To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów

dalambert - 9 Wrzeœśnia 2009, 13:56

Ozzborn, i tak trzymać, było nie było PIERWSZE forumowe piwo w nowym Paradoxie się szykuje :D
mawete - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:22

dalambert: dostali koncesję? to może i ja na SKOFĘ bym wpadł :D
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:26

mawete, Dostali toż nie zauwazyłeś, że SKOFa w piątek 18 IX- taż przeca nie organizowalibyśmy imprezy by o suchym pysku nad herbatką pokutować :mrgreen: :!:
Do wątku SKOFowego marsz i melduj się na imprezę :D :!:

mawete - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:28

dalambert: jutro będę wiedział czy się dam radę pojawić - rocznicę ślubu mam dzisiaj, a na noże szanowną małżonką chwilowo jesteśmy...
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:32

mawete, bukiet, kokiet i przyznaj się do wszystkiego, jak Ty nie wiesz za co to ona i tak wie, napewno :wink:
mawete - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:33

dalambert: taki mam plan :mrgreen:
dalambert - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:40

mawete, TRZYMAM KCIUKI :D :!:
Ozzborn - 9 Wrzeœśnia 2009, 14:45

mawete do kciuków się dołączam za akcje Kwiat i akcje Skofa takoż. :D
Anonymous - 9 Wrzeœśnia 2009, 16:41

dalambert napisał/a
mawete, Dostali toż nie zauwazyłeś, że SKOFa w piątek 18 IX- taż przeca nie organizowalibyśmy imprezy by o suchym pysku nad herbatką pokutować

Ostatnio byłem w PX, to w 30 minut wypiłem dwie kawy. Groza, groza, groza. Dobrze, że będzie piwo.

mawete, powodzenia. (:

Zgaga - 10 Wrzeœśnia 2009, 09:03

Jaka groza? Kawę mają niezłą, nie ma na co psioczyć. :wink:
Ozzborn - 10 Wrzeœśnia 2009, 09:30

Coś mi się wraca chróbsko, dlatego chciałem lojalnie uprzedzić, że wokół mojej osoby może unosić się podejrzana czosnkowa aura :twisted: No i nie posiedzę za długo.
Zgaga - 10 Wrzeœśnia 2009, 09:38

Ozzborn napisał/a
... chciałem lojalnie uprzedzić, że wokół mojej osoby może unosić się podejrzana czosnkowa aura :twisted: ...

Choróbsko? A może na twój trop wpadło stado wampirów?

Ozzborn - 10 Wrzeœśnia 2009, 09:41

ciiii, bo się wyda!

edytka: Jednak wcale mi się nie podoba ta nowa lokalizacja - jak by nie kombinował i tak 2 przesiadki :evil: A taki miałem dobry dojazd do starego Para...

gorim1 - 10 Wrzeœśnia 2009, 17:56

Ozzborn, jak czosnek to ni cholery mnie nie będzie mam na niego baaardzo silną alergię (grozi pylicą dla otoczenia)
Ozzborn - 11 Wrzeœśnia 2009, 10:37

gorim1, alergiaa taak? Zgaga może mieć inną teorię na ten temat :twisted:
Ludziska nie uciekali, więc chyba zdążyło wywietrzeć...
Szkoda, że musiałem się wcześnie zmyć.

Kruk Siwy - 11 Wrzeœśnia 2009, 10:39

Gadać mi tu zaraz jak tam w piwnym Para jest teraz!
Ozzborn - 11 Wrzeœśnia 2009, 10:51

Piwo jest, na razie butelkowe. Są Ciechany. Jest Warka i Żywiec chiba. Dwa ostatnie mają być z kija jak tylko zamontują pipę. Ku ogólnej zgryzocie złoty trunek podrożał :evil:
Zielony Ciechan obecnie kosztuje 7 zet, a miodowy 9... nie wiem jak inne, pewnie też o złotówkę. Chyba sobie rekompensują remont.

Zgaga - 11 Wrzeœśnia 2009, 10:57

Góra przyjemna w stylu starego Para, choć jeszcze nie tak odrapana. Na dole - "jedziemy w tramwaju" - czyli stanęły w szyku ławeczki z ogródka.
W sumie sympatycznie, choć trochę dorogowato.

Kruk Siwy - 11 Wrzeœśnia 2009, 11:23

No to chyba tak zwany target zmieniają... niedobrze.
Ozzborn - 11 Wrzeœśnia 2009, 11:49

Też mnie to ociapinkę martvi. Szczególnie, że i dojazd mi się znieciekawił. Niby jeden przystanek więcej, ale kolejna przesiadka przy późnowieczornej częstotliwości autobusu docelowego raz na pół, a potem raz na godzinę znacząco utrudnia sprawę.
dalambert - 11 Wrzeœśnia 2009, 12:43

Kruk Siwy, było smiesznawie, palic wolno w dolnym tramwaju / zejscie po schodkach kreconych/ więc w pewnych momentach wieczoru więcej gości było na balkoniku niż wewnątrz. Sala góna trochę niestery dworcowe sprawia wrazenie.
Osobną ciekawostką bedzie jak sie po tych kręconych trzęsących schodkach będzie z piwem ganiac.
Sam wieczór natomiast był udany wielce i Zgaga i Ozi i Żerań i Olgired / lektor chińskiego, na Gorimokonie poznany/ i Jarek Musiał i Kosik i ... ech kogo tam nie było .
Dobrze było ! :D

Anonymous - 11 Wrzeœśnia 2009, 12:55

A tam, ja wczoraj sobie zrobiłem spacer z Jezierskiego do Metra Wilanowska i było git. Na upartego dotarłbym do domu w półtorej godziny. Warszawa to jednak małe miasto, jak się zna ścieżki. Generalnie nowy PX jest kewl, tylko jakiś tak porząąąąąądny. Ja chcę melinę znowu. I tańsze piwo. Mnie rozwalili barmani. Widzą, jak podchodzę do knajpy i...
Ja: Ja poproszę...
A (miła barmanka): Wiemy, trzymaj Ciechana. :mrgreen:
Dzięki, btw, wszystkim za fajnie spędzony wieczorek.

Kto będzie w sobotę?

Ozzborn - 11 Wrzeœśnia 2009, 13:05

Ja raczej będę starał się powstrzymać nadchodzące zapalenie płuc po niedoleczonym przeziębieniu ;]
Żerań napisał/a
A (miła barmanka): Wiemy, trzymaj Ciechana. :mrgreen:

Szkoda, że nie dają jakichś rabatów, albo promocji. Np. czasem w pubach w Stanach, co 3 albo co 5 browar jest gratis coby zachęcić do dalszego spożywania (tyle, że oni mają piwa w małych butelkach 0,25 bodajże)

I szkoda, że barman Alex nie jest tak miły jak barmanka ;]

Zgaga - 11 Wrzeœśnia 2009, 15:36

Żerań napisał/a
Kto będzie w sobotę?

Ja chyba wpadnę. Planów na wieczór brak.

Edytka: W sobotę było sympatycznie, choć trochę głośno - właściciele wpadli na "genialny" pomysł, że można tańczyć na dole, przy głośnikach ustawionych tylko na górze :evil:
Ale doszłam do wniosku, że Para bardzo rozwijający jest. Ciekawych ludzi można spotkać, wielu interesujących rzeczy się dowiedzieć i, niestety, poznać obszary swojej ignorancji.

Anonymous - 23 Wrzeœśnia 2009, 12:11

Ktoś jutro idzie? My powinniśmy się tak koło 21 pojawić, bo Zuo wcześniej nie może.
Kruk Siwy - 23 Wrzeœśnia 2009, 12:13

Idzie. Ale o 21 to już będę się powoli zbierał.
Ozzborn - 23 Wrzeœśnia 2009, 12:22

ja jeśli będę to też raczej wcześniej.
dalambert - 23 Wrzeœśnia 2009, 12:57

Żerań, ja i Pucek tyż, ale pewnie się jeno powitamy bo około 21 to nam już do dom będzie czas :?
ps. Zgaga a Ty ?

holger paradox - 23 Wrzeœśnia 2009, 18:46

Witam, witam, ja to ten lektor, odkurzam mojego starożytnego Mikołaja (Nicka znaczy się, swoją drogą w idiomie angielskim Old Nick to sam Czart) - też może się na jutro zapowiem. Z wieczora raczej niźli z rana.
Zgaga - 24 Wrzeœśnia 2009, 10:08

dalambert napisał/a
Żerań, ja i Pucek tyż, ale pewnie się jeno powitamy bo około 21 to nam już do dom będzie czas :?
ps. Zgaga a Ty ?

Je też będę. Oddam Ci książkę i dla Ozziego też książkę mam.

Partner forum