To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

hijo - 10 Października 2011, 22:26

Fidel-F2 napisał/a
to nie jest ten stopień fanatyzmu
obyś się nie mylił. W prawdzie trochę uprawiam czarnowidztwo, ale z fanatykami nie można być niczego pewnym. Jak "trzeba" to fanatyk dziecku mózg wypierze.
eLAN - 10 Października 2011, 23:01

Niby wszyscy się tutaj cieszą, ale w zasadzie dochodzę do wniosku, że rządy PO to jednak nie jest aż tak kolorowa perspektywa. Owszem, lepiej niż ten zeschizowany przykurcz, ale przecież ostatnie 4 lata to pokaz nieudolności rządu Tuska w wielu sprawach.

Swoją drogą, cała ta demokracja też jakoś tak... się nie sprawdza. Czy nie lepiej by było, gdyby ministra gospodarki wybierali ludzie, którzy się znają na ekonomii, a nie premier wybrany przez ogół społeczeństwa, z którego 90% nie ma bladego pojęcia o polityce? Pojawia się problem z ustaleniem grupy głosujących ekonomistów, ale... to byłoby bardziej logiczne niż obecny system...

Anonymous - 11 Października 2011, 00:14

No i z czego się tak cieszycie?
eLAN napisał/a
rządy PO to jednak nie jest aż tak kolorowa perspektywa. Owszem, lepiej niż ten zeschizowany przykurcz, ale przecież ostatnie 4 lata to pokaz nieudolności rządu Tuska w wielu sprawach.
Prawda
eLAN napisał/a
Czy nie lepiej by było, gdyby ministra gospodarki wybierali ludzie, którzy się znają na ekonomii, a nie premier wybrany przez ogół społeczeństwa, z którego 90% nie ma bladego pojęcia o polityce?
Znaczy jak? Nie lobbowani przez nikogo ekonomiści??? :mrgreen:
Fidel-F2 - 11 Października 2011, 08:21

Agi napisał/a
Proszę podpisywać linki. Agi.
A, nie ma takiej opcji
Fidel-F2 - 11 Października 2011, 08:25

eLAN napisał/a
ale przecież ostatnie 4 lata to pokaz nieudolności rządu Tuska w wielu sprawach.
ten się nie myli co nic nie robi, Tusk doskonały nie jest, ale te jego rządy nie są złe. Wskaż takie największe nieudolności, proszę.

eLAN napisał/a
a nie premier wybrany przez ogół społeczeństwa, z którego 90% nie ma bladego pojęcia o polityce
nie rozumiem zależności, czy skoro 90% społeczeństwa nie ma pojęcia o polityce (cokolwiek masz na myśli) to znaczy, że premier musi być debilem? Serio, nie łapię Twojego sposobu myślenia.
hijo - 11 Października 2011, 08:33

No i zaczęło się:

Jarosław Kaczynski napisał/a
Polska musi dowiedzieć się o tym wszystkim, co zdarzyło się w Smoleńsku (...), to jest nasz obowiązek - mówił Kaczyński. - Chcemy zabiegać o prawdę i chcemy ją znać; wiemy, że nie została ona pokazana; jest ukrywana; są tacy, którzy chcą ją ukryć i chcą, by kłamstwo o Smoleńsku (...) trwało. Nie będzie trwało, nie uwierzymy - dodał.

Całość na tvn24.pl: Chcą, by kłamstwo o Smoleńsku trwało. (...) Nie uwierzymy

Paranoi ciąg dalszy. Nie mamy co liczyć na konstruktywną opozycję ze strony PiSu.

Lis Rudy - 11 Października 2011, 08:56

Jakbyście nie wiedzieli, to "patryjoci podwawelscy" już wiedzą co się stało:
Pod Wawelem: Szmaciarze wygrali sfałszowane wybory!
http://wiadomosci.gazeta....ne_wybory_.html

a o tym że Premier Węgier jest piątą kolumną PiS na uchodźctwie też pewnie nie wiedzieliście ?
No to świadamiam Was co to znaczy Budapeszt na Wisłą. Ja zacząłem sie trochę bać: http://www.tokfm.pl/Tokfm..._dokladnie.html

Znaczy się, Jarek "NieMogęWygrać" Kaczyński chce odwieszać demokrację na wieszak ?

feralny por. - 11 Października 2011, 08:59

Widać wyraźnie, że demokracja się nie sprawdziła.
Ziemniak - 11 Października 2011, 09:03

Teorii spiskowych ciąg dalszy

Cytat
Wiesz pan, mówi jeden z nas, w Ameryce wygraliśmy wybory zdecydowanie. Na co to jest dowód? Na to jest, że tam nie oszukują. Tam wszyscy powinniśmy głosować, to by zwycięstwo nasze było.

Całość

Hofman też gra na tą samą nutę

Lis Rudy - 11 Października 2011, 09:03

feralny por., a właśnie żę nie zawiodłą. W jUeSeJ. TAM wybory nie były sfałszowane bo wygrał PiS: http://wiadomosci.gazeta...._falszuja_.html
feralny por. - 11 Października 2011, 09:17

No właśnie, a u nas zawiodła. CBDU.

Edit:
Cytat
Ja słyszałem, mówi inny, że na drogach krajowych montują oznaczenia dla czołgów. Stan wojenny znowu w grudniu?
Czemu nie ma emotki "facepalama"?
Lis Rudy - 11 Października 2011, 10:15

Winni PORAŻKI wyborczej PiS znalezieni !!!
Zaczęła się rzeź "niewiniątek" :twisted: :
http://wiadomosci.gazeta...._obwiniani.html

Ziemniak - 11 Października 2011, 10:32

Raczej "winiątek" :twisted:
Rafał - 11 Października 2011, 10:48

Kurczę, jak tak czytam sobie o pochodach i modlitwach dzieciątek za Jarosława, o zdradzie i że ma być "Polska wolna od platformy" i że "nie będzie narodowi polskiemu władz wybierała partia rosyjska" i że "Szmaciarze wygrali te wybory!", modlitwy o wyzwolenie, a wszystko polane męczeńsko-religijno-patriotycznym sosem, to się normalnie boję, że znajdzie się bohater, który weźmie gnata i pójdzie ratować Polskę, Naród, Kościół i św.Jarosława od zguby. To jest namawianie szaleńców do zamachów.

Wolność słowa, wolnością słowa, ale odpowiedzialność za słowa też musi być. Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego ludzie głosują na PIS. Rewolucja im się marzy, zamieszki, rabowanie sklepów, gwałty i inne wyrównywania rachunków? Bo do tego namawiają. Nie rozumiem, zupełnie nie ogarniam tych ludzi.

dalambert - 11 Października 2011, 10:52

Rafał napisał/a
że znajdzie się bohater, który weźmie gnata i pójdzie ratować Polskę,

Jak na razie to "bohater" polazł mordować PiSowców w Łodzi, jakoś sie tym specjalnie nie przejmowaliście, to i teraz histeryzujcie dalej ....

feralny por. - 11 Października 2011, 10:52

Wiedziałem, no po prostu wiedziałem. :mrgreen:
Martva - 11 Października 2011, 10:53

eLAN napisał/a
w zasadzie dochodzę do wniosku, że rządy PO to jednak nie jest aż tak kolorowa perspektywa.

Co by było lepsze? jeśli nie zeschizowany pokurcz, to co, SLD? PJN? RP w większym procencie?

eLAN napisał/a
a nie premier wybrany przez ogół społeczeństwa, z którego 90% nie ma bladego pojęcia o polityce?

Ogół społeczeństwa nie wybiera premiera, tylko partię/koalicję rządzącą ;P:

feralny por. - 11 Października 2011, 10:57

Rafał napisał/a
To jest namawianie szaleńców do zamachów.
IMHO, nie. Z tego się raczej urodzi kolejny desperat z kanistrem benzyny. W tej pozie przebija się na pierwszy plan chęć ponoszenia ofiar, nieważne, że bez potrzeby. Pragnienie martylogii jest bardzo silne i trzba je jakoś zaspokoić.
dalambert - 11 Października 2011, 11:03

feralny por. napisał/a
Wiedziałem, no po prostu wiedziałem.

Co wiedziałeś , ze mordu w Łodzi dokoał zwolennik PO, czy tez, że nie wypada mówić o takich sprawach, bo psują radosny rechot :mrgreen:

feralny por. - 11 Października 2011, 11:06

Wiedziałem, że to napiszesz.
dalambert - 11 Października 2011, 11:12

feralny por., jak radośni rechociarze usiłują wciskać "żabę w brzuch" to trzeba sie czasami odezwac, a co będzie to zobaczymy jak się koalicja będzie mościć, drogi kończyć, koleje naprawiać, długi robić i co z tego wymiknie!
Oczywiscie tu ważniejszy będzie rechocik i straszenie PiS, jak i nie było, kto i jak rządził przez cztery lata i co nam teraz nawywija :mrgreen:

Rafał - 11 Października 2011, 11:13

feralny por. napisał/a
IMHO, nie. Z tego się raczej urodzi kolejny desperat z kanistrem benzyny.
Boję się, żeby nie urodził się kolejny Niewiadomski:
Cytat
W czasie procesu przyznał się, że przez pewien czas nosił się z zamiarem wykonania zamachu na Józefa Piłsudskiego, uznając go głównym winowajcą demokratycznego i lewicowego rozkładu, który toczył jego zdaniem Polskę. Pomysł dokonania zamachu powrócił po wyborze na to stanowisko Gabriela Narutowicza
W momencie egzekucji wyraził wolę, by nie przywiązywano go do słupka ani nie zawiązywano mu oczu. Jego ostatnie słowa brzmiały: „Ginę za Polskę, którą gubi Piłsudski!”.
Został pochowany na Cmentarzu Powązkowskim w Warszawie. W pogrzebie Niewiadomskiego uczestniczyło około 10 tysięcy ludzi
Zamień Piłsudskiego na Tuska, argumentacja nie zmienia się ani na jotę.
dalambert - 11 Października 2011, 11:18

Rafał, albo na Kaczyńskiego i tyż będzie pasować ;P:
feralny por. - 11 Października 2011, 11:19

dalambert, nazywaj to sobie jak chcesz.
dalambert - 11 Października 2011, 11:23

Jaoś dzisiejsi antykaczyści nie zauważają, że ich "argumenty" rówież wzywają do mordów i destrukcji, są przekonani o swych racjach , więc moze jednak by im te balony trochę stęchły, gdy zobaczą co zwycięzki układzik wywija, ale to za moment.
Rafał - 11 Października 2011, 11:24

dalambert, nie trzeba się specjalnie wsłuchiwać, aby usłyszeć głosy o ratowanie Polski, o konieczności obrony Ojczyzny, o szmaciarzach z partii rosyjskiej, którzy mieli czelność przekupić media i sfałszować wybory aby nami rządzić. O konieczności przebudzenia Narodu, o obowiązku uderzenia w dzwon. To co to kurna jest?
Edit:
Dal napisał/a
ich argumenty rówież wzywają do mordów i destrukcji

No to dawaj.

feralny por. - 11 Października 2011, 11:24

Oczywiście dalambercie. A potem zbudujemy drugi Budapeszt.
hijo - 11 Października 2011, 11:25

dalambert, jest jeden wspólny mianownik mordu w Łodzi i tego o czym pisze Rafał, to jest polityka nienawiści PiSu. Jak widać PiS potrafi doprowadzić do desperackich czynów swoich przeciwników, co jest oczywiście w ich ocenie "zamachem na naród" itp., ale jak doprowadzi do drastycznych czynów ze strony swoich zwolenników to taki zamachowiec czy samobójca będzie bohaterem albo, co gorsze, męczennikiem.

dalambert, Weź poprawkę na to, że każde takie zdarzenie jest ludzką tragedią, ton w jakim o tym przypominasz nie wiele rożni się od retoryki Prezesa Kaczyńskiego.

Może po tym zamachu w Łodzi nie czytałem ciszy wyborczej, i nie wiem jakie były tu reakcje, ale dla mnie to nie był czyn bohaterski (choć jestem zwolennikiem PO), nigdy za taki go nie uważałem. Ponadto twój komentarz do wypowiedzi feralnego okraszony wyszczerzonym emotem nie sprawia wrażenia, jakbyś traktował sprawę czyjejś śmierci poważnie.

Masz rację wypada mówić o takich sprawach nawet przy zwycięstwie, ale to działa w tej chwili na niekorzyść PiSu. Zastanów się ile winy ponosi tej sprawie każda ze stron, które wpływały na tego człowieka. Bo mam wrażenie, że szala winy przechyla się bardziej w stronę PiSu

dalambert - 11 Października 2011, 11:34

hijo napisał/a
to jest polityka nienawiści PiSu

A nie polityka nienawiści i szczucia na PiS uprawiana przez PO i całą resztę, tej w ogółe nie raczysz zauważyć, co ?
Ni e zauważyłeś na jakim chamstwie i łajdactwie wypłynął zwyciezki pan palikot jaszcze za czasów przynależności do PO, ot szkoda gadać z ludźmi teraz stosujacymi taktykę na "Łapaj złodzieja" , więc rechoczcie sobie dalej ....

feralny por. - 11 Października 2011, 11:38

hijo napisał/a
Może po tym zamachu w Łodzi nie czytałem ciszy wyborczej, i nie wiem jakie były tu reakcje,
No to przegapiłeś parę soczystych kawałków.

dalambert, a przypomnisz kto dla kogo gałęzi szukał, czy to już się nie liczy?
Oni wszyscy jednacy, dziwią tylko stare wróble co się na plewy nabierają.

Partner forum