To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ogłoszenia - Darmowe rozdziały Wojny żywiołów i KONKURS na okładkę!

Fidel-F2 - 20 Lutego 2015, 12:03

przestań, zajady mi się robią
thinspoon - 20 Lutego 2015, 12:07

No z tym "dziełem" to tak nie szalej :) Z ręką na sercu - może faktycznie dalsze rozdziały są dużo lepsze niż ta darmowa próbka, nie wiem. Jeśli tak jest w istocie, zrobiłeś sam sobie krzywdę, udostępniając słabe dwa pierwsze rozdziały.
Luc du Lac - 20 Lutego 2015, 12:37

z całym szacunkiem autorze M.Podbielski, ale chyba nas okłamujesz, sugerując że wspomaga cię
Cytat
zawodowej pani korektor i redaktor, z obszernym portfolio i wsparciem własnego forum korektorskiego

no chyba że zawodowa pani k&r, jest z tej samej półki co Twoje pisarstwo i wydawnictwo...

baranek - 20 Lutego 2015, 13:15

M. Podbielski, naprawdę przeczytanie 1/5 książki nie wystarcza Ci do wyrobienia sobie zdania na temat całości? Na temat umiejętności pisarskich autora dzieła?
To może przestań na razie pisać i poczytaj trochę więcej.

mesiash - 20 Lutego 2015, 14:34

M. Podbielski, zachowaj choć trochę godności.
Radomir - 20 Lutego 2015, 22:00

baranek napisał/a
M. Podbielski, naprawdę przeczytanie 1/5 książki nie wystarcza Ci do wyrobienia sobie zdania na temat całości? Na temat umiejętności pisarskich autora dzieła?
To może przestań na razie pisać i poczytaj trochę więcej.

Może i reszta książki jest świetna, ale co z tego skoro po tej 1/5 wrzucę ją do kominka? Nie będę czytał całej książki po to, żeby stwierdzić: "Ostatnie dwie strony były kapitalne".

Goria - 21 Lutego 2015, 11:31

Oj, nie tylko u nas tak to przyjmują:

Za użytkownikiem Ashiro "Żebyś się dumą pisarzyku nie udławił. Kulturalnie wydałem opinię, a ten zakrywa się opiniami i recenzjami z jakieś nołnejmowej strony jakby polskim Tolkienem był. "

Z http://forum.mfo2.pl/view...50e6bf13df4e103

Luc du Lac - 21 Lutego 2015, 13:29

19 lutego 2015 o 22:35
Pieniądze wyrzucone w błoto! Kompletna tragedia pod względem pisowni jak i narracji. Stanowczo odradzam kupno tego tragicznego tworu, który recenzent stawia obok Sapkowskiego i Tolkiena. Jedyne miejsce, gdzie postawiłbym tą książkę to komora pieca w zimowy wieczór. Dobrze, że pani w Empiku była wyrozumiała i zwrócili mi pieniądze. Recenzja tak samo tragiczna jak autor, który reklamuję swój twór na już chyba każdym polskim forum. Omijać!

To komentarz pod "szczerą recenzją" - jeżeli empik faktycznie zwrócił $ ......

Luc du Lac - 21 Lutego 2015, 13:40

Jeżeli fakty są przeciw M.Podbielskiemu to tym gorzej dla faktów

Zresztą na jednym forum - a ponoć odwiedził wiele ze swoją książką - ktoś mu napisał że spamuje, to mu zagroził na PW procesem ( czy jakoś takos ), i człowiek usunął wpis o spamie ;)
Ostry zawodnik
:D

dalambert - 21 Lutego 2015, 14:51

Stawiam tezę Podbielski sensu stricto NIE ISTNIEJE, , to creatio fantastika ad boki zrywać :!:
Lowenna - 21 Lutego 2015, 16:14

Dziękuję. Przywróciliście mi wiarę w ludzkość.
Luc du Lac - 21 Lutego 2015, 16:26

Oj tam, po prostu wmówił sobie że jest pisarzem, zapomniał tylko ze na resztę to nie działa
M. Podbielski - 21 Lutego 2015, 20:24

moje-ukochane-czytadelka napisał/a

Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana fantastyki.
...
autor cały czas utrzymywał mnie w napięciu i ciekawości
...
Wiele razy mogłam się uśmiechnąć pod nosem.
...
Nie mogę się doczekać kiedy znów przeniosę się do tego świata

Pełna recenzja dostępna na moje-ukochane-czytadelka.blogspot.com/2015/02/242wojny-zywioow-przebudzenie-ziemi.html

nureczka - 21 Lutego 2015, 20:39

M. Podbielski, w sumie to rozmowa z Tobą przypomina mi rozmowę z mojej św. Babcią. Uwaga: rozmowa miała miejsce gdy byłam już osobą mocno pełnoletnią:

- To ja ci, wnusiu, kupię na rodziny tą pomarańczową sukienkę.
- Babciu, nie chcę tej pomarańczowej sukienki!
- Ale ona ładna jest!
- Może jest i ładna, ale mnie się nie podoba!

Za dwa dni:

- Popatrz wnusiu, widzisz dziewczynkę w pomarańczowej sukience? Jej się podoba!
- Babciu, może jej się podoba, ale mnie nie!
- Jak to ci się nie podoba, jak innym się podoba?

Epilog: zostałam "szczęśliwym" posiadaczem pomarańczowej sukienki. W pomarańczowym wyglądam upiornie.

ihan - 21 Lutego 2015, 20:47

nureczko, trochę przerażające gdyby sugerowało, że w ostatecznym rozrachunku zostaniesz zachwyconą recenzentką "dzieła" którego dotyczy wątek, w ciekawości czekającej na ciągi dalsze i wydającej pieniążki na ich nabywanie. :mrgreen:
Było zabawnie, ale już nie jest. I nauczyło mnie żeby pochopnie nie wnioskować o nie banowanie nawet najucieszniejszych forumowiczów. Kurcze, tyle energii i wpisów tracimy, może jednak rozmawialibyśmy o książkach, które na rozmowy zasługują.

Fidel-F2 - 21 Lutego 2015, 20:48

Gdy zaczęłam czytać to od razu zostałam zaskoczona mnogością bohaterów, nazw i miejsc. Tak chyba jest jednak zawsze w tym gatunku [fantastyka], należy się wczytać.
...
Główny temat walki pomiędzy żywiołami wydaje mi się nowatorski. Przynajmniej ja jeszcze się z nim nie spotkałam.
...
Na razie wszyscy bohaterowie są porozrzucani w różne zakątki tego świata żywiołów, dlatego mamy pełniejszy wydarzeń, które się tam rozgrywają.

M. Podbielski, masz jakiś fetysz we wrzucaniu recenzji napisanych przez czternastoletnich pół-debili? Myślałem, że gorszej recenzji niż poprzednia przez Ciebie za linkowana nie da się napisać. A tu patrz, niespodzianka, udało się.

feralny por. - 21 Lutego 2015, 20:48

Cytat
...
...
W zasadzie mam tak samo czytając ten wątek.
nureczka - 21 Lutego 2015, 20:53

ihan napisał/a
że w ostatecznym rozrachunku zostaniesz zachwyconą recenzentką dzieła którego dotyczy wątek

Nie, nie! Nie strasz mnie taką wizją! Na szczęście w tym przypadku mogę dać zdecydowany odpór. W przypadku babci takiej opcji nie było. :mrgreen:
Na poważnie, chodzi mi o sytuację, gdy mówię, że coś mi się nie podoba, a rozmówca twierdzi, że ma mi się podobać i już, bo przecież Kowalskiej się podoba.

ihan napisał/a
może jednak rozmawialibyśmy o książkach, które na rozmowy zasługują.

A to jest ze wszech miar słuszny postulat!

Fidel-F2 - 21 Lutego 2015, 20:56

to jest recenzent stulecia

http://moje-ukochane-czyt.../153wesele.html

:omg: :omg: :omg: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

komentarze rwą pytę z korzeniami, szczególnie ostatni wymiana zdań gdzie recenzentka zastanawia się jak sobie poradzi z wymaganiami nauczycielki odnośnie Wesela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Lowenna - 21 Lutego 2015, 21:02

Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana fantastyki.
by zobaczył, co to ZŁA fantastyka i co powinien omijać z daleka.
Cytat
jakie błędy i bzdury jeszcze wymyśli
Cytat
dziwiąc się, że nie szkoda mu czasu i pieniędzy na promowanie tego gniota
Cytat
Każda wypowiedź ałtora przysparza mi wiele radości.
Fidel-F2 - 21 Lutego 2015, 21:03

Ha!, i Gombrowiczowi się dostało. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://moje-ukochane-czyt...ferdydurke.html

Cytat
Co z niej zrozumiałam to spór o zachwycanie się nad dziełami Słowackiego, czy Mickiewicza. Jednocześnie jednak właśnie przerabiam ,,Ferdydurke”. Nauczycielka mówi, że zachwyca, ale co zrobić jak nie zachwyca.

nureczka - 21 Lutego 2015, 21:04

Fidel-F2 napisał/a
to jest recenzent stulecia

http://moje-ukochane-czyt.../153wesele.html

:omg: :omg: :omg: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

komentarze rwą pytę z korzeniami, szczególnie ostatni wymiana zdań gdzie recenzentka zastanawia się jak sobie poradzi z wymaganiami nauczycielki odnośnie Wesela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

You made my day!!!!!!

Fidel-F2 - 21 Lutego 2015, 21:07

M. Podbielski, trzymaj tak dalej! Good man!
feralny por. - 21 Lutego 2015, 21:07

:bravo :bravo :bravo :omg:
M. Podbielski - 21 Lutego 2015, 23:13

Luc du Lac napisał/a
19 lutego 2015 o 22:35
Pieniądze wyrzucone w błoto! Kompletna tragedia pod względem pisowni jak i narracji. Stanowczo odradzam kupno tego tragicznego tworu, który recenzent stawia obok Sapkowskiego i Tolkiena. Jedyne miejsce, gdzie postawiłbym tą książkę to komora pieca w zimowy wieczór. Dobrze, że pani w Empiku była wyrozumiała i zwrócili mi pieniądze. Recenzja tak samo tragiczna jak autor, który reklamuję swój twór na już chyba każdym polskim forum. Omijać!

To komentarz pod szczerą recenzją - jeżeli empik faktycznie zwrócił $ ......

To jest kłamstwo, bo dystrybutor nie wprowadził książki do sieci sklepów Empik i nie zrobi tego, bo nie zgadzam się na zwiększenie rabatu (między innymi stąd było moje pytanie odnośnie tego co sądzą tutaj ludzie o artykule, który podesłałem). Mojej książki nie ma na półkach Empiku.

Także ktokolwiek, kto chciałby zastanowić się w ogóle nad tym, a nie tylko dołożyć do ognia, zwróciłby uwagę na proces składania reklamacji i sam doszedł do wniosku, że to jest kłamstwo.

ihan - 21 Lutego 2015, 23:21

Nie wierzę, że jesteś realnym człowiekiem, no nie wierzę, że prawdziwy człowiek może wypisywać takie rzeczy jak w tym wątku. Dobrze by jednak było, gdyby programista bota o ksywie M. Podbielski poprawił w skrypcie zasady użycia "także" i "tak, że", bo kurcze, nawet boty powinny się uczyć po wielokrotnym zwracaniu uwagi.
Witchma - 22 Lutego 2015, 09:06

Fidel-F2, powściągnij język.
Goria - 22 Lutego 2015, 09:17

Skasowalam poprzedniego posta, bo to nie am sensu. Dole wane oily do ognia.

Nie wiem co za zly jezyk ma Fidel, nie jest jego wina, ze recenzetka tak jest srednio rozgarnieta uczennica

nureczka - 22 Lutego 2015, 09:49

M. Podbielski napisał/a
To jest kłamstwo, bo dystrybutor nie wprowadził książki do sieci sklepów Empik i nie zrobi tego, bo nie zgadzam się na zwiększenie rabatu (między innymi stąd było moje pytanie odnośnie tego co sądzą tutaj ludzie o artykule, który podesłałem). Mojej książki nie ma na półkach Empiku.

To jest częściowa prawa. Twojej książki nie ma Empiku w tej chwili, ale była:

http://www.empik.com/wojn...89478,ksiazka-p

Goria - 22 Lutego 2015, 10:36

hihi nureczka, to link, który wykasowałam :P aby nie rozniecać większego ognia :P

Partner forum