To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Lis Rudy - 30 Grudnia 2011, 20:06

baranek, jak chcecie wątrobę zastępczą do "kucia" to ew. służę. Nie będzie bolało :D
Bądź dzielny. Wszystko będzie dobrze !

nureczka - 30 Grudnia 2011, 20:17

Wykończył mnie kręgosłup: zamiast pracować obijałam się, a teraz nie ma zmiłuj, zamiast sylwestrowej zabawy 100 stron do poniedziałku :( .
Godzilla - 30 Grudnia 2011, 20:21

Mamma mia. Chyba jakimś Tradosem? Bo ręcznie to nie do zrobienia. Ze wspomaganiem zresztą też ciężko. Głask.
nureczka - 30 Grudnia 2011, 20:32

Godzilla, na szczęście to 100 stron oryginału. Znormalizowanych wyjdzie mniej, bo jest nieco ilustracji. Ale i tak ciężko.
Trados nie pomoże, bo tłumaczę "z papieru".

Godzilla - 30 Grudnia 2011, 20:40

No to niech Moc będzie z tobą.
Lis Rudy - 31 Grudnia 2011, 13:58

Kupiłem nową tarkę z plasterkownicą z drugiej strony. Jest świetna :evil: Tak świetna, że zdążyłem sobie odkroić kawałek opuszka palca. I jak ja dziś butelkę otworzę :?:
baranek - 31 Grudnia 2011, 13:59

Lis Rudy, zębami?
Godzilla - 31 Grudnia 2011, 14:00

Lisie, ja sobie kiedyś tak łapę rozwaliłam na szatkownicy do kapusty, że krew przesiąkała przez bandaż kilka dni, a ślad już zostanie. Nie lubię takich urządzeń od tej pory, a kapustę szatkuję na interesie do krajania mizerii na zwykłej czworobocznej tarce do warzyw. W razie czego będą mniejsze straty.
Lis Rudy - 31 Grudnia 2011, 14:08

baranek, szampana :?: :mrgreen:

Godzilla napisał/a
szatkuję na interesie do krajania mizerii na zwykłej czworobocznej tarce do warzyw

Tosz na takim cudzie się pociąłem. Uważasz że na tym mniej boli i mniej krwawi :?: ;P:

JEEESTEEEM RANNYYYYYY
Dajcie mi medal :lol:

Taselchof - 31 Grudnia 2011, 14:23

purpurowe serce już idzie ;P:
mBiko - 31 Grudnia 2011, 15:20

baranek, nie pękaj, dla prawdziwego punka to pestka. Uściski dla Glusia.
ailiS - 31 Grudnia 2011, 18:16

Lis Rudy, kiedyś musi być ten pierwszy raz :D
baranek - 31 Grudnia 2011, 19:15

Lis Rudy, mam kumpelę, która szampana wyłącznie zębami otwiera :)

Mam w domu dwie chore dziewczyny, pół lodówki piwa i kilka filmów do obejrzenia. Ubaw po pachy. Ale zaraz położymy Gosię spać [bardzo dzielnie łyka wszystkie medykamenty, podsumowując wszystkie zdawkowym: "obzydliwe"], potem usiądziemy we dwoje [Magdalenka z paczką chusteczek ja z kilkoma rodzajami czeskiego i ukraińskiego piwa], zapuścimy "Paula", poprawimy "Kowbojami i obcymi" i może nie będzie tak źle. Czego i Wam życzę.

Godzilla - 31 Grudnia 2011, 19:30

Ech. Potwór Młodszy w tym wieku nie mówił "obzydliwe" tylko "niebloble". "Dobrze" było "bziobzie". Trzymaj się, lecz dziewczyny.

A poza tym ku mojemu zdumieniu Potwory wciągały Eurespal (teraz chyba nazywa się Pulneo) jak pyszny soczek i przy każdej infekcji domagały się swojej porcji. A to jest dopiero obrzydlistwo!

Taselchof - 1 Stycznia 2012, 23:24

skręciłem palec u nogi :evil: dobrze się rok zapowiada 1 stycznia na ERce
Kasiek - 2 Stycznia 2012, 13:54

Wkurzają mnie ludzie, którzy twierdzą, że jak ktoś schrzanił coś, za co płacę grube pieniądze, to powinnam siedzieć cicho i nie dochodzić swojego. Noż...

I niechciej mnie wkurza strasznie :(

baranek - 2 Stycznia 2012, 20:20

Podnieśli łobuzy ceny biletów miesięcznych. Z 74 do 90 złotych. Za to zlikwidowali co czwarty autobus. Obniżyli jakość usługi i podnieśli jej cenę. Gdzie tu sens?
Godzilla - 2 Stycznia 2012, 20:21

No jak? A pieniądze?
Martva - 2 Stycznia 2012, 20:35

Uo, to w Krakowie są tańsze. Złotówkę i nie wiadomo jak długo, ale są.
Godzilla - 2 Stycznia 2012, 20:39

W Warszawie 90 zł miesięczny, 220 zł trzymiesięczny.

W piątek wieczorem dostałam zamówione nici. Dziś się dowiedziałam, że nie kliknęłam w jedno okienko przy zamówieniu, w związku z czym nie dostanę faktury, i już mi jej nie wystawią bo zamknęli rok. No i mam prywatne nici, nie firmowe.

Kasiek - 3 Stycznia 2012, 08:43

U nas w dziurze na wschodzie 84 normalny. Nie wiem, czy kiedyś nie było powyżej 90 zł, a zmniejszyli, żeby ludzie chętniej kupowali miesięczne. W Warszawie raz że jednak zarobki większe, dwa że jest mnóstwo środków komunikacji i da się przesiadać z jednego do drugiego, potem w trzeci, a potem znów w pierwszy. W Lublinie nie...
baranek - 3 Stycznia 2012, 08:48

Natomiast w Lubiczu można się przesiadać bez końca...
Kruk Siwy - 3 Stycznia 2012, 09:03

krzeseł tam ponoć bezliku...
baranek - 3 Stycznia 2012, 09:53

Kruk Siwy, dzień świra, powiadam Ci, dzień świra.
Kasiek - 3 Stycznia 2012, 11:12

W zasadzie nie wiem, nigdy nie byłam... :oops:
illianna - 3 Stycznia 2012, 11:51

złapałam wilka , putain!
Kruk Siwy - 3 Stycznia 2012, 12:28

ekhem... czy w celu złapania należy gołą siądźką przysiąść na czymś zimnym i wilgotnym?
illianna - 3 Stycznia 2012, 13:09

Kruk Siwy, a nawet nie, wystarczy umyć włosy, nie wysuszyć ich suszarką, spać w zimnym pokoju, czyli takim poniżej 22 stopni Celsjusza, a następnego dnia chcesz osobiście wyciąć sobie nożem kuchennym pęcherz. Wiem, że to może głupio zabrzmi, ale ja już wolę rany cięte, może mam duszę wojownika :mrgreen:
Kasiek - 3 Stycznia 2012, 13:14

illiana, współczuję Ci serdecznie. Też kiedyś gdzieś mnie przewiało, a potem pół roku!!! się męczyłam z tym choróbstwem. Za to żurawinę polubiłam na stałe :P Oby Ci szybko przeszło...
hrabek - 4 Stycznia 2012, 16:13

Dostaliśmy cynk, że od nowego roku szczepionka dla maluchów na pneumokoki ma być darmowa, bo do tej pory kosztowała jakieś 350zł. To poczekaliśmy, idziemy na szczepienie. Szczepionka na pneumokoki rzeczywiście jest za darmo, ale tylko dla wcześniaków i dzieci, które urodziły się z niską wagą. To pytamy ile to jest niska waga.
2500g. Nasz syn urodził się 2570g. 70g warte jest 350zł. Ehh....

Na pocieszenie powiem, że w 2 miesiące przybrał na wadze 2200, więc jest jeszcze szansa, że będzie miał wzrost po tatusiu :mrgreen:

Partner forum