Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Samopomoc czytelnicza.
konopia - 15 Stycznia 2016, 22:22
Melfka napisał/a | Ebooki są pewnym rozwiązaniem... |
ale nie wiem czy ebooki można pożyczać legalnie, pewnie nie
Jak już jesteśmy prze ebookach:
coś kiedyś obiło mi się uszy, o jakimś abonamencie i nieograniczonym dostępie do książek, oferta z Polski, książki w języku polskim. Ktoś coś kojarzy?
Adon - 15 Stycznia 2016, 23:30
Legimi
Luc du Lac - 16 Stycznia 2016, 12:55
Legalngo Ebooka nie można legalnie pożyczać?
Lowenna - 16 Stycznia 2016, 21:07
W opolskiej bibliotece miejskiej można było ebooki pożyczać.
nureczka - 17 Stycznia 2016, 08:40
U nas, na wsi też można.
konopia - 17 Stycznia 2016, 09:43
A jak technicznie działa takie wypożyczanie ebooków?
nureczka - 17 Stycznia 2016, 11:29
U nas wygląda to tak, że idziesz do biblioteki, w której jesteś zapisany, tam zakładają ci konto na ibku i gotowe. Z tym, że od rodzaju konta zależy do ilu i jakich książek możesz mieć dostęp.
Melfka - 17 Stycznia 2016, 16:38
gorat napisał/a | 100kg? Przecież to taki wąski słupek regału, nawet przeciętny księgozbiór może być liczony w tonach. |
Wszystkiego za ocean nie wyślę. Musiałam być rozsądna i pożegnać się z połową tego, co mam w Irlandii. Większość tych, co została w Polsce, też poszła do bibliotek i antykwariatów.
Martva - 17 Stycznia 2016, 21:47
Moja siostra mieszka w UK i tam można wypożyczać e-booki, w bibliotece. Na jakiśtam czas.
gorat - 17 Stycznia 2016, 23:17
Melfka napisał/a | Wszystkiego za ocean nie wyślę. Musiałam być rozsądna i pożegnać się z połową tego, co mam w Irlandii. Większość tych, co została w Polsce, też poszła do bibliotek i antykwariatów. |
Chyba prędzej bym tankowiec porwał, niż tak zrobił... Pewnie przedawkowałem Bonda, że nie wydaje mi się to przesadzone.
gorbash - 22 Stycznia 2016, 17:09
Drodzy,
mam nietypową prośbę. Które pozycje z Uczty Wyobraźni odradzilibyście? Wiem że Welin / Atrament / Viriconium są ogólnie uznawane za bełkot, ale co z pozostałymi?
Dzięki z góry!
Martva - 22 Stycznia 2016, 17:21
Z dotąd czytanych mi nie podeszło Viriconium, inne Harrisony też nie bałdzo, i Trojka była, hmmm, specyficzna.
elam - 24 Stycznia 2016, 12:06
Ja odradzam Nova swing. Wydaje mi się, że jakieś 25-30 lat temu spodobałoby mi się. Ale nie w tym wieku... Tzn wiem, że są osoby, które się zachwycają, ale... Tak jakoś - w moim odczuciu - naiwnie pisane, że no nie wiem... miałam wrażenie, że autor chce wmówić czytelnikom, że mają po 12 lat, a on im opowiada Straszną Historię. Coś jak Sin City pomieszane z Piknikiem na skraju drogi. o.
krisu - 24 Stycznia 2016, 21:42
elam, ja mam wrażenie,,że ktoś chce polskim czytelnikom wcisnąć padalca. Nie czytałem, znam tylko recenzje.Ale znam takie opowieści (vide A kochał ją że strach Brzezińskiej) co to wygrały i zdobyły nagrody,ale nikt nie wie czemu Tak że to nie pierwszy raz Pozdr
gorat - 25 Stycznia 2016, 02:34
Z ciekawości rzuciłem okiem:
http://www.goodreads.com/...6406.Nova_Swing
Średnia ocena ładnie podsumowuje listę nagród.
merula - 25 Stycznia 2016, 17:20
mnie Tonąca dziewczyna nie przekonała.
konopia - 25 Stycznia 2016, 20:57
gorbash, Welin - Hal Duncan omijaj szerokim łukiem, to bełkot.
elam - 26 Stycznia 2016, 13:25
Była taka bajka: "Nowe szaty cesarza" ...
a mi się podoba ta opinia;
Chal-Chenet - 7 Lutego 2016, 12:17
Pytanko. Ma może ktoś do polecenia coś godnego uwagi nt. seryjnych morderców? Zarówno powieściowo jak i bardziej reportażowo, o wydarzeniach, które faktycznie miały miejsce.
krisu - 7 Lutego 2016, 12:23
Oglądaj fakty tvn. Szukają niejakiego Kajetana bibliotekarza.
Chal-Chenet - 7 Lutego 2016, 12:30
Faktów akurat nie oglądam, ale o tej sprawie też bym poczytał jakieś ciekawe opracowanie. Trzeba będzie poczekać pewnie jakiś czas na rozwiązanie, ale myślę, że się pojawi.
Luc du Lac - 7 Lutego 2016, 12:47
Szukaj w tv, jakieś wysokie kanały chyba są ze 2-3, w których analizują zbrodnie.
Iwan - 7 Lutego 2016, 13:38
Chal, na lubimy czytać, w tagach poszukaj, jest tam parę pozycji, które mogą cię zainteresować
Chal-Chenet - 7 Lutego 2016, 14:18
Luc du Lac napisał/a | Szukaj w tv, jakieś wysokie kanały chyba są ze 2-3, w których analizują zbrodnie. |
Coś w stylu ID czy CI Polsat?
Iwan, obadam, dzięki.
A jakby ktoś jeszcze był zainteresowany tematyką, to dużo ciekawych opracowań można znaleźć na zbrodnia.com
Luc du Lac - 7 Lutego 2016, 15:17
Tak raz na chiński rok, napatoczy mi się w tv takieprogram , który przypadkiem obejrzę
Silaqui - 9 Lutego 2016, 21:53
Ej, ludziska oczytane!
Od jakiegoś czasu mam ochotę na coś spoza fantastyki. Biorąc pod uwagę mój obecny nastrój poszukuję jakiejś pełnej nostalgii i ciepła historii, może coś w stylu "a kiedyś to było tak pięknie...".
Nastrojowo, z pięknym językiem. Może cos z klasyków?
Wiecie, coś takiego, co zostanie we mnie na długo.
Fidel-F2 - 9 Lutego 2016, 22:29
Nad Niemnem
Luc du Lac - 9 Lutego 2016, 22:36
Silaqui napisał/a | Ej, ludziska oczytane!
i. Biorąc pod uwagę mój obecny nastrój poszukuję jakiejś pełnej nostalgii i ciepła historii, może coś w stylu a kiedyś to było tak pięknie....
|
Runciman Dzieje wypraw krzyżowych
Fidel-F2 - 9 Lutego 2016, 22:37
Luc du Lac
Silaqui - 9 Lutego 2016, 22:50
Fidel-F2 napisał/a | Nad Niemnem | odpada, zbyt irytująca bohaterka
Luc du Lac napisał/a | Runciman Dzieje wypraw krzyżowych | niestety zostało u rodziców, a na pomorze zawitam dopiero w wakacje. Paskudny wyrodny ojciec nie chce mi swoich książek pożyczać i mogę czytać jedynie "na miejscu" ;(
|
|
|