Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 01:36
Fidel - ale przeca te kwiatki i ta podstawka poszły się teges właśnie dlatego, że napięcia nie było. Zwłaszcza w gniazdkach A nieszczęścia, jakie spotkały w/w przedmiot i florę, były spowodowane tym, że w pokoju były zasłonięte grube zasłony i było ciemno tak, jakby na twarz usiadł mamut. I jak lazłem po omacku, żeby te zasłony odsłonić, coby choć trochę wilczego światła księżyca wpuścić do domu, to przy okazji napatoczył się kwiatek i podstawka.
Czy teraz rozumiesz już co, jak, gdzie i dlaczego ktoś musiał uprać owcę?
Pucek - i Ty, Brutusławo, przeciwko mnie?
Agi - 9 Lutego 2012, 04:56
| Fidel-F2 napisał/a | | a nie idzie nigdzie indziej tego żarcia kupić? tylko przez internet? |
Idzie.
| Witchma napisał/a | | Nie wiem, jak to jest w przypadku zakupów dla psów, ale jak porównuję ceny sklepowe z internetowymi, to jednak w necie 40-70% taniej wychodzi (największe przebicie na żwirku). |
Dokładnie. Kupuję 15 kg worek, dostawa kurierem gratis. Nie muszę dźwigać i wydaję o połowę mniej pieniędzy.
Dzisiejsze wkurzenie i powód przedwczesnej pobudki to przeokropny ból głowy.
Muszę jechać do Poznania na całodniowe szkolenie, wzięłam tabletki, może choć trochę odpuści. Śnieg spadł, ciśnienie się zmieniło, to pewnie dlatego głowa mnie boli.
Witchma - 9 Lutego 2012, 08:57
ilcattivo13, kupię Ci na gwiazdkę latarkę
dzejes - 9 Lutego 2012, 09:01
| Fidel-F2 napisał/a |
a nie idzie nigdzie indziej tego żarcia kupić? tylko przez internet? |
Kupując w sieci mam taniej, z dostawą pod drzwi.
Rafał - 9 Lutego 2012, 09:31
Nasza (oby tylko lokalna) służba zdrowia jest o kant stołu potłuc. W nocy żona na tyle źle się poczuła (serce), że konieczne było wezwanie pogotowia. Dzwonię na 999. Odzywa się pogotowie, mówię co i jak, na co pani prosi o zanotowanie nr telefonu i "Tam pan zadzwoni. A w ogóle to paracetamolu nie macie?" Dzwonię, odzywa się sekretarka (automatyczna), po wysłuchaniu książki telefonicznej przychodni, odzywa się pielęgniarka, wysłuchała co i jak, myśli, myśli i w końcu - a temperaturę zmierzono? - zbaraniałem i próbuję nawijać swoje, ale pielęgniarka twardo - proszę zmierzyć temperaturę i oddzwonić. W końcu udało się - przyjadą. Fakt, faktem, szybko, jakieś 15 minut im to zajęło. Lekarka po zbadaniu i wywiadzie - z pretensjami dlaczego na pogotowie nie dzwoniliśmy, bo powinniśmy z takimi objawami na pogotowie, bo ona swoim prywatnym samochodem przyjechała i oprócz aparatu do mierzenia ciśnienia nie ma żadnego sprzętu, do ..rwy nędzy, w jakim kraju ja żyję?
Na szczęście wszystko OK, ale gdyby ...
Fidel-F2 - 9 Lutego 2012, 09:34
ok, przekonaliście mnie
| Rafał napisał/a | | do ..rwy nędzy, w jakim kraju ja żyję | na całym świecie jest tak samo
ilcattivo13,
feralny por. - 9 Lutego 2012, 09:35
Rafał, a najlepsze jest to, że za ten stan rzeczy nikt nie odpowiada. Jak chcesz to możesz się przekonać.
Kruk Siwy - 9 Lutego 2012, 09:49
Jeśli chodzi o sprawy sercowe to chyba jednak lokalnie na gupią pindę trafiłeś. Zawały w Polsce to jedna z niewielu rzeczy, gdzie programy i pieniądze nie zostały zmarnowane. Ale ludzi z zachodu do bycia "pierwszym kontaktem" przecież za tę kasę nie kupimy...
Znam te sprawy od środka, sam leżałem z zawałem, a potem kilka lat tuptałem do szpitala jako ten królik. Doświadczalny. Siem nasłuchałem i napatrzyłem.
Martva - 9 Lutego 2012, 09:59
| Rafał napisał/a | | A w ogóle to paracetamolu nie macie |
Uooooo, jak w Anglii.
Kasiek - 9 Lutego 2012, 12:21
Rozmowa z panią z kurierowni:
-Dzień dobry, chciałabym sprawdzić status przesyłki, nr xxx, wczoraj była nadana, czy kurier dziś będzie?
-Nie, dopiero jutro, jeśli kurier się wyrobi.
-To znaczy, że u Państwa jest jakieś 48 godzin na dostarczenie przesyłki?
-Nie, 24.
-Jeśli byłyby 24, to przesyłkę dostałabym dziś w okolicach południa...
-No w sumie tak, ale będzie jutro, albo w poniedziałek, bo w weekend nie pracujemy.
Nadane w środę, może być w poniedziałek... I za to biorą 40 zł?
Witchma - 9 Lutego 2012, 12:25
Kasiek, musisz mieszkać w jakimś bardzo dziwnym miejscu. Mnie się tylko raz zdarzyło, że kurier przyjechał nie w 24 a 48 godzin, ale to było przed świętami (i dowiózł paczkę w sobotę albo niedzielę).
shenra - 9 Lutego 2012, 12:30
Kasiek, ciesz się ja na wysyłkę 24h czekałam dwa tygodnie.
nureczka - 9 Lutego 2012, 12:32
Jakaś lewa firma kurierska.
Pamiętam, jak na wakacjach (a siedziałam nad jeziorem w dziurze nieprzeciętnej) zamówiłam kostium kąpielowy w sklepie przez internet i na drugi dzień był.
aniol - 9 Lutego 2012, 12:35
zamiast dlugiego, czterodniowego wekendu, mam wolna tylko sobote
a mialem takie fajne plany...
dzejes - 9 Lutego 2012, 12:45
| Kasiek napisał/a | I za to biorą 40 zł? |
Kurier za 40 zł?
Kasiek - 9 Lutego 2012, 12:54
| Witchma napisał/a | | Kasiek, musisz mieszkać w jakimś bardzo dziwnym miejscu. |
Lublin. To w sumie wiele tłumaczy.
Marcin kiedyś zamówił paczkę do Lublina, z Warszawy, podobno szła przez Gdańsk i Wrocław, na starym kompie miał screeny zrobione z monitorowania przesyłki na stronie...
| nureczka napisał/a | | Jakaś lewa firma kurierska. |
Siódemka. Nie wiem, nie znam, pierwszy raz coś ta firmą mam wysyłane. A narzekałam na DPD :/
| dzejes napisał/a |
Kasiek napisał/a:
I za to biorą 40 zł?
Kurier za 40 zł? |
Przesyłka za pobraniem, żeby ominąć kwestię księgowania pieniędzy, żeby było "szybciej"
nureczka - 9 Lutego 2012, 13:14
| Kasiek napisał/a | | Siódemka. |
Z nimi akurat też miałam kilka razy przeboje. Zazwyczaj korzystam z DHL albo UPS. Z nimi nigdy nie miałam problemów. Z DPD nie mam żadnych doświadczeń - ani dobrych, ani złych.
Witchma - 9 Lutego 2012, 13:16
Kasiek, Siódemka to zło! Niby dostarczali mi przesyłki w terminie, ale jak się chcesz skontaktować z kurierem, żeby się umówić na konkretną godzinę, to zaczynają się schody.
mesiash - 9 Lutego 2012, 13:21
No cóż, niestety, ale z Siódemką też mam same niefajne przygody. Jest to firma, która jest zdecydowanie nastawiona na wysyłanie, a nie dostarczanie, tj. ma mnóstwo różnych atrakcji i ułatwień dla wysyłających, ale ich standardy dostarczanie przechodzą wszelkie granice.
Nie powiem, ale już raz prawie (bo facet zadzwonił do mnie tego dnia, kiedy po pracy miałem bezpośrednio na posterunek jechać) składałem na policji przez nich zawiadomienie o kradzieży, bo kurier podpisał się za mnie, i ja śledząc przesyłkę w necie (a właśnie, tak lepiej i łatwiej) miałem wpisane że odebrałem i w ogóle super. Potem jak palant przyjechał powiedział tylko że nie rozwozi w mojej okolicy w godzinach pracy, tylko dwa razy w tygodniu prywatnie przejeżdża, a wpisuje że dał w 24h, bo inaczej straciłby premię - w taki sposób mają umowy skonstruowane.
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 14:13
| Witchma napisał/a | ilcattivo13, kupię Ci na gwiazdkę latarkę |
poproszę taką na dynamo, albo taką z zapasem miliona baterii
Fidel - maj pleżer
ailiS - 9 Lutego 2012, 16:13
Administracja zarządziła ułożenie podłogi w piwnicy. Od półtora tygodnia śmierdzi na całej klatce i w mieszkaniach klejami, butaprenami i farbą! Ja przeżyję, ale królik zaczyna mieć odpały.
Fidel-F2 - 9 Lutego 2012, 16:15
Link usunięty jako niezgodny z regulaminem.
Fidel to już drugi link usunięty w ten sposób. Następnym razem będzie ostrzeżenie.
hrabek
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 16:16
redcoon.pl - gdy składałem zamówienie, projektor mieli na stanie. Teraz się okazuje, że był, ale go jednak nie było. I że dopiero będzie. Za jakiś tydzień.
Edit: z szafą, konsmetal zaszalał jeszcze bardziej. Będzie dopiero pod koniec miesiąca (a zamawiałem ponad dwa tygodnie temu)
dzejes - 9 Lutego 2012, 16:57
| Kasiek napisał/a |
Przesyłka za pobraniem, żeby ominąć kwestię księgowania pieniędzy, żeby było szybciej |
Siódemka sprzedawcom internetowym z choć trochę większymi obrotami oferuje przesyłki po 10 zł netto, a w negocjacjach można zejść do 9,5. Pobranie to dodatkowa opłata rzędu 3-4 zł. Do tego dodaj 23% VAT. Wiem co piszę, sam miałem umowę z Siódemką. W sumie żadnej przesyłki mi nie zgubili, pobrania wpływały na konto szybciej, niż zapisane w umowie, chyba tylko trzy razy musiałem coś robić ponad nadanie przesyłki, a współpraca się zakończyła głównie przez pana kuriera odbierającego ode mnie przesyłki, który to potrafił o 13.30 stwierdzić, że już dziś nie odbierze, bo skończył dyżur.
40 zł za kuriera to zdzierstwo wyjątkowe.
Kasiek - 9 Lutego 2012, 18:24
| dzejes napisał/a | | 40 zł za kuriera to zdzierstwo wyjątkowe. |
też mi się tak wydaje, ale zamawiałam długą na 170 cm poduszkę, przewijak, który swoje waży itd. itd. - myślałam, że to kwestia wagi między innymi. No nic, jeśli będzie to duże przegięcie (zadzwonię i zapytam ile kosztują przesyłki) to wystawię odpowiedni komentarz sprzedającemu.
| mesiash napisał/a | | No cóż, niestety, ale z Siódemką też mam same niefajne przygody. |
Toście mnie pocieszyli...
dzejes - 9 Lutego 2012, 19:30
| Kasiek napisał/a | | myślałam, że to kwestia wagi między innymi. |
Ceny, które podawałem dotyczą paczek do 30 kg przeliczeniowych - wysyłałem często kartony 60x60x40 ważące po 15/20 kg.
A nawet bez umowy kurier (i to UPS) może was kosztować 20 zł + 5 pobranie brutto, wystarczy skorzystać z jednego z wielu brokerów, polecam np. wysylajtaniej.pl
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 19:46
| Kasiek napisał/a | | ...ale zamawiałam długą na 170 cm poduszkę, przewijak, który swoje waży itd. itd. - myślałam, że to kwestia wagi między innymi. |
pocieszę jeszcze bardziej W zeszłym tygodniu przyszedł ekran do projektora, ze stojakiem, ponad 2 metry długości, jakieś 15 kg wagi. Przyjemność w UPSie kosztowała 29 pln, w tym ubezpieczenie paczki.
Kasiek - 10 Lutego 2012, 08:12
Świetnie, dobijcie mnie jeszcze
W dodatku komp odmówił posłuszeństwa. Chyba coś z zasilaniem, bo nie pali się diodka, jak odłączam i podłączam kabelek to przez sekundę miga i znów gaśnie, drugi zasilacz (uniwersalny) to samo. Jakby się zepsuło wczoraj, to serwisant byłby dziś, ale jak dziś zadzwonię, to pewnie dopiero w poniedziałek... Szlag.
nureczka - 10 Lutego 2012, 08:13
| Kasiek napisał/a | | Świetnie, dobijcie mnie jeszcze |
Zawsze do usług
Lowenna - 10 Lutego 2012, 08:27
Idiotka, która miała zrobić coś na wczoraj i obudziła mnie 15 minut po północy bym podała jej kilka danych do sprawozdania Mam ochotę mordować
|
|
|