To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Marzenia o przyszło¶ci Science-Fiction Fantasy i Horror

Dunadan - 8 Wrześ¶nia 2006, 08:44

Wiem NURS... to samo co roku mowil mi moj nauczyciel angielskiego na prywatnych zajeciach...
NURS - 8 Wrześ¶nia 2006, 09:37

Znaczy mówił, żeby nisk± cen± wchodzić w rynek? :-)
Łowca L.A.2020 - 15 Wrześ¶nia 2006, 20:01

Podskok ceny oznacza że wszelkie plany oddalone zostaj± minimum na rok.
To co odpuszczamy sobie to nad czym że¶my tutaj radzili?

NURS - 15 Wrześ¶nia 2006, 21:18

A co ma piernik do wiatraka? Za rok moze byc następna podwyżka :-)
gorat - 15 Wrześ¶nia 2006, 22:09

NURS
Cytat
A co ma piernik do wiatraka?

To, że jest stary.
Wybaczcie offtopa ;)

Studnia - 16 Wrześ¶nia 2006, 14:47

Łowca L.A.2020
Cytat
Podskok ceny oznacza że wszelkie plany oddalone zostaj± minimum na rok.
To co odpuszczamy sobie to nad czym że¶my tutaj radzili?

Przecież po to jest podnoszona cena aby zyski nie ucierpiały na podwyżce papieru, i wszelkie założenia, tudzież plany mogły być kontynuowane. Przynajmniej ja tak to widze...

NURS - 16 Wrześ¶nia 2006, 14:59

Staram sie przeprowadzac wszelkie regulacje cenowe, kiedy jest to juz całkowicie niezbedne. Ostatnia podwyżka była w lipcu 2004. Przypomnij sobie chociaż łowco, po ile wtedy była benzyna :-)
Łowca L.A.2020 - 16 Wrześ¶nia 2006, 18:16

Wiem że podwyżka nie jest żadnym "widzi mi się", ale w zamian czytelnicy nie otrzymuja niczego - u wielu wywoła to żal. Jestem ciekawy czy zwiększenie kosztów to konieczno¶ć, z jak± borykac się bed± wszystkie tytuły prasowe, w całym kraju, ze wszystkich wydawnictw czy jedynie te wydawane przez "Wieżę"?.
Ixolite - 16 Wrześ¶nia 2006, 18:33

Bierz jeszcze pod uwagę nakład i reklamy - większo¶ć "taniej" prasy utrzymuje się wła¶nie z dużej sprzedaży i dużej liczby reklam.
Tomcich - 16 Wrześ¶nia 2006, 18:35

Łowca L.A.2020
Cytat
ale w zamian czytelnicy nie otrzymuja niczego - u wielu wywoła to żal.

Każdy kto mieszka w tym kraju i patrzy co się dzieje w gospodarce musi się liczyć z podwyżkami. Kiedy¶ pełen bak w samochodzie tankowałem za 100 zł, dzisiaj za tę sam± stówę mam 3/4 baku. Niestety wszystko drożeje i takie s± realia. Smutne, ale prawdziwe. A w zamian otrzymujemy to samo dobre pismo - bo alternatyw± jest brak SFFH na rynku.

NURS - 16 Wrześ¶nia 2006, 18:56

Łowco. Żal to by mogli mieć, gdybym znienacka to zrobił jak inne pisma. Ja uprzedzam każdego, i każdy ma szanse kupić sobie prenumeratę za stare pieni±dze, czyli przez rok nie bedzie musiał dopłacać.
A możesz wymienić te tytuły wydawane przez Wieżę, które jeszcze maj± podrożeć? :-)

hrabek - 18 Wrześ¶nia 2006, 10:37

A mnie ciekawi, ze zawsze wychodzi podwyzka o zlotowke. Takie sa rzeczywiste koszty, czy po prostu tak wygodniej?

A moze da sie wcisnac do pisma kilka stron wiecej za ta cene? Juz 8 to jeden-dwa teksty wiecej.

Dunadan - 18 Wrześ¶nia 2006, 13:04

OK, a ja mam sprawe z innej beczki, jesli chodzi o przyszlosc. Moze tu sie uda :D
Tym razem co do okladki. NURS - co powiesz na okladke w stylu lat 70' czy 80'? wiesz, z jakims starym rysunkiem, jakie to keidys byly na okladkach Fantastyki, cos w tym stylu: http://www.science-fictio...topic.php?t=826
Czekam na odpowiedz - nie daruje :P

Ariah - 18 Wrześ¶nia 2006, 13:20

Stare rysunki tez maja prawa autorskie... :mrgreen:
Może być ciężko dotrzeć do autora. No, chyba, że kto¶ z nas zrobi co¶ w klimacie i opchnie NURSowi... Albo podaruje za jeden u¶miech...

W sumie... NURS, jakby¶ kiedys chciał okładkę, to wal. Dla Ciebie za darmo i jeszcze z pozdrowieniami... (I możliwo¶ci± dokonania zmian;))

Dunadan - 18 Wrześ¶nia 2006, 13:35

nie mowie ze musi byz rzeczywiscie stara - byleby byla w tym stylu...
mawete - 18 Wrześ¶nia 2006, 14:15

Podoba mi sie pomysł Duna z okładk± :D :bravo
Łowca: musisz i¶ć na kurs do M. Przybyłka. Powie Ci jak podpuszczać ludzi - jak narazie cieniutko wychodz± Twoje próby... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dunadan - 18 Wrześ¶nia 2006, 14:43

no bo wydaje mi sie ze SFFH zwrocie w ten spsoob na siebie jakas uwage. Tzn. okladki zawsze zwracaly jakas uwage, wieksza niz cala reszta - zawsze byly jakby ciut inne ( ok, nie zawsze, ale bardzo czesto ). No i pomysallem ze przydalaby sie jakas okladka w stylu retro ktora znow zwrocilaby na siebie uwage ( jak bylem w bibliotece to ta okladka finskiego czasopisma sci-fi od razu wpadla mi w odczy, ale to juz moje zboczenie... ). Mozna by jokladke tez podpiac pod tematyke numeru - sci-fi w stylu retro :)
Ixolite - 18 Wrześ¶nia 2006, 16:10

Pomysł super, podoba mi się :bravo
NURS - 18 Wrześ¶nia 2006, 20:10

Jeez, dunn, akurat taka okładka u nas by nie przeszła, ale co¶ ładnego, klasycznego, jak najbardziej.
Dunadan - 18 Wrześ¶nia 2006, 20:34

NURS - ja nie mowie ze akurat dokladnie taka sama :P tylko w tym stylu :) wiem, meczacy jestem :P ale dzieki za odpowiedz i czekam na wprowadzenie w zycie owej okladki :)
hrabek - 19 Wrześ¶nia 2006, 14:38

A co z moimi pytaniami? A dokladnie o mozliwosc wstawienia wiekszej liczby stron z racji podwyzki?
Dunadan - 19 Wrześ¶nia 2006, 14:51

Wydaje mi sie ze podwyzka jest spowodowana przymusem, a nie widzi-mi-sie wiec chyba wieksza liczba stron jest malo mozliwa... ale byloby fajnie znow poczuc w reku ciezar SFFH :D
NURS - 19 Wrześ¶nia 2006, 16:46

już mówię. zwiększenie ilo¶ci stron, to zwiekszenie kosztu jednostkowego numeru. Pamiętaj, ze z tego zeta podwyżki, to nam zostaje ok 50 gr, reszta to marże kolporterów i vat. (podatkow nawet nie licze.
Mirandel - 21 Listopada 2006, 22:07

A ja może dodam do tej długiej i zawiłej listy marzeń jedno malutkie , powiedziane szeptem...:
Więcej wampirów...Była bym wdzięczna za chociaż ujedno opowiadanko na nr... Tylko czy nasi zacni autorzy podołaj±? :wink:

Gustaw G.Garuga - 21 Listopada 2006, 22:56

No własnie nad czym¶ takim Mirandel pracuję! Ale nie krew ów wampir wysysać będzie :mrgreen:
andre - 22 Listopada 2006, 08:30

Pieni±dze? :)
Anonymous - 22 Listopada 2006, 09:26

No to ja tak pół żartem, pół serio poproszę o krzyżówkę. :mrgreen: Bo ten chce więcej stron, ten chce Kresa, ten więcej komiksu, a ten jeszcze wampirów. A ja chcę krzyżówkę!! I proponuję przemianować nazwę pisma na SFFHiK (Science fiction fantasy horror i komiks). A tak bardziej serio, to więcej publicystyki by się przydało. Zamiast shortów na przykład.
Czarny - 22 Listopada 2006, 09:29

A to wcale nie jest zły pomysł. Krzyżówka tematyczna (tylko fantastyka) i do wygrania np. prenumeratka, albo jaka¶ ksi±żka. Miejsca by to wiele nie zajęło, a może w ramach reklamy wydawnictwa sponsorowałyby nagrody.
Adashi - 22 Listopada 2006, 09:37

Pomysł na pierwszy rzut oka dobry, ale potem nachodzi człowieka refleksja: Ja po swoim egzemplarzu SF nie będę bazgrolił.
Słowik - 22 Listopada 2006, 09:44

Ale to musiałaby być jaka¶ wyj±tkowo hardcoreowa krzyżówka moim zdaniem.

Partner forum