Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Kruk Siwy - 11 Grudnia 2011, 09:48
Albo sorrr hm... biustem. Liczne zejścia śmiertelne oślepionych i zbiuścionych. Hihi.
ihan - 11 Grudnia 2011, 11:30
Nowy rozkład jazdy pociągów połączony z planami "remarszrutyzacji" komunikacji miejskiej w Krakowie. I zaprawdę nie rozumiem jaki był sens prowadzenia kampanii "ustąp miejsca czytającemu", skoro teraz zrobi się wszystko, aby konieczność miliona przesiadek skutecznie czytanie uniemożliwiała. I już nie mogę się doczekać tłumów na przystankach przesiadkowych.
Ziemniak - 11 Grudnia 2011, 11:35
ihan, nie przesadzaj. Wolę, żeby tramwaje jeździły średnio co pięć minut i jechać z przesiadką, niż jechać jedną linią, która jeździ co dwadzieścia. Teraz i tak jeżdżę z przesiadkami, jak nie mogę się doczekać na bezpośrednie połączenie.
Iscariote - 11 Grudnia 2011, 11:56
Internet mocno zwolnił i jakieś 3 dni już ściąga do 30 kb/s. W końcu cierpliwość się skończyła, więc szybki telefon na infolinię, niech sprawdzą, naprawią... a gdzie tam.
Zanim się dodzwoniłem to jakieś 20 razy wysłuchałem mocno irytującej muzyczki. Jak już się przedostałem, to miła pani poinformowała mnie że jest modernizacja nadajnika i powinienem się cieszyć, że w ogóle chodzi. I że modernizacja potrwa do jutra do godziny 7.
Słabe rozwiązanie, skoro ja muszę do nich dzwonić żeby dowiadywać się o takiej rzeczy.
A i nie to jeszcze mnie najbardziej wkurzyło. Po rozmowie sprawdziłem stan konta w kom... Połączenie było płatne
Płaci człowiek abonament, niemały i nie dość że bez żadnej informacji odłączają Internet, to jeszcze go za infolinię koszą, no cholera bierze.
ihan - 11 Grudnia 2011, 12:23
Ziemniak, przesiadki są fajne, gdy jest się sprawnym, nie ma bagaży albo wózka z dzieckiem. Tramwaje co 5 minut będą jeździły nie wszędzie i nie przez całą dobę. Wg nowego planu nie będzie żadnych bezpośrednich połączeń między osiedlami a centrum, nie mówiąc już o połączeniach między osiedlami. Nie będzie nic łączącego np. akademiki z Kampusem. Część osiedli będzie obsługiwała jedna linia autobusowa kursująca raz na godzinę. Nie będziesz miał wyboru różnych przesiadek i różnych tras, bo po prostu często takich nie będzie. Jedna linia i koniec. Teraz jadąc z Płaszowa na Kampus bywa, że przesiadam się trzy razy, ale mam możliwość wybrania innej opcji. Teraz wyboru nie będzie. Autobusy dojeżdżające do Kampusu bywają tak dopchane, że nie da się wsiąść. Teraz, gdy będą punkty przesiadkowe, i tylko trzy tramwaje kursujące z Łagiewnik może być dość hardcorowo. Punkty przesiadkowe nie będą wyglądały jak w metrze, ale będzie to np. Dworzec, gdzie poszczególne przystanki dzielą od siebie spore odległości. Z pewnością innego wyjścia niż zakup sieciówki nikt nie będzie miał. Przesiadki są też fajne w ciągu dnia, gdy nie jest zimno i nie pada. Jeśli wraca się wieczorem do domu, wolę jeden autobus co dwadzieścia minut, który mnie dowiezie na miejsce, bo wiem kiedy na niego wyjść i nie muszę kwitnąć na przystanku. I znowu, wieczorem wcale te tramwaje co 5 minut jeździć nie będą.
Kasiek - 11 Grudnia 2011, 12:25
Iscariote, zazwyczaj infolinie są płatne jednorazowo. A wiesz dlaczego wprowadzili u nas opłatę, mimo że wcześniej było darmowo? Bo 30% telefonów dziennie to było: "Jakie ma pani majtki dziś na sobie?"/"Zadzwoniłem, żeby pana powku*wiać"/"Nie mam z kim pogadać, to zadzwoniłem tu"/"Moje tabletki przestały działać"/"Mogę opowiedzieć pani kawał?"
Jeśli dzwonisz w sprawie awarii, wystarczy powiedzieć, że prosisz o zwrot takiej opłaty za połączenie. Jest to zwracane na prośbę klienta.
Strasznie niewygodne łóżko w nowym mieszkaniu...
Ziemniak - 11 Grudnia 2011, 12:31
| ihan napisał/a | | jadąc z Płaszowa | Witam sąsiadkę
Na kampus niedługo będą jeździły tramwaje, więc zrobi się lużniej.
Na razie są rozważane dwa warianty, myślę, że nie będzie tak źle.
Iscariote - 11 Grudnia 2011, 12:36
| Kasiek napisał/a | | Jeśli dzwonisz w sprawie awarii, wystarczy powiedzieć, że prosisz o zwrot takiej opłaty za połączenie. Jest to zwracane na prośbę klienta. | O dzięki. Będę o tym pamiętać i sprawdzę następnym razem, bo pewnie nie raz jeszcze zdarzy mi się tam zadzwonić.
ihan - 11 Grudnia 2011, 12:52
Ziemniak, no proszę jaki ten świat mały. A to z twojego linka to jakieś inne plany, niż te z remarszrutyzacją tutaj. Wg tego mojego na Kampus będą jeździły tramwaje z Łagiewnik, ale zostaną zlikwidowane wszystkie autobusy (no, w którymś wariancie tylko 114 ma zostać).
Ten twój link dużo bardziej mi się podoba.
Kasiek - 11 Grudnia 2011, 12:59
| Iscariote napisał/a | Kasiek napisał/a:
Jeśli dzwonisz w sprawie awarii, wystarczy powiedzieć, że prosisz o zwrot takiej opłaty za połączenie. Jest to zwracane na prośbę klienta.
O dzięki. Będę o tym pamiętać i sprawdzę następnym razem, bo pewnie nie raz jeszcze zdarzy mi się tam zadzwonić. |
Mnie kiedyś klient rozwalił. Zadzwonił z pretensjami, że nie ma internetu, sprawdzam, rzeczywiście, awaria nadajnika. Informuję go, a on z tekstem, że dlaczego nie został poinformowany listownie o tym wcześniej? ......
Ziemniak - 11 Grudnia 2011, 13:19
ihan, do kwietnia jeszcze dużo czasu, pewnie jeszcze pozmieniają wiele rzeczy, w końcu po to są konsultacje społeczne. Przeżyjemy
Kasiek - 13 Grudnia 2011, 08:42
Rozwaliliśmy chyba wczoraj lekko miskę olejową. Chyba, bo w nocy ciężko było stwierdzić, ale oleju trochę się zbierało, więc pewnie jednak tak. Jak nie sraczka czy urok to przemarsz wojsk...
Magnis - 13 Grudnia 2011, 10:24
Mnie denerwuje brak internetu i niemożność bycia na forum .Wie może ktoś jak to jest z TP i jak długo trzeba czekać na przyłączenie (podciągnięcie) internetu.
dalambert - 13 Grudnia 2011, 10:43
Magnis, Do końca świata, a to już nie długo
Witchma - 13 Grudnia 2011, 10:45
| Magnis napisał/a | | Mnie denerwuje brak internetu i niemożność bycia na forum |
Przypomniał mi się dowcip: "No przecież Ci wysłałam maila, że mi poczta nie działa"
Magnis - 13 Grudnia 2011, 11:23
| Witchma napisał/a | | Przypomniał mi się dowcip: No przecież Ci wysłałam maila, że mi poczta nie działa |
Witchma dobre .
Arya - 13 Grudnia 2011, 12:50
Wiertarka za ścianą.
aniol - 14 Grudnia 2011, 14:46
rozliczanie zuzycia surowcow w pracy
wczoraj po 14tu godzinach w robocie w dwoch przypadkach wyszlo mi zuzycie ujemne - a dzisiejsza nocka zapowiada sie rownie owocnie
Kasiek - 14 Grudnia 2011, 19:23
Marcin, który wie, że nie mamy kasy na głupoty a kupił dwa opakowania najdroższego łososia w sklepie... Noż... Za 400 g wyszło połowę tego co za 6.5 kg schabu...
edit:
Sklep z butami nie przyjmie wymiany bo poczta okleiła pudełko taśmą i przykleiła na nie nalepkę (podobno) pomimo tego że zapłaciłam za zapakowanie go (z tego co pamiętam w papier pakowy pakują wtedy). Musiałam kupić kolejne buty, te muszę chyba na allegro wystawić, bo mi odeślą. Szlag by to trafil.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2011, 06:43
| Kasiek napisał/a | | Za 400 g wyszło połowę tego co za 6.5 kg schabu... | prędkość podajesz w wiorstach na dwa tygodnie?
shenra - 15 Grudnia 2011, 07:12
Kolejna prawie nieprzespana noc. Chyba wrócę dzisiaj do domu po południu i pójdę spać do jutra
Kasiek - 15 Grudnia 2011, 13:01
sprawa z butami -- ciąg dalszy. Kłótnie ze sklepem, reklamacja na poczcie. Szlag by to
Martva - 15 Grudnia 2011, 13:16
Brak wpłatomatów WBK w Krakowie. Przydałby mi się taki, to nie ma a jakoś mi się nie chce biegać do banku żeby wpłacać jakieś zupełnie nieduże kwoty.
Witchma - 15 Grudnia 2011, 13:17
Martva, czas zmienić bank.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2011, 13:24
Martva, a nie możesz poczekać kilka dni i wpłacić większą kwotę?
dalambert - 15 Grudnia 2011, 13:25
Fidel-F2, będzie miała większą, to poleci do "Kłębuszaka" i po kwocie
Martva - 15 Grudnia 2011, 13:34
Witchma, być może zmienię w przyszłym roku, bo mam konto związane z wiekiem i niedługo przestanie być fajne
Fidel-F2, nie zanosi się na większą A naprawdę te kilka stów wolałabym mieć na koncie niż w portfelu, bo z portfela mi jakoś tak magicznie znikają a z konta przynajmniej kontroluję (nie że wydaję mądrzej, bez przesadyzmu).
merula - 15 Grudnia 2011, 20:45
jakieś paskudy, i nie będę pokazywała palcami na swoje chłopaki, zaraziły mnie jakimś zarazem. kicham, nos zatkany i głowa mi pęka
mBiko - 15 Grudnia 2011, 21:17
Jedynym plusem sytuacji jest to, ze mój Muchomorek mnie nie zarazi.
merula - 15 Grudnia 2011, 21:33
a półpaśca miałeś? bo zawsze możesz mieć
|
|
|