Literatura - Tekst numeru 03
Henryk Tur - 30 Stycznia 2006, 20:40
No to może jakieś uzasadnienie wcześniejszego ujawnienia.
Ja wiem, że admini nie muszą się tłumaczyć, ale ot, tak. Dla przyzwoitości.
NURS - 30 Stycznia 2006, 23:23
A musi byc jakis powód do powrotu, do normalności?
hrabek - 31 Stycznia 2006, 08:09
Ja tam sie ciesze, ze ankieta jest ujawniona wczesniej i nie wnikam w powody tegoz. Co prawda jej wynik rzeczywiscie byl latwy do przewidzenia, to przynajmniej fajnie wiedziec, jak poradzili sobie pozostali.
Ciekawe, czy NURS wyciagnie wnioski z dwoch "zerowych" opowiadan. Co prawda 58 glosow na kilkadziesiat sprzedanych egzemplarzy to nie jest reprezentatywna proba, niemniej jednak laczac to z tonem wypowiedzi o obu pseudoopowiadaniach mozna zauwazyc pewna tendencje. Osobiscie mam nadzieje, ze wiecej takich zapychaczy nie bedzie, a zamiast tego pojawia sie ze dwie strawne rzeczy.
Formaldehyd - 31 Stycznia 2006, 08:29
Głos na opowiadanie Naczelnego. Dlaczego? Szczególy na osobnym topicu, tu tylko zaznacze, że brakuje mi dzis takich nieco oldskulowych kawałkow. Drugie miejsce zajmuje tekst Piotrka.
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 08:59
count napisał/a | Ciekawe, czy NURS wyciagnie wnioski z dwoch zerowych opowiadan. |
Oby. Ich autorzy lepiej by zrobili, gdyby napisali jakiś zgrabny artykulik na temat.
Vox populi, vox Dei
hrabek - 31 Stycznia 2006, 09:01
Dokladnie, poruszane problemy same w sobie nie byly jakies odpychajace. Chetnie bym wiecej na ten temat poczytal, ale od tego jest publicystyka i tak naprawde tam powinny sie te teksty znalezc. Odarte z pseudofabuly, a skupiajace sie na naukowych aspektach zagadnien.
NURS - 31 Stycznia 2006, 12:00
Yep, naczelny wyciągnął wnioski, ale to nie znaczy, ze autorzy maja krechę. P o prostu będę ostrozniej podchodził do sf z przewagą s.
hrabek - 31 Stycznia 2006, 12:03
Nie, oczywiscie, ze nie. Nie sadze, zeby ktokolwiek mial cos przeciwko nazwisku, po prostu nie podobal sie tekst i tyle. Mysle, ze byliby chetnie czytani na lamach publicystycznych. Po prostu jak na proze, to zdecydowanie brakuje w niej prozy.
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 12:09
Ależ NURSIE, tam, nie było "sf z przewagą s", tylko sama "s" udająca nieudolnie opowiadania. Dworak np. był o.k., aż przyjemnie się czytało.
NURS - 31 Stycznia 2006, 12:22
Dobrze, nieprecyzyjnie sie wyraziłem. Wasze zgodne reakcje sprawiły, że będę ostrozniej zabierał sie do s
andre - 31 Stycznia 2006, 12:22
NURS napisał/a | Yep, naczelny wyciągnął wnioski, ale to nie znaczy, ze autorzy maja krechę. P o prostu będę ostrozniej podchodził do sf z przewagą s. |
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 12:24
NURSIE, jeszcze raz - "s" tak - ale w publicystyce.
Czyli Dworak - do tekstów, Piechota & Dzieniszewski - do publicystyki.
NURS - 31 Stycznia 2006, 12:42
wybacz, hansag, ale co do piechoty mam inne zdanie, to nie jego piewrszy tekst na naszych lamach i niezle sobie do tej pory radzil.
andre - ostrozniej, znaczy ostrozniej, a nie zakopać na działce
Piech - 31 Stycznia 2006, 13:43
Chyba już pisałem, że to był eksperyment. Obrazek i dialog, przez który chciałem powiedzieć coś ciekawego. W jakiejś mierze to się udało i cieszę się, że zainteresowałem kilka osób na tym forum. Jednakże nie planuję tej formy powtarzać. Większość tematów, które chodzą mi po głowie daje się ująć w formę fabularną. Raczej nie będzie to space opera (choć sam lubię poczytać, jak dobre), ale zamierzam tworzyć w miarę poukładane i czytelne hard science fiction. Przodem do czytelnika.
Komentarze czytelników śledzę z zainteresowaniem. Dziekuję za uwagi. (Wprawdzie Hansag jest autorem publikującym w tym samym piśmie, to jednak i jego komentarz biorę za dobrą monetę. Taki już jestem ).
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 21:05
NURS - odsobiście do Piechoty nic nie mam, ale do użyłem obu panów jako archetypu tego typu textów
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 21:06
Skoro Piech jest tutaj, to całkiem poważnie proszę o wyjaśnienie - PO CO TO DZIECKO ?!
NURS - 31 Stycznia 2006, 21:14
a nie możesz zapytać o to w jego kąciku?
Henryk Tur - 31 Stycznia 2006, 21:17
A ma ??? Sorry, ja nie znaju.
NURS - 31 Stycznia 2006, 23:20
Piszesz niby, a czytac nie potrafisz? Nazwisko chyba znasz, Dzial Mistrzowie i Małgorzaty wiesz, gdzie jest.
Nivak - 2 Lutego 2006, 01:33
Pozwolę sobie póki co zagłosować na Pola..., a dlaczego to może napiszę późniejszym dzisiaj
NURS - 2 Lutego 2006, 02:27
Dzięki Nivak, będziemy czekali na rozwinięcie tematu
NURS - 4 Lutego 2006, 00:19
Ludzie kochane, no jak pragne pani Genowefy beretu moairowego, gdzie wasze głosy? 400 ludzia na forum i nikt nie chce nic napisać?
Rodion - 4 Lutego 2006, 00:29
NURS napisał/a | 400 ludzia na forum i nikt nie chce nic napisać? |
Jakto nikt?! Coś 60-siąt ludzia zaglosowalo, z tego polowa na jeden tekst!
NURS - 4 Lutego 2006, 00:38
E, tam, jedne sześćdziesiąt, dwa razy sześćdziesiąt, to by było coś, albo trzy. No jak dla dziennika, to i pięć. Głosuujcie!
Iscariote - 4 Lutego 2006, 14:13
No ale po co mają głosowac skoro i tak wszystko jasne jest? Chyba, że ktoś napisze ze tekst NURSA był denny i gorszego w życiu nie czytał, to wtedy będzie ciekawie
NURS - 4 Lutego 2006, 14:25
A niech i napisze. Przecież nie o punkty mi chodzi, tylko wypowiedzi.
Myrtille - 8 Lutego 2006, 11:53
Ja głosuje na "Rock'n'roll bejbi!" Dawno nie czytałam takiego fajnego opowiadania,i nigdy aż tyle się nie śmiałam.Pare razy się popłkałam ze śmiechu
NURS - 8 Lutego 2006, 12:18
Dzięki Myrtille. Ale byłoby jeszcze fajniej, jakbys oceniła całośc, albo chociaż rozwineła tezę!
Kto nastepny!?
Rafał - 8 Lutego 2006, 12:28
A tak niejako dążąc do końca tego topiku, czy w planach jest jakieś podsumowanie tematu ze strony redakcji? Tak ze dwa-trzy zdania jak to wygląda z drugiej strony barykady?
NURS - 8 Lutego 2006, 12:59
Mam taki zamiar, dlatego chciałem poznac jak najwiecej waszych opinii.
|
|
|