Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Szymanowski
Adashi - 17 Listopada 2007, 22:16
Nie, grryyy, tylko to się nazywa cisza medialna
merula - 17 Listopada 2007, 22:29
To się nazywa podbijanie bębenka
Adanedhel - 18 Listopada 2007, 14:06
Hmm... sataniści. Ciekawe, czego będą słuchali, bo jak techno to...
Swoją drogą niecierpliwie czekam na oba opowiadania Tylko to trzecie poprawiaj szybciej
gorat - 23 Listopada 2007, 21:38
Adashi @ Błędy forum II napisał/a | Ktoś mnie wołał? No tak, nawet oranżada, co niegdyś miziała rybkę (ah, jak mi tego widoku brakuje) mnie nie docenia, chyba się pochlastam normalnie... | Adashi, mogę Ci zaraz taki numer zrobić, że się skręcisz
Gwynhwar - 23 Listopada 2007, 21:56
Mrahahahah!
Martva - 23 Listopada 2007, 22:00
Khem, zapamiętać: nigdy nie pyskować goratowi...
Adashi - 23 Listopada 2007, 22:47
gorat napisał/a | Adashi @ Błędy forum II napisał/a | Ktoś mnie wołał? No tak, nawet oranżada, co niegdyś miziała rybkę (ah, jak mi tego widoku brakuje) mnie nie docenia, chyba się pochlastam normalnie... | Adashi, mogę Ci zaraz taki numer zrobić, że się skręcisz |
A ja tu dziękuję za avika, toasty wznoszę, a tu niby, że taki numer tylko...
agnieszka_ask - 25 Listopada 2007, 00:22
Adashi, aż tak ci się spodobało miziani rybki?? mylisz mi się teraz
Fidel-F2 - 25 Listopada 2007, 09:06
ale Adashi, jest jedynie pośrednim sprawcą tej sytuacji
Adashi - 25 Listopada 2007, 09:22
Dokładnie, to prezent od gorata vel. zemsta oranżady. W związku z tym przez jakiś czas pomiziam rybkę
gorat - 25 Listopada 2007, 14:54
"Jakiś czas"? Jesteś pewien?
Adashi - 26 Listopada 2007, 16:56
gorat napisał/a | Jakiś czas? Jesteś pewien? |
Jakoś udało mi się przywrócić Angelinę Jolie Ale Kotek & Rybka niech zostaną z nami trochę
gorat - 26 Listopada 2007, 19:35
Aj tam, nie mam teraz czasu i chęci, ale żebyś się nie zdziwił...
gorat - 27 Listopada 2007, 21:55
No to niespodzianka dla Miziającego od Oranżady powinna być gotowa...
Agi - 27 Listopada 2007, 21:56
gorat, co mu zrobiłeś?
Słowik - 28 Listopada 2007, 10:29
Za mizianie miziać nigdy nie przestanie
Adashi - 28 Listopada 2007, 16:36
Zamorduję! I zamiast oranżady będzie denat(go/u)rat Oddawaj avatara rojbrze jeden!!!
Anko - 24 Grudnia 2007, 15:52
Skoro tak wszystkim Adamom życzenia składasz, to znaczy, że i Tobie złożyć wypada.
No to: wszystkiego najlepszego, żeby humor zawsze dopisywał, żeby przyjaciół wielu otaczało, żeby teksty pisały się bez problemów, dużo publikacji i zadowolonych czytelników, udanego buszowania po forum i spełnienia wszystkich marzeń!
Gwynhwar - 24 Grudnia 2007, 15:56
Matko jedyna dziś Adama! Alles gut Adashi!
Adashi - 24 Grudnia 2007, 16:01
Anko, dzięki serdeczne
Gwyn, tylko raz w roku Dzięki!
A korzystając z okazji, chciałbym wszystkim użytkownikom forum życzyć Wesołych Świąt i przede wszystkim zdrowia, bo to najważniejsze. Pozdrawiam
mad - 24 Grudnia 2007, 20:00
Adashi! Imienniku Drogi, krajanie z Pyrlandii! Dziękuję za życzenia. Przyjmij również moje życzenia imieninowe!
Adashi - 25 Grudnia 2007, 00:24
A dziękuję, dziękuję Rum z colą czy gin z tonikiem? Zdrowie!!!
Sheila - 2 Stycznia 2008, 21:37
Co prawda z "Gorzkim przelewem" zapoznałam się wieki później i to dzięki uprzejmości Autora, no i tenże wie doskonale, jak bardzo podobało mi się jego Dzieło, nie omieszkam jednak pogratulować i tutaj. "Gorzki przelew" to kawał solidnej, mocnej literatury, którą uwielbiam czytać, a której nie odważyłabym się uprawiać. Fabuła jest wciągająca, styl naprawdę dobry, ciekawe zakończenie. Czego chcieć więcej? Czekam z niecierpliwością na kolejne opowiadanie.
Adashi - 3 Stycznia 2008, 21:14
A dzięki Sheila, fajnie, że Ci się podobało Co do kolejnego opowiadania, to sam czekam z niecierpliwością Mam taką małą nadzieję, że może przy następnej okazji sięgniesz po SFFH i zostaniesz wierną czytelniczką tegoż periodyku Pozdrawiam
Sheila - 3 Stycznia 2008, 21:40
Nie wykluczam takiej możliwości. Proszę mnie przekonywać opowiadaniami na podobnym poziomie
banshee - 14 Lutego 2008, 12:26
dopiero niedawno nadarzyła się okazja do zapoznania się z treścią GP, szybciutko wtrącę swoje trzy grosze nim wpadnie mi w łapki następna część.
Najpierw plusy.
Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, zainteresowało mnie. Opko ładnie napisane, wciągająca akcja i świetny klimat, do samego końca nie można się nudzić. Przesłanie jak najbardziej czytelne, postacie ciekawe, szczególnie Max, który IMO wydaje się bardziej ludzki niż Alex.
Co mi się nie podobało.
Przede wszystkim postać Tatiany. Była nudna, plastikowa i bez wyrazu.
Wątek miłosny, zupełnie nie dla mnie.
W tekście było kilka wyrażeń, które jakoś mi nie pasowały, ale bez zgrzytu (specem od języka nie jestem wiadomo )
Ogół, jestem jak najbardziej na tak i czekam na kolejne
Adashi - 14 Lutego 2008, 12:40
banshee, dzięki za opinię Druga część cyklu już za chwilę A trzecią właśnie szlifuję
Iwan - 14 Lutego 2008, 12:44
to zanim dojdzie nowy numer musze sobie przypomnieć tamten tekst
Adashi - 14 Lutego 2008, 13:45
Iwan, SFFiH nr 16 luty 2007
Tak na marginesie, to uważam, że da się te teksty czytać oddzielnie. Delikatne nawiązania są, ale przy nieznajomości "Gorzkiego" spokojnie można przeczytać "Wariant" i wszystko powinno być jasne.
Adashi - 18 Lutego 2008, 16:23
Pamięci zamordowanych stringów literackich, popełniłem poniższy tekst. Wyszła rzecz mało fantastyczna, raczej obyczajowa, nosząca pewne znamiona pamfletu, ale jakże kontrowersyjna w swej treści i wymowie. No i ta narracja w pierwszej osobie
Miłej lektury...
|
|
|