To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - Międzynarodowy Festiwal Fantastyki w Nidzicy 27-30.06.2013

Fidel-F2 - 2 Lipca 2013, 10:56

nie będzie z kim (mam na myśli siebie), bo pewnie będę bredził takie same głupoty jak wy teraz
Lowenna - 2 Lipca 2013, 14:03

Pfff... Towarzystwo porzuciło nas i uciekło przed kajakami. Żałujcie. Pogoda była cudna, woda leniwie płynęła a my konwersowaliśmy. I git :D
baranek - 2 Lipca 2013, 14:09

Cytat
my konwersowaliśmy

baterie w laptopie siadły?

Lowenna - 2 Lipca 2013, 14:12

Na burzę się zbierało i recepcjonistka wyłączyła centralę a z nią wifi :roll: :wink:
baranek - 2 Lipca 2013, 14:21

Widziałem na fejsbuku jak dziarsko wiosłujecie.
Blue Adept - 2 Lipca 2013, 14:25

Lowenna - Kajakowi uciekinierzy dotarli do Warszawy. Niech żyje normalny przysznic i nieograniczony dostęp do internetu! :-) Szkoda straconej okazji do konwersacji, ale za rok się odrobi. ;-)
Vertina - 2 Lipca 2013, 15:37

Już w Wawie. Przyznaję że kajaki zmieniłam na bezpośredni kontakt z wodą z jeziorka :) . Dziękuję wszystkim za wspaniałą zabawę i odpoczynek, nocne ogniska, poranną kawę, stawiającą mnie do pionu, ciekawe prelekcje, za strzały z łuku i niezapomniane w smaku naleśniki z truskawkami i sosem czosnkowym :wink:
lakeholmen - 2 Lipca 2013, 15:46

baranek napisał/a
Cytat
my konwersowaliśmy

baterie w laptopie siadły?

+1

Przepraszam, lowenna, NMSP

Blue Adept - 2 Lipca 2013, 17:48

Konwent zdecydowanie czynią świetni ludzie, nie miejsce. :bravo A więc garść wrażeń z Nidzicy:

joe_cool - Urocza specjalistka od odwrotnej defenestracji (przy współdziele niejakiego K.).
baranek - Potrafi łypnąć groźnie ślipiem, a w okresie godowym roztacza swe wdzięki w tańcu z Fidelem.
ketyow - Zabija żartem na odległość dziesięciu metrów.
merula - Nie tak groźna jak wygląda. Raczej odda krew, niż ją komuś wytoczy.
Kasia Kosik - Cóż powiedzieć. Każdy kocha Kasię.
ilcattivo13 - Wieści o jego chrapaniu były przesadzone, ponieważ wraz z Fidelem tworzyli niezapomniany duet na piłę tarczową i młot pneumatyczny, który bosko ukołysał mnie do snu. P.s. Poranne kąpiele w jeziorku to doprawdy niewielka zemsta.
Fidel-F2 - Zwierzątko zdecydowanie spokojniejsze niż w swym naturalnym środowisku. Niewiele bije i nie gryzie, a nawet daje się przytulać (zwłaszcza po tym, jak przywali z "bańki"). Aż chciałoby się powiedzieć: "Zdejm kapelusz!".
Vertina - Pani z Jeziora, która zamiast miecza dzierży łuk.
Lowenna - Herbu Rybołów, zawołanie "Zieloność widzę!". Najłatwiej przyswaja wypowiedzi uprzednio zdygitalizowane.
Kropek - Mąż Trzykropki, który wyszedł z mylnego założenia, iż konwent fantastyki polega na czytaniu fantastyki.
István - Wybitnie niekłopotliwy i zawsze uśmiechnięty współlokator. Pląsacz ekstraordynaryjny, co w tanecznym szale gubi elementy garderoby.
Zgaga - Skoczna i lotna mistrzyni badmintona.
Nokri (aka Arek B.) - Strzelec, pływak i kierowca.

A także:

Witchma et consortes, Farin, mawete, Krzysiek (aka Pan Zenek) wraz z paczką, niejaki Tomek Łaz (czy też inny Kaz), Agnieszka B., Wojtek S. oraz wielu innych, których nie wymienię z racji mego podeszłego wieku i poalkoholowych dziur w pamięci. :wink:

Dziękuję. :D

Zgaga - 3 Lipca 2013, 06:17

I po Nidzicy.
To kto pisze relację subiektywną?

Fidel-F2 - 3 Lipca 2013, 06:22

ketyow, ale to musi zabrać trochę czasu
Zgaga - 3 Lipca 2013, 06:25

Aaaa...musi wrócić do Gdyni?

PS. Fidel-F2 zdecydowanie zyskujesz przy bliskim poznaniu. Chociaż jak się na czymś zatniesz, to olaboga.

ketyow - 3 Lipca 2013, 09:28

Na przykład na waleniu z bani każdemu kto się akurat nawinie.
baranek - 3 Lipca 2013, 09:33

ketyow, jak nie umiesz tańczyć, to się nie pchaj na [powiedzmy] parkiet.
Zgaga - 3 Lipca 2013, 11:37

Ale że co? Coś mnie ominęło? To że baranek był obtancowywany - pamiętam. Ale że ketyow tańczył - nie bardzo. Fakt, koło dwunastej zmywałam się spać i może potem te balety odchodziły.
Rafał - 3 Lipca 2013, 11:50

Przestańcie się w końcu przechwalać i dajcie już jakieś fotki :lol:
baranek - 3 Lipca 2013, 12:08

Cytat
To że baranek był obtancowywany - pamiętam.

Ja niektóre fragmenty wolałbym zapomnieć.

Vertina - 3 Lipca 2013, 12:50

baranku przed Fidelem-F2 w tańcu trudno było się schować.
Fidel-F2 szczerze podziwiam zapał, energie i kunszt taneczny. Niezapomniany widok :) :bravo

joe_cool - 3 Lipca 2013, 14:28

Rafał napisał/a

+1 ;)

Parę fotek widziałam już tutaj, ale to raczej z takich skromnych zajęć w podgrupach ;)

Witchma - 3 Lipca 2013, 14:30

Co Wy tak z tymi fotkami...? Naprawdę nic nie pamiętacie? :roll:
Fidel-F2 - 3 Lipca 2013, 14:35

joe_cool napisał/a
Parę fotek widziałam już tutaj
czyli gdzie?
Zgaga - 3 Lipca 2013, 14:39

Witchma napisał/a
Co Wy tak z tymi fotkami...? Naprawdę nic nie pamiętacie? :roll:

Wyparli.
A o fotki dopominają się głównie Ci, którzy nie byli :P

joe_cool - 3 Lipca 2013, 15:29

Fidel-F2 napisał/a
joe_cool napisał/a
Parę fotek widziałam już tutaj
czyli gdzie?

Na fejsie. Generalnie nie mam tej osoby w znajomych, istniała szansa, że album jest publiczny ;)

Agi - 3 Lipca 2013, 15:39

Nie jest publiczny.
joe_cool - 3 Lipca 2013, 15:51

Jak pech, to pech. No ale może ktoś jeszcze robił focie ;)
Farin - 3 Lipca 2013, 16:28

joe_cool napisał/a
Rafał napisał/a

+1 ;)

Parę fotek widziałam już tutaj, ale to raczej z takich skromnych zajęć w podgrupach ;)

Hehehe na jednym zdjęciu widać tylko moją czuprynę, a na drugim robię za mini mistrza drugiego planu :]

Lowenna - 3 Lipca 2013, 16:41

Poligon V2 zakończyliśmy dziś o 9 :mrgreen:
Trzeba było już uciekać ponieważ wczoraj przyjechała grupa dzieciaków a w pokoju obok zamieszkały babcie, po dzisiejszej nocy znam, przez ścianę, historię życia obu... :|

Faaaajni jesteście :)

Farin - 3 Lipca 2013, 17:44

Heh jak ja żałuję, ze nie dostałem więcej wolnego :[
Teraz w pracy to się smażę.
W każdym bądź razie wygląda na to ze doszła nowa "stała" uczestniczka Nidzicy :]

Lowenna - 3 Lipca 2013, 18:08

Mało prawdopodobne... :roll:
baranek - 4 Lipca 2013, 09:54

Prawdopodobieństwo prawdopodobieństwem, tymczasem termin przyszłorocznego festiwalu jest już znany:
http://festiwal.solarisnet.pl/

Partner forum