Z archiwum X - Warunki prenumeraty
NURS - 19 Kwietnia 2007, 11:46
jakie opóźnienia?
hjeniu - 19 Kwietnia 2007, 13:16
gorim1, jest na urlopie
Godzilla - 19 Kwietnia 2007, 13:52
Wczoraj w Życiu Warszawy pisali, że pocztowe sortownie się nie wyrabiają. Brak pracowników. Jakoś sobie radzą z priorytetami i poleconymi, a zwykłe listy czekają na lepsze czasy.
Słowik - 23 Kwietnia 2007, 10:23
Dostałem dzisiaj numer z prenumeraty.
Wysłany 18.04 z Bydgoszczy
Adashi - 23 Kwietnia 2007, 10:31
W Bydgoszczy jest nowa drukarnia - gdzieś mi mignęło to info na forum.
NURS - 23 Kwietnia 2007, 13:07
Tak, teraz drukujemy w Bydgoszczy.
mBiko - 24 Kwietnia 2007, 07:55
NURSIE czy istnieje możliwość zmiany sposobu pakowania prenumeraty ? Po raz kolejny otrzymałem numer mocno zmasakrowany przez pocztę.
gorim1 - 25 Kwietnia 2007, 15:50
Godzilla, właśnie tu leży pies pogrzebany
mBiko, fakt ale koperty bąbelkowe się lekko nie kalkulują
hrabek - 25 Kwietnia 2007, 15:52
gorim1: nie trzeba pakowac w babelkowe. Mozna w folie, jak NF. Nie zdarzylo mi sie jeszcze, zeby NF dotarl zniszczony, z SFFiH mialem juz takie przypadki.
NURS - 25 Kwietnia 2007, 16:32
Count, to nie kwestia folii, tylkos ztywności numeru. NF zrolujesz bez problemu, może dlatego nie widać aż tak, jak poczta traktuje przesyłki. A najgorzej jest, kiedy wpychaja koperty na siłe do skrzynek.
Nivak - 25 Kwietnia 2007, 16:40
NURS napisał/a | NF zrolujesz bez problemu, może dlatego nie widać aż tak, jak poczta traktuje przesyłki. | W sumie nie wiem co ma rolowanie NF do traktowania przesyłek, bo przecież zrolowany numer nie jest praktyczniejszy w przenoszeniu, czy coś w tym stylu Zafoliowany jest za to bardziej śliski i może przez to łatwiej sie go wsuwa do skrzynek.
Poza tym jeszcze nigdy nie zauważyłam, żeby numer NF odginał się w którąkolwiek stronę, co potwierdzałoby teorię rolowania, czy innego niecnego traktowania. Egzemplarz zawsze był prosty i bez załamań okładki. I tak ma pozostać przez cały czas mojego prenumerowania
NURS - 25 Kwietnia 2007, 16:46
Nivaku, coś źle zrozumiałaś. Odwrotnie, mozliwość rolowania sprawia, że przy traktowaniu przesyłek przez pocztę, mniej na nich widac uszkodzenia. taki urok miekkosci. BTW zroluj egzemplarz i połóz go gdzieś, wyprostuje sie bez problemu. Twardość papieru w SFFH sprawia, że podobna operacja pozostawi slady. Ot i cała tajemnica.
no, chyba, że ktoś złosliwi akurat zgnina nasze przesyłki :-0
Nivak - 25 Kwietnia 2007, 16:52
Wyprostuje się, racja, ale zależy jak długo był rolowany Poza tym okładka jest sztywna i tu i tu, więc powinno być widać na jednej i drugiej, no ale oki, na NF jest cieńsza. Zawsze można ewentualnie zmienić papier, chociaż pewnie ten, który jest, to papier najtańszy. Niech ci tam.
W każdym razie ta brązowa koperta mnie zaskoczyła po bieli poprzednich prenumerat
NURS - 25 Kwietnia 2007, 16:56
to nawet nie kwestia papieru okładki, co sztywności całości numeru. A brązowa koperta to uprzejmośc firmy biurowej. Dali mi jeden karton takich, bo im sie białe skończyły i zapomnieli o tym poinformować. incydent, zreszta to było tylko 250 sztuk, jeden kartonik.
Nivak - 25 Kwietnia 2007, 17:11
Się załapałam na incydent. Teraz właściciele tych 250 kopert powinni założyć klub wybrańców
A co do papieru, to jak pisałam wyżej, bo trzecie zdanie zawiera według mnie informację zarówno o papierze okładki jak i zawartości. Czyli nic się nie zmieni, ale i tak ludki lubią pomarudzić na pogniecione numery.
NURS - 25 Kwietnia 2007, 19:00
Nie jest najtańszy, co więcej dzieki takiemu wyborowi formatu róznimy sie z NF, żaden problem zrobic pismo identyczne, tylko, że dla mnie to nie jest wzór do nasladowania
Nivak - 26 Kwietnia 2007, 04:37
Przecież wiem, że nic nie zmienisz, a ludki nadal będą sobie marudzić.
hrabek - 26 Kwietnia 2007, 08:20
A moze jakas prenumerata exclusive? Doplaca sie 10PLN i zawsze przychodzi w kopercie babelkowej. Kto chce, niech sobie doplaci.
NURS - 26 Kwietnia 2007, 11:17
Można cos takiego wypróbowac, ale i tak, nawet w bąbelkach jak zegną, przy wkladaniu do skrzynki, to...
hrabek - 26 Kwietnia 2007, 11:21
Ja mam skrzynke nowego typu. Jest duza i nie mam mowy o zginaniu przy wkladaniu do skrzynki. Do tego mam dobre uklady z listonoszem, wiec nie sadze, zeby mial mi na sile cos wciskac. Niestety otwor w tej skrzynce nie jest zbyt wysoki, wiec zachodzi obawa, ze mi sie w kopercie babelkowej nie przecisnie i bede musial dylac na poczte co miesiac. To juz wole ryzykowac ze zniszczeniem. Osobiscie zreszta poza jednym przypadkiem z poczatku prenumeraty nie narzekam na jakosc przesylki. Ale zasugerowalem takie rozwiazanie dla wymagajacych.
A nie mozna Nursie utrzymac klejenia, ale na cienszym papierze? Automatycznie bedzie bardziej gietki.
NURS - 26 Kwietnia 2007, 15:00
Nie, grzbiet byłby zbyt cienki.
adi - 29 Kwietnia 2007, 17:23
Nurs-ie nie chcę by natrętny ale nie odpowiedziałeś mi napytanie odnośnie obiecanej książki przy prenumeracie.
pozdrawiam
NURS - 29 Kwietnia 2007, 21:05
Nie jestes, pot o istnieje ten wątek, żeby takie rzeczy załatwiać. Możesz zlinkować to pytanie, albo powtórzyć?
adi - 29 Kwietnia 2007, 21:24
Już wyjaśniam. Przy pierwszej prenumeracie zamówiłem Pieczęć Anny Koronowicz. Przedłużając prenumeratę na kolejny rok wybrałem inną książkę a przysłaliście mi po raz drugi tę samą czyli Pieczęć. Szanowny Nursie w tym wątku zgodziłeś się wysłac inną książkę.
pozdrawiam
NURS - 29 Kwietnia 2007, 22:16
OK, juz wiem, napisz mi na pw nazwisko i jaka to miala byc ksiazka, bo jestem niemal pewien, że ci ja wysyłałem, sprawdzę w rejestrze wysyłek.
andre - 18 Czerwca 2007, 10:54
nie mam przy sobie zadnego numeru SFFH a chcialbym przelac kase na roczna prenuemrate.Kochani,ile kosztuje roczna prenumerata?76 czy wiecej?
agnieszka_ask - 18 Czerwca 2007, 11:01
W gazecie pisze, że 84zł za 12 numerków . Z mojego doświadczenia: wpisz dokładne dane (swój adres, jeśli jest inny niż zameldowania), bo będziesz szukał swojej gazety po całej Polsce A, i przy zakupie rocznej prenumeraty, możesz sobie wybrać książkę jako gratisik. RDB - Ryszard Dziewulski - Bez pamięci, RSZ - Robert Szmid - Zaklinacz, AZP Andrzej Ziemiański - Przesiadka w piekle (RDB, RSZ, AZP - to kody tych książek, wpisz wybrany na przelewie)
andre - 18 Czerwca 2007, 11:10
dzięki wielkie za info
NURS - 18 Czerwca 2007, 11:26
agnieszka prawdę rzecze.
jeśli ktos wpłaca 76 zl, to ma zaliczenie na 11 numerów.
hrabek - 18 Czerwca 2007, 12:18
A mozna prenumerate zamowic wczesniej? Moja sie konczy jakos tak pod koniec roku, a wiadomo, ze wtedy sa inne wydatki. Chcialbym wplacic wczesniej z zaznaczeniem, ze to kontynuacja.
I czy mozna inna ksiazke wybrac (z zoltej serii)? Bo te, co sa teraz, to albo juz mam, albo czytalem. Na PW moge sie okreslic, o jaki tytul mi chodzi.
|
|
|