To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Nitj'sefni - 5 Kwietnia 2012, 18:32

Skończył się piąty sezon Californication. Czekam na szósty. Może to już nie to samo, co na początku, ale (IMHO) serial cały czas trzyma wysoki poziom.
Homer - 5 Kwietnia 2012, 22:58

Daremnie zakończyli. Gdyby to był koniec serialu - o, to tak. Ale wiadomo, że będzie kolejny sezon, więc nikt zakończenia na poważnie nie bierze, więc po co takie nibycliffy?Najlepiej zakończony sezon to sezon nr 1. Hank to już nie ten Hank... zrobił się z niego zmęczony życiem koleś i raczej nie on gra komediowe skrzypce.

Sezon miał trochę fajnych momentów (radiowóz :) , Rumkle i Stu ), ale miał też dużo przegadanej obyczajówki u mnie wywołującej... powiedzmy, że deja vu. Sezon miał dużo, dużo większy potencjał niż to co nam zaserwowano w końcowych odcinkach. Oglądam to chyba tylko siłą rozpędu obecnie.

Lis Rudy - 5 Kwietnia 2012, 23:51

a na AXN Sci Fi rozpoczęła się powtórkowa emisja odcinków "FarScape". Oglądam i jestem w niebie. Dawo temu pokazywała go (serial) Wizja TW ale przerwali. Teraz nadrabiam zaległości. Polecam.
hrabek - 6 Kwietnia 2012, 08:02

Homer napisał/a
Sezon miał trochę fajnych momentów (radiowóz :) , Rumkle i Stu ), ale miał też dużo przegadanej obyczajówki u mnie wywołującej... powiedzmy, że deja vu. Sezon miał dużo, dużo większy potencjał niż to co nam zaserwowano w końcowych odcinkach. Oglądam to chyba tylko siłą rozpędu obecnie.

A widzisz, a mi się z kolei początek nie podobał, bo już tak jechali po bandzie, że to kompletnie niewiarygodne było. A za to druga część sezonu przypasowała mi o wiele bardziej. I dialogi były niesamowite. Fabuła fabułą, ale odzywki między bohaterami bardzo często wywoływały u mnie ataki głośnego śmiechu.
Zakończenie rzeczywiście trochę na siłę. Mogli sobie darować, bo - tak jak mówisz - i tak nikt w nie nie uwierzył.

Nitj'sefni - 6 Kwietnia 2012, 10:11

Fakt, samo zakończenie słabe. A cały sezon? Miał momenty dobre, miał też trochę nudnych, powtarzających się regularnie zapychaczy. Na szóstym powinno się skończyć, chyba że twórcy wejdą na wyżyny swoich umiejętności i sprawią, że będzie widać szanse na dobry dalszy ciąg.
hrabek - 6 Kwietnia 2012, 10:13

Dla mnie siłą tego serialu jest nie fabuła, a dialogi. Fabularnie najlepszy był sezon drugi, ale piąty jako potok słownych gagów jest wyśmienity i nawet jak fabularnie kulało (a kulało bardzo mocno), to dla samych tekstów warto było oglądać.
Nitj'sefni - 6 Kwietnia 2012, 11:28

hrabek napisał/a
Dla mnie siłą tego serialu jest nie fabuła, a dialogi.

Jak tak się zastanowię, to chyba masz rację.

Fidel-F2 - 7 Kwietnia 2012, 09:07

Po kilku odcinkach trzeciej serii Breaking Bad muszę powiedzieć, że jest znaczna poprawa w stosunku do serii drugiej. Zaczęło się ostro i krzywa się wznosi. Jest dobrze.
Ilt - 7 Kwietnia 2012, 09:20

Oglądam Tripping the Rift. Nie takie złe jak się spodziewałem, trochę taka gorsza Futurama w 3d nastawiona na seks.
Kalep - 7 Kwietnia 2012, 14:26

Ostatnimi czasy TVP wyemitował dwa odcinki Terra Nova . Sam pomysł nie wydał mi się szczególnie odkrywczy i interesujący. Ludzie nadmiernie eksploatują Ziemię, nadzieją dla nich jest podróż w czasie do ery wielkich gadów.
Uczucia mam mieszane, z jednej strony niezła warstwa wizualna. Na dinozaury aż miło popatrzeć, a panorama miasta z 2149 robi wrażenie. Odnoście przedstawienia mezozoiku, raziła mnie obfitość trawy (i kilku innych roślinek), ale od czasów "Wędrówek z dinozaurami" mało kto z producentów się tym przejmuje. Poza tym mankamentem wszystko nawet ładnie. Minusem są bohaterowie, do bólu wręcz schematyczni, jedynie postać Nathaniela Taylora ma pewien potencjał. Kolejnym minusem są niedociągnięcia czysto logiczne, np. samochody przystosowane do jazdy w niebezpiecznym środowisku nie mają drzwi :shock:
Czas pokaże, co z tego wyjdzie, na razie bez większego entuzjazmu.

Taselchof - 7 Kwietnia 2012, 14:48

Już nie dostali drugiego sezonu ale 13 odcinków pierwszej serii jest. Ciekawe jak potoczą się losy Alcatraz i Toucha, bo coś tegoroczne premiery nie mają szczęścia. :evil:
Słowik - 7 Kwietnia 2012, 20:50

Na razie Touch nie wyszedł fabularnie poza 'Zdarzyło się jutro'. Nieźle się to ogląda, czekam na rozwinięcie motywu przewodniego.
dzejes - 9 Kwietnia 2012, 09:16

Terranova obejrzeliśmy jakieś 15 minut, po czym nastąpiło idiotyzm-overload i wyłączyliśmy.

Gdy szef osady zaczyna rozmawiać z kobietą-specjalistką, w to po 10 sekundach się wcina jej mąż, który dostał się do owej osady nielegalnie (jeszcze grubszy idiotyzm), szef olewa kobietę i już tylko rozmawiają we dwóch z facetem, po czym zaczynają pojedynek na groźne miny.

Znać rękę Spielberga.

Lis Rudy - 9 Kwietnia 2012, 10:56

Pytanie do "serialowców"-mam sezon "Falling Skies", da się to obejrzeć bez warczenia ?
Czy to takie samo familijne cudo jak ta nieszczęsna Terranova ?

Ilt - 9 Kwietnia 2012, 19:37

Gorsze.
Memento - 9 Kwietnia 2012, 22:31

Zaczął się drugi sezon The Killing. Lubię bardzo, a z odcinka na odcinek bardziej.
Ziuta - 9 Kwietnia 2012, 23:11

Ale które The Killing? Jedynie słuszne Forbrydelsen, czy jenkeską podróbę?
Memento - 10 Kwietnia 2012, 00:10

Jaka tam podróbka... :P
Nitj'sefni - 11 Kwietnia 2012, 18:42

Skończyłem Twin Peaks. Drugi sezon gorszy, ale nadal bardzo dobry. Szkoda tych środkowych odcinków (pomiędzy zakończeniem śledztwa w sprawie śmierci Laury a przed pojawieniem się na dobre tematu Czarnej Chaty), bo choć były dobre, to jednak brakowało im tego charakterystycznego klimatu, co właśnie zaowocowało tym, że nie określiłem sezonu jako rewelacyjny. Co do samego zakończenia mam mieszane uczucia:
Spoiler:

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2012, 20:54

Trzeci sezon Breaking Bad pierwszorzędny. Pierwszy odcinek czwartego wali z grubej rury od początku. Jest nieźle.
IMHO-tep - 11 Kwietnia 2012, 21:07

Lis Rudy napisał/a
Pytanie do serialowców-mam sezon Falling Skies, da się to obejrzeć bez warczenia ?
Czy to takie samo familijne cudo jak ta nieszczęsna Terranova ?

IMHO rzadka kupa, Spielberg musiał być pijany, jak czytał scenariusz. Poziom ostatniego sezonu pierwszych V, tych starych. Niedorozwinięci umysłowo obcy podbijają Ziemię, partyzanci organizują obronę. Kosmici nie kumają o co chodzi. Zbierają złom i budują sobie wielkie coś. Partyzanci gromadzą się w szkole, z tysiącem cywilów, bo w lesie za zimno. I podrgyzają obcych, którzy zbierają złom za pomoca przerobionych dzieci. Zero sensu. Czysta głupawka. Ciągu dalszego pewnie nie będzie.

ilcattivo13 - 11 Kwietnia 2012, 21:20

IMHO-tep napisał/a
Ciągu dalszego pewnie nie będzie.
żebyś się nie zdziwił :wink: Drugi sezon rusza w wakacje :D I ofkors mam zdecydowanie odmienne zdanie o Falling Skies :wink:
IMHO-tep - 11 Kwietnia 2012, 21:25

IMHO Bóg nie zna litości, ilcattivo.
Naprawdę nie wiem, co ci się mogło podobać w tym serialu. To już mogli kontynuować V, choć też było strasznie naiwne. Ale degustibus, wiem...

ilcattivo13 - 11 Kwietnia 2012, 21:40

Skoro kontynuują, to widocznie nie tylko mi się coś w Falling Skies podobało :wink:
Stormbringer - 12 Kwietnia 2012, 01:16

The Shadow Line - kolejny bardzo dobry, brytyjski serial kryminalny. Świetny klimat i aktorstwo, plus masa scen, w których niby niewiele się dzieje, ale napięcie i tak sięga zenitu. Mają wyspiarze dobrą rękę do takich produkcji, oj mają.
Lis Rudy - 12 Kwietnia 2012, 11:40

IMHO-tep, ilcattivo13, to już żeście obaj namieszali. Wychodzi na to, że trzeba samemu sprawdzić własnoocznie. Dzięki.
ilcattivo13 - 12 Kwietnia 2012, 16:09

Jak zawsze, Lisie, jak zawsze... :wink:
Czarny - 12 Kwietnia 2012, 16:54

Jakby to kogoś interesowało to serial ten od przyszłej niedzieli będzie nadawało SciFi Channel
ilcattivo13 - 12 Kwietnia 2012, 17:08

Czarny - ale to powtórka pierwszego sezonu, czy już drugi? Bo piszą cały czas o premierze, ale reszta sieci mówi, że na drugi sezon jeszcze dużo za wcześnie :/
Ilt - 12 Kwietnia 2012, 18:30

Drugi sezon FS w czerwcu dopiero, TN nie wiadomo kiedy, AFAIR jeszcze nie została sprzedana.

Partner forum