Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów
dalambert - 9 Września 2009, 13:56
Ozzborn, i tak trzymać, było nie było PIERWSZE forumowe piwo w nowym Paradoxie się szykuje
mawete - 9 Września 2009, 14:22
dalambert: dostali koncesję? to może i ja na SKOFĘ bym wpadł
dalambert - 9 Września 2009, 14:26
mawete, Dostali toż nie zauwazyłeś, że SKOFa w piątek 18 IX- taż przeca nie organizowalibyśmy imprezy by o suchym pysku nad herbatką pokutować
Do wątku SKOFowego marsz i melduj się na imprezę
mawete - 9 Września 2009, 14:28
dalambert: jutro będę wiedział czy się dam radę pojawić - rocznicę ślubu mam dzisiaj, a na noże szanowną małżonką chwilowo jesteśmy...
dalambert - 9 Września 2009, 14:32
mawete, bukiet, kokiet i przyznaj się do wszystkiego, jak Ty nie wiesz za co to ona i tak wie, napewno
mawete - 9 Września 2009, 14:33
dalambert: taki mam plan
dalambert - 9 Września 2009, 14:40
mawete, TRZYMAM KCIUKI
Ozzborn - 9 Września 2009, 14:45
mawete do kciuków się dołączam za akcje Kwiat i akcje Skofa takoż.
Anonymous - 9 Września 2009, 16:41
dalambert napisał/a | mawete, Dostali toż nie zauwazyłeś, że SKOFa w piątek 18 IX- taż przeca nie organizowalibyśmy imprezy by o suchym pysku nad herbatką pokutować |
Ostatnio byłem w PX, to w 30 minut wypiłem dwie kawy. Groza, groza, groza. Dobrze, że będzie piwo.
mawete, powodzenia. (:
Zgaga - 10 Września 2009, 09:03
Jaka groza? Kawę mają niezłą, nie ma na co psioczyć.
Ozzborn - 10 Września 2009, 09:30
Coś mi się wraca chróbsko, dlatego chciałem lojalnie uprzedzić, że wokół mojej osoby może unosić się podejrzana czosnkowa aura No i nie posiedzę za długo.
Zgaga - 10 Września 2009, 09:38
Ozzborn napisał/a | ... chciałem lojalnie uprzedzić, że wokół mojej osoby może unosić się podejrzana czosnkowa aura ... |
Choróbsko? A może na twój trop wpadło stado wampirów?
Ozzborn - 10 Września 2009, 09:41
ciiii, bo się wyda!
edytka: Jednak wcale mi się nie podoba ta nowa lokalizacja - jak by nie kombinował i tak 2 przesiadki A taki miałem dobry dojazd do starego Para...
gorim1 - 10 Września 2009, 17:56
Ozzborn, jak czosnek to ni cholery mnie nie będzie mam na niego baaardzo silną alergię (grozi pylicą dla otoczenia)
Ozzborn - 11 Września 2009, 10:37
gorim1, alergiaa taak? Zgaga może mieć inną teorię na ten temat
Ludziska nie uciekali, więc chyba zdążyło wywietrzeć...
Szkoda, że musiałem się wcześnie zmyć.
Kruk Siwy - 11 Września 2009, 10:39
Gadać mi tu zaraz jak tam w piwnym Para jest teraz!
Ozzborn - 11 Września 2009, 10:51
Piwo jest, na razie butelkowe. Są Ciechany. Jest Warka i Żywiec chiba. Dwa ostatnie mają być z kija jak tylko zamontują pipę. Ku ogólnej zgryzocie złoty trunek podrożał
Zielony Ciechan obecnie kosztuje 7 zet, a miodowy 9... nie wiem jak inne, pewnie też o złotówkę. Chyba sobie rekompensują remont.
Zgaga - 11 Września 2009, 10:57
Góra przyjemna w stylu starego Para, choć jeszcze nie tak odrapana. Na dole - "jedziemy w tramwaju" - czyli stanęły w szyku ławeczki z ogródka.
W sumie sympatycznie, choć trochę dorogowato.
Kruk Siwy - 11 Września 2009, 11:23
No to chyba tak zwany target zmieniają... niedobrze.
Ozzborn - 11 Września 2009, 11:49
Też mnie to ociapinkę martvi. Szczególnie, że i dojazd mi się znieciekawił. Niby jeden przystanek więcej, ale kolejna przesiadka przy późnowieczornej częstotliwości autobusu docelowego raz na pół, a potem raz na godzinę znacząco utrudnia sprawę.
dalambert - 11 Września 2009, 12:43
Kruk Siwy, było smiesznawie, palic wolno w dolnym tramwaju / zejscie po schodkach kreconych/ więc w pewnych momentach wieczoru więcej gości było na balkoniku niż wewnątrz. Sala góna trochę niestery dworcowe sprawia wrazenie.
Osobną ciekawostką bedzie jak sie po tych kręconych trzęsących schodkach będzie z piwem ganiac.
Sam wieczór natomiast był udany wielce i Zgaga i Ozi i Żerań i Olgired / lektor chińskiego, na Gorimokonie poznany/ i Jarek Musiał i Kosik i ... ech kogo tam nie było .
Dobrze było !
Anonymous - 11 Września 2009, 12:55
A tam, ja wczoraj sobie zrobiłem spacer z Jezierskiego do Metra Wilanowska i było git. Na upartego dotarłbym do domu w półtorej godziny. Warszawa to jednak małe miasto, jak się zna ścieżki. Generalnie nowy PX jest kewl, tylko jakiś tak porząąąąąądny. Ja chcę melinę znowu. I tańsze piwo. Mnie rozwalili barmani. Widzą, jak podchodzę do knajpy i...
Ja: Ja poproszę...
A (miła barmanka): Wiemy, trzymaj Ciechana.
Dzięki, btw, wszystkim za fajnie spędzony wieczorek.
Kto będzie w sobotę?
Ozzborn - 11 Września 2009, 13:05
Ja raczej będę starał się powstrzymać nadchodzące zapalenie płuc po niedoleczonym przeziębieniu ;]
Żerań napisał/a | A (miła barmanka): Wiemy, trzymaj Ciechana. |
Szkoda, że nie dają jakichś rabatów, albo promocji. Np. czasem w pubach w Stanach, co 3 albo co 5 browar jest gratis coby zachęcić do dalszego spożywania (tyle, że oni mają piwa w małych butelkach 0,25 bodajże)
I szkoda, że barman Alex nie jest tak miły jak barmanka ;]
Zgaga - 11 Września 2009, 15:36
Żerań napisał/a | Kto będzie w sobotę? |
Ja chyba wpadnę. Planów na wieczór brak.
Edytka: W sobotę było sympatycznie, choć trochę głośno - właściciele wpadli na "genialny" pomysł, że można tańczyć na dole, przy głośnikach ustawionych tylko na górze
Ale doszłam do wniosku, że Para bardzo rozwijający jest. Ciekawych ludzi można spotkać, wielu interesujących rzeczy się dowiedzieć i, niestety, poznać obszary swojej ignorancji.
Anonymous - 23 Września 2009, 12:11
Ktoś jutro idzie? My powinniśmy się tak koło 21 pojawić, bo Zuo wcześniej nie może.
Kruk Siwy - 23 Września 2009, 12:13
Idzie. Ale o 21 to już będę się powoli zbierał.
Ozzborn - 23 Września 2009, 12:22
ja jeśli będę to też raczej wcześniej.
dalambert - 23 Września 2009, 12:57
Żerań, ja i Pucek tyż, ale pewnie się jeno powitamy bo około 21 to nam już do dom będzie czas
ps. Zgaga a Ty ?
holger paradox - 23 Września 2009, 18:46
Witam, witam, ja to ten lektor, odkurzam mojego starożytnego Mikołaja (Nicka znaczy się, swoją drogą w idiomie angielskim Old Nick to sam Czart) - też może się na jutro zapowiem. Z wieczora raczej niźli z rana.
Zgaga - 24 Września 2009, 10:08
dalambert napisał/a | Żerań, ja i Pucek tyż, ale pewnie się jeno powitamy bo około 21 to nam już do dom będzie czas
ps. Zgaga a Ty ? |
Je też będę. Oddam Ci książkę i dla Ozziego też książkę mam.
|
|
|