To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

Romek P. - 8 Października 2010, 12:14

I znów się pochwalę :)
Moja "Czapka Holmesa" zdobyła kolejną nominację, tym razem w konkursie im. Kornela Makuszyńskiego. Oczywiście, na najlepszą książkę dla dzieci/młodzieży :)

Poprzednio na nominacji się skończyło, może tym razem będzie lepiej? :) ale i tak się cieszę. Kurcze, jak ja się cieszę... pisałem tę książkę bez żadnych kalkulacji, miała być najlepsza, na jaką mnie stać... i jest dobra, powiem nieskromnie, skoro zebrała niezłe recenzje, a teraz jest dostrzegana przez profesjonalistów :-)

Jupi!

NURS - 8 Października 2010, 12:15

kurcze, ale masz kontrkandydata. Inglot książkę dla dzieci napisał. Jezu...
Romek P. - 8 Października 2010, 12:17

Co by nie powiedzieć o Inglocie-osobie, to książkę napisał chyba niezłą. Widziałem ją w nominacjach do jakiejś nagrody, więc na pewno nie jest zła.

Ale mam nadzieję, że ze mną nie wygra :P

xan4 - 8 Października 2010, 12:26

Gratulacje :bravo
Witchma - 8 Października 2010, 12:27

Romek P., :bravo :bravo :bravo
Ziemniak - 8 Października 2010, 12:33

Czekamy na następne :bravo :bravo
merula - 8 Października 2010, 12:33

Romek P., gratulacje i powodzenia :bravo
dalambert - 8 Października 2010, 12:43

Romek P., :bravo i kciuki trzymam :D
ilcattivo13 - 8 Października 2010, 15:19

:bravo Romku :D
Adon - 8 Października 2010, 15:44

Trzymam kciuki! :bravo
Navajero - 8 Października 2010, 16:23

terebka - 9 Października 2010, 16:11

P.S. Nie dałoby rady pogonić wydawcy z tym "Cabezano..." :?: Cierpliwość czytelnika nie jest z gumy ;P:

Hubert - 9 Października 2010, 17:51

Gratki :)
Romek P. - 10 Października 2010, 14:38

Dzięki wszystkim :)

terebka napisał/a
P.S. Nie dałoby rady pogonić wydawcy z tym Cabezano... :?: Cierpliwość czytelnika nie jest z gumy ;P:

Prawdopodobnie na krakowskich Targach będzie można kupić egzemplarze, a na Falkonie to już ma być normalna sprzedaż. Zatem miesiąc...
Przeczytaj w tym czasie zaległości :)

terebka - 10 Października 2010, 16:20

W miesiąc? :shock: Miej litość. Daj mi chociaż pół roku.
ilcattivo13 - 15 Listopada 2010, 00:54

Romku - dzięki za wspólnie spędzone falkonowe godziny :D
shenra - 15 Listopada 2010, 13:33

Romku histrie o ludziach malutkich były bardzo frapujące. Bardzo miło było Cię poznać. :D
Adon - 15 Listopada 2010, 14:43

Romku, ostatnimi czasy odgrzebałem w NF "Overland i okolice" i nagle skojarzyłem, że to Twoje. Miało być więcej, zdaje się. Było? Bo wiesz, ja chętnie bym poczytał, bardzo miło wspominam tamte teksty.
terebka - 15 Listopada 2010, 14:48

Romek P. napisał/a
Przeczytaj w tym czasie zaległości :)

Taaaest...
Przyszły rano. Znaczy nie same :roll: Kurier przytargał. ;P:

Cabezano. Król karłów.
Wilcza krew, smoczy ogień.
Armia ślepców

I nie zawaham się ich przeczytać :twisted:

Romek P. - 15 Listopada 2010, 14:54

ilcattivo13 napisał/a
Romku - dzięki za wspólnie spędzone falkonowe godziny :D

I Tobie, i całej reszcie forumowiczów, których miałem przyjemność spotkać na żywo i spędzić miło czas, dziękuję. To ja jestem Waszym dłużnikiem :)

shenra napisał/a
Romku histrie o ludziach malutkich były bardzo frapujące. Bardzo miło było Cię poznać. :D

Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu, ale dziękuję :) na pewno sam temat wart uwagi, choć w tym przypadku chyba lepiej mi poszło z wpleceniem go w kary powieści.

Adon napisał/a
Romku, ostatnimi czasy odgrzebałem w NF Overland i okolice i nagle skojarzyłem, że to Twoje. Miało być więcej, zdaje się. Było? Bo wiesz, ja chętnie bym poczytał, bardzo miło wspominam tamte teksty.

Ja Cię...! Wiesz, co mawia jeden z moich przyjaciół? Że to tekst, który MUSI zostać wydrukowany... ale on jest tak skrajnie niekomercyjny... Myślałem, że już nikt o nim nie pamięta, a tu proszę... Sprawiłeś mi wielka przyjemność, powiem ci. Papierowego wydawcy pewno na to nie znajdę, ale też chyba nie muszę. Może zrobię z tego darmowego e-booka-ciekawostkę? :) Obiecuję, pomyślę.

terebka napisał/a
I nie zawaham się ich przeczytać :twisted:

Przeczytaj, wybrałeś zdecydowanie trzy książki z tych lepszych napisanych przeze mnie :)
A kiedy przeczytasz, podziel się wrażeniami, choćby i negatywnymi :D

shenra - 15 Listopada 2010, 14:59

Romek P. napisał/a
Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu, ale dziękuję
Chaos faktycznie trochę zamieszał w spotkaniu, ale mimo wszystko miałeś całkiem sporą liczbę osób chcących Cię posłuchać. :wink:
Arya - 15 Listopada 2010, 20:01

Romek P. napisał/a
Nie jestem zadowolony z tej prelekcji, za dużo chaosu

Nie przejmuj się, chaos wprowadzili ci niecni organizatorzy/tamci drudzy prelegenci/ktoś jeszcze inny* co kazali zmieniać salę. A prelekcja była super :D

*niepotrzebne skreślić

Adon - 15 Listopada 2010, 23:35

Romek P. napisał/a
Ja Cię...! Wiesz, co mawia jeden z moich przyjaciół? Że to tekst, który MUSI zostać wydrukowany... ale on jest tak skrajnie niekomercyjny... Myślałem, że już nikt o nim nie pamięta, a tu proszę... Sprawiłeś mi wielka przyjemność, powiem ci. Papierowego wydawcy pewno na to nie znajdę, ale też chyba nie muszę. Może zrobię z tego darmowego e-booka-ciekawostkę? :) Obiecuję, pomyślę.

Zawsze liczyłem, że coś więcej się ukaże, a tu cisza jak po śmierci organisty. W przyszłym roku Overlandowi stuknie osiemnastka? Trzymam Cię za słowo, że z tej okazji jakoś opublikujesz całość. Wolałbym na papierze (jeśli nie jako osobna całość, to może w jakimś zbiorze? jaką pełny tekst ma objętość?), ale ebookiem z pewnością nie wzgardzę. Ten tekst MUSI być opublikowany, pełna zgoda.
I bardzo się cieszę, że Ci sprawiłem przyjemność moim postem. :)

Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:03
Temat postu: Ręka Karawaniarza - Romuald Pawlak Science Fiction numer 26
Witam,
poszukuje informacji na temat imion bohaterów opowiadania Ręka Karawaniarza - Romuald Pawlak.
W razie możliwości o scan tego opowiadania
za pomoc z góry dziękuje...

hrabek - 25 Listopada 2010, 16:12

Jest wątek autora, w którym można takie pytanie zadać. Przeniosłem posta.
Już nie mówię, że w dobrym guście byłoby się najpierw przywitać - zgodnie z regulaminem.
Link tu: http://www.science-fictio...topic.php?t=179

Romek P. - 25 Listopada 2010, 16:28

Przywitanie to podstawowa sprawa :)

Co do odpowiadania, nie mam wersji elektronicznej, ani numerów pism pod ręką, ale może dałoby się coś zrobić. Tylko, po co ci to potrzebne, szczególnie skan?

Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:34

Mam sentyment do tego opowiadania, bo je bardzo lubiłem jak byłem w liceum, fajny mroczny klimat...ostatnio po głowi chodziło właśnie jak nazywali sie głowni bohaterowie, tak mi to wierciło dziurę w głowie, a że ludzie na forach pytają się o różne dziwne rzeczy postanowiłem zapytać...
a scan to po prostu z chęci przypomnienia tego tekstu, ale wiadomo jeżeli stanowi to jakikolwiek problem to nie jest konieczne:D

Romek P. - 25 Listopada 2010, 16:39

I ja bardzo lubię to opowiadanie, ono się wcale zresztą nie zestarzało tak bardzo.

Gdzieś mam skan na jednym z miliona CD, tylko że muszę poszukać, jeśli znajdę, dam znać :)

Łukasz - 25 Listopada 2010, 16:45

Dziękuję bardzo, to bardzo miłe z pana strony
Romek P. - 10 Grudnia 2010, 16:28

Gdyby ktoś z Was był ciekaw, co teraz piszę, to tutaj można przeczytać pierwszy rozdział mojej najnowszej książki, lekko fantastycznej, w klimatach historycznych.
Właśnie tej, którą mam na obrazku :)

Partner forum