To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Agi - 27 Grudnia 2011, 20:16

Złapałam przeziębienie, albo ono mnie złapało. Na jedno wychodzi, a raczej wykicha.
Godzilla - 27 Grudnia 2011, 20:41

O ile wiem, jeżeli sklep sprzedał na wagę, to na wagę, a jak na sztuki to na sztuki. Ja na razie mam na sztuki, a swoją drogą waga jubilerska z Allegro właśnie przywędrowała. Wkurza mnie to, że sklepy naziemne dają w fakturze opis "elementy do biżuterii" tam gdzie kupowałam 10 woreczków różnych różności, na woreczkach piszą najwyraźniej cenę netto a ja podaję brutto, i teraz mam dojść do ładu z tym bajzlem. Poza tym nie wszystko mam już w tych woreczkach, więc będę odtwarzać co po ile było :evil: Cena braku doświadczenia.

Edit: no bo spróbuj zważyć 20 gram koralików na wadze kuchennej.

Martva - 27 Grudnia 2011, 20:46

No jak patrzę na moją stertę pudeł po butach zawierających setki paczuszek o różnym stopniu zużycia... Bogini, inwentaryzacja początkowa, brrr. :roll:
Lis Rudy - 27 Grudnia 2011, 21:02

Godzilla napisał/a
na woreczkach piszą najwyraźniej cenę netto a ja podaję brutto

Godzilla, a weź dodaj do tego właściwy (23%?) podatek VAT i masz brutto.

Martva napisał/a
Bogini, inwentaryzacja początkowa

Jak od 10 lat robię ją na początek roku, wpisując praktycznie stałe elementy wyposażenia firmy na okrągło. Czasem dochodzi jakiś nowy zakup. Wkurza mnie tylko szacowanie wartości zakupu po np. roku czy dwóch i uwzględnianie jej w wykazie, w kontekście dochodu firmy i zapłacenia właściwego podatku dochodowego.

Martva - 27 Grudnia 2011, 21:10

Ale taka wiesz, zupełnie początkowo początkowa. Ja samej drobnicy mam nie wiem czy nie kilkanaście kilogramów, w woreczkach po max 50g, rzecz jasna.
mBiko - 27 Grudnia 2011, 22:03

Kilka niemiłych niespodzianek.
Godzilla - 28 Grudnia 2011, 17:02

Wody nie ma. Awaria jakaś podobno. Czym my będziemy spuszczać? Przyjdzie wiadrami z Wisły nosić!
Fidel-F2 - 28 Grudnia 2011, 17:20

w wiaderko i na balkon
Godzilla - 28 Grudnia 2011, 17:28

Błe! :twisted:
Kruk Siwy - 28 Grudnia 2011, 17:33

Przez balkon bez wiaderka.
Żelazny - 29 Grudnia 2011, 17:24

Już się zapomniało korzeni?! :twisted:
ailiS - 29 Grudnia 2011, 20:02

fryzjer... miała być super, coś nowego, odważnego!
i wyszło jak zwykle

Martva - 29 Grudnia 2011, 21:07

Przyjechał nowy dekoder. Instrukcja jest, ale poległam już na konfiguracji pilota -próbowałam masę razy, i ręczna, i automatyczna, nic. Zła jestem, bo mi się wydawało że takie rzeczy się robi tak żeby byle idiota sobie poradził, a ja nie umiem. Mama też jest zła, bo leci jej serial o Borgiach. Kuzyn znający się na rzeczy jest na nartach, dziewczyna drugiego kuzyna też nie dała rady, a zdarzało jej się wcześniej robić takie rzeczy, ojciec siedzi w Anglii i tylko będzie się z nas śmiał przez telefon. Uch :evil:
Lis Rudy - 29 Grudnia 2011, 21:21

Martva, to od czego jest ten dekoder ? I czemu musisz w nim konfigurować pilota ? Jakiś nie oryginalny czy jak ?
Martva - 29 Grudnia 2011, 21:39

Bo tak jest w instrukcji. Dekoder cyfry plus, albo canal plus, czy czegoś, ja się nie znam, telewizji nie oglądywuję. Nienawidzę jak coś się ma ze mną porozumiewać za pomocą mignięć diodą, a miga jak chce i zupełnie nie reaguje tak jak piszą.
Lis Rudy - 29 Grudnia 2011, 22:39

Martva, a nie ma on menu ekranowego ?
Jam mam dekoder "N" i on bez problemu opowiada mi o swoich polączkach korzystając z komunikatów na ekranie. I jednak dziwny ten pilot :?
Taka wersja od Adama Słodowego :wink:

Martva - 29 Grudnia 2011, 22:43

Dżiiiiiizas, prawie godzinne konsultacje telefoniczne z Anglią i daliśmy radę. Dekoder w ogóle do mnie nie mówił i mało chciał współpracować, zmuszenie go do wyświetlenia menu na ekranie trwało wieki. Chyba chodziło głównie o to że w tym modelu kartę wyjątkowo wkłada się odwrotnie, ale poza tym o jakieś inne rzeczy też. Magia, kosmos i nie nadaję się do tego, tfu.
Lis Rudy - 29 Grudnia 2011, 22:49

Martva, ale podołałaś. Czyli nie tylko kolaliki :wink: potrafisz zaplatać.
Ogólnie za danie rady :bravo

Martva - 29 Grudnia 2011, 22:58

Nie znoszę takich technicznych rzeczy, nigdy nie jestem pewna czy coś nie działa bo jest zepsute albo źle ustawione, czy ja jestem głupia i źle naciskam.
Fidel-F2 - 30 Grudnia 2011, 06:17

Martva napisał/a
Chyba chodziło głównie o to że w tym modelu kartę wyjątkowo wkłada się odwrotnie
turlam się
Gustaw G.Garuga - 30 Grudnia 2011, 13:32

Mało rzeczy tak mnie drażni jak durne komputery. Znieść czasem tych maszynisk nie sposób.
Fidel-F2 - 30 Grudnia 2011, 13:33

Gustaw G.Garuga, kup sobie mądrego
Gustaw G.Garuga - 30 Grudnia 2011, 13:35

Wszystkie są durne. Na jednym mam Windowsa, na drugim Ubuntu, obu serdecznie nienawidzę.
baranek - 30 Grudnia 2011, 13:38

wkurzam sam siebie tym, że boję się nadciągającej biopsji wątroby. pierwszy raz w życiu będę w szpitalu jako pacjent. i pierwszy raz będą mnie kroić. do tej pory tylko mnie zszywali. cykora mam, że hej. aż mnie mgli.
a do tego Gosia ma zapalenie ucha :(

Witchma - 30 Grudnia 2011, 13:39

baranku, wierzę, że zasłużysz na odznakę "Dzielny pacjent"! Bo Gosia na pewno już taką ma :)
Agi - 30 Grudnia 2011, 14:54

baranku, przy biopsji nie kroją, tylko nakłuwają. Będzie dobrze. :)
Ilt - 30 Grudnia 2011, 14:58

Gustaw G.Garuga napisał/a
Mało rzeczy tak mnie drażni jak durne komputery. Znieść czasem tych maszynisk nie sposób.
A co takiego wymyśliły? Powiedz, może jest w naszej gestii znaleźć rozwiązanie?
merula - 30 Grudnia 2011, 16:17

baranek, masz gremialne życzenia powodzenia i wielkie trzymane kciuki od nas wszystkich.
Gustaw G.Garuga - 30 Grudnia 2011, 16:34

Ilt, a tam takie kłopoty z instalacją programów i urządzeń. Problem z Ubuntu rozwiązali mi studenci (ale co czasu straciłem...), z Windowsem za to rzecz ma się tak, że nie widzi kamerki, choć zainstalowałem sterownik ściagnięty z oficjalnej strony. Jutro na uczelni sprawdzę, czy kamerka w ogóle działa. Ale godzinę dziś już i tak straciłem.
Lynx - 30 Grudnia 2011, 20:00

baranek, 3mam kyciuki. Dzielny bądź... A Gosię utul.

Partner forum