To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

hijo - 11 Października 2011, 11:49

dalambert napisał/a
A nie polityka nienawiści i szczucia na PiS uprawiana przez PO i całą resztę, tej w ogółe nie raczysz zauważyć, co ?
Nie uważam tego co robi PO za politykę nienawiści. Owszem trzeba ludzi przed niebezpiecznymi i osobnikami chronić - a za takich uważam fanatyków Jarosława Kaczyńskiego. I jeśli wyciągniesz ostatni ze spotów PO pt. "oni pójdą na wybory" to ci odpowiem - pokazujmy więcej takich sytuacji, zarówno z jednej i drugiej strony sceny politycznej. Piętnujmy zwykłych przestępców jakimi są kibole i ludzie napadający i bijący innych ze względu na ich przekonania polityczne.
Tylko pokaż mi napadających na ludzi zwolenników PO poza Panem z Łodzi. Pokaż mi wypowiedzi kogokolwiek z PO, kto dzieli Polaków na Naród i Społeczeństwo, na nas i ich? Pokaz mi wśród zwolenników PO fanatyków, którzy co miesiąc chodzą na nabożeństwa ku czci swojego prezesa? Może ich nie dostrzegam, a może ich nie ma.

dalambert napisał/a
Ni e zauważyłeś na jakim chamstwie i łajdactwie wypłynął zwyciezki pan palikot jaszcze za czasów przynależności do PO
Nie nie zauważyłem, ale to mój błąd, ale nie interesowałem się tym Panem i mojego głosu nie zdobył.
jewgienij - 11 Października 2011, 12:01

eLAN napisał/a
Niby wszyscy się tutaj cieszą, ale w zasadzie dochodzę do wniosku, że rządy PO to jednak nie jest aż tak kolorowa perspektywa.

To chyba Mazowiecki mówił: w polityce często głosuje się nie na idealną partię. Bo takich raczej nie ma. Jedynie sekty wierzą ślepo w nieomylność swoich Guru - patrz PIS.
Wybiera się najlepsze dostępne.

To jak z kadrą Smudy na Euro 2012. Każdy wie, że wyjście z grupy będzie cudem. O czym więcej nie ma co marzyć, bo rozstrzygną Hiszpania, Holandia albo Niemcy itp. Ale to nie znaczy, aby rozwalić teraz reprezentację, jako trenera dać Tomaszewskiego, a do kadry wstawić drugoligowców.

Wprawdzie PIS brylował w debatach :wink: , Kaczyński wypunktował Tuska w bezpośrednim starciu, przedstawił spójny program na przezwyciężenie kryzysu, ale wiadome michnikowskie młyny sprawiły, że ludzie dostrzegli, że nie ma pomysłu, brata się z kibolami, prezentuje anachroniczne myślenie w stosunkach międzynarodowych i z lubością prezentuje filozofię ofiary, która jak wiadomo jest podstawą wszelkich sukcesów :wink: Potem szmaciarze sfałszowali wybory.

Brak szacunku do demokracji to ostatni relikt komunistyczny. Nie Borowski, Miller i reszta ferajny, a wyborcy PIS-u mentalnie są w totalitaryzmie. Za komuny też była Partia i jej Prawda Dziejowa, która nie kłaniała się demokratycznemu głosowaniu. Hasło Precz z Komuną zmienia znaczenie, a raczej cel ataku. Jedyna Komuna w Polsce to ta duchowa, PIS-owska.

figurant - 11 Października 2011, 12:13

Rafał napisał/a
dalambert
Dal napisał/a
ich argumenty rówież wzywają do mordów i destrukcji

No to dawaj.

Proszę bardzo

Jotha - 11 Października 2011, 12:16

Też mi trudno uznać rządy PO za całkiem kolorową perspektywę, ale wolę już taką lekko szarą, niż czerwoną czy czarną.
A lud mądry mamy, bo kilku moich osobistych "faworytów" wyciął... tylko kto na Jana T. głosował? Teraz pohula, bo będzie go immunitet chronił :)

A w dniu powyborczym taka mnie refleksja naszła...

Coś mi się zdaje, że kibole
Ciut przecenili swoją rolę.
Chcieli obalić rząd biedacy
I nawet wzięli się do pracy!
Nawet „tóskobus” wynajęli,
Kilku pis-owców z sobą wzięli,
Pozakładali kaptury, maski.
Głośne wznosili przeciw wrzaski…
I co w wyniku… ano równo
Tusk ich wydymał, czyli…

Oj, pluje Romaszewski w złości
Że do Starucha poszedł w gości… :)

hijo - 11 Października 2011, 12:45

figurant, dziwią mnie tylko 2 rzeczy - pierwsza to to, że ja tam widziałem ruch Palikota w tle na ubraniu współdemonstranta - i dopiero jak kobieta daje się głupio podpuścić do nawoływania do zabójstwa i chyba się orientuje, że to pójdzie w świat stwierdza, że jest z PO. Druga to taka, że nikt nie zwraca uwagi na to co ona mówi, a wręcz wykorzystują jej głupotę i podpuszczają bardziej , tyle że głupia łamie prawo i nikt nie reaguje. A to już wina świadków, ani policja, ani "dziennikarze" ani osoby, które bezpośrednio obraża ta kobieta nie reagują. Jak dla mnie kobieta powinna zostać pociągnięta do odpowiedzialności. Wolą pokazać - patrzcie jacy oni niebezpieczni - ale sami nic nie robią, żeby takiego osobnika utemperować w cywilizowany sposób.
dalambert - 11 Października 2011, 12:52

hijo, a widziałeś ten występ zwolenniczki PO na TVN24, albo w Polsacie,, no i co się teraz dziwisz, materiał dostępny od maja 2011 i nilt nie reaguje wznisłym oburzeniem ;P:
jewgienij - 11 Października 2011, 12:53

I nie tyle chodzi, co mówią podpuszczone atmosferą jednostki, często niezrównoważone, tylko jak się odnoszą do tego ich liderzy. Nie słyszałem, aby takie głosy traktowali w PO jako głosy patriotów i prawdziwych Polaków.
Ci spod krzyża i chłopcy z szalikami na twarzach zyskali miano męczenników, choć atakowali księży, straż, ubliżali rządowi, inspirowani przez PIS.

Jak miał to TVN pokazywać, skoro kobiecinę kręciła zupełnie inna stacja czy kto to tam był?

hijo - 11 Października 2011, 13:10

dalambert napisał/a
i nilt nie reaguje wznisłym oburzeniem ;P:
Bo oglądają to i czytają normalni ludzie.
dalambert napisał/a
a widziałeś ten występ zwolenniczki PO na TVN24, albo w Polsacie
Nie i nie zobaczę. Widze dalambert, że ciągle masz chyba problem ze skalą. Jeśli takie wyskoki jak ten pokazany przez figuranta, byłyby równie liczne jak te, które serwują nam zwolennicy PiS, dziś nie byłoby w sejmie ani PO ani PiS - bo już dawno by się wykończyli (tylko nie wiem czy w przenośni czy fizycznie).

i zgodzę się z jewgienijem, Nie widziałem w PO aby liderzy aprobowali takie wypowiedzi i szumnie o tym rozpowiadali.

dalambert - 11 Października 2011, 13:14

hijo napisał/a
Nie widziałem w PO aby liderzy aprobowali takie wypowiedzi i szumnie o tym rozpowiadali.

Bo "liderzy" sami to robili - patrz pp. Niesiołowski i Palikot , i to by było na tyle....

Rafał - 11 Października 2011, 13:19

figurant, ale ta Pani jest członkiem PO? Jakimś politykiem? Działaczem znanym z nazwiska? Bo w przypadku PIS chodzi o prominentne osoby znane z funkcji i imienia, a tu jakaś baba pyskata nikomu nie znana.
dalambert napisał/a
Bo liderzy sami to robili - patrz pp. Niesiołowski i Palikot
To Palikot jest liderem PO ??? :shock:
dalambert - 11 Października 2011, 13:24

Rafał, nie udawaj głupa ;P: jako czołowy "szczekacz" PO się wypromował i przez trzy lata jako POwiec błyszczał w mendiach małpki popijał i jadem bryzgał, aż z tego właśnie progam na dziś uczynił i trafił do skompleksiałych .....
hijo - 11 Października 2011, 13:30

Palikot już nie jest w PO - ponadto uważam go za bardzo niebezpiecznego polityka i człowieka. Dostał duży mandat zaufania, może nawet za duży.
A ludzi, którzy wysławiają się w tak nieodpowiedzialny sposób jak Niesiołowski, nie widziałem zbyt wielu w PO. Dziwi mnie trochę, że go nie usunięto, ale może traktują go jako wentyl bezpieczeństwa, na zasadzie niech jeden mówi to co myślimy, najwyżej się jego jednego wyeliminuje. I szczerze wolę takie rozwiązanie, niż rzesze ludzi ślepo wierzących w jednego człowieka, który w imię nie wiadomo czego nawołuje do rozłamu w Państwie

dalambert - 11 Października 2011, 13:33

hijo napisał/a
ale może traktują go jako wentyl bezpieczeństwa, na zasadzie niech jeden mówi to co myślimy, najwyżej się jego jednego wyeliminuje. I szczerze wolę takie rozwiązanie,

O jak ja kocham takich hipokrytów , o la, la az się miło czyta :D

hijo - 11 Października 2011, 13:43

dalambert napisał/a
O jak ja kocham takich hipokrytów
Jeśli masz mnie na myśli to nie czytasz chyba dokładnie tego, co piszę. To tylko moje przypuszczenie, nie widzę obłudy w tym co napisałem. Jeśli masz na myśli przedstawicieli PO to może są hipokrytami, ale na razie uważam, że mniej niebezpiecznymi niż przedstawiciele i zwolennicy (choć moim zdaniem fanatycy bardziej pasuje) Prezesa Kaczyńskiego.

Edita przeniesiona do następnego posta w celu zachowania porządku

dalambert - 11 Października 2011, 13:47

hijo, coż wolę być zwolennikiem Prezesa Kaczyńskiego, niż POwiakiem rechoczącym z harców pp. Niesioła i Palikota, ale ukrywającym ten rechot pod maską "światłego europiejczyka".

Ps. A tak z innej bajki, Nie wiecie czasem czy nieoceniony Korwin dalej wnosi do sądu o uniewaznienie wyborów,
Wprawdzie z tym wynikiem, to sąd pozwu nie uzna, ale zabawa może być niezła :wink:

Agi - 11 Października 2011, 13:57

A tu widzę, bez zmian. :mrgreen:
dalambert, już przestań te "szczury" wypuszczać. ;P: :mrgreen:

Matrim - 11 Października 2011, 14:01

dalambert wrócił? Wrócił! :)
dalambert - 11 Października 2011, 14:01

Agi, OK i tak widzę, ze chłopcy doskonale dają sobie radę sami.
Dlatego np. wolałem o Pana Munyamę pytać gdzie indziej, szkoda człowieka na ten watek :wink:
Matrim nigdzie nie wychodził, tylko nie odpowiadm na każdą zaczepkę, . :P

hijo - 11 Października 2011, 14:05

Edit z postu pwyżej: Powiedz mi czym się różni twój sposób cytowania fragmentu zdania (nawet nie całego zdania) od tego co nazywasz manipulacją w mediach? to tak na marginesie.

dalambert napisał/a
hijo, coż wolę być zwolennikiem Prezesa Kaczyńskiego...
- tym samym mogę wnioskować, że wolisz popierać otwarcie prowadzona politykę nienawiści rażącą w spójność Państwa Polskiego.

dalambert napisał/a
..., niż POwiakiem rechoczącym z harców pp. Niesioła i Palikota, ale ukrywającym ten rechot pod maską światłego europiejczyka
rozumiem tym samym, że utożsamiasz Palikota z PO, nawet teraz, kiedy skrajne poglądy wygłasza pod swoim własnym godłem, będąc w swoistej opozycji do tego co robi PO. Rozumiem również, że uważasz mnie za rechoczącego hipokrytę ukrywającego się pod maską "światłego europejczyka". Hmm zastanawiam się, czy tak myślisz o wszystkich zwolennikach rządów PO oraz osobach niezgadzających się z doktryn ą Prezesa Kaczyńskiego czy tylko dla mnie jesteś taki miły?

Nie uważam się za wielce biegłego w sprawach politycznych, ale obserwując sytuację to co się dzieje w naszym państwie i Europie - uznaję, ze to co zostało zrobione upoważnia PO do dalszego kierowania krajem w moim imieniu jako wyborcy.

Poza tym jestem zdania, ze 4 letnia kadencja to zdecydowanie za mało czasu by od razu zobaczyć wyniki podjętych działań w skali polityki całego kraju. Zobaczę za kolejne 4 lata, jaka będzie sytuacja i znowu podejmę jakąś decyzje.

Tak na marginesie, to brakuje mi jednak pewnego motywatora dla Partii zasiadających w parlamencie, który by kazał im się rozliczać z podjętych działań. Na przykład: Co roku każda z partii przedstawia zestawienie podjętych działań ich wyników na chwilę obecna i prognozowanych skutków długofalowych - nie przedstawiasz zestawienia tracisz finansowanie partii. i tak po 4 latach jestem w miarę na bieżąco z tym co zrobili moi wybrańcy przez ostatnią kadencje. Ot taki luźny pomysł.

Ilt - 11 Października 2011, 14:06

w8, wut? Ja czegoś nie rozumiem - dlaczego jakaś szalona randomka ma równoważyć szalonego prezesa, który ma faktyczną władzę/siłę polityczną?

Chciałbym jeszcze się dowiedzieć, gdzie ta pani nawołuje do zabijania ludzi z PiS. Zgadza się z reporterką, mówi, że cieszyłoby ją, gdyby wyginęli, ale gdzie tu ona nawołuje do czegoś tak drastycznego?

A, zapomniałbym. O co chodzi z tym Niesiołowskim, bo nie znam gościa a szybki gógiel do niczego konkretnego mnie nie prowadzi?

dalambert - 11 Października 2011, 14:16

hijo napisał/a
. Na przykład: Co roku każda z partii przedstawia zestawienie podjętych działań ich wyników na chwilę obecna i prognozowanych skutków długofalowych - nie przedstawiasz zestawienia tracisz finansowanie partii. i tak po 4 latach jestem w miarę na bieżąco z tym co zrobili moi wybrańcy przez ostatnią kadencje. Ot taki luźny pomysł.
To nic nie da poza propagandą,
Ja też mam pomysł. Skoro parie są finansowane z budżetu, a więc z podatków, to do PIT winien być dołączany wykaz wszyskich działających legalnie partii politycznych z numerkami i w tymże PITcie obowiązkowa rubryczka na numerek tejże. I jakiś nikły procencik np.0,01% być wypłacany w/g numerków. Masz i coroczną ocenę działalności i rzeczywiste poparcie.

feralny por. - 11 Października 2011, 14:17

dalambert napisał/a
nigdzie nie wychodził, tylko nie odpowiadm na każdą zaczepkę, .
Bo jeszcze ktoś uwierzy.
hijo - 11 Października 2011, 14:17

Stefan Niesiołowski - Studium nienawiści

BTW jest tu kilka [Edit: było sporo] słów, którymi chętnie posługuje się dalambert.

Edit:
dalambert napisał/a
Ja też mam pomysł. Skoro parie są finansowane z budżetu, a więc z podatków, to do PIT winien być dołączany wykaz wszyskich działających legalnie partii politycznych z numerkami i w tymże PITcie obowiązkowa rubryczka na numerek tejże. I jakiś nikły procencik np.0,01% być wypłacany w/g numerków.

połączyć twój pomysł z rocznym zestawieniem działań i byłoby ciekawie

dalambert - 11 Października 2011, 14:20

hijo napisał/a
sporo tu słów, kórymi posługuje się dalambert.

ja się nie posługuję, po prostu cytuję wybitnego Pana Profesora Posła , Autorytet Moralny Pana S.N. ;P:

hijo - 11 Października 2011, 14:22

dalambert, wybacz poprawiłem się - ze sporo zmieniłem na kilka bo przede wszystkim chodziło mi o rechot i hipokrytę.
mad - 11 Października 2011, 14:25

Gratuluję miłośnikom i wyborcom PO sukcesu. Robię to bez żadnych złośliwości - wygraliście zdecydowanie.

Miłośnikiem PO oczywiście nie jestem -- twierdzę wręcz po raz kolejny, że w swojej zajadłości, "nienawiści" (jak łatwo tę łatkę dokleić tylko PiSowi - samonapędzający się slogan) wcale głównemu konkurentowi nie ustępuje -- ale życzę nowej/starej koalicji przeprowadzenia rzeczywistych zmian. Aby już kolesiostwo się skończyło, drogi zostały wybudowane, złotówka nie słabła, przepisy stały się bardziej przyjazne, nasz kraj znaczył coś na arenie międzynarodowej nie tylko jako potulny potakiwacz i aby biurokracja została ograniczona. To ostatnie już zdaje się odchodzi w kąt - czeka nas utworzenie nowych ministerstw.

hijo - 11 Października 2011, 14:27

mad napisał/a
Aby już kolesiostwo się skończyło
Na to nie licz - to tkwi w każdym z nas i się nie zmieni.
Lis Rudy - 11 Października 2011, 15:08

dalambert, pozwól że najpierw zacytuję Twojego ulubieńca, cyt:

O świetnym wyniku Ruchu Palikota, Kaczyński powiedział: - To był wielki błąd części naszego społeczeństwa. Oczywiście szanujemy wszystkich, ale takiego rodzaju formacje polityczne nie powinny istnieć. Ta formacja będzie przez nas całkowicie ignorowana.

a teraz całkiemn na poważnie spytam, czemu zwolennicy/członkowie/prezes PiS tak się obawia wejścia do Sejmu RPP że ten ostatni (JK) lekceważy decyzję kilku milionów wyborców nazywając ją błędem ?
Skor wejście RPP do Sejmu to samo ZUO, tak czemu nie było ZUEM wejście do Sejmu Samoobrony i LPR ? I jeszcze stworzenie przez PiS z tymi dwoma partiami KOALICJI rządzącej ?
Przyznam szczerze że nie rozumiem argumentacji JK. Mógłbyś mi to w jakiś nieskomplikowany sposób wyjaśnić ?

Matrim - 11 Października 2011, 15:14

Lisie Rudy, szukasz racjonalności tam, gdzie jej nie ma (nie chodzi mi o dalamberta, żeby było jasne :) )
dalambert - 11 Października 2011, 15:17

Lis Rudy napisał/a
decyzję kilku milionów
:shock: gdzieś Ty te KILKA milionów zobaczył ? W marzeniu sennym ? toż to niecałe 5 % uprawninych to głosowania. Taki margines oszołomstwa jest w każdym narodzie ;P:

ps. Jak na razie idą się gwizdać obietnice wyborcze PO.
Nowy rzad po wyborach - no może ale dopiro od nowego rku ;P:
Zmiejsznie administracji - buhaha- 4 nowe ministerstwa się zapowiadają :twisted:
Usprawnienie koleji - buhaha, jeszcze więcej nowych spółek kolejowych - Koleje Regionalne się rozdrapuje :bravo

Partner forum