Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Witchma - 20 Lutego 2012, 22:03
rybieudka, a ja czytam sobie instrukcję obsługi i też jest fajna... serio, serio... normalnie oderwać się nie mogę...
Kasia Kosik - 20 Lutego 2012, 22:51
ilcattivo13 napisał/a | I mam nadzieję, że podobnie jak mapka, z zaskoczenia, pojawi się wreszcie w sieci Encyklopedia Meekhantica |
W sieci to jeszcze nie wiadomo, ale na końcu powieści jakoweś nagromadzenie słów trudnych się pojawia.
rybieudka - 20 Lutego 2012, 23:04
Witchma napisał/a | rybieudka, a ja czytam sobie instrukcję obsługi i też jest fajna... serio, serio... normalnie oderwać się nie mogę... |
Skoro lubisz. Ale może poczytasz nam na głos?
ilcattivo13 - 20 Lutego 2012, 23:23
Dzięki, Kasiu O tym też była mowa na Avie
mBiko - 21 Lutego 2012, 21:41
Kasiu, a czy wiadomo już coś w temacie spotkania?
Homer - 23 Lutego 2012, 15:42
Łoooooooooooooł!!!!!
Zaglądam do sklepiku Powergraphu, a tam przy pozycjach nowy przycisk "Zajrzyj do książki"... To zaglądam i kartkuje do 19 strony "Niebo ze stali" .
Wprawdzie większość to stopka i śrudtytuły, ale można za to przeczytać stronkę Prologu i 7 stron 1 rozdziału... a także podpatrzeć layout.
Ozzborn - 23 Lutego 2012, 18:34
łałałiła!
Moim zdaniem genialny zabieg promocyjny. Bo można sobie obejrzeć layout itd. oraz narobić smaka bez spoilerów na które narażają fragmenty ze środka książki!
Kasia Kosik - 28 Lutego 2012, 19:15
mBiko, przepraszam za milczenie, teraz już mogę zaprosić
Wydawnictwo Powergraph zaprasza serdecznie 15 marca o godz. 19.00 do Klubokawiarni Grawitacja w Warszawie, ul. Browarna 6 na spotkanie z Robertem M. Wegnerem i panel dyskusyjny „Świat, fabuła, bohater? Czyli co decyduje o atrakcyjności fantastyki”.
Charyzma Geralta z Rivii, rozmach Śródziemna, niuanse intrygi rodem z Gry o tron George’a R.R. Martin...a… Czy któryś z elementów jest w tekście ważniejszy?
Czy bohaterowie "Opowieści z meekhańskiego pogranicza" byliby tak samo przekonujący, gdyby żyli w imperium o krótszej historii, niezróżnicowanym etnograficznie, pod mniej rozległym niebem? Jak mogły się potoczyć losy Stanisława Wokulskiego, gdyby "Lalkę" napisano współcześnie? A jeśli bohater "Alkaloidu" to właśnie „Wokulski prawdziwy”: taki, jakim powinien być, gdyby nie dał się zwieść Izabeli…?
Co decyduje o atrakcyjności fantastyki; czy w ogóle można wyszczególnić taki jeden motyw? I nawet jeśli nie, to czy teksty skupiające się wyraźniej na jednym z nich w sposób widoczny różnią się od pozostałych?
Dyskusja o różnych strategiach autorskich i o tym, co się z nimi wiąże, wokół lektury premierowych powieści: "Nieba ze stali" Roberta M. Wegnera i "Alkaloidu" Aleksandra Głowackiego. W panelu udział wezmą: Robert M. Wegner, Rafał Kosik, Marcin Zwierzchowski oraz Michał Cetnarowski.
Po dyskusji zapraszamy na mniej formalne rozmowy o fantastyce, i nie tylko, przy piwie, winie, kawie i herbacie. Dla każdego przybyłego pierwszy napitek gratis .
edyta - adres
mBiko - 28 Lutego 2012, 19:22
Nie chciałbym wyjść na malkontenta Kasiu, ale czy mógłbym spytać gdzie i kiedy to spotkanie?
xan4 - 28 Lutego 2012, 19:44
Spotkanie z okazji premiery "Nieba ze Stali" i "Alkaloidu" — 15 marca o 19:00 w miejscu Grawitacja.
To z FB przekleiłem
mBiko - 28 Lutego 2012, 19:57
Przyjęto.
mawete - 28 Lutego 2012, 20:11
Bardzo mnie kusi to spotkanie.
Lynx - 28 Lutego 2012, 22:09
Zapłacone. Teraz już tylko czekam.
rybieudka - 29 Lutego 2012, 09:44
Dla tych, którzy już się nie mogą doczekać - przedpremierowa recenzja Nieba ze stali - Zapraszam!
Rafał - 29 Lutego 2012, 10:45
No to ostrzymy sobie ząbki, ostrzymy i przebieramy nóżkami. Chyba nadeszła też pora, aby trzymać kciuki za profesjonalny marketing i pełnokrwistą promocje.
Witchma - 29 Lutego 2012, 11:56
Właśnie przyszła informacja ze sklepu, że już jutro książeczki powinny być u mnie
merula - 29 Lutego 2012, 12:07
ja chyba poczekam do spotkania w Grawitacji. mój listonosz nie lubi się przepracowywać, a biegać na pocztę chce mi się średnio. jakoś zawsze nie po drodze mi tam.
Witchma - 29 Lutego 2012, 12:09
merula, od czego są kurierzy
merula - 29 Lutego 2012, 12:10
od oddawania mi komputera
właśnie kolejny raz czekam na takiego
a poważnie, to ja lubię sobie pomacać, zanim nabędę.
Robert MW - 29 Lutego 2012, 12:17
Merula, ale masz na myśli książkę, mam nadzieję?
Czarny - 29 Lutego 2012, 12:19
Do mnie też wysłano kuriera z paczką
Adon - 29 Lutego 2012, 12:25
Czarny napisał/a | Do mnie też wysłano kuriera z paczką |
A to już wysyłają? Bo ja złożyłem zamówienie 22, a nie widziałem, żadnego info, żeby cokolwiek wysłano.
rybieudka - 29 Lutego 2012, 12:27
Z tego co wiem wysyłają od dziś.
Agi - 29 Lutego 2012, 12:28
Zamawiałam 17 lutego, też nie mam informacji o wysyłce.
Homer - 29 Lutego 2012, 12:33
Witchma od razu zamówiłem. Mam nadzieję, że przyjdzie paczuszka przed weekendem . Tutaj mały apel: Wyślijcie mnie także, pliiiiiz. Jak dla mnie sprzedaż przedpremierowa to jest to! Jeszcze po dumpingowej cenie. Biedny Robert nic na mnie nie zarobi!
rybieudka - taaa, juz zaglądam do recenzji... Po lekturze owszem.
Czarny - 29 Lutego 2012, 12:53
Mieli wysyłać od 1 marca - chyba na stronie było, albo przy zamówieniu, a wyszło od nich dziś.
Witchma - 29 Lutego 2012, 13:16
Może się nie zorientowali, że rok przestępczy
merula napisał/a | a poważnie, to ja lubię sobie pomacać, zanim nabędę. |
Robert MW napisał/a | Merula, ale masz na myśli książkę, mam nadzieję? |
No przecież gdyby chodziło o książkę, to by do księgarni poszła, a nie czekała na spotkanie z autorem
Kasia Kosik - 29 Lutego 2012, 13:30
Książki miały przyjechać dziś, więc zakładaliśmy wysyłkę od jutra. Ale że przyjechały rano, więc zaczynamy wysyłać już dziś .
merula - 29 Lutego 2012, 14:39
Robert to zależy...
Homer - 29 Lutego 2012, 14:40
Dużo ich macie do wysyłki, ciekawość? Jeśli zamówiłem dzisiaj to załapię się na transzę przedweekendową czy nie za bardzo?
|
|
|