To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Memento - 17 Lutego 2012, 00:31

...a ja się z Tobą, Matrimie, nie zgodzę co do AHS. Groteska, surrealizm, i taki 'podskórny' strach, jak w bardziej baśniowych tekstach Barkera. Tobie to nie leży, mnie tak. I dobrze, i pozdrawiam. :D

Ostatnio obejrzane - Luther. O kurczak, naprawdę mocarna seria. Parę razy autentycznie wgniotło mnie w krzesło. Alice <3. Idris Elba fenomenalny.

Witchma - 17 Lutego 2012, 08:21

Wczoraj obejrzałam sobie na dwójce pierwszy odcinek Magii kłamstwa (ja w ogóle seriale oglądam głównie "analogowo") i jestem zaintrygowana. Tim Roth świetny (jak zawsze zresztą). Zobaczymy, co będzie dalej.
Iscariote - 18 Lutego 2012, 10:31

Witchma, dalej w sumie poziom nie spada, tylko nie wiem czemu spadła mu oglądalność i anulowali - a taki Mentalista moim zdaniem gorszy a go ciągną, a gdzie ten aktor z Mentalisty do Tima Rotha? No gdzie? :?
Witchma - 18 Lutego 2012, 10:52

Iscariote, faktycznie, "Mentalista" zdecydowanie mi się mniej podoba, choć ze dwa, trzy odcinki były niezłe (ale nie wiem, czy w sumie choć jedną całą serię widziałam).
Spadek oglądalność wśród Amerykanów może świadczyć tylko o tym, że serial jest zbyt ambitny :D

Słowik - 18 Lutego 2012, 19:33

Nie ze względu na wyższość Bakera nad Rothem, ale ja mam odwrotnie, oglądam Mentalistę, a Lie to me przerwałem w połowie drugiego sezonu. Może jestem Amerykaninem, tak jak Richard Cheesburger Hammond III po drugim odcinku najnowszego Top Geara ;)
Lowenna - 19 Lutego 2012, 09:44

Sherlock. Zakochałam się i już.
Ozzborn - 19 Lutego 2012, 14:45

Z braku świeżych odc. 20-minutowych zacząłem Community... dobre jest :mrgreen:
I śliczna główna postać kobieca :mrgreen: :mrgreen:

Ilt - 19 Lutego 2012, 14:52

Masz na myśli oczywiście Shirley? :D
Ozzborn - 19 Lutego 2012, 15:18

Rozgryzłeś mnie! ;P:
Taselchof - 19 Lutego 2012, 17:20

Ozzborn uważaj z sezonu na sezon ładniejsza a i poziom serialu rośnie :twisted:
Ozzborn - 20 Lutego 2012, 21:02

Ucieszyłbym się, ale ta emotka trochę mnie niepokoi ;P:
dalambert - 22 Lutego 2012, 22:48

Dwa ostatnie odcinki Filarów ziemi , no wreszcie mi się podobało, ale całosć tak na góra 5/10
Fidel-F2 - 22 Lutego 2012, 22:48

ja zdechłem na drugim odcinku
Taselchof - 22 Lutego 2012, 22:50

Ozzborn nie ma czym :wink: naprawdę Pirce i Abed się rozwijają w świetnie szczególnie odcinek o alternatywnych rzeczywistościach bądź inspirowany grą w D&D :mrgreen: są przeboskie.
Marcin Robert - 24 Lutego 2012, 16:35

shenra napisał/a
Oglądnęłam ostatnio serial Sherlock i mi się bardzo podobał. W pierwszym odcinku Sherlock mówi jedno krótkie zdanie, które jest najlepszą linią tekstu z całego serialu. :mrgreen:

Lowenna napisał/a
Sherlock. Zakochałam się i już.

Popieram! To najlepszy Sherlock w historii. :D W zeszłym roku obejrzałem pierwsze trzy odcinki na BBC Entertainment i już nie mogę się doczekać odcinków tegorocznych.

feralny por. - 24 Lutego 2012, 17:51

Fidel-F2, obejrzałem wszystkie (no prawie) i się nie dziwię.

Obejrzałem też drugi odcinek magii kłamstwa. Gdyby nie Tim Roth, to nie byłoby czego oglądać.

Witchma - 24 Lutego 2012, 18:05

Cytat
Obejrzałem też drugi odcinek magii kłamstwa. Gdyby nie Tim Roth, to nie byłoby czego oglądać.

No chyba właśnie na tym (znaczy się na nim) polega magia tego serialu :)

Ilt - 24 Lutego 2012, 18:49

Rozpoczął się początek startu pierwszego sezonu serialu skeczowego Watson & Oliver z genialnymi Lorną Watson i Ingrid Oliver. :D Duo mogliście widzieć na scenie gdzieś w londyńskiej Małej Wenecji lub - co bardziej prawdopodobne - na festiwalu The Fringe. Jeśli je widzieliście, to najprawdopodobniej je lubicie - i nie muszę mówić nic więcej. Jeśli natomiast nie znacie Watson & Oliver - to... macie okazję poznać. Warto z tej okazji skorzystać. :D
Memento - 3 Marca 2012, 14:00

Jaram się jak Helikopter w Ogniu.Mad Men is back! 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ktoś rozpoznaje utwór pobrzmiewający w tle? Me likes.

Fidel-F2 - 4 Marca 2012, 18:28

Sherlock Pierwszy sezon. Niezły ale niespecjalnie wybitny. Raz dwa zapomnę.
corpse bride - 6 Marca 2012, 13:56

Kolega mi bardzo tego Sherlocka polecał, że pokocham i że to serial, który jest o nienawiści do ludzi...
Tymczasem do robienia biżuterii włączam sobie te gorsze odcinki Twin Peaks (druga częśc drugiego sezonu). Ten sam kolega mówił, że one są gorsze, bo na ten czas Lynch wyjechał kręcić inny film, chyba dzikość serca i wrócił na ostatnie dwa, przez co te są znacznie lepsze. Szkoda, że na nich rzecz się kończy. To taki powrót do formy dla złamania serca.
Oprócz tego odkryłam (hm, znowu ten sam kolega? ale innym razem przynajmniej) nowy super serial animowany, w którym się zakochałam. Podobno można go oglądac na cartoon network. Nazywa się Adventure Time i pomimo tego, że są odcinki lepsze i gorsze (przypuszczam, że zależnie od tego, co akurat i czy coś w ogóle brali scenarzyści), to całość jest tak absurdalnie kochana, że bardzo szybko zostałam fanką.

Matrim - 10 Marca 2012, 00:14

Parks and Recreation, czyli kolejny projekt amerykańskich twórców Biura. Tym razem wykpiwających Amerykę polityczno-urzędniczą.

Przez pierwsze kilka odcinków było ciężko, podobieństwa z Biurem działały na niekorzyść - styl reportażowy jakiś taki ciężki, całość przerysowana. Ale jeśli się do konwencji przyzwyczai, to potem leci. Sporo w tym serialu mrugnięć i nawiązań, ale i sporo prostych gagów, obowiązkowe romanse. A poziom rośnie z odcinka na odcinek.

Fidel-F2 - 13 Marca 2012, 10:46

Po trzech odcinkach dałem sobie spokój z Life's too short. Zupełnie mnie nie wciągnęło. Jedynie sceny w biurze Gervaisa i Merchanta trochę bardziej.
Matrim - 13 Marca 2012, 11:17

To chyba miałem lepszy nastrój, bo wszystkie siedem odebrałem raczej bezboleśnie. Ale może dlatego, że czekałem na równie dobrą scenę jak ta z Deppem.
Fidel-F2 - 13 Marca 2012, 11:22

z Deppem, z Neesonem, to były fajne momenty, ale to wszystko
Iscariote - 13 Marca 2012, 11:30

Breaking In wróciło z drugim sezonem. Po pierwszym odcinku Slater ciągle rozdaje, reszta też daje radę. Głupstwa takie ale zabawne całkiem, lubię.

Awake - nówka serial o detektywie, który po wypadku samochodowym, żyje jakby w dwóch rzeczywistościach. W jednej przeżył jego syn, w drugiej żona. Wszystko dla niego jest jak najbardziej realne i nie jest w stanie określić, która rzeczywistość jest prawdziwa, a która to wytwór podświadomości. Póki co po dwóch odcinkach jestem bardzo na tak. :) W roli głównej świetny Jason Isaacs aka Lucjusz Malfoy z HP.

Matrim - 13 Marca 2012, 11:37

Fidel-F2, i jeszcze scena z "mógłbyś się zatrudnić jako przynęta na pedofila" ;) Bardzo w stylu Gervais'a.

Iscariote napisał/a
Jason Isaacs aka Lucjusz Malfoy z HP

Raczej pułkownik Tavington z Patrioty, jedyny powód dla którego ten film był znośny ;) Ale dzięki za przypomnienie, jakiś czas temu wynotowałem sobie, że ten serial ma szansę.

Nitj'sefni - 18 Marca 2012, 15:04

Pierwszy sezon Twin Peaks. REWELACJA!!! Długo się zabierałem za ten serial, ale jak się w końcu wziąłem, to nie można mnie było oderwać. Świetny scenariusz, aktorzy, a przede wszystkim klimat. Genialna jest też muzyka. Angelo Badalamenti wykonał kapitalną robotę. Jak najszybciej zabieram się za sezon drugi.
merula - 18 Marca 2012, 15:13

Iluminacja. obejrzałam cztery odcinki i bohaterka bardziej mnie irytuje, niż skłania do kibicowania jej. dam jej jeszcze ze dwa odcinki szansy i jak się nic nie zmieni - rzucam w cholerę.
joe_cool - 20 Marca 2012, 00:04

Nadrabiam zaległości i tak:
4 sezon Californication - Hank się stacza, ale i tak go lubię ;P:
2,5 sezonu The Big Bang Theory - urocze :mrgreen: i zabawne :mrgreen:
Pilot Breaking Bad - zapowiada się bardzo ciekawie

Partner forum