To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Gustaw G.Garuga - 18 Wrzeœśnia 2007, 07:41

Dzięki, mBiko, za słowa otuchy. Mam nadzieję, że sprawa potrwa pięć minut, bo nie tak sobie dzień wyobrażałem, i w firmie bez komputera też nie pracuje się najlepiej. No nic, potraktuję to jako przygodę. A telefon zawsze na noc wyłączam ;)

mawete, w takim razie piszesz w niewłaściwym wątku. Zapraszam do Co nas cieszy, ew. do założenia nowego wątku Co i kogo lubimy :twisted:

Martva - 18 Wrzeœśnia 2007, 08:00

Cytat
A oprócz no-spy podobno dobry jest tez napar z goździków, ale nie próbowałam.

Hmmm, goździki to wiem że na ból zębów, ale może są przeciwbólowe ogólnie? Właśnie sobie przypomniałam że zjadałam śniadanie a no-spy nie :/

Pako - 18 Wrzeœśnia 2007, 10:26

Orange.
Najpierw dwa dni czekałem na aktywację pakietu smsów, zamówionego przez internet. Potem okazało się, że zakupiono mi dwa pakiety, mimo, że chciałem jeden. Zeżarło kasę za dwa oczywiście. Ale nic to, wcześniej jeszcze napisałem do orange, że dwa dni czekania na aktywację pakietu to ździebko dużo, w erze czekałem 2 minuty. Minęło dziesięć dni i orange mi odpisało, że mam przesłać numer telefonu i kod puk, to się zajmą tym. A w rzyć mnie pocałujcie, obsłua klienta, kwa mać. Ale cóz... po połączeniu z tepsą cudów oczekiwać nie można było...

Gwynhwar - 18 Wrzeœśnia 2007, 11:59

laptop *beep* laptop :evil: :evil: :evil:
Ixolite - 18 Wrzeœśnia 2007, 12:09

To że jest ładna pogoda, ale nie dlatego, że jest ładna, tylko z powodu, że jestem chory i musze siedzieć w domu...
Agi - 18 Wrzeœśnia 2007, 12:12

A mnie deszcz lejący się z nieba w obfitości przesadnej wręcz i leniwi współpracownicy. Teraz siedzę i czekam na dokumenty, a później zamiast iść do domu będę pracować.
merula - 18 Wrzeœśnia 2007, 13:43

Ja sama. :evil:
Gwynhwar - 18 Wrzeœśnia 2007, 13:44

Też to miałam ostatnio...
Gustaw G.Garuga - 18 Wrzeœśnia 2007, 15:52

Na komisariacie dostałem do łapy pismo prokuratury toruńskiej, w którym wnioskuje się o przeszukanie mojego mieszkania w celu wykrycia przedmiotów pochodzących z przestępstwa. Poczułem się jak ofiara nalotu ABW, tyle tylko, że niedoszła. Chyba bym padł pomimo młodego wieku na zawał, gdyby mi policja weszła do domu z nakazem przeszukania. Na szczęście policjant prowadzący dochodzenie wolał był telefonicznie zaprosić mnie na komisariat i wszystko odbyło się po ludzku. Program został "zabezpieczony" i odesłany do biegłego (na moje oko 100% legal, ale kim ja jestem), zeznanie wystukane na maszynie wyprodukowanej jeszcze w NRD, szczęściem kompa mogę używać nadal. No i mam czekać na wezwanie, Bóg wie jak długo, bo takich jak ja "poszkodowanych" jest ponoć wielu.

Z tego wszystkiego musiałem zamknąć firmę o 13, bo psychicznie byłem niezdolny do pracy, i uderzyć na miasto. Mimoza ze mnie :mrgreen:

Aga - 18 Wrzeœśnia 2007, 16:31

Cytat
A oprócz no-spy podobno dobry jest tez napar z goździków, ale nie próbowałam.

Cieszcie się, że na Was no-spa działa... Ja niestety poniżej ketonalu nie schodzę, inaczej przez dwa dni tylko leżę i mam ochotę umrzeć. I to mnie wkurza.

elam - 18 Wrzeœśnia 2007, 16:54

dziewczyny, sprobujcie pic sok pomidorowy tydzien przed (300 ml soku dziennie, sa takie fajne o smaku ziol wloskich z tymarku na przykald);
a w trakcie - piwo. rozluznia miesnie gladkie i lagodzi bol (ale uwaga, tez rozszerza naczynia krwionosne..)

Anonymous - 18 Wrzeœśnia 2007, 17:07

Aga napisał/a
Cieszcie się, że na Was no-spa działa... Ja niestety poniżej ketonalu nie schodzę, inaczej przez dwa dni tylko leżę i mam ochotę umrzeć. I to mnie wkurza.

A próbowałaś tej silniejszej wersji No-spy na receptę? Mi pomaga, chociaz i Ketonal czasem musi byc w użyciu. :?

Ziemniak - 18 Wrzeœśnia 2007, 17:10

Ta "silniejsza wersja" No-spy to poprostu podwójna dawka (80 mg), można zażyć dwie zwykłe i wyjdzie na to samo.
elam - 18 Wrzeœśnia 2007, 17:18

alez ja wam mowie, tylko naturalne metody....... sa skuteczne . :)
wyeliminowac z diety pieprz, musztarde, ketchup i czekolade...

Anonymous - 18 Wrzeœśnia 2007, 17:27

elam, takie poświęcenie? No co Ty. Wolę się truć No-spą. :wink:

Może to i to samo, co dwie normalne No-spy, ale na mnie dłużej działa. Nie wykluczam efektu psychologicznego. :wink:

Martva - 18 Wrzeœśnia 2007, 17:53

elam napisał/a
wyeliminowac z diety pieprz, musztarde, ketchup i czekolade...

Nienienienie, źle mówisz. Podstawą diety w tym niefajnym czasie jest czekolada i no-spa, zdecydowanie. I co maja pieprz, musztarda i keczup do rzeczy? :)
Piwo nie jest fajne, bo nie wyobrażam sobie biegania do łazienki jeszcze częściej :?

elam - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:20

no wlasnie, ja mialam przez wiele lat aua, jak wy, dopoki nie zastosowalam metody sokopomidorowej minus musztarda, pieprz i czekolada. teraz, to nawet nie pamietam, co jak i kiedy - musze sobie w kalendarzyku zapisywac ;)

i ostatni raz stosowalam jakis srodek przeciwbolowy na poczatku stycznia, i to z powodu zeba. a z innego niz zab powodu - naprawde, nie pamietam..... ze dwa lata temu....

pieprz, musztarda, curry, papryka - wszystko, co ostre, dziala jakos na zoladek i poprzez zaladek na jelita i dol brzucha. NIE WIEM , jak, ale dziala. dobra, nie bede tu w szczegoly wchodzic, bo panowie tez czytaja ten watek...
w kazdym razie, przetestowane na mnie, i jeszcze 2 osobach, ktore namowilam, zeby sprobowaly, i tez zadzialalo.
sok pomidorowy - potas, zelazo, witaminy z grupy B - pomaga

Ixolite - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:25

A jakie są w tych pe-be składniki czynne?

Może ja gupi jestem, ale wiem że na migrenowe bóle głowy nie pomaga mi nic-a-nic Ibuprom czy Nurofen, czyli ibuprofen, a taki Panadol czy Efferalgan, czyli paracetamol, dość szybko i skutecznie. Może u was jest podobnie?

gorat - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:31

Allegro. Ma ktoś działającą Obsługę Użytkownika? Tekst mu podrzucę i mail, bo wk***ia mnie, jak w ogóle nie mogę zgłoszenia wysłać.
Coś wysłałem bezpośrednio na kontakt@, ale pewnie nie odbierają, tylko wysyłają, bo spam by ich zadusił na miejscu...

Edit: załapałem, że mogę kontaktować się jeszcze z konsultantem (automatyczna replika mnie uświadomiła).

elam - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:32

udowodniono, ze na kobiety i na mezczyzn rozne substancje dzialaja w rozny sposob,
i np taka no-spa, widzisz, to tabletki przeciwbolowe dla kobiet....

uwaga na paracetamol, pisalam o nim w 2 czesci Dimoona :)
to silna trucizna, jesli przekroczy sie dawki - watroba nie wyrabia z usuwaniem jej z organizmu...
aspiryna rozrzedza krew i moze powodowac krwotoki...

najlepiej - herbatka albo napar z odpowiednich ziolek. :)

Agi - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:38

Dawno nie korzystałam z konta na Allegro, ale mogę spróbować.
daj tekst na PW

elam nie strasz ludzi, każdy niemal lek jest trucizną po przekroczeniu dawki. Dopuszczalna dla paracetamolu dla dorosłej osoby to 8 porcji dziennie - kto tyle bierze? :shock:
Trzeba tylko uważać, bo paracetamol występuje pod wieloma nazwami handlowymi, ja zawsze sprawdzam skład leku.

Martva - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:41

Ixolite napisał/a
Może ja gupi jestem, ale wiem że na migrenowe bóle głowy nie pomaga mi nic-a-nic

Mój Tata na migrenę pożera pół zawartości cukierniczki i mu przechodzi - ale różni są ludzie, różne bóle i różne powody.

gorat - 18 Wrzeœśnia 2007, 18:45

Agi55: dzięki za ofertę, na razie poczekam, czy dostanę odpowiedź od konsultanta.
Gustaw G.Garuga - 18 Wrzeœśnia 2007, 19:04

Moje konto Allegro się ostatnio wyczyściło - nie mam komentarzy, nie wiem, co i za ile u kogo kupiłem. Zagadka.
mawete - 18 Wrzeœśnia 2007, 19:11

Jestem zmeczony... Pomalowałem córce pokój na różowo, Pajacyka dalej nie widzę pomimo twierdzenia gorata, ze widzę... jutro kolejny meczący dzień... nic mi sie nie chce.
Martva - 18 Wrzeœśnia 2007, 19:19

mawete napisał/a
Pomalowałem córce pokój na różowo

O jaaaaa, ale fajnie. Też chciałam mieć ostatnio różowy pokój ale dowiedziałam sie ze jestem za stara i to niepoważne, i mam taki żółty, jak urząd C.K.

mawete - 18 Wrzeœśnia 2007, 19:25

nienawidze tego koloru... ale obiecałem że zrobię jej pokój taki jak bedzie chciała to zrobię.
Martva - 18 Wrzeœśnia 2007, 20:15

mawete napisał/a
nienawidze tego koloru...

Ja ostatnio uwielbiam. Starzeję sie chyba :roll:

mawete - 18 Wrzeœśnia 2007, 20:17

In Nomine Patris...
ihan - 18 Wrzeœśnia 2007, 20:19

mawete, to przejdzie. Za kilka lat pewnie będzie miała fazę na mroczności, a róż będziesz wspominał z rozrzewnieniem.

Nie Martva, to nie starość, bo ja nie znoszę różowego.

Partner forum