To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

corpse bride - 20 Marca 2012, 08:40

Nitj'sefni - przygotuj się, że drugi sezon nie jest tak rewelacyjny :( Zwłaszcza od momentu, kiedy zamykają sprawę Laury.

Obejrzeliśmy kilka odcinków Winfreda. Ten serial jest OK, ale... hm... jak dla mnie nie do przejścia na trzeźwo.

Nitj'sefni - 20 Marca 2012, 17:17

Cóż, gdzieś już czytałem takie opinie. Jak obejrzę, to ocenię.
Azirafal - 21 Marca 2012, 10:58

Tak czy inaczej Twin Peaks rządzi. Agent Cooper jest cudny (z tą kawką, ciastkiem i sympatycznym uśmiechem). Jak grałem w Alan Wake, to non stop się czułem jakbym właśnie w Bliźniaczych Wierchach przebywał :)

Ostatnio nadrobiłem zaległości i obejrzałem 4 sezon Sons of Anarchy i 6 sezon Dextera. Oba gorsze niż wcześniejsze sezony (w Dexterze nic raczej nie pobije już 4 sezonu i "the Trinity killer"), ale w SoA przynajmniej fajny "zły" (czyli dobry, z punktu widzenia prawa) się pojawił. I kapitan Ascaveda z Shielda ;)

Teraz jedziemy z 8 sezonem House'a, 4 sezonem "Castle'a...

Nitj'sefni - 21 Marca 2012, 15:51

Azirafal napisał/a
Agent Cooper jest cudny (z tą kawką, ciastkiem i sympatycznym uśmiechem).

I jeszcze ten kciuk :D Świetny gość.

Fidel-F2 - 21 Marca 2012, 17:48

Pierwszy odcinek Breaking Bad. Dobrze się zapowiada.
Matrim - 21 Marca 2012, 18:03

Fidel-F2, jak ja Ci zazdroszczę :)
Taselchof - 21 Marca 2012, 18:11

Warto w ogóle zaczynać :?: :wink:
Iscariote - 22 Marca 2012, 09:24

Taselchof napisał/a
Warto w ogóle zaczyna
Jakie absurdalne pytanie. Chyba jedyny serial, który im dalej tym lepiej :D
Taselchof - 22 Marca 2012, 11:15

Śledzę około 40 produkcji więc muszę się upewnić :mrgreen:
Fidel-F2 - 22 Marca 2012, 14:11

musisz sie naprawdę nudzić
merula - 22 Marca 2012, 14:38

może z tego żyje.
Fidel-F2 - 22 Marca 2012, 15:37

No i pierwszy sezon Breaking Bad za mną. Jest dobrze, ale bez szaleństwa. Początek zdecydowanie interesujący ale później atmosfera siada zdeczka.
Taselchof - 22 Marca 2012, 20:02

Fidel-F2 bywa że naprawdę ;) , po prostu lubię to robić, odkąd poziom seriali często przerasta filmów.

Żukow serial programu RTR rosyjskiej telewizji. W końcu Stalin jest odpowiedniego wzrostu, podobnie jak Beria, sam aktor też przypomina marszałka. Sam serial skupia się w sumie mniej na samym marszałku (przynajmniej przez pierwsze dwa odcinki) jak na generalissimusie.Poziom wiarygodności chyba daje radę :wink: Dostępny zarówno na yt jak i stronie telewizji.

Matrim - 23 Marca 2012, 22:16

Po dłuższej przerwie wróciłem sobie do The West Wing. To jest zdecydowanie najlepiej napisany serial w historii. Nie ma wybuchów, pościgów i innych takich, całość opiera się na dialogach, ale jakie to są dialogi! I jak zagrane! Dla mnie majstersztyk.
Memento - 27 Marca 2012, 20:33

Wystartował piąty sezon Mad Men. Takie długie (1,5h) i takie dobre otwarcia to ja rozumiem! Warto było tak długo czekać. :D
merula - 28 Marca 2012, 19:50

zaczęłam oglądać Firmę i podoba mi się.
Taselchof - 28 Marca 2012, 21:03

merula, właśnie stwierdzono że po 13 odcinkach koniec produkcji :mrgreen:
Matrim - 28 Marca 2012, 21:05

A to jest ta sama Firma, co to ją Tom Cruise... no, ten tego?
Taselchof - 28 Marca 2012, 21:08

Niby dalszy ciąg czyli serial ma więcej wspólnego z tym filmem jak z książką (bdb. zresztą). Ale parę rzeczy się nie zgadza ;P: główny aktor nie jest kurduplem. :D
merula - 28 Marca 2012, 21:17

buu... a tak się sympatycznie zapowiadał.
Taselchof - 28 Marca 2012, 21:23

Główny wątek zakończą chyba więc jest spoko :wink: sam serial to jednak mocny średniak prawniczy próbujący jechać na książce Grishama i filmie ale jak widać za daleko nie dojechał.
Matrim - 28 Marca 2012, 21:26

Bo ileż można przeciw jednej firmie knuć? ;)
merula - 28 Marca 2012, 21:27

do skutku :mrgreen:
shenra - 29 Marca 2012, 18:44

Obejrzałam sobie trochę serialu Once upon a time i nawet muszę przyznać, że jest to fajna alternatywna wizja dużej części bajkowych postaci przeplatająca się z ich wersjami wrzuconymi w nasza rzeczywistość. Fajne.
Gustaw G.Garuga - 31 Marca 2012, 14:00

Drugie podejście do Rzymu. No nie daje rady. Jak ciekawią mnie te czasy, tak ten serial mnie nuży.
piotik - 31 Marca 2012, 14:28

A mnie się bardzo podobał Rzym. Oglądałem go z wielkim zaciekawieniem ale nie ze względu na wydarzenia historyczne tylko na przedstawione, trochę inaczej niż w innych filmach o tej tematyce, życie codzienne rzymian.
Fidel-F2 - 31 Marca 2012, 16:53

a to ciekawe, bo imho było interesująco, i dowcipnie acz nie na poziomie śmiechu
corpse bride - 3 Kwietnia 2012, 09:16

Sherlock - wow :) Zupełnie w moim stylu i zgodnie z moim wyobrażeniem SH. Pomimo zmiany epoki, o dziwo.
marekz - 3 Kwietnia 2012, 23:03

shenra napisał/a
Obejrzałam sobie trochę serialu Once upon a time i nawet muszę przyznać, że jest to fajna alternatywna wizja dużej części bajkowych postaci przeplatająca się z ich wersjami wrzuconymi w nasza rzeczywistość. Fajne.

Jest trochę słabych odcinków, ale proporcje poprawiają się z czasem, np. odcinki 12 i 18 są jednymi z najlepszych. Nie warto się zrażać na początku, jakby co.

Fidel-F2 - 5 Kwietnia 2012, 09:05

Breaking Bad sezon drugi za mną. Nie jest źle, momenty są naprawdę niezłe ale chwilami grają głupków próbując budować napięcie -
Spoiler:
Ale jestem zachęcony do kolejnego sezonu.

Partner forum