Gry o tron - EURO 2012
Nitj'sefni - 12 Czerwca 2012, 19:30
Chyba nie najgorszy ten wynik Czechów z Grekami. Nawet przy naszej dzisiejszej (odpukać w niemalowane) porażce z Ruskimi, zwycięstwo z Czechami daje awans. Bo jak ich przycisnąć, to zaczynają się gubić. Oczywiście Rosjanie nie mogą przegrać z Grekami, ale kto wie, jak zapewnią sobie awans wcześniej, to mogą odpuścić...
Co do "zadymy" w Warszawie - media prowokowały, robiły z tego wielką aferę, no i z niczego zrobiła się bardzo nieprzyjemna sytuacja. Szkoda, bo wcześniejsze incydenty odbyły się bez udziału Polaków i sprawialiśmy dobre wrażenie.
Matrim - 12 Czerwca 2012, 21:00
Ehhh... Ale jeszcze może być 2:1
Ziemniak - 12 Czerwca 2012, 21:08
Prędzej 2:0
Agi - 12 Czerwca 2012, 21:22
Nas razie jest remis po golu Błaszczykowskiego
Gustaw G.Garuga - 12 Czerwca 2012, 21:50
No.*
* to po polsku, nie ang.
dzejes - 12 Czerwca 2012, 21:57
Kurczę!
O co chodzi z tymi zachwytami "Nie przegraliśmy!"? Przecież Polacy grali lepiej, mieli więcej klarownych sytuacji i lepiej wytrzymali kondycyjnie.
dalambert - 12 Czerwca 2012, 21:57
No , jest jeszcze szansa
Matrim - 12 Czerwca 2012, 21:59
Nieeezwyyyciężone (statystycznie) są barwy biaaało-czerwone! Nieeezwyyyciężooooneee!!!
Gustaw G.Garuga - 12 Czerwca 2012, 22:02
Minutę przed golem Błaszczykowskiego miałem tu już pisać sfrustrowany, że niepotrzebnie zarywam noc. Nie byłoby to pierwsze rozczarowanie reprezentacją w moim życiu. A skoro mogło być gorzej, to nie jest tak źle. No.
Matrim,
Taselchof - 12 Czerwca 2012, 22:15
Wow świetny mecz Wasilewskiego pomyśleć że mało brakowało a wyleciał by przed samym Euro. Szkoda że tylko Lewandowski był z przodu mogliśmy spokojnie powalczyć nawet o zwycięstwo i o zgrozo świetna zmiana w postaci Mierzejewskiego.
Teraz trzeba się trzymać słów jednego z bohaterów filmu ,,Obsługiwałem króla Angielskiego" - My, Czesi- nie walczymy".
Matrim - 12 Czerwca 2012, 22:26
Ja bym jeszcze wyróżnił Dudkę: jako jedyny potrafił się, za przeproszeniem, d*pą do Rosjan odwrócić i nie dać się przepchnąć, przytrzymując piłkę. Perquis też sporo zdrowia zostawił.
Alatar - 12 Czerwca 2012, 22:31
Ładny mecz. Rosjanie nie tacy mocni (woda na młyn oskarżeń, że mecz ustawiony pod Polaków).
Ale kurcze, nie rozumiem kilku rzeczy. Po co Rosjanie organizowali przemarsz? Aby uczcić święto? Trudno mi uwierzyć w taki powód. Nakręcana atmosfera, szczególnie przez Polaków. I w ogóle nie rozumiem tej całej "walki" z chuligaństwem, jak i samych tych zachowań. Jak to mnie wpienia. Ale to chyba nie ten wątek.
Odnośnie meczu, była nawet szansa na wygraną. Ale i tak jest się z czego cieszyć.
Taselchof - 12 Czerwca 2012, 22:42
Przy okazji rano kręciłem się koło Bristolu, kibiców rosyjskich było bardzo wielu, ale było ogólnie rzecz biorąc sympatycznie. Poważnie wyglądał tylko dwumetrowy wiking, okryty flagą Rosji z dwugłowym orłem. Jedyny akcent radziecki jaki widziałem to budionówka sztuk jeden z czerwoną gwiazdą. Głównym ich zajęciem było robienie sobie zdjęć z autokarem sbornej i naszymi nowymi syrenkami w barwach rożnych reprezentacji, nawet krzyżowcy usunęli się w cień, gdzieś hen za ministerstwo kultury.
joe_cool - 12 Czerwca 2012, 23:07
Heh, dzisiaj zarobiłam 4 punkty do typera A jutro rano będę miała wokal jak szanujący się żul I muszę powiedzieć, że takie dmuchane trąbki jak na urodziny czy sylwestra świetnie się nadają na mecz (kupiłam taką czerwoną brokatową za całe 1,50 zł).
jewgienij - 12 Czerwca 2012, 23:10
Mam niedosyt.
Rosja nie taka straszna była, wiedziałem, że nie pograją już tak jak z Czechami, więc liczyłem na trzy punkty, na porywający mecz.
Mamy teraz Czechy. Ze wszystkich drużyn Euro trudno wyobrazić sobie wygodniejszego rywala na mecz rozstrzygający o ćwierćfinale. Czekam na wygraną wreszcie.
figurant - 12 Czerwca 2012, 23:37
Nie rozumiem euforii, której byłem dziś świadkiem. Czy naprawdę z jest aż tak źle, że brak porażki odbieramy jako sukces?
Gustaw G.Garuga - 13 Czerwca 2012, 00:45
Tłumaczył Matrim, tłumaczyłem ja
Agi - 13 Czerwca 2012, 05:00
Dziękujemy!
dalambert - 13 Czerwca 2012, 06:17
Mam pytanie , czysto teoretyczne , dla znawców,
Sytuacja' "fantazy" - Grupa X cztery drużyny i WSZYSTKIE remisują wszystkie mecze i to po równo
np. 0 - 0 i co dalej ? seria dogrywek
dzejes - 13 Czerwca 2012, 07:23
Poczytaj tutaj
Podrozdział "Faza grupowa".
dalambert - 13 Czerwca 2012, 07:37
dzejes,dzięki
o rany, ale procedurki
Nitj'sefni - 13 Czerwca 2012, 08:20
Nawet dobry mecz. Obrona wyłączyła i wymęczyła ruską ofensywę (świetni Perquis, Dudka, Polanski), tylko szkoda, że w napadzie trochę zabrakło ognia. Paru sytuacji nie wykorzystaliśmy, w paru mieliśmy pecha, ale remis nie jest taki zły - na awans ciągle są szanse (Czyżby Rosicky miał nie zagrać? Bez niego Czesi kompletnie sobie nie radzą.). Ruscy Grekom nie odpuszczą, więc to nasz mecz powinien zadecydować o awansie z drugiego miejsca. Dobrze, że były zmiany, ale nie bardzo zrozumiałem ich cel. Ok, wszedł Mierzejewski za Dudkę, żeby poprawić utrzymanie przy piłce i napędzić atak, niech będzie, ale czemu ściągać akurat Obraniaka, który mógłby dośrodkować meczową piłkę? Dobrze mu to wczoraj szło. Zmiana na czas, w porządku, ale czy nie lepiej zdjąć Kubę, żeby dostał owacje na stojąco? Ale już się nie czepiam. Czekamy do soboty i zobaczymy, jak to będzie. Widać jakiś postęp w taktycznym podejściu, więc trzeba być dobrej myśli.
Godzilla - 13 Czerwca 2012, 08:21
No i mamy d*** obrobioną. Dlaczego mnie to nie dziwi. Chyba po to był ten cały przemarsz: sprowokować, podgrzać atmosferę, a potem zapewne wpuścić trochę kibiców "specjalnego przeznaczenia" w tłum, którzy powiodą lud na barykady. Oraz reporterów.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 08:23
Jestem pozytywnie zaskoczona postawą naszych. Kilka naprawdę świetnych sytuacji sobie wypracowali, szkoda, że skuteczność zawiodła. Ale trzeba się cieszyć z tego, co mamy
Gustaw G.Garuga - 13 Czerwca 2012, 08:29
Nawet BBC pochwaliło polską drużynę, że zagrali "z jajami" i stworzyli emocjonujące widowisko
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/18138408
hrabek - 13 Czerwca 2012, 08:30
Wychodzi mi, że z Rosjanami graliśmy o honor. Mecz otwarcia był wcześniej, a mecz o wszystko wciąż przed nami. A skoro tak, to honor uratowaliśmy i to w całkiem niezłym stylu, aczkolwiek lekki niedosyt mi pozostał.
Rafał - 13 Czerwca 2012, 08:30
Mecz bardzo emocjonujący, tak to ja lubię
Ale mam wrażenie, że jest grupa ludzi, która nakręca emocje przy Euro, pogrywa historycznymi zaszłościami, wywołuje tematy polityczne i robi wszystko aby jak najwięcej zadymy było koło stadionów. Im gorzej - tym lepiej. I to nie są kibice, tylko dziennikarze.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 08:33
Niech tylko chłopaki pamiętają, że walczymy o 3 punkty w jednym meczu, a nie w całej fazie grupowej...
Matrim - 13 Czerwca 2012, 08:41
Nitj'sefni napisał/a | Ruscy Grekom nie odpuszczą, więc to nasz mecz powinien zadecydować o awansie z drugiego miejsca. |
Nie do końca. Grecy będą grać o swój awans, nawet skromna wygrana da im szansę na ćwierćfinał. Jeśli postawią zapory i będą kosić Rosjan równo z trawą (a wiadomo, że tak grać lubią), to wszystko się może zdarzyć. Chyba że prezydent Putin zaoferuje premierowi Pikramenosowi spłatę greckich długów
Nitj'sefni - 13 Czerwca 2012, 08:53
Zgadza się, ale ważne jest to, że nikt jeszcze nie ma pewnego awansu oraz nikt na niego szans nie stracił, więc wszystkie zespoły dadzą z siebie maksimum. Gdybyśmy wczoraj przegrali, to Ruscy mogliby odpuścić mecz z Grecją i wtedy ci rzeczywiście mieliby spore szanse na triumf. Teraz też je mają, ale ich rywale również zagrają o zwycięstwo lub co najmniej remis. Nawet jeżeli wyjdzie na to, że trzy zespoły będą miały po 4 pkt., to bilans bramkowy chyba będziemy mieli lepszy niż Grecy. Ale to gdybanie, pożyjemy zobaczymy.
Podobno Smuda powiedział coś o tym, że Szczęsny ma wrócić na Czechy. No nie wiem, czy to dobry pomysł. Tytoń pokazał się z dobrej strony, a taka decyzja może pokazać piłkarzom, że nie ważne jak dobrze grasz, to i tak dla trenera nie ma to znaczenia.
|
|
|