To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów

Adanedhel - 24 Lipca 2009, 11:33

Jeśli będą otwierać 31 to tak. Tylko że rozmawiałem z Kubą i termin nie jest jeszcze całkowicie pewny. Poza tym na pozwolenie na sprzedaż alkoholu jeszcze troszkę będą musieli poczekać.
dalambert - 24 Lipca 2009, 11:41

Adanedhel, tak myślałem, że koncesję na alkochole to im najwczesniej za kwartał dadza / urzędasy muszą łapówkę wymusić/ :evil:
Adanedhel - 24 Lipca 2009, 11:42

Nie, to nie potrwa długo, ale raczej nie będą jej mieli już przy otwarciu.
dalambert - 24 Lipca 2009, 11:44

Adanedhel, Bierzemy piersiówki ???
Adanedhel - 24 Lipca 2009, 11:47

A pewnie. Kawa z prądem dobra jest.
dalambert - 24 Lipca 2009, 11:48

Adanedhel, na wszelki wypadek wstawię dereniówkę do zamrażalnika :)
Ozzborn - 24 Lipca 2009, 11:49

Jest nawet szansa że będę wolny. Jeśli tak się zdarzy to czemu nie.
Kruk Siwy - 24 Lipca 2009, 11:49

Gupi czy co? Dereniówkę należy spożywać letko schłodzoną, co by smaku nie straciła.
dalambert - 24 Lipca 2009, 11:51

Kruk Siwy, spoko, nim się dowiezie do Para, w ukryciu potrzyma w sam raz lekko schłodzona będzie :mrgreen:
Anonymous - 24 Lipca 2009, 11:52

dalambert napisał/a
danedhel, tak myślałem, że koncesję na alkochole to im najwczesniej za kwartał dadza / urzędasy muszą łapówkę wymusić/

Generalnie, AFAIR, jeśli w pobliżu pubu nie ma kościoła czy innej szkoły, to koncesję dostaje się - po złożeniu dokumentów - w kilka dni. Tyle w teorii. Ale jak wygląda praktyka? Bóg raczy wiedzieć.

Ja nie wiem, czy będę - w tym samym dniu szykuje się mi impreza integracyjna z nowym wydziałem o 18, którą głupio byłoby przegapić, więc raczej odpadam. :( Zresztą zobaczymy.

A pomysł z domowymi alkoholami jest git. Sprawdzę, co tam w barku jeszcze ostało. :mrgreen:

dalambert - 24 Lipca 2009, 11:54

Żerań napisał/a
to koncesję dostaje się - po złożeniu dokumentów - w kilka dni. Znaczy: tyle w teorii.

otóż TO W TEORII panie prawnik :twisted:

Ozzborn - 24 Lipca 2009, 12:02

O przegapiłem prawie całą stronę :P
To będzie niezłe - ani grama alko za ladą a goście napruci aż miło, chyba muszę to zobaczyć :mrgreen: Ja niestety przez ostatnie dwa łykendy wyczyściłem barek - ino jakieś fikuśne winko zastało i malibu, któręż to piersiówki się nie nadaje. Ale pożyczę od staruszka rzeczoną i coś tam naleję przyjemnego ;)

Anonymous - 24 Lipca 2009, 12:06

Zawsze można przelać alkohol do nieprzezroczytej butelki po coli light. Ja tak robiłem w liceum i nikt się nie zorientował, piłem piwo na matmie. :mrgreen:

dalambert napisał/a
otóż TO W TEORII panie prawnik

W praktyce, gdyby zaszła potrzeba, zastosujemy kontratyp wyłączający winę (niska szkodliwość społeczna czynu) i będzie git. :wink:

Adanedhel - 24 Lipca 2009, 18:26

Żerań napisał/a
Zawsze można przelać alkohol do nieprzezroczytej butelki po coli light. Ja tak robiłem w liceum i nikt się nie zorientował, piłem piwo na matmie. :mrgreen:

Piwo z plastiku. Od dawna czułem, że jesteś zobczony :twisted:

dalambert - 26 Lipca 2009, 11:32

Adanedhel, i reszta, jest taki sposób - jeżeli nie ma w Paradoxie koncesji na to na co powinna być zawsze można zrobić tam
WERNISAŻ - np Jednego Obrazu - gospodarz takiej imprezy artystycznej może postawić gościom stosowne trunki - mogą być składkowe :P

Kruk Siwy - 26 Lipca 2009, 11:37

A dlaczego jednego? Wernisaż Musiała Jarka musim zrobić! Ot co!
Ixolite - 26 Lipca 2009, 11:40

A to interesujący pomyśł :)
dalambert - 26 Lipca 2009, 11:42

Kruk Siwy, Oczywiście Jarek chyba ma to ładnie włożone w antyramy - patrz jego Wystawa na Gorimokonie, jakże udana, nic tylko dogadać się z Paradoxem i na otwarcie knajpy zrobić wernisaż, Hej tam Gorim1 i Adi dajcie głos :D
Pucek - 26 Lipca 2009, 11:56

Jeden obraz to i ja bym wyłuskała w razie czego.( konia kują to i ja łapę podstawię, a co :wink: )
Kruk Siwy - 26 Lipca 2009, 11:59

Narpiew trza Kubę ugadać a tu potrzebny jest ADHD.
dalambert - 26 Lipca 2009, 12:10

Kruk Siwy napisał/a
Narpiew trza Kubę ugadać a tu potrzebny jest ADHD.

A NO Adi gdzie Cię nosi :!: :!: :!: :?: :?: :?:

Adanedhel - 26 Lipca 2009, 16:20

Najpierw to mi powiedzcie, czy Jarek na to idzie. Jak tak, to jutro z Kubą pogadam.
dalambert - 26 Lipca 2009, 20:10

Adanedhel, poproś Kruka o emilię do Jarka Musiała i jako wymowny organizator spróbuj go przekonać :)
Ozzborn - 26 Lipca 2009, 20:13

Myślę że Jarek na to pójdzie - w końcu jest stałym bywalcem Para (żeby nie powiedzieć "pijalcem" ;) ) :mrgreen:
Zgaga - 27 Lipca 2009, 08:04

A Jarka nie wyniosło czasowo poza granice Polski? Coś miało.
Kruk Siwy - 27 Lipca 2009, 10:47

Hm. Szkocja?
Ozzborn - 27 Lipca 2009, 11:02

No i cały misterny plan poooszet...
Kruk Siwy - 27 Lipca 2009, 11:03

A nie. Co to innych tfurcóf nie znamy?
dalambert - 27 Lipca 2009, 11:10

Kruk Siwy, a no, a jeżeli chodzi o pretekst do wypitki to może byc Wernisaż Jednego Obrazu - bywały takie numery robione na poważnie w niektórych galeriach . Ot choćby na Foksal szalenie modnej i tfu kultowej tfu, tfu ;P:
Ozzborn - 27 Lipca 2009, 11:14

No fakt, ale plan z Jarkiem poszet... Hej! To zróbmy wernisaż Puckowi! :D

Partner forum