Summa Technologiae - Laboratorium - Q & A.
ihan - 26 Września 2007, 20:53
Czy ktoś wie co oznaczają literka i cyfry (np. G655) umieszczane na samochodach policyjnych?
Anonymous - 26 Września 2007, 21:58
numer funkcjonariusza na gadu -gadu
agnieszka_ask - 27 Września 2007, 09:37
ihan miłej lektury
dzejes - 27 Września 2007, 09:47
Mam wrażenie, że nie chodziło o tablice rejestracyjne, co raczej o dodatkowe numery identyfikacyjne, tak zwane numery taktyczne - umieszczane na dachu, na tylnym błotniku i po prawej stronie nadwozia. Składają się z jednej lub dwóch liter i trzech cyfr. Co znaczą nie wiem, wiem, że każde województwo ma swój kod. Dodam, że taki mądry to ja nie jestem, ale Google powah
ihan - 27 Września 2007, 09:48
Właśnie o te znaczki mi chodzi dzejes. Bo zastanawiam się czy tylko kod wojewodztwa, czy komisariatu też.
dzejes - 27 Września 2007, 09:59
Nie jestem pewien, ale raczej nie. Podejrzewam, że podział na Komendy Wojewódzkie jest jedynym, a niżej już to nie schodzi. Tym bardziej, że radiowozy są przyporządkowanie nie tylko komisariatom, ale i samej Komendzie Wojewódzkiej, Komendom Miejskim i tak dalej. Literek by im brakło.
GAndrel - 27 Września 2007, 12:16
Są to numery taktyczne. Co oznaczają mówi "Decyzja Nr 403 Komendanta Głównego Policji z dnia 24 lipca 2006r. w sprawie zasad i sposobu oznaczania numerami taktycznymi uprzywilejowanych oznakowanych pojazdów jednostek organizacyjnych Policji, zasad prowadzenia ewidencji numerów taktycznych oraz zasad eksploatacji i dostępu do systemu ewidencji numerów taktycznych (D.Urz. KGP Nr 12, poz. 77);".
Mam tu Lexa pod ręką to mogę podać komu radiowóz podlega jakby co. ;)
W skrócie to swoje literki mają KGP, Komendy Wojewódzkie, Komenda Stołeczna, Szkoły Policji w Szczytnie, Pile i Słupsku oraz Centrum Szkolenia Policji w Legionowie.
Cyfry przydziela się z ustalonego zakresu. Komendy mają po 999 na jedną literką i 999 na dwie literki.
Wszystkie szkoły mają literkę L i dwieście numerów. Szczytno L 001 - L199, Piła L200 - L399, Słupsk L400 - L599, Legionowo L600 - L799.
Wyczerpująca odpowiedź? ;)
ihan - 27 Września 2007, 13:33
Dzięki GAndrel
Tak sobie wczoraj jechałam za wozem policyjnym 50 km/h, a że teren zabudowany był nie wypadało mi wyprzedzać i przed nosem właśnie ten "numer taktyczny" miałam. Teraz już wiem.
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 10:51
zainstalowałem program, okazało się, że z błędem
ani unistalator z programu ani windowsowy nie może go odinstalować
nie chce się tez zainstalowac powtórnie
jest jakiś program albo specjalna metoda żeby poradzić sobie z tym problemem?
GAndrel - 29 Września 2007, 11:06
format c: ?
Może ręcznie spróbuj. Najgorsze będzie ręczne kasowanie wpisów rejestru.
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:08
co to znaczy ręcznie?
na czym polega kasowania wpisów i czy da radę to wykonać lajkonik w temacie?
hjeniu - 29 Września 2007, 11:13
Wywal katalog z programem, skróty na pulpicie i w Menu Start. Potem ściągnij sobie program EasyCleaner i wybierz czyszczenie rejestru, powinno wystarczyć.
agnieszka_ask - 29 Września 2007, 11:15
Fidel-F2 napisał/a | czy da radę to wykonać lajkonik w temacie? |
z doświadczenia wiem, że lajkonikom, to właśnie kasowanie wychodzi najlepiej
Pako - 29 Września 2007, 11:26
A co to za program, tak konkretniej? I czemu nie można go usunąć, uninstaler błedy wyrzuca jakieś, czy po prostu twierdzi, że nie bo nie? Można zawsze spróbowąc w trybie awaryjnym, ale to głównie o programy które ładują się z windowsem a potem nie chcą się usunąć bo są właczone chodzi... ale kto wie...
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:27
agnieszka_ask, chodziłoby o kasowanie wybiórcze a ztym lajkonikom nie idzie najlepiej
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:28
gierka medieval
nie startuje z systemem
uninstaler mówi, że nie bo nie
edit: literówka
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:30
hjeniu, a skąd mam wiedzieć co czyścic w rejestrze?
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:42
windows odmawia usunięcia katalogu z Program Files
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:47
EasyCleaner odmawia usuniecia z powodu błędu plików przywróconych (?)
Pako - 29 Września 2007, 11:49
:wow:
Może naprawdę spóbuj w awarynjym? Albo przez okienko dosowe... szansa jedna na milion, że pomoże ale może akurat...
A z rejestru kasowałbyś to, co jest z medka, program ogólnie sam powinien większość wyczaić.
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 11:49
a co mam robić w tym awaryjnym i jak go włączyć?
Pako - 29 Września 2007, 11:57
W tryb awaryjny możesz wejść, jak podczas włączania kompa naciśniesz (dla pewności można co parę sekund naciskać, żeby przypadkiem momentu nie przegapić) klawisz odpowiedzialny za metodę logowania, zazwyczaj jest to F8. Powinna się wtedy pojawić lista z zapytaniem w jakim trybie włączyć system (normalnie, ostatnie dobre ustawienia, tryb awaryjny itp). Wybierasz awarynjy, włączasz i wtedy [próbujesz usunąć. Wtedy jest ładowane do pamięci tylko to co bezwzględnie potrzebne do działania, nic więcej.
Swojego czasu tak się pobawiłem, zę otworzyłem jakiegoś execa w notatniku, zapisałem wszystko jako inny plik exe i zobaczyłem co sięstanie. Jasnym było,ze exe działąśn ie będzie, ale rózne dziwne cuda się czasem dizeją, chciałem więc zobaczyc. N i zobaczyłem. Exec oów leżał mi na pulpicie przez następne kilka miesięcy i nie można go było usunąć żadnymi metodami, nawet zmienic nazwy, nic. Aż po paru miesiącach klik... i jednak się usunął... cuda, fidel, cuda..
hjeniu - 29 Września 2007, 12:00
Pako, żadne cuda Windows po prostu
gorbash - 29 Września 2007, 17:08
Znacie może jakąś aplikacje pod windę (optymalnie darmową) która umożliwia edycję tagów w mp3? Zależy mi na możliwości edycji kilku plików jednocześnie (żeby nie wpisywać np. wykonawcy czy tytułu płyty za każdym razem z palca dla wszystkich kawałków).
Ziemniak - 29 Września 2007, 19:02
Wykonawcę i tytuł możesz wpisywać spod windy, zaznaczasz kilka plików dajesz właściwości ->podsumowanie -> zaawansowane i to co tam wpiszesz zapisze się do wszystkich plików. A później tylko tytuły winampem i gotowe
hjeniu - 29 Września 2007, 19:06
Tutaj - http://www.mp3tag.de/en/ jest coś takiego plus opcja importu fddb i kilka innych.
edit: A tak w ogóle to Amarok jest najlepszy
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 21:27
w azerusie mam zwykle wszystkie buźki żółte
piszą, ze mam problem z NATem
wie ktoś jak to poprawić?
hjeniu - 29 Września 2007, 22:01
To zależy od tego jak ciągniesz net, jeżeli masz u siebie jakiś router którym możesz zarządzać to kwestia sprowadza się do przekierowania portów, wystarczy wpisać w Googla nazwę routera i port forwarding i prawie na pewno znajdziesz ładnie opis jak to zrobić.
Fidel-F2 - 29 Września 2007, 22:04
net mam przez modem bezprzewodowy a łączę sie przez sieć telefonii komórkowej
hjeniu - 29 Września 2007, 22:10
W Menu Start wybierz Uruchom wpisz cmd a potem w okienku DOS'a które powinno wyskoczyć wpisz ipconfig, pojawi się kilka numerków w tym jeden opisany jako brama domyślna, ten numerek wpisz w okno przeglądarki z http:// na początku jeżeli coś się pojawi to możesz zarządzać modemem.
|
|
|