Konwenty dawno minione - Falkon 2011 - bogowie przyjęli wyzwanie!
gorim1 - 3 Listopada 2011, 00:54
Kurde jakże żałuję ze was nie zobaczę ale choćbym stanął na głowie i zatańczył kankana to się nie da
Lowenna - 4 Listopada 2011, 19:36
Szczegółowy program Falkonu
shenra - 4 Listopada 2011, 19:59
Mam nadzieję, że dają to też w wersji tabelki, bo znów trza będzie wałkować całą książeczę.
mBiko - 4 Listopada 2011, 20:41
Już widzę, że jest kilka interesujących punktów, ale tabelka konieczna.
shenra - 4 Listopada 2011, 20:51
mBiko, założę się, że jej nie będzie. Ostatnio jakiś trend na konwentach beztabelkowy się rozpanoszył.
mBiko - 4 Listopada 2011, 21:06
Kiepski żart.
Kasiek - 4 Listopada 2011, 21:18
Wkurzyłam się. Dogadany pub Bagatela się zbiesił. Miało być okj, ale nagle im się zawidziało (dzisiaj byłam podpisać rezerwację), że w zasadzie 30-40 osób to rezerwacja całego lokalu i kosztuje 500 zl za noc + to co kupujemy bo te 500 zł to tylko za wynajem. Stwierdziłam, że w takim razie tracą te 80 osób w ciągu 2 dni, osób, które będą chciały dużo zjeść i wypić, ich sprawa, zarobi ktoś inny. Jutro podzwonię po innych.
Co do Falkonu - na konwencie mnie nie będzie, będę tylko w lokalach po całej imprezie...
mBiko - 4 Listopada 2011, 21:35
Kasiek napisał/a | kosztuje 500 zl za noc + to co kupujemy bo te 500 zł to tylko za wynajem |
Że się powtórzę, kiepski żart.
ilcattivo13 - 4 Listopada 2011, 21:41
Ja bym jeszcze dodał, że ustawienie występu No Patatoes na 23:00 to kiepski żart. Miałem naprawdę wielką nadzieję, że ich zobaczę na żywca, a tu figa z makiem.
Kasiek - najwyżej pójdziemy do Sarmaty. Albo znajdziemy jakiś inny lokal na SM. Co do Bagateli, to dobrze, że przekonaliśmy się już teraz jak właściciel/manager traktuje potencjalnych klientów, a nie w trakcie imprezy.
shenra - 4 Listopada 2011, 21:52
A tam , gdzie w zeszłym roku byliśmy się nie da?
ilcattivo13 - 4 Listopada 2011, 22:07
shenra - w zeszłym i bardziej zeszłym, byliśmy właśnie w Sarmacie. Ale tam niestety nie maja piwa (tylko oranżadki chmielowe - typowe dla pubów/barów, które mają podpisaną umowę lojalnościową z jednym koncernem/kompanią piwowarską) i jest stosunkowo drogo. Mieliśmy nadzieję na lokal z normalnym piwem i z sensownymi cenami. Ale jak się nie będzie miało co cię lubi...
shenra - 4 Listopada 2011, 22:16
Kurde, przydałby się mawete.
mawete - 4 Listopada 2011, 22:35
tia... na starówie nic z sensownymi cenami nie znajdziecie, nie wiem czy tak krótko przed terminem cokolwiek się znajdzie, trzeba było wcześniej myśleć...
//edit: ten program Falkonu o kant *beep* można potłuc...
Jade Elenne - 5 Listopada 2011, 00:23
mawete napisał/a | //edit: ten program Falkonu o kant *beep* można potłuc... |
Erpegowo nie jest źle, a literacko... jest Huberath, to mi wystarcza.
A w ogóle to ktoś będzie jechał z Warszawy w czwartek o 14:57?
Kasiek - 5 Listopada 2011, 07:22
Dzisiaj zadzwonię jeszcze do Karczmy Trybunalskiej, po remoncie wygląda całkiem nieźle. Najgorzej, że Sanepid pozamykał część knajp, ogranicza to wybór. No i mawete ma raję, że cen najniższych na Starówce nie ma.
Jak wczoraj się rozejrzałam to powstają nowe miejsca, ale z dopiskiem "restauracja" czyli ceny pewnie ciut wyższe...
Dzisiaj z Marcinem połażę i spróbuję zarezerwować.
shenra - 5 Listopada 2011, 10:04
Teoretycznie mamy Stolarnię, ale tam się pewnie wszyscy zwalą no i specjalnie długo się tam posiedzieć nie da.
ilcattivo13 - 5 Listopada 2011, 13:46
mawete - akcja poszukiwawcza trwa już kilka tygodni
shenra - w Stolarni w ciągu dnia jest ciężko o miejsce, a wieczorami będzie tam z milion osób. Najfajniej byłoby wynająć ten bar naprzeciwko Wyspy, ale pewnie, jak w latach ubiegłych, nie ma na to szans.
shenra - 5 Listopada 2011, 14:42
Jak nic będzie zamknięty, a szkoda. Takie dobre mięsko tam dawali.
Ziuta - 5 Listopada 2011, 15:15
Czyli co, zostaje nam iść do parku i walić wina na ławce? Zimno będzie...
Program średninajeża, ale coś się pozbiera. Trochę żałuję, że nie zdążyłem zgłosić się ze swoim tematem na prelekcję.
ilcattivo13 - 5 Listopada 2011, 16:17
shenra napisał/a | Takie dobre mięsko tam dawali. |
No, chyba wiem, kto z naszego grona najbardziej tego żałuje. Co nie, Martva?
BTW, w dzień można się tam przeca na obiad wybrać I go odpowiednio "nasączyć"
Ziuta - już Ty się nie martw. Jeszcze ani razu nie musieliśmy uskuteczniać konsumpcji na świeżym powietrzu. Chyba, że do kategorii "świeżego powietrza" zaliczymy "mętosy" spod org rumu
Jeszcze raz przejrzałem program i znalazłem dwie potencjalnie fajne prelekcje o rewolwerowcach i Dalekim Zachodzie. Oby tylko nie było to wyłącznie oparte o Darklands, bo wtedy powiem prowadzącemu w twarz, że jest tchórzem
shenra - 5 Listopada 2011, 17:03
I na Przybyłka idziemy, koniecznie
Hubert - 5 Listopada 2011, 17:48
A kto prowadzi spotkanie?
shenra - 5 Listopada 2011, 18:26
Prelekcja, więc pewnie Marcin sterem, żeglarzem i okrętem, jak to Marcin
Ziuta - 5 Listopada 2011, 19:44
Nie wiem, jak będzie z tabelką, więc robię własną w Excelu.
ilcattivo13 napisał/a | I na Przybyłka idziemy, koniecznie |
Ciekawostka: Huberath ma 2 spotkania autorskie, w tym jedno podczas gali Żuławia. Czyli wyjdziena 5 minut, odbierze statuetkę za 3 miejsce, wróci.
shenra - 5 Listopada 2011, 20:14
Ziuta napisał/a | więc robię własną w Excelu. | Zrób ksero
Ziuta - 5 Listopada 2011, 20:23
Ale ona jest niepełna. Wywaliłem cały blok RPG, cały blok mangi&anime, blok starwarsowy i dziecięcy. 3/4 konkursów, prelekcji "inszych" i warsztatów. Zostały spotkania autorskie, kilka prelekcji, gala Żuławia, konkurs dardastyczny, konkurs gumisiowy, warsztaty tańca irlandzkiego i kaligrafii.
shenra - 5 Listopada 2011, 21:48
Joooj, to chyba jednak będę sobie kolorować w Przewodniku Chociaż 3/4 Twoich cięć jest na miejscu
shenra - 6 Listopada 2011, 11:45
Kurde przejrzałam sobie dokładniej ten program Falkonu i w sumie moja bytność tam chyba ograniczy się do Marcina, Rafała i Darka i Wattsa. Masakra. Mam nadzieję, że będziemy mieć ciekawe pomysły na wypełnianie czasu pomiędzy. No i że mnie choroba nie położy całkowicie
Lowenna - 6 Listopada 2011, 11:55
Ziuta, czy możesz udostępnić swoją pracę ogółowi? Ogół postawi Ci piwo
shenra - 6 Listopada 2011, 12:02
Zbiorowa odpowiedzialność?
|
|
|