Planeta wygnania - Ale za co?
Agi - 19 Października 2011, 18:51
SithLady, ja już zamknęłam wiec, nie zauważyłaś tego?
Proszę nie zamieszczać tu kolejnych wpisów, ewentualne sugestie można formułować w wątku O Forum.
Edyta: przenoszę post SithLady do właściwego wątku.
Kyle Katarn - 20 Października 2011, 15:20
Dobrze, że czołowi zadymiarze tego forum są na urlopie. Po tym zrobiło się spokojniej.
A tak ogólnie, z ciekawości, mam parę pytań, bo czytałem wątek "Pręgierz" i przeglądałem temat "Ale za co?".
Gdzie się podziało ostrzeżenie dla Halethy z 1 stycznia 2006 ogłoszone w "Pręgierzu", skoro w archiwum ostrzeżeń go nie ma? Zostało skasowane przed upłynięciem kary i dlatego się nie zarchiwizowało?
Co się stało z ostrzeżeniem o wartości 3 dla Fidela z 15 września 2011, bo jego też nie ma w archiwum ostrzeżeń. Czy też zostało cofnięte przed upłynięciem 7 dni?
Czy konto Lucyfera zostało skasowane, skoro w Pręgierzu ogłoszono dla niego wiele kar, a w archiwum ostrzeżeń nie ma ani jednego?
Co do Hauera i jego "klonów", to kwestię, kiedy z innych kont pisał on sam osobiście, a kiedy faktycznie jego kolega czy koleżanka, którym on dyktował albo i sami pisali, jak się z nim zgadzali, można łatwo rozstrzygnąć przez porównanie literówek i błędów interpunkcyjnych w poszczególnych postach. Wygląda na to, że po tym, jak pisał z konta "Kolegi Hauera", czyli konta założonego przez jego kolegę Mariusza, to potem sam Mariusz się zarejestrował pod nickiem "Mariusz Z" i napisał, że "Hauer dostał dożywocie. Ja też dostałem dożywocie..." itd. Potem pozwalał Hauerowi pisać pod tym kontem, pod nickiem "Mariusz Z" i dostał bana. Potem Hauer poszedł do koleżanki, która na jego życzenie założyła konto (pod nickiem "Efemeryda"), i dyktował jej, co ma napisać. Kiedy konto "Efemeryda" zostało zablokowane, zarejestrował się już sam i sam pisał. Potem sam założył konto "Użytkownik". Tak można wywnioskować po jego błędach w pisaniu.
Dlatego uważam, że Gustaw faktycznie powinien, przynajmniej na początku, zwracać się do Mariusza Z "Mariusz", a nie "Hauer". Do czasu, gdy Hauer nie zaczął pisać z konta "Mariusza Z" z typowymi dla siebie błędami. W poście "Mariusza Z" z godz. 9:22 z 24 lipca 2006 nie ma takich błędów, jak w poście "Mariusza Z" z godz. 11:44 z 25 lipca 2006 i późniejszych pisanych z konta "Mariusza Z" i jakie przedtem pojawiały się postach Hauera we własnej osobie.
Tak jak Fidel, żal mi, że Hauer został zbanowany, bo pisał naprawdę mądre i ciekawe posty w tematach o karze śmierci i o islamie. Zgadzam się, że przegiął dopiero wtedy, gdy po otrzymaniu dwutygodniowego bana zaczął tworzyć swoje klony zamiast poczekać do końca kary. Ale jest faktem, że kilka minut przed zablokowaniem konta "Kolegi Hauera" zadeklarował się, że odtąd już przestanie pod tym nickiem wyłazić z wątku "Ale za co?" Ale nie dano mu szansy pokazać, czy dotrzyma słowa. Szkoda. Gdyby to ode mnie zależało, dałbym Hauerowi szansę. Ale to tylko moja skromna opinia.
Uważam, że Hauerowi można zarzucić upór i nieliczenie się z realiami i obowiązującymi na forum zasadami, ale nie chamstwo ani trolling.
Agi - 20 Października 2011, 15:43
Kyle Katarn, przejrzałam listę ostrzeżeń w Archiwum, na pytania dotyczące prehistorii nie potrafię Ci odpowiedzieć, natomiast doskonale pamiętam ostrzeżenie z 15 września dla Fidela. Nie wiem dlaczego nie widać go w archiwum, to pytanie do "technicznych", natomiast Fidel cały tydzień przymusowego urlopu odbył. Nie ma możliwości anulowania ostrzeżenia w trakcie jego trwania a sprawy archiwalne mają znaczenie drugorzędne.
To tyle wyjaśnienia ogólnego.
Do wyjaśniania kto, kogo i dlaczego w sytuacjach dawno minionych nie będziemy już wracać.
Nie ciąg proszę dyskusji historycznej.
Wątek służy do bieżącego wyjaśnienia sytuacji po ukaraniu.
Edyta: ostrzeżenie dla Fidela z 15 września jest w archiwum:
Cytat | Fidel-F2 3 Agi 15 września 2011, 10:44 Za naruszenie punktu 4 i 12 regulaminu forum otrzymuje ostrzeżenie o wartości 3 i status Wicepierdoły Edytuj Usuń |
System ma swoisty sposób sortowania, nie jest to porządek ściśle chronologiczny, tylko według kolejności cyfr tworzących liczbę dzienną. Przejrzyj sobie jeszcze raz, to się przekonasz.
Fidel-F2 - 26 Października 2011, 08:19
Kilka słów co myślę o ostatnim banie.
Narozrabialiśmy z dalambertem w Ciszy wyborczej, zostaliśmy ukarani ostrzeżeniem przez Agi. Rozumiem dlaczego i nie mam pretensji. Chwilę po tym wątek został zamknięty i zaczęła się rozdymać afera z tym związana. Agi poprosiła mnie na PW bym nie zaogniał sytuacji i nie wdawał się w awantury. Pomyślałem, racja i na miarę moich możliwości starałem się uspokoić choćby Żerania, nawet mając nadzieję na ochłonięcie zaproponowałem by zamknąć dyskusję do dnia następnego.
Później wywiązała się w Allah akbar dyskusja na temat likwidowania krzyża na fladze Szwajcarii na wniosek mniejszości religijnej z urażonymi uczuciami religijnymi. Z wypowiedzi dalamberta wynikało, że uczucia religijne należy brać pod uwagę. Ponieważ w jego wypowiedziach pojawiały się jedynie przykłady związanie z religią chrześcijańską zadałem pytanie uściślające chcąc się dowiedzieć czy ów pogląd dotyczy jedynie wiary chrześcijańskiej czy może dalambert jednakowo, wszystkim religiom, przyznaje prawo do domagania się respektowania praw związanych z uczuciami religijnymi.
Na to pytanie dalambet nawet nie zająknął się jednym słowem odpowiedzi ale z miejsca zaatakował personalnie, na kilka sposobów, wciągając w to nawet poprzednią sprawę z którą już zostałem ukarany (zapomniał oczywiście, że w tej sprawie sam również był winny i otrzymał karę)
Pamiętając o prośbie Agi odpowiedziałem mu, że nie interesują mnie awantury i jeśli chce robić gnój to beze mnie.
I tu się zaczyna kuriozum. dalambert moją niechęć do awantury uznał, za prywatną obrazę i zażądał ukarania mnie. Za to, że zaatakowany personalnie nie chciałem wdawać się w awantury (sic!). Na to przyszedł Rafał, zgodził się z tym żądaniem i ukarał mnie za niechęć do wdawania się w awantury banem na tydzień a dalamberta który zaatakował mnie personalnie ostrzeżeniem (bez nawet 1 pkt) za wdawanie się w niepotrzebne dyskusje.
Nigdy jak dotąd nie spotkałem się z tak niepoczytalną reakcją administracji jakiegokolwiek forum.
Agi - 26 Października 2011, 09:47
Fidel-F2, w każdej wypowiedzi, szczególnie publicznej i zapisanej, istotna jest nie tylko treść, ale i forma.
Forma Twojej wypowiedzi pod adresem dalamberta została uznana przez moderatora za sprzeczną z regulaminem forum i za to dostałeś ostrzeżenie, a ponieważ działałeś w warunkach recydywy jego wartość była automatycznie wyższa.
Fidel-F2 - 26 Października 2011, 10:01
Nie widzę nic niestosownego w formie mojej wypowiedzi i jak dotąd nikt mi nie wyjaśnił co w niej było niestosownego. Na dodatek to było odparcie zjadliwego ataku bez użycia jakiegokolwiek epitetu ani niegrzecznego sformułowania.
dalambert również działał w warunkach recydywy i dodatkowo zaatakował bezpośrednio personalnie. Nie spotkała go żadna kara poza pokiwaniem paluszkiem.
Zostałem zaatakowany a administracja nie zrobiła niczego by mnie przed atakiem ochronić a na dodatek ukarała za próbę zakończenia zadymy.
Dodatkowo w Pręgierzu podane są fałszywe informacje.
Nie przekonałaś mnie Agi. Każdemu zdarza się błąd, ale niegłupio jest przyznać się do niego.
mBiko - 26 Października 2011, 10:21
Patrząc trochę z boku na sytuację muszę stwierdzić, że sformułowanie "robić gnój" do najbardziej eleganckich nie należy i nim właśnie dalambert poczuł się urażony (moje własne domniemanie).
Jeżeli chodzi o wymiar kary, to z kolei działa zasada "jak dbasz, tak masz". Nie wydaje mi się również, żeby Agi zmuszona była do przekonywania kogokolwiek w zakresie nakładanych kar.
Agi - 26 Października 2011, 10:21
Fidel-F2, obawiam się, że pozostaniemy przy swoich zdaniach, Ty i ja, znaczy.
RD - 26 Października 2011, 10:40
Fidel-F2 napisał/a | Nie widzę nic niestosownego w formie mojej wypowiedzi
|
I na tym polega problem. Gdybyś widział coś niestosownego, po prostu byś się tak nie wypowiedział. Administracja jest właśnie po to, aby takich spraw pilnować. Koniec dyskusji na ten temat.
Fidel-F2 - 26 Października 2011, 11:22
RD napisał/a | Gdybyś widział coś niestosownego, po prostu byś się tak nie wypowiedział. Administracja jest właśnie po to, aby takich spraw pilnować | Naturalnie to wszystko wyjaśnia, tłumaczy i uzasadnia. Przyganiał kocioł...
Agi - 26 Października 2011, 11:26
Fidel-F2, koniec dyskusji na temat tego ostrzeżenia.
dalambert - 26 Października 2011, 14:20
Po ostatnich wydarzeniach w kwestii banów, pozwolę sobie stwierdzić, ze dewiza
Szymona de Montfort diuka Tuluzy :
Rżnijcie wsztkich Bóg swoich rozpozna
jest jedną z naczelnych zasad działania naszej kochanej moderacji
Witchma Twoje Zdrowie
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2012, 15:10
shenra, to może po prostu daruj sobie te prośby moderatora, to nie będzie powodów do karania
shenra - 7 Stycznia 2012, 15:11
Fidel-F2, wiesz, że posty się edytuje, jeżeli są pisane w krótkim odstępie czasu. Weź nie przeginaj. 5 razy tak zrobiłeś.
Fidel-F2 - 7 Stycznia 2012, 15:16
shenra, sama przegięłaś. Tak to zwykle jest gdy w szybkiej dyskusji odpowiada się kilu osobom naraz. Masz dziś wyjątkowo słaby dzień. Ogarnij się.
Ziemniak - 7 Stycznia 2012, 15:17
Fidel-F2, jeżeli moderator wydaje polecenie, to się je wykonuje albo ponosi konsekwencje. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?
shenra - 7 Stycznia 2012, 15:18
Fidel-F2, jakoś w tej dynamicznej dyskusji tylko Ty z tym miałeś problemy, na tyle osób wypowiadających się.
dalambert - 9 Stycznia 2012, 12:11
Aj, ci "artysci" w trzecim poscie zarobić krawat To chyba rekord Forum jest
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2012, 12:35
Rekord był jeszcze lepszy.
dalambert - 9 Stycznia 2012, 12:47
Chyba nie liczysz jakichś Bootów / czy jak się to nazywa/ co wylatują po pierwszym poście i to BEZ krawata , za to definitywnie ?Kruk Siwy,
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2012, 12:47
Nie nie liczę, ale też nie chcę wracać do awanturki. Tak mi się lapnęło.
shenra - 9 Stycznia 2012, 12:49
Kruk Siwy, właśnie chciałam CI powiedzieć nie idź tą drogą
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2012, 12:50
Prowokacja shenry? Znaczy nie mam wyboru. Rozrabiam aferę!!
Agi - 9 Stycznia 2012, 12:51
Nudno na forum?
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2012, 12:52
Ano i mam pretekst by nie pisać...
Agi - 9 Stycznia 2012, 12:53
Pisz powieść, bo nie mam co czytać.
shenra - 9 Stycznia 2012, 12:54
O to to. Ja też nie
Kruk Siwy - 9 Stycznia 2012, 12:57
N'dobra.
A już tak fajnie było.
mBiko - 9 Stycznia 2012, 20:03
A może wprowadzić do regulaminu kary dla autorów notorycznie uchylających się od pisania. Na początek tygodniowy ban, po czym następowałaby weryfikacja, czyli należałoby przesłać komuś z moderacji przynajmniej 50 tyś. znaków. W razie nie wyrobienia normy ban byłby przedłużany.
Witchma - 9 Stycznia 2012, 20:27
mBiko, Ty to masz głowę
|
|
|