na aucie.Człowiek,któremu na udowodnieniu republikańskiej odpowiedzialności za 11 września (z przyczyn oczywistych) zależałoby jeszcze bardziej niż NURSowi ma od tych kilku miesięcy do dyspozycji wszelkie służby tajne widne i dwupłciowe jakie są w USA.Mimo to jakoś nie pojawiłyu się nowe przesłanki(nie mówiąc o dowodach) w tej sprawie. |
Przecież to ta sama ekipa, tylko zmieniła sobie twarz na bardziej opaloną, co by tzw. opinię publiczną połachotać w krocze, ażeby sobie owa publika ze szczęścia kwikła i przestała rządowi na okrwawione rączki patrzeć.
Poza tym, USA nie leży nad Wisłą, gdzie kultywuje się tradycję srania do własnego (orlego) gniazda.
Edit: W USA nie rządzi wbrew pozorom prezydent, tylko wyższy interes tzw. narodowy (czyt. korporacyjny) i żaden farbowany polityk wyżej kuśki nie podskoczy (ani nawet nie zamierza).
Navajero - 31 Maj 2009, 01:26
No dobra, wyjawię Wam ten sekret - za atakiem na WTC stoi - a jakże! - Ordre Souverain Militaire Hospitalier de Saint Jean de Jerusalem de Rhodes et de Malte
dalambert - 1 Czerwca 2009, 08:07
Iiiiii Tam - wyjaśnienie tych zagadek zaprezentuje TVN w najbliższy piątek 5.06.2009 r. o godz. 20.
Patrza i wierzta
NURS - 1 Czerwca 2009, 09:04
dalambert, na Boga jedynego, skąd ty wiesz, co będzie na TVN-ie? Przecież wam nie wolno oglądać tej gadzinówki
Fidel-F2 - 1 Czerwca 2009, 09:05
dalambert, jest z wywiadu, jemu wolno
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2009, 09:07
wywiadu królestwa chyba. Dalambert jest katolikiem, który nie chodzi do kościoła i Pismenem, który ogląda TVN. I czyta Wyborczą.
NURS - 1 Czerwca 2009, 09:08
Sodomia i Gomoria!
Navajero, to jakaś strona dla ćpunów chyba?
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2009, 09:27
NURS, trawkę palisz...? Czy może cuś mocniejszego zażywasz? Bo takie wyznanie nie jest bezpieczne. Hem.
NURS - 1 Czerwca 2009, 09:31
które, ja zauważam, na co mnie navajero przekierował, jak na tamtejszym forum są tematy typu, jak hodować marychę w domu i na działce to chyba nie ja mam problem
Kruk Siwy - 1 Czerwca 2009, 09:33
A to sorry! Brzydki nawajero, brzydki!
gorat - 1 Czerwca 2009, 13:47
Faktycznie mają na tej stronie odloty. Kaczyński prezydentem w 2001 roku!
Navajero - 1 Czerwca 2009, 14:24
NURS napisał/a | Navajero, to jakaś strona dla ćpunów chyba? |
A ja tam wiem? Wrzuciłem w google Ordre Souverain Militaire, bo chciałem coś sprawdzić i mi wyskoczyło. No, a skoro zauważyłem rozwiązanie zagadki ataku na WTC, to Wam zlinkowałem
Kruk Siwy napisał/a | A to sorry! Brzydki nawajero, brzydki! |
No wiesz Kruku... Faktycznie nie jestem chyba obiektem westchnień każdej dziewicy na południe od Rio Grande, ale tak publicznie mi wypominać...
nimfa bagienna - 2 Czerwca 2009, 21:10
Dużo ci przyjdzie z wzdychających dziewic
Navajero - 2 Czerwca 2009, 21:43
Nie znasz się
RobertG - 27 Lutego 2011, 16:16
Można odkopywać tematy? Bo jeśli tak, to chciałbym zamieścić moje podejrzenia co do 9/11:
"Jeśli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze"
Wielu spodziewało się, iż napiszę o winie Premiera Tuska, PO i rządu w sprawie sprzed ponad dziewięciu lat. Otóż nie, przy tym temacie odstawmy żarty na bok. To jest zbyt poważne, aby śmiać się z tragedii tysięcy ludzi. Bo 11 września był i nadal jest tym dniem, dniem w którym muzułmanin stał się wrogiem publicznym numer jeden, jak i dniem, w którym runęły nie tylko wieżowce. Runęło o wiele, wiele więcej i o tym właśnie napisze.
Pamiętam ten dzień. Schodziłem właśnie schodami na dół i spojrzałem na obraz, który przedstawiał jakiś widok z okna w Waszyngtonie. Do moich uszu dobiegły relacje na żywo z Nowego Jorku, w którym wydarzyło się coś, co miało odmienić życie tysięcy ludzi jeszcze na wiele lat. Z zapartym tchem oglądałem telewizję, która cały czas relacjonowała sytuację. Czułem jednocześnie strach i wściekłość: kto byłby zdolny do czegoś takiego?! Jeśli jakieś państwo, to wojna jest nieunikniona. Podobne uczucia poczułem niedawno, rankiem 10 kwietnia 2010. Nawet dzisiaj, kiedy patrzę na ten obraz, widzę w myślach chwilę uderzenia samolotu w wieżowiec. Wiem, że nie zapomnę tego do końca życia.
1. Rankiem 11 września, senator Graham i kongresmen Goch rozmawiali z szefem pakistańskiego wywiadu. Według relacji gazet, to on finansował porywaczy, a obaj panowie byli potem członkami komitetu kierującego dochodzeniem w sprawie zamachów.
2. Członkowie FEMA byli już na miejscu 10 września. Tomowi Kennedy'emu ''wyrwało się'' to w wywiadzie dla CBS. Co robili tam PRZED zamachem? Podejrzewam że byli na krajoznawczej wycieczce, a przy okazji chcieli wpaść do WTC...
3. W lutym 2001 roku złamano szyfry Al-Quaidy, a w maju przekazano talibom pomoc w wysokości 43 milionów dolarów. Cieszę się iż USA dbało tak o biedną i chorującą ludność.
4. W tym samym roku administracja prezydenta Busha miała już przygotowany plan inwazji na Afganistan, a Osama Bin Laden leczył się w USA będąc już wtedy poszukiwanym terrorystą, oraz rozmawiał w tym czasie z szefem CIA.
5. Dlaczego żołnierze wyruszyli do Afganistanu jeszcze PRZED zamachem? Czyżby potrzebowano już tylko pretekstu?
6. Prezydent Bush twierdził (dwa razy!), że widział uderzenie pierwszego samolotu w wieże. Żadna telewizja nie wiedziała jednak o żadnym zamachu i nie emitowała wtedy żadnego nagrania - gdzie prezydent to widział?! Podobno odwiedzał w tym czasie pewne przedszkole...
To tyle o wydarzeniach przed zamachem 11 września, teraz zajmijmy się tym co działo się zaraz po uderzeniu w pierwszą wieże i później.
7. Wieże zapadły się do wewnątrz, jak podczas idealnie zaplanowanej akcji wyburzenia.
8. Szef ochrony WTC był byłym pracownikiem FBI i ekspertem od materiałów wybuchowych. Jego dokumenty znaleziono w zgliszach w stanie nienaruszonym, podobnie jak i dokumenty terrorystów. Szkoda tylko że brakuje do kolekcji ''niesamowitych odkryć'' informacji o 3000 ludziach!
9. Telewizja ze strachem pokazywała wiwatujących Pakistańczyków, nie mówiąc o tym, iż nagrania były archiwalne. Do tej pory nie wiem, kiedy ci ludzie tak wiwatowali, jednak wiem że nie z powodu zamachu.
10. Dlaczego zwlekano 75 minut z akcją ratowniczą? W takim przypadku obowiązują ścisłe procedury, a wojsko i cywilne służby lotów nie dopełniły swoich obowiązków.
11. Ekipom telewizyjnym nie pozwalano kręcić miejsca katastrofy jeszcze przez wiele tygodni, a miejscowa policja została wykluczona ze sprawy przez FBI. Co ukrywano?
Ponad to, przed zamachem wycofano wiele akcji w firmach lotów, których samoloty zostały porwane. Nie uwzględniono też rozmów telefonicznych z samolotów w miesięcznym billingu. Dlaczego tak mało wiemy o uderzeniu samolotu w Pentagon? Gdzie są szczątki tego samolotu, albo jak relacjonowała na początku telewizja, ciężarówka z ładunkami wybuchowymi?
Dlaczego USA zignorowało ostrzeżenia Europejskich służb wywiadowczych, które informowały o planowanym zamachu?
Nie chcę już wymieniać problemów z listami pasażerów, ciągle żyjących ''zamachowców'', relacji świadków (dźwięk wybuchów materiałów wybuchowych), oraz informacji o dziwnym obiekcie, który towarzyszył ostatniemu samolotowi aż do końca. Zbyt wiele pytań pozostaje bez odpowiedzi, pozwalając mi myśleć, iż USA wiedziało o planowanym zamachu i nie zrobiło nic, aby temu zapobiec. No, przynajmniej wszystkie ważniejsze osoby poinformowano o tym, dzięki czemu w WTC zginęły zwykłe szaraczki, których życie nie liczyło się dla Nowego Porządku Świata według Prezydenta Busha. Do dziś zarabiają na tym ataku w Iraku i w Afganistanie. Tak, cytat z początku postu bardzo trafnie opisuje tą tragedie.
Jacek Fuchs - 17 Maj 2011, 02:20
Te filmy dokumentalne mogą nieco wyjaśnić...
http://www.youtube.com/watch?v=YNKGOi6ymZk (polskie napisy)
"Invisible Empire - New World Order Defined"
http://www.youtube.com/watch?v=28tE0fKpISM (eng)
"Fabled Enemies"
|
|
|