Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Witchma - 17 Lutego 2012, 09:08
Śnieg. I remont. Zupełnie niezależnie od siebie
Kasiek - 17 Lutego 2012, 14:54
Marcin, bo udaje że jest ślepy I to, że nadal jest zimno, a miało być ciepło, a ja się już przestaję mieścić w kurtce. Niech się wreszcie zbliży temperatura do zera choć...
merula - 17 Lutego 2012, 17:57
Zorina, jak są w miejscu bez sieci, mogą jej nie mieć we wszystkich. a jak chcą być nieosiągalni, to tym bardziej to nie dziwi. jaki sens wyłączać jedną, w pozostałe zostawić?
Lowenna - 17 Lutego 2012, 18:40
To że jestem w pracy. I jutro też będę
ilcattivo13 - 17 Lutego 2012, 21:22
Ponoć wczoraj był tłusty czwartek
Witchma - 17 Lutego 2012, 21:45
ilcattivo13, a ja czekałam, aż się pochwalisz nowym rekordem
Ilt - 17 Lutego 2012, 21:59
| ilcattivo13 napisał/a | | Ponoć wczoraj był tłusty czwartek | Zawsze możesz sobie odbić świętując polonijny Pączki Day 21 lutego.
Kasiek - 18 Lutego 2012, 10:03
Nie chce ktoś kupić plastation3? Bo albo oddam komuś na ulicy, albo wyp*eprzę przez okno, albo je*nę o ścianę.
edit: dopiszę, że w komplecie daję przyrośniętego do niej 35letniego faceta, bo już się na pw zapytania ofertowe posypały... to tak, zeby potem nie mówić, że ten facet to małym druczkiem był
Anonymous - 18 Lutego 2012, 14:57
Fidel-F2,
nie czep się szczegółów
merula,
to po co im pięć nie wystarczył by jeden
merula - 18 Lutego 2012, 14:58
czasem nie wystarcza
Anonymous - 18 Lutego 2012, 15:03
wiem, wiem i to właśnie mnie wk***
charande - 18 Lutego 2012, 17:53
Przepraszam, poskarżę się obszerniej, bo może ktoś miał podobną sytuację
Boli mnie górna szczęka nad trzonowymi zębami. Najpierw przez jakieś dwa tygodnie raz ćmiło, raz przestawało, a od 2 dni boli już non stop, taki niezbyt silny (da się wytrzymać bez leków), ale ciągły, dokuczliwy ból. Nie nasila się od zimna, gorąca ani przy nagryzaniu. Dziś byłam u stomatologa, wynik diagnozy:
6 - wypełnienia nienaruszone, nie widać ubytków ani nieszczelności, ząb nie boli przy ostukiwaniu ani pod wpływem zimna
7 - jak wyżej
8 - była kiedyś leczona, ale rośnie tak krzywo i daleko z tyłu, że nie da się jej porządnie domyć, obejrzeć ze wszystkich stron ani zbadać.
Wg lekarki rentgen dzisiaj nic by nie pokazał. Robocza diagnoza - 8 do usunięcia w poniedziałek, tylko holender nie wiadomo, czy to w niej jest problem Była opcja, żeby profilaktycznie wyjąć wypełnienia z 6 i 7 i sprawdzać, co się dzieje pod spodem, ale stanęło na tym, że poczekamy.
Najśmieszniej będzie, jak ból pozostanie „nieokreślony i pełzający”, rtg w poniedziałek też nic nie pokaże, wyrwą mi tę 8, a potem się okaże, że jednak to inny ząb się psuł
Ech, wrrrrr. Wrrrr!
Kasiek - 18 Lutego 2012, 18:29
charande, mam nadzieję, że to nie tak jak u mnie, że dziurka maleńka na zewnątrz, dentysta nawierca,a w środku dziura że ha... To może być taki problem...
Trzymaj się w każdym razie...
ilcattivo13 - 18 Lutego 2012, 18:30
charande - to może tez iść od zatok - miałem tak, jak mi się ujścia obocznych nosa zablokowały. W moim przypadku konieczna była operacja (pocieszyłem, no nie? ).
Edit: przy obocznych nosa może boleć nad trzonowcami, bo w okolicy 5/6 (bodajże) jest kanał w kości szczęki, który służy do czegoś tam, a który zaczyna się w zatokach.
Witchma - no właśnie miałem po raz ostatni w życiu spróbować podnieść poprzeczkę na jakiś galaktyczny poziom
Witchma - 18 Lutego 2012, 18:35
ilcattivo13, na szczęście we wtorek ostatki
ilcattivo13 - 18 Lutego 2012, 18:37
a wiesz, przywracasz mi wiarę w ludzkość Zrobię sobie Mega Super Duper Tłusty Wtorek!
merula - 18 Lutego 2012, 18:37
może to być też kwestia nerwu. zanim zrobisz cokolwiek zrób rentgen i pantomogram. i sprawdź ciśnienie.
Witchma - 18 Lutego 2012, 18:38
ilcattivo13, that's the spirit!
ilcattivo13 - 18 Lutego 2012, 18:41
| Witchma napisał/a | ilcattivo13, that's the spirit! |
To tak na zasadzie - "Blue! You're my boy!" ?
Witchma - 18 Lutego 2012, 18:45
Nadinterpretujesz.
charande - 18 Lutego 2012, 18:50
ilcattivo13, nie sądzę, żeby to miało cokolwiek wspólnego z zatokami, bo nigdy nie miałam z nimi problemów... Żadnych katarów ani infekcji ostatnio, IMO na 99% to nie zatoki.
merula, tak, w poniedziałek będę się zdecydowanie domagać, żeby mi prześwietlili tę połowę szczęki. Nie ma mowy o wierceniu na ślepo, kiedy nie wiadomo, który ząb boli. Ciśnienie krwi mam raczej w normie z tendencją do niskiego...
Kasiek, kiedyś miałam taką historię jak piszesz (ząb na szczęście to przeżył), sęk w tym, że tym razem nie ma żadnej dziurki. Nic. Z zewnątrz zęby zdrowe.
Godzilla - 18 Lutego 2012, 18:58
To co z zewnątrz bywa mylące. Rentgen to chyba najlepszy pomysł.
ilcattivo13 - 18 Lutego 2012, 19:22
| Witchma napisał/a | | Nadinterpretujesz. | no to zmyliłaś mnie emotką
dzejes - 18 Lutego 2012, 19:24
No jak się tyle osób bawi w lekarza, to ja też. Stawiam na toczeń.
A nie, zaraz. Ropień. Jeśli to ropień, to się powinno wyjaśnić w kilka dni, gdy ból zacznie narastać aż do galaktycznych, epickich rozmiarów.
Witchma - 18 Lutego 2012, 19:24
ilcattivo13, nie było to moim celem
| dzejes napisał/a | Stawiam na toczeń. |
Wygrałeś
merula - 18 Lutego 2012, 19:30
a nie sarkoidoza?
charande - 18 Lutego 2012, 19:33
dzejes, wg lekarki ból narósłby do epickich rozmiarów, zanim pojawiłaby się choćby zapowiedź ropnia. Na razie pełga, a w dodatku pełza sobie z górnej szczęki na dolną i z powrotem. Zastanawiam się, co zrobimy, jak prześwietlenie nic nie wykaże.
Witchma - 18 Lutego 2012, 19:41
| Cytat | a nie sarkoidoza? |
No teraz to musimy przeprowadzić na pacjentce serię bolesnych, spektakularnych i zupełnie niepotrzebnych zabiegów.
charande - 18 Lutego 2012, 19:44
Witchma, kojarzysz może piosenkę o dentyście-sadyście?
Edit: Tę piosenkę
Witchma - 18 Lutego 2012, 19:50
charande, nie jestem pewna, czy powinnaś takie rzeczy teraz oglądać
|
|
|