Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.
Romek P. - 8 Października 2010, 12:14
I znów się pochwalę
Moja "Czapka Holmesa" zdobyła kolejną nominację, tym razem w konkursie im. Kornela Makuszyńskiego. Oczywiście, na najlepszą książkę dla dzieci/młodzieży
Poprzednio na nominacji się skończyło, może tym razem będzie lepiej? ale i tak się cieszę. Kurcze, jak ja się cieszę... pisałem tę książkę bez żadnych kalkulacji, miała być najlepsza, na jaką mnie stać... i jest dobra, powiem nieskromnie, skoro zebrała niezłe recenzje, a teraz jest dostrzegana przez profesjonalistów
Jupi!
NURS - 8 Października 2010, 12:15
kurcze, ale masz kontrkandydata. Inglot książkę dla dzieci napisał. Jezu...
Romek P. - 8 Października 2010, 12:17
Co by nie powiedzieć o Inglocie-osobie, to książkę napisał chyba niezłą. Widziałem ją w nominacjach do jakiejś nagrody, więc na pewno nie jest zła.
Ale mam nadzieję, że ze mną nie wygra
xan4 - 8 Października 2010, 12:26
Gratulacje
Witchma - 8 Października 2010, 12:27
Romek P.,
Ziemniak - 8 Października 2010, 12:33
Czekamy na następne
merula - 8 Października 2010, 12:33
Romek P., gratulacje i powodzenia
dalambert - 8 Października 2010, 12:43
Romek P., i kciuki trzymam
ilcattivo13 - 8 Października 2010, 15:19
Romku
Adon - 8 Października 2010, 15:44
Trzymam kciuki!
Navajero - 8 Października 2010, 16:23
Gratulacje
terebka - 9 Października 2010, 16:11
Gratulacje
P.S. Nie dałoby rady pogonić wydawcy z tym "Cabezano..." Cierpliwość czytelnika nie jest z gumy
Hubert - 9 Października 2010, 17:51
Gratki
Romek P. - 10 Października 2010, 14:38
Dzięki wszystkim
terebka napisał/a | P.S. Nie dałoby rady pogonić wydawcy z tym Cabezano... Cierpliwość czytelnika nie jest z gumy |
Prawdopodobnie na krakowskich Targach będzie można kupić egzemplarze, a na Falkonie to już ma być normalna sprzedaż. Zatem miesiąc...
Przeczytaj w tym czasie zaległości
terebka - 10 Października 2010, 16:20
W miesiąc? Miej litość. Daj mi chociaż pół roku.
ilcattivo13 - 15 Listopada 2010, 00:54
Romku - dzięki za wspólnie spędzone falkonowe godziny
shenra - 15 Listopada 2010, 13:33
Romku histrie o ludziach malutkich były bardzo frapujące. Bardzo miło było Cię poznać.
Adon - 15 Listopada 2010, 14:43
Romku, ostatnimi czasy odgrzebałem w NF "Overland i okolice" i nagle skojarzyłem, że to Twoje. Miało być więcej, zdaje się. Było? Bo wiesz, ja chętnie bym poczytał, bardzo miło wspominam tamte teksty.
terebka - 15 Listopada 2010, 14:48
Romek P. napisał/a | Przeczytaj w tym czasie zaległości |
Taaaest...
Przyszły rano. Znaczy nie same Kurier przytargał.
Cabezano. Król karłów.
Wilcza krew, smoczy ogień.
Armia ślepców
I nie zawaham się ich przeczytać
Romek P. - 15 Listopada 2010, 14:54
ilcattivo13 napisał/a | Romku - dzięki za wspólnie spędzone falkonowe godziny |
I Tobie, i całej reszcie forumowiczów, których miałem przyjemność spotkać na żywo i spędzić miło czas, dziękuję. To ja jestem Waszym dłużnikiem
shenra napisał/a | Romku histrie o ludziach malutkich były bardzo frapujące. Bardzo miło było Cię poznać. |
Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu, ale dziękuję na pewno sam temat wart uwagi, choć w tym przypadku chyba lepiej mi poszło z wpleceniem go w kary powieści.
Adon napisał/a | Romku, ostatnimi czasy odgrzebałem w NF Overland i okolice i nagle skojarzyłem, że to Twoje. Miało być więcej, zdaje się. Było? Bo wiesz, ja chętnie bym poczytał, bardzo miło wspominam tamte teksty. |
Ja Cię...! Wiesz, co mawia jeden z moich przyjaciół? Że to tekst, który MUSI zostać wydrukowany... ale on jest tak skrajnie niekomercyjny... Myślałem, że już nikt o nim nie pamięta, a tu proszę... Sprawiłeś mi wielka przyjemność, powiem ci. Papierowego wydawcy pewno na to nie znajdę, ale też chyba nie muszę. Może zrobię z tego darmowego e-booka-ciekawostkę? Obiecuję, pomyślę.
terebka napisał/a | I nie zawaham się ich przeczytać |
Przeczytaj, wybrałeś zdecydowanie trzy książki z tych lepszych napisanych przeze mnie
A kiedy przeczytasz, podziel się wrażeniami, choćby i negatywnymi
shenra - 15 Listopada 2010, 14:59
Romek P. napisał/a | Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu, ale dziękuję | Chaos faktycznie trochę zamieszał w spotkaniu, ale mimo wszystko miałeś całkiem sporą liczbę osób chcących Cię posłuchać.
Arya - 15 Listopada 2010, 20:01
Romek P. napisał/a | Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu |
Nie przejmuj się, chaos wprowadzili ci niecni organizatorzy/tamci drudzy prelegenci/ktoś jeszcze inny* co kazali zmieniać salę. A prelekcja była super
*niepotrzebne skreślić
Adon - 15 Listopada 2010, 23:35
Romek P. napisał/a | Ja Cię...! Wiesz, co mawia jeden z moich przyjaciół? Że to tekst, który MUSI zostać wydrukowany... ale on jest tak skrajnie niekomercyjny... Myślałem, że już nikt o nim nie pamięta, a tu proszę... Sprawiłeś mi wielka przyjemność, powiem ci. Papierowego wydawcy pewno na to nie znajdę, ale też chyba nie muszę. Może zrobię z tego darmowego e-booka-ciekawostkę? Obiecuję, pomyślę. |
Zawsze liczyłem, że coś więcej się ukaże, a tu cisza jak po śmierci organisty. W przyszłym roku Overlandowi stuknie osiemnastka? Trzymam Cię za słowo, że z tej okazji jakoś opublikujesz całość. Wolałbym na papierze (jeśli nie jako osobna całość, to może w jakimś zbiorze? jaką pełny tekst ma objętość?), ale ebookiem z pewnością nie wzgardzę. Ten tekst MUSI być opublikowany, pełna zgoda.
I bardzo się cieszę, że Ci sprawiłem przyjemność moim postem.
Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:03 Temat postu: Ręka Karawaniarza - Romuald Pawlak Science Fiction numer 26 Witam,
poszukuje informacji na temat imion bohaterów opowiadania Ręka Karawaniarza - Romuald Pawlak.
W razie możliwości o scan tego opowiadania
za pomoc z góry dziękuje...
hrabek - 25 Listopada 2010, 16:12
Jest wątek autora, w którym można takie pytanie zadać. Przeniosłem posta.
Już nie mówię, że w dobrym guście byłoby się najpierw przywitać - zgodnie z regulaminem.
Link tu: http://www.science-fictio...topic.php?t=179
Romek P. - 25 Listopada 2010, 16:28
Przywitanie to podstawowa sprawa
Co do odpowiadania, nie mam wersji elektronicznej, ani numerów pism pod ręką, ale może dałoby się coś zrobić. Tylko, po co ci to potrzebne, szczególnie skan?
Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:34
Mam sentyment do tego opowiadania, bo je bardzo lubiłem jak byłem w liceum, fajny mroczny klimat...ostatnio po głowi chodziło właśnie jak nazywali sie głowni bohaterowie, tak mi to wierciło dziurę w głowie, a że ludzie na forach pytają się o różne dziwne rzeczy postanowiłem zapytać...
a scan to po prostu z chęci przypomnienia tego tekstu, ale wiadomo jeżeli stanowi to jakikolwiek problem to nie jest konieczne:D
Romek P. - 25 Listopada 2010, 16:39
I ja bardzo lubię to opowiadanie, ono się wcale zresztą nie zestarzało tak bardzo.
Gdzieś mam skan na jednym z miliona CD, tylko że muszę poszukać, jeśli znajdę, dam znać
Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:45
Dziękuję bardzo, to bardzo miłe z pana strony
Romek P. - 10 Grudnia 2010, 16:28
Gdyby ktoś z Was był ciekaw, co teraz piszę, to tutaj można przeczytać pierwszy rozdział mojej najnowszej książki, lekko fantastycznej, w klimatach historycznych.
Właśnie tej, którą mam na obrazku
|
|
|