Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
ihan - 17 Grudnia 2011, 19:54
ilcattivo, jak ktoś ma takie problemy z wyposażeniem, to może będzie dla niego zdrowiej w ogóle nie siadać w autobusach miejskich, a nie rozwalać się na siedzenia obok. I krótkość siedzeń, odstęp od siedzeń z przodu itp. nie mają nic do rzeczy, z wku..., no zdenerwowania powtarzającą sie sytuacją z różnymi osobnikami aż zaczęłam obserwować czy nie ma pewnych prawidłowości, obserwacje prowadziłam zamiast liczyć do dziesięciu. I tak, była jedna prawidłowość. Wyłącznie faceci tak mieli.
A złości mnie, że do stajni w której stacjonujemy teraz ze Śmierdzielem, do mini-zoo dla dzieci szkolnych zakupiono capa. Przyjechał dzisiaj. Śmierdzi tak, że można zejść, dobrze, że nie stoi tuż obok nas. Słyszałam opowieści, ale pierwszy raz na żywo mam okazję. Koszmar.
ilcattivo13 - 17 Grudnia 2011, 20:55
| ihan napisał/a | | ilcattivo, jak ktoś ma takie problemy z wyposażeniem, to może będzie dla niego zdrowiej w ogóle nie siadać w autobusach miejskich, a nie rozwalać się na siedzenia obok. |
no cóż, w takim razie mogę Cię zapewnić, że jak spotkasz faceta, który w autobusie założy sobie nóżkę na nóżkę, albo da rady przez dłuższy czas siedzieć "po babsku", czyli ze złączonymi kolanami, to będzie to:
- eunuch,
- anorektyk,
- wąsata kobieta w męskich ciuchach (ew. krasnoludzica).
A na serio - nie masz własnej "elektrowni jądrowej", to nie masz zielonego pojęcia, dlaczego faceci siadają tak, a nie inaczej I raczej nie ma najmniejszej szansy, żebyś takie pojęcie posiadła
Edit: a winę można jedynie zwalić na producentów środków komunikacji publicznej i kupujących takież środki.
Ilt - 17 Grudnia 2011, 21:44
| ilcattivo13 napisał/a | | czyli ze złączonymi kolanami, to będzie to: |
Jeszcze jest jedna opcja - facet wciśnięty w szybę wielką, grubą babą w trzech kurtkach, kożuchu i jeszcze jednej kurtce, zajmującą trzynaście siódmych siedzenia.
nureczka - 17 Grudnia 2011, 22:05
| ilcattivo13 napisał/a | | A na serio - nie masz własnej elektrowni jądrowej, to nie masz zielonego pojęcia, dlaczego faceci siadają tak, a nie inaczej |
A Ty nie wciskasz sobie podpaski między nogi. Też rozpycha.
ilcattivo13 - 17 Grudnia 2011, 23:10
Ilt - prawie gadasz (DCW)
nureczka - odbijam piłeczkę: a wiesz, na jakiej zasadzie działa dźwignia?
shenra - 18 Grudnia 2011, 00:02
A wątki wam się nie potupały?
Godzilla - 18 Grudnia 2011, 11:50
Coraz ciekawiej się tu robi A ja osobiście skrajności od nikogo nie wymagam, facet nie będzie siedział z rączkami w małdrzyk i buzią w ciup. Żeby tylko dał siąść innym, no i zachował jakiś umiar w tym chłodzeniu elektrowni jądrowej. Jeśli vis-a-vis mnie siedzi młody człowiek bez żenady prezentujący mi różne takie okolice swoich spodni, troszeczkę mi to przeszkadza.
ihan - 18 Grudnia 2011, 12:09
A jak tylko sobie siedzi naprzeciwko i prezentuje, to mnie w ogóle nie przeszkadza, bo z reguły czytam książkę i i tak na prezentacje uwagi nie zwracam. Przeszkadza mi jak się rozpycha w poziomie obok i muszę siedzieć gdzieś na skrawku.
nureczka - 18 Grudnia 2011, 15:23
Wkurzyła mnie ekspedientka. Proszę o cienie do powiek - matowe zielone, a ona na to: mogę dac matowe brązowe albo zielone z perłą.
Dlaczego nie występują w przyrodzie matowe cienie do powiek. Nie chcę perłowych, chcę matowe! I nie chcę brązowych tylko zielone.
Odwiedziłam dziś chyba pięć sklepów i gucio! Jestem zła.
merula - 18 Grudnia 2011, 15:27
w Inglocie sprawdzałaś?
nureczka - 18 Grudnia 2011, 15:27
| merula napisał/a | | w Inglocie sprawdzałaś? |
Od Inglota zaczęłam
merula - 18 Grudnia 2011, 15:37
miałam wrażenie, że oni mieli duży wybór matowych.
shenra - 18 Grudnia 2011, 15:43
No właśnie też tak mi się wydawało. Widziałam gdzieś matowe zielone, tylko nie pamiętam, gdzie.
nureczka - 18 Grudnia 2011, 15:45
merula, też mi się tak wydawało. Do dziś. Niestety, matowe głównie brązy. Nie ogarniam dlaczego.
shenra, jak sobie przypomnisz, daj znać. Zaliczysz dobry uczynek i będzie Ci to policzone w życiu przyszłym.
merula - 18 Grudnia 2011, 15:46
ja też miałam wrażenie, że gdzieś widziałam. Ives Rocher? spekuluję.
Agi - 18 Grudnia 2011, 15:49
nureczko, w sieci Nel oferuje serię Perfect mat
nureczka - 18 Grudnia 2011, 15:51
Agi, jesteś przeboska!
Agi - 18 Grudnia 2011, 15:51
Lubię wujka gugla
merula - 18 Grudnia 2011, 15:52
tu cos jest
http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=14785
http://www.glazel.pl/inde...rasowane-matowe
http://lula.pl/lula/1,956...enie_Nouba.html
podobno też ArtDeco ma, ale nie widziałam.
i mam wrażenie, że u nas w Auchan w galerii jest sklepik z "młodzieżową" biżuterią i dodatkami i chyba tam coś takiego widziałam. być może w zestawach.
nureczka - 18 Grudnia 2011, 15:54
AUUUUUU! W opisie zielone są, a w sklepie z matowych jest tylko jeden kolor M08, czyli.... brąz. Spisek jaki, czy co?
Witchma - 18 Grudnia 2011, 16:23
nureczka, w ostatnim katalogu Avonu widziałam poczwórne zielone, ale nie jestem pewna, czy matowe.
nureczka - 18 Grudnia 2011, 16:47
Dzięki dziewczyny. Chyba muszę sobie odopuścić galerie handlowe i szukać w normalnych sklepach.
Witchma - 18 Grudnia 2011, 16:50
Albo zajrzyj na Allegro
shenra - 18 Grudnia 2011, 18:41
| Witchma napisał/a | | w ostatnim katalogu Avonu widziałam poczwórne zielone, ale nie jestem pewna, czy matowe. | Przeglądnęłam katalog, są faktycznie poczwórne i pojedyncze zielone, ale obawiam się, że wszystkie mają tendencję do błyskania się. Mam jedne, co prawda nie świecą się jak psu jaja, ale gdzieś tam pod jakimś kątem się błysną.
ihan - 18 Grudnia 2011, 20:08
Wiem, wiem, jestem nudna, powtarzalna i nie uczę się na własnych błędach. Dowody na pewno w przepastnych archiwach forum. Znów nadchodzą święta i znów te koszmarne prezenty do kupienia i znów koszmary nocne będę mieć. Wrrrr. Można bić, ale jak widać, niewiele to pomaga i niczego nie uczy.
merula - 18 Grudnia 2011, 20:09
kup po flaszce dobrego alkoholu w ostateczności
ihan - 18 Grudnia 2011, 20:13
Dzieciakom poniżej 18-stki nie bardzo pasuje. Chyba... Choć może, jednak...
Mam problem, że prezenty powinny być indywidualne i strasznie nie lubię jakiś typu kosmetyki: żele pod prysznic, czy skarpetki. A w zasadzie alkohol też bezosobowy, ehhh....
Dzięki w każdym razie. Czekam, może ktoś jeszcze coś by podrzucił. Pliiiz.
merula - 18 Grudnia 2011, 20:18
gry? karty? żeby nie powiedzieć książki?
antystresowe cycuszki, czy kubek-granat też mogą sie spodobać
mBiko - 18 Grudnia 2011, 20:19
Poniżej 18-tki to zwłaszcza te cycuszki mogą się spodobać.
Witchma - 18 Grudnia 2011, 20:19
Nie rozumiem problemu, ludzie najczęściej sami mówią, co by chcieli dostać, tylko trzeba ich uważnie słuchać
|
|
|