Planeta wygnania - Ale za co?
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 21:46
Witchma - 12 Lipca 2011, 21:51
Fidel, Chal, powstrzymajcie się przed wpisami, które nie wnoszą niczego do dyskusji.
Chal-Chenet - 12 Lipca 2011, 21:52
Gonisz kolegę, jak nie przymierzając mod.
Edit. Ok, Witchmo.
Witchma - 12 Lipca 2011, 21:55
Awaris, na jakiej podstawie przypuszczasz, że interwencja Matrima to "coś osobistego"? Akurat był na forum, zareagował, każdy z nas zrobiłby to samo na jego miejscu i podpisuję się pod jego decyzją.
Awaris napisał/a | wpisy Fidela kierowane do mnie? |
Konkrety proszę. A jeżeli któryś wpis któregokolwiek z użytkowników forum Cię uraził, zachęcam do korzystania z opcji zgłaszania postów (wykrzyknik w prawym górnym rogu posta).
Agi - 12 Lipca 2011, 21:57
Chal-Chenet, tak się składa, że post Awarisa dotyczył bezpośrednio Fidela
Awaris napisał/a | PPS. zapytam jak oceniasz jako moderator, a jak jako użytkownik, wpisy Fidela kierowane do mnie? |
Ciebie natomiast nie dotyczył w żadnej mierze.
Czyli to Ty zachowujesz się jak moderator, wróć! żaden moderator tak się nie zachowuje. Wyhamuj z tępieniem osób, których nie lubisz, bo każda akcja rodzi reakcję i awantura gotowa.
Chal-Chenet - 12 Lipca 2011, 22:05
Agi, nie jest tak, że Fidela-F2 nie lubię. Nie znam go. Nie lubię Jego lekceważącego tonu.
Teraz post Awarisa może i Fidela-F2 dotyczył, ale wcześniej w wątku RMW to ten drugi lekceważąco odnosił się do postów pierwszego.
Mogłem je zgłosić? Wolę nie, bo zostanę potraktowany tak jak teraz. Czyli, że robię to, bo kogoś nie lubię.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 22:07
Chal-Chenet, zrobiłes to głupio bo bez sensu
Chal-Chenet - 12 Lipca 2011, 22:09
Zapewne. EOT
Agi - 12 Lipca 2011, 22:11
Chal-Chenet, chodzi mi to to, że Twój post skierowany do Fidela, był zbędny, nic nie wniósł do sprawy, a tylko podgrzewa atmosferę.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 22:13
Chal-Chenet, dalambertujesz. Nawrzucasz głupot a potem uciekasz.
Agi - 12 Lipca 2011, 22:15
Wystarczy.
Chal-Chenet - 12 Lipca 2011, 22:15
No tak, masz rację, ale Fidel-F2 napisał/a | dżiz, znowu Ty? |
też miłe dla Awarisa pewnie nie było.
Ps. Nie, nie jestem adwokatem Awarisa, ale nie lubię takich wpisów. Po co komu one? Nikt inny tak na forum nie pisze do drugiego użytkownika.
Jakbym nic nie napisał, pewnie nikt by tego nawet nie zauważył, jako standardowy post by przeszło.
Edit. Pisałem w tym samym czasie co Ty, Agi, najwyżej usuń, jak już niepotrzebnie.
dzejes - 12 Lipca 2011, 22:16
W sumie to zgadzam się z Chalem.
Matrim - 12 Lipca 2011, 23:48
Awaris napisał/a | Póki co działamy na siebie źle i przynajmniej w tej kwestii, zakładam, ze nie ma sporu |
Błąd logiczny. Ty na mnie nie działasz w ogóle, przykro mi. Nie znam Cię, nie wiem kim jesteś. Wyższe uczucia sympatii lub niechęci rezerwuję sobie dla osób które znam przynajmniej w stopniu minimalnym. O Tobie nie wiem nic, poza kilkoma poglądami na temat pewnego wycinka literatury. Jesteś dla mnie sześcioliterowym nickiem na Forum, z którym mogę się nie zgadzać, ale na pewno nie żywię ku niemu żadnych namiętności, przesłaniających mi oczy.
Awaris napisał/a | Nie wiem jak Ty ale ja mam dość samokrytycyzmu by nie oszukiwać się, ze moje prywatne odczucia, zwłaszcza świeże, nie wpływają na mój osąd. |
Nie wiesz, owszem. Ale "patrz wyżej".
Awaris napisał/a | Dlaczego :
- po pierwsze (...)
- po drugie (...)
- punk trzeci - (...) |
Punkt czwarty: decyzja została podjęta po wewnątrzmoderacyjnych ustaleniach. Przykro mi.
Awaris napisał/a | Widzisz nawet sędziowie zawodowi nie sądzą we własnej sprawie i jest tak z jakiegoś powodu. |
Błędna analogia. Nikt Cię za nic nie sądził, nikt Cię za nic nie karał. Zostałeś poproszony o zaniechanie pewnego zachowania. Bardziej obrazowo: Anglia, mecz na stadionie. Porządku pilnują stewardzi (stadionowi moderatorzy). Jeśli któryś kibic zaczyna zachowywać się niestosownie, zwracają mu grzecznie uwagę. Dopiero jeśli nie zmieni podejścia wzywana jest policja i wkracza sędzia. Czy w Twoim odczuciu nie pozwoliłem Ci oglądać meczu? Przegoniłem ze stadionu?
Awaris napisał/a | PS
... poniżej mojej godności i dobrego wychowania byłoby wykorzystywanie stanowiska do prywatnych celów lub odgrywania się na kimkolwiek
- może tak jest,
- może tak tylko mówisz
- może tak myślisz ale tak nie jest. |
Może. Ale "Frankly, my dear, I don't give a damn", ponieważ "patrz początek mojej wypowiedzi".
Awaris napisał/a | zapytam jak oceniasz jako moderator, a jak jako użytkownik, wpisy Fidela kierowane do mnie? |
W moim odczuciu: odpowiednio. I nie zamierzam tu przeprowadzać prywatnej analizy każdego słowa skierowanego przeciw Tobie na Forum. Kto inny mnie (między innymi) z tych decyzji rozlicza. Jeśli uważasz, że potraktowałem Cię nieodpowiednio możesz napisać skargę do Administracji (ogólnie) lud do RD (w szczególe), a jeśli zapadnie decyzja, że przekroczyłem swoje uprawnienia w jakikolwiek sposób kolor mi odjęty będzie. Bywa.
Awaris - 13 Lipca 2011, 09:13
Matrim napisał/a | Ty na mnie nie działasz w ogóle, przykro mi. |
Ja na Ciebie i Ty na mnie - to jasne. Ale Matrim na Awarisa i odwrotnie tak. Oczywiście to tylko moje zdanie.
"Jeśli uważasz, że potraktowałem Cię nieodpowiednio.."
Nie jestem przedszkolekiem i nie biegnę do pani żeby poskarżyć. Życie nauczyło mnie radzić sobie i dostosowywać się do reguł panujących na danym boisku. Jak sędzia nie widzi to widocznie nie chce widzieć.
Z jakiegoś powodu nie odpowiedziałeś na moje PS a przyznam, że ciekawi mnie odp. jej brak też oczywiscie będzie dla mnie jakąś odp.
PS(2). Jeśli chcesz to mogę napisać jak dla mnie wyglądały nasze dotychczasowe relacje z mojej strony. Może wtedy łatwiej będzie Ci zrozumieć mój punkt widzenia.
Agi - 13 Lipca 2011, 09:16
Awaris napisał/a | PS(2). Jeśli chcesz to mogę napisać jak dla mnie wyglądały nasze dotychczasowe relacje z mojej strony. Może wtedy łatwiej będzie Ci zrozumieć mój punkt widzenia. |
Może przenieście się z wymianą poglądów na pw?
Awaris - 13 Lipca 2011, 09:34
Agi napisał/a | Może przenieście się z wymianą poglądów na pw? |
Jęli uzyskam odp. twierdzącą np. w formie maila to tak zrobię.
Matrim - 13 Lipca 2011, 09:36
Awaris napisał/a | Ale Matrim na Awarisa i odwrotnie tak. |
No to Cię zdziwię, bo wedle moich ustaleń w Matrimie jest tyle samo Pawła Kwiatka, co w Pawle Kwiatku. Nie chowam się za nickiem, ponieważ (powtórzę) byłoby to poniżej pewnego (dla mnie) poziomu.
Awaris napisał/a | dostosowywać się do reguł panujących na danym boisku. Jak sędzia nie widzi to widocznie nie chce widzieć. |
Nie zrozumiałeś wcześniejszego porównania. Przykre, że przeinaczasz fakty i znów wracasz do "sędziego".
Awaris napisał/a | Z jakiegoś powodu nie odpowiedziałeś na moje PS a przyznam, że ciekawi mnie odp. jej brak też oczywiscie będzie dla mnie jakąś odp.
|
Ależ odpowiedziałem, przeczytaj jeszcze raz.
Awaris napisał/a | Jeśli chcesz to mogę napisać jak dla mnie wyglądały nasze dotychczasowe relacje z mojej strony. |
Nie, nie chcę. Nie jest mi to do niczego potrzebne.
Agi napisał/a | Może przenieście się z wymianą poglądów na pw? |
Nie będzie wymiany, Agi. Padły pewne zarzuty odnośnie działania moderatora i tylko do tego staram się odnieść.
Awaris - 13 Lipca 2011, 11:57
Matrim napisał/a | Ależ odpowiedziałem, przeczytaj jeszcze raz. |
Przepraszam moja pomyłka chodziło mi o :
PPS. zapytam jak oceniasz jako moderator, a jak jako użytkownik, wpisy Fidela kierowane do mnie?
tytułem wyjaśnienia
i kończe ten wątek
Matrim - 13 Lipca 2011, 11:58
Awaris, do tego też się odniosłem.
hrabek - 13 Lipca 2011, 12:28
Widzisz, Awaris, taki jest z Tobą problem. Nie czytasz, co się do Ciebie pisze, albo nie rozumiesz, później zadajesz te same pytania po kilka razy. Nic dziwnego, że nikomu się nie chce z Tobą dyskutować, a co niektórych forumowiczów autentycznie wkurzasz. Np. mnie teraz tym niby doprecyzowaniem, o które pytanie chodziło, podczas gdy kilka postów wyżej Matrim cytuje je w całości i się do niego odnosi.
Za chwilę znowu będziesz jęczał, że Ci się za nic dostaje, nikt nie traktuje Cię poważnie.
Awaris - 14 Lipca 2011, 18:15
Matrim napisał/a | Za chwilę znowu będziesz jęczał, że Ci się za nic dostaje, nikt nie traktuje Cię poważnie |
tak mnie oceniasz - cóż, Twoje zbójeckie prawo.
Napisałeś też "Nie czytasz, co się do Ciebie pisze, albo nie rozumiesz, później..."
a ja
Napisałem i kończe ten wątek
Gdyby nie Twój głos nie pojawiłby się mój wpis.
Adanedhel - 14 Lipca 2011, 18:26
Rany... Matrim, widzisz, co narobiłeś?
Matrim - 14 Lipca 2011, 21:10
Adanedhel, ale to nie był cytat "ze mnie", to Forum pomieszało
Awaris - 16 Lipca 2011, 17:01
Adanedhel napisał/a | Matrim, widzisz, co narobiłeś? |
jedynie dla porządku cytat był zwypowiedzi hrabka i jemu odpowiadałem
terebka - 4 Września 2011, 10:26
Zbyt pochopnie
Fidel-F2 - 4 Września 2011, 10:33
ale jądra
dalambert - 15 Września 2011, 09:49
Coż czasem, by obudzić szanowną moderacje trzeba sie i podłożyć, bo jak nie stzrzelić grubym słowem to pewne dziwne zachowania są tolerowane -
Coż i od nowa Legia Honorowa.
Agi - 15 Września 2011, 09:50
dalambert, nie było mnie na forum, czasem muszę też pracować.
dalambert - 15 Września 2011, 09:51
Agi, Takoz jak mówie i od nowa Legia Honorowa
|
|
|