To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Nitj'sefni - 5 Stycznia 2012, 22:28

Kalep napisał/a
A oglądał ktoś z was Wędrówki z bestiami?

Zdaję się, że to też widziałem. Było to parę ładnych lat temu, więc nie mam pewności, ale to chyba było to, bo też BBC.

Ja zamierzam się przymierzyć do Sherlocka, bo ze wszystkich stron jest mi polecany, a że mam ostatnio ochotę na dużo angielskiego kina, to się pewnie skuszę. I gra tam Cumberbatch, który w Szpiegu mi zaimponował.

Ilt - 5 Stycznia 2012, 22:50

Iscariote napisał/a
Nie mogę się tego doczekać.

Już tylko 70 godzin 20 minut. Wcale nie liczę czasu! Przypadkiem wiem ile do kolejnego Sherlocka, my preciousssss... khe, khe, khe, coś mi do gardła wpadło, to nie jest kaszel maskujący wymsknięcie się krępującej frazy.

frija - 6 Stycznia 2012, 14:14

Sherlocka obejrzałam wczoraj i odcinek niby dobry, ale naiwny do bólu zębów i jakiś taki zamotany, zaplątany. Niestety, nie dorasta do pięt pierwszemu odcinkowi pierwszej serii.
illianna - 6 Stycznia 2012, 14:38

a ja dopiero zaczynam pierwszy odcinek rewelka!
Iscariote - 7 Stycznia 2012, 03:49

To jeszcze dla fanów Sherlocka, dwa obowiązowe linki :) Strony bezpośrednio pojawiają się w serialu. W sumie dopełniają troche pierwszy epizod drugiego sezonu.
http://www.johnwatsonblog.co.uk/
http://www.thescienceofdeduction.co.uk/

I tym samym realny blog fikcyjnego Barneya z HIMYM może się schować. :)

Ziuta - 7 Stycznia 2012, 15:29

Wczoraj nasłuchałem się strasznych herezji pod adresem Gliny. Otóż
1. Glina jest gorszy od Pitbulla.
2. Glinę można lubić tylko wtedy, kiedy obejrzało się go przed Pitbullem.
3. W Glinie całą przyjemność oglądania psują fatalne dialogi. Wszyscy gadają jak na deskach Starego Teatru (oni właśnie są ze Starego Teatru).
4. W Pitbullu za to Dorociński mówi czystą gwarą warszawską, Rosati - z ormiańskim akcentem, jest fenomenalny Grabowski.

Nie wiem, co o tym myśleć. Argumenty rozmówców brzmiały przekonująco, rzeczywiście oglądałem Glinę przed Pitbullem, dialogów już nie pamiętam. Chyba przyjdzie mi zmierzyć się ze wspomnieniami i obejrzeć seriale jeszcze raz.

Stormbringer - 16 Stycznia 2012, 17:04

Duńskie The Killing (Forbrydelsen) - dopiero minąłem połowę pierwszej serii, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że dawno nie widziałem tak klimatycznego, "łażącego" za widzem serialu. Bardzo dobre aktorstwo i wielowątkowa, wciągająca fabuła. Rewelacyjnie się to ogląda, nawet wiedząc, kto jest mordercą (damn you, Internet!). ;)
corpse bride - 17 Stycznia 2012, 09:17

Zaczęłam Wilfreda, i jest to istotnie dość dziwne, ale wkurza mnie ten pies, jest antypatyczny, więc odłożę ten serial na później. Za to znalazłam coś super, o moim ulubionym amerykańskim mieście:

http://www.youtube.com/watch?v=FE_9CzLCbkY (początek)

http://www.youtube.com/watch?v=ErRHJlE4PGI (jeden ze skeczy)

Oglądam i oglądam i mam wrażenie, że ci ludzie zrobili wszystko, na co mieli ochotę kręcąc ten serial.

Ilt - 17 Stycznia 2012, 09:38

Sherlock. Drugiej serii daję cztery i pół fajki, bo choć The Woman była genialna a pies Baskervillów odświeżający, tak The Reichenbach Hero zawiódł mnie na każdej linii.

Damn, znowu 2 lata czekania na kolejny sezon. :<

Ozzborn - 17 Stycznia 2012, 22:35

Ja sobie zostawiam Sherlocka na weekend, bo nie mam czasu się skupić.... za to z racji rozpoczynającej się sesji odświeżam sobie That 70's show - za drugim razem jest równie genialny, a może i lepszy, bo śmieję się jak za pierwszym razem, a jeszcze wyłapuję smaczki, których nie wychwyciłem za pierwszym podejściem.
marekz - 18 Stycznia 2012, 00:34

Once Upon a Time
Odcinek ósmy wymiata. Odcinek dziewiąty trochę za bardzo idzie w stronę obyczajówki, ale bajkowy sztafaż powoduje, że to co normalnie byłoby nie do zniesienia, za bardzo nie przeszkadza. Nie wiem jak tam oglądalność w USA, ale myślę, że przyznanie sezonu drugiego mają przesądzone. I pewnie w drugim sezonie się stoczą, bo się już powoli co bardziej znane bajki zaczynają kończyć. Na Dziewczynkę z zapałkami tylko jeszcze czekam.

A Fringe, jak to od pewnego czasu Fringe - bez rewelacji.

Zgaga - 18 Stycznia 2012, 08:41

Pasjami Davida Attenborougha Życie gadów i płazów.
Memento - 19 Stycznia 2012, 00:09

Po długiej przerwie wróciło White Collar ze znakomitym odcinkiem. Tak trzymać.

marekz napisał/a
A Fringe, jak to od pewnego czasu Fringe - bez rewelacji.

Bzdury waść gadasz. ;] A nawet jeśli bez rewelacji, to finał serialu będzie wyrywał ze skarpetek.

Iscariote - 19 Stycznia 2012, 01:46

Memento, nie gada bzdur, po prostu Fringe ma momenty wręcz prześwietne dość często, przyzwyczaił nas do wysokiej jakości i teraz ciężko mu po prostu czymś zaskoczyć. Odcinki "normalne" nie mogą mieć jakości finałów. Ale i tak utrzymują poziom przeciętnego Fringe'a, czyli jest dobrze.
Szkoda tylko, że oglądalność leci na łeb na szyję... w sumie mogli by spiąć poślady i dowalić mocno, tak żeby zakończyć na tym sezonie i nie rozwlekać i nie psuć świetnego serialu. Bo jak mi go anulują bez wyjaśnienia o co kaman, to zabiję. :|

Once Upon a Time - faktycznie trzyma poziom. Nie jest jakieś mega, ale ogląda się dobrze.

A w najnowszym epku 2 Broken Girls jadą po Warszawiakach :mrgreen:

Ilt - 19 Stycznia 2012, 22:50

Poleciłby mi może ktoś parę dobrych seriali w których występuje walijski akcent? Północny lub południowy, tu nie wybrzydzam. :) Seriale koniecznie muszą być z tego milenium, bonus za kryminał/science fiction/fantasy/horror, mile widziany brak wampirów. Wezmę seriale niezależnie od docelowej grupy wiekowej, mogą być seriale zarówno dla dorosłych (Torchwood) jak i dla nastolatków (Young Dracula).

e: O co chodzi z tym jechaniem po Warszawiakach?

Iscariote - 19 Stycznia 2012, 22:56

Ilt,
Spoiler:
.Żeby zacytować musiałbym znowu odcinek skombinować.

Ilt - 19 Stycznia 2012, 23:03

Serio ona z Wa-wy? Geez, niby obejrzałem ten odcinek, ale huśtawka tak mnie rozkojarzyła, że zupełnie zapomniałem o tym wątku. ;-)

Nie żebym się zaczął zastanawiać jak/gdzie taką huśtawkę wcisnąć w salonie, nie, wcale. :D

corpse bride - 23 Stycznia 2012, 13:38

obejrzałam w weeekend pierwszy sezon twin peaks. taki mi się wżarło w mózg, że kiedy wieczorem wczoraj próbowałam czytać dostojewskiego, to widziałam laure palmer. uwielbiam ten serial :)
Ozzborn - 23 Stycznia 2012, 16:27

Kurcze, u mnie ciągle czeka na swoją kolej... a już tyle dobrego się o nim nasłuchałem.

ale dziś rusza 6 sezon Skinsów podobno! Więc chyba czeka mnie maraton przypominkowy 5 sezonu :P

Ilt - 23 Stycznia 2012, 16:35

W sieci publikowane są tydzień wcześniej.
Spoiler:

Ozzborn - 23 Stycznia 2012, 17:02

O kurde... nie wiedziałem... a przecież lajkuję ich na fejsiku :P Szczerze powiedziawszy to nawet nie było niusa z datą premiery telewizyjnej :roll:

No cóż niestety mam te wadę, że bardzo rzadko nie kończę serialu, który zacząłem... a już na pewno nie z ulubionych i tak zaawansowanych w oglądaniu :P

Nitj'sefni - 23 Stycznia 2012, 18:23

corpse bride napisał/a
twin peaks

Zabieram się za to od dłuższego czasu, ale teraz w ogóle mam problem z dostępem do seriali. Przyzwyczaiłem się do oglądania na nieistniejącej już stronie i teraz jest klops :evil:

EDIT.

Taselchof - 23 Stycznia 2012, 18:34

Pirat ;P:

Nasza znajomość seriali się chyba niedługo zmniejszy ;)

Ilt - 23 Stycznia 2012, 18:41

Taselchof napisał/a
Nasza znajomość seriali się chyba niedługo zmniejszy

Hulu.com ;)

Nitj'sefni - 23 Stycznia 2012, 18:48

Taselchof napisał/a
Pirat ;P:

Oj tam, oj tam... :mrgreen:

Agi - 23 Stycznia 2012, 18:57

Przyłożyć Wam regulaminem?
Nitj'sefni - 23 Stycznia 2012, 19:02

Zapomniałem się. Mam zrobić jakąś edycję?
Agi - 23 Stycznia 2012, 19:03

Zrób.
Nitj'sefni - 23 Stycznia 2012, 19:08

Tak może być?
Agi - 23 Stycznia 2012, 19:09

W porządku.

Partner forum