To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - BattleStar Galactica

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2007, 10:38

Obejrzałem wczorajsze BSG, wczorajsze gadanie na forum mnie trochę namówiło no i dwie uwagi

raz, fajny pomysł z tą ucieczką i nieźle wizualnie zrobiona rzecz
dwa, mocno mnie wkurzyły przerywniki dla półidiotów, w których łopatologicznie było wszystko tłumaczone

R2R - 18 Grudnia 2007, 22:33

Bardzo dziwne podejście odnośnie BG w TVP, piszą że pierwszy, ale to już kolejny, bo nie puścili pilota ;-) jak ktoś zaczyna od początku, to pozostaje mu skrót przed odcinkiem A tak liczyłem, że a nuż może to drugi sezon.....
GAndrel - 19 Grudnia 2007, 13:39

A ja dzisiaj w końcu dostałem "BG: Razor". Unrated extended edition. The version you couldn't see on TV. :)
Razem z "Serenity". :D

Iscariote - 19 Grudnia 2007, 20:30

A skąd masz?
A ja się modlę o nagrywarkę DVD pod telewizor, tudzież fajną telewizję kablową ;P:

GAndrel - 19 Grudnia 2007, 23:11

Iscariote napisał/a
A skąd masz?

Amazon.com + rodzina w USA i wszystko jasne. :)

Chal-Chenet - 19 Grudnia 2007, 23:14

Czy tego Razora można bezkolizyjnie obejrzeć bez znajomości serialu? (do tej pory oglądałem tylko pilota) Czy też będzie za dużo wątków, o których nie mam pojęcia?
A tak w ogóle postanowiłem nadrobić braki i, jeśli Odyn pozwoli i tchnie dobre wiatry, to niedługo zacznę oglądać ten serial w całości.

GAndrel - 19 Grudnia 2007, 23:25

Chal-Chenet napisał/a
Czy tego Razora można bezkolizyjnie obejrzeć bez znajomości serialu? (do tej pory oglądałem tylko pilota) Czy też będzie za dużo wątków, o których nie mam pojęcia?

Czy za dużo to nie wiem, bo jeszcze nie zdążyłem obejrzeć, ale jakieś będą na pewno. Na przykład miejsce akcji Razora. W serialu pojawia się dopiero w drugim sezonie. ;)

Chal-Chenet - 19 Grudnia 2007, 23:39

Mimo wszystko chyba spróbuję. A tak w ogóle zawsze mam szczęście do jakichś odwróconych kolejności... :roll:
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2007, 15:13

Obejrzałem drugi odcinek. Kiepścizna. Właściwie o niczym, ktoś rąbnął zapalniki i wysadził wodę. I po odcinku. Po co to? Acha, i jeszcze głupkowata Pani Prezydent. Nie nadawała by się nawet do zarządzania szaletami miejskimi nie mówiąc o społeczności na granicy anihilacji. Jesze jeden odcinek i jak się nie poprawi to basta.
Chal-Chenet - 22 Grudnia 2007, 15:18

Dzisiaj się chyba wezmę za pilota. A już niedługo cała pierwsza seria. Już zacieram rączki :D
Iwan - 22 Grudnia 2007, 19:22

a ja wczoraj nie widziałem, pora tak barbarzyńska ze szkoda gadać a na rano do roboty
NURS - 22 Grudnia 2007, 20:06

Fidel-F2 napisał/a
Obejrzałem drugi odcinek. Kiepścizna. Właściwie o niczym, ktoś rąbnął zapalniki i wysadził wodę. I po odcinku. Po co to? Acha, i jeszcze głupkowata Pani Prezydent. Nie nadawała by się nawet do zarządzania szaletami miejskimi nie mówiąc o społeczności na granicy anihilacji. Jesze jeden odcinek i jak się nie poprawi to basta.

IMO nie poprawi się. a w tych kategoriach patrząc, będzie gorzej. Poważnie.

Fidel-F2 - 22 Grudnia 2007, 20:09

to czym się ludzie zachwycają?
NURS - 22 Grudnia 2007, 21:04

Właśnie tym. Przecież nie każdemu musi się podobać wszystko.
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2007, 21:05

świat schodzi na psy
NURS - 22 Grudnia 2007, 21:09

już od dawna. Istnieje też teoria, że za dużo oczekujesz od tego typu produkcji. Przeciez to tylko komercha na zimowe wieczory, nie Bergman.
Chal-Chenet - 24 Grudnia 2007, 15:51

Pilot za mną. Wrażenia bardzo pozytywne. Podoba mi się i pomysł i realizacja. Na plus daję to, że bohaterowie są ludzcy, co w dzisiejszych produkcjach s-f raczej jest rzadkością. Nie ma tu żadnych herosów, którym wszystko się udaje i wyjdą cało z każdej opresji. Mam nadzieję, że dalej będzie podobnie i będzie okazja by pożegnać sie z paroma bohaterami.
A jako, że serial jest już w moim posiadaniu, niedługo zacznę serię seansów :D

GAndrel - 26 Grudnia 2007, 19:57

Chal-Chenet napisał/a
(...)Mam nadzieję, że dalej będzie podobnie i będzie okazja by pożegnać sie z paroma bohaterami.(...)

Trochę zaspojleruję i zdradzę Ci, że z biegiem czasu nadzieja zmieni się w życzenie, a te z kolei największe pragnienie. ;)

Fidel-F2 - 3 Stycznia 2008, 13:40

poddaje sie, trzeci odcinek przegapiłem, na czwarty już nie mam ochoty, zwłaszcza o tak późnej porze
GAndrel - 3 Stycznia 2008, 15:01

Cała nadzieja w kanale Sci-Fi. Przed premierą czwartego sezonu może nawet dadzą weekendowe maratony?
Fidel-F2 - 3 Stycznia 2008, 15:04

Lost tak obejrzałem, to było dobre
GAndrel - 3 Stycznia 2008, 15:22

Tylko trochę męczące. Ale na maratony BG w Sci-Fi Channel Polska przestaję liczyć w najbliższym czasie. W kółko nadają pilotowego miniseries, wiec zanim nadadzą wszystko to trochę czasu minie.
Fidel-F2 - 14 Stycznia 2008, 23:41

dałem spokój po dwóch odcinkach
więcej nie będę próbował

Sirroco - 24 Stycznia 2008, 22:23

Ja obejrzałem kiedyś pierwszą serie,za bardzo nie chce mi się szukać i sciągać z netu.Coś takiego ściąganie to dla mnie profanacja.
Ten serial jest naprawde o klase wyżej od podobnej papki.No może jeszcze Charlie Jade był naprawde ekstra.
Jednak jak tak sobie przypomne pare rzeczy to dochodze do paru wniosków:
- tosterów używaj tylko do robienia tostów,używanie w innym celu grozi konsekwencjami
- drugiego takiego jak Gaius no po prostu nie znajdziesz nigdzie,już myślisz że mu się poprawiło a on robi swoje :)
- przebywanie w zamkniętych pomieszczeniach żle działa na psychike człowieka,chociaż niektórzy już tak mają...
- bycie cylonem naprawde żle działa na psychike człowieka
- cyloni wcale nie chcą zniszczyć ludzkości,trudno mi wnikać w ich abstrakcyjne pobudki ale coś mi się widzi że mogliby załatwić sprawę o wiele szybciej,może są bardziej ludzcy niż się nam wydaje i za ich smutną propagandą czaji sie czysta radość z polowania?

Wiecie co zgrzyta?Spójny świat roślinny (i pewnie zwierzęcy) na wszystkich znanych koloniach,jakby je kto wcześniej sztucznie przerobił.

NURS - 25 Stycznia 2008, 00:04

Sirroco napisał/a

Wiecie co zgrzyta?Spójny świat roślinny (i pewnie zwierzęcy) na wszystkich znanych koloniach,jakby je kto wcześniej sztucznie przerobił.

A citroeny, hummery i cała reszta dzisiejszej ziemniackiej techniki jest OK? :twisted:

Sirroco - 25 Stycznia 2008, 00:43

NURS napisał/a
Sirroco napisał/a

A citroeny, hummery i cała reszta dzisiejszej ziemniackiej techniki jest OK? :twisted:

Wygladają na zwyczajne dlatego nie budzą niczyjich emocji,trudno sobie wyobrazić technike która poszłaby w zupełnie innym kierunku niż nasza i wygladała dostatecznie futurystycznie by cię zadowolić...
Poza tym te ichnie statki wcale nie sa takie wspaniałe,kwestia postępu w nauce a ten nabiera rozpędu i postępuje skokowo dzięki czemu starsza technologia miesza się z nowszą.
Zresztą prędzej pojawi się nowy napęd czy usprawnienie systemu hamulcowego niz rewolucyjny środek transportu,producenci samochodów też ludzie i z czegos muszą żyć a innowacje kosztują.

Zaś przyroda to coś naprawde intrygującego.Pierwotni koloniści musieli stać na naprawde wysokim poziomie jesli uzdatnili tyle planet do zamieszkania i stworzyli na nich identyczne (lub niemal identyczne),kompletne ekosystemy.

Przemek - 21 Kwietnia 2008, 08:31

NURS napisał/a
A citroeny, hummery i cała reszta dzisiejszej ziemniackiej techniki jest OK?

W każdym filmie można się do czegoś przyczepić. Jak dla mnie w "Battlestar Galactica" najważniejsze są relacje między ludźmi a cylonami. Dlatego jestem w stanie odpuścić czepianie się obecności ziemskiej techniki.
Poza tym na ile sposobów można wybudować pojazd terenowy?

NURS - 21 Kwietnia 2008, 10:21

na milion :-)
mnie się też BG podoba, i oglądam z przyjemnością, ale mogli sobie to darować i wcale nie byłoby drożej, ani słabiej.

Przemek - 21 Kwietnia 2008, 11:04

NURS napisał/a
na milion :-)

No nie wiem zmiany byłyby raczej kosmetyczne. Zakładając pozostanie przy transporcie kołowym pojazdy terenowe powinny charakteryzować się szerokim rozstawem kół i nisko położonym punktem ciężkości przy dyżym prześwicie. Także zmiany dotyczyłyby głównie kształtu nadwozia.

NURS - 21 Kwietnia 2008, 11:06

zwłaszcza w czasach, gdy ludzkość osiągnęła taki poziom rozwoju, że lata w nadprzestrzeni :-)
ale niechby nawet mieli kolowy transport - na pewno nie byłby identyczny z tym, co sobie tutaj robimy :-)

Partner forum