Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!
Fidel-F2 - 1 Lutego 2012, 07:58
fealoce, dzięki błędnikowi
fealoce - 1 Lutego 2012, 08:36
Ja bym się od razu wyłożyła
Fidel-F2 - 1 Lutego 2012, 09:01
musi nie masz błędnika
fealoce - 1 Lutego 2012, 09:48
Na to wychodzi
ilcattivo13 - 1 Lutego 2012, 17:31
feralny por. napisał/a | Edżoj |
dzięki aż mi się stare dobre czasy ferii na wiosce u braciaka przypomniały
fealoce - mogłabyś spróbować do swoich filców przymocować takie "wspomagające" kółeczka od dziecięcego roweru Wtedy pewnie byś dała radę utrzymać równowagę. A nawet jeśli nie, to upadki byłyby bardziej spektakularne
ilcattivo13 - 2 Lutego 2012, 14:15
Przyszła wykładzina Ale nie wiem, czy dziś ją odbiorę, bo jest całkiem możliwe, że do ciut-fury takiej wielkości rulonik nie wejdzie, a przy ponad -20'C niespecjalnie mi się chce ją nieść taki kawał drogi
Choć jeszcze zobaczę. Najgorsze jest to, że elektrykosy rozgrzebali mi instalację i przyjdą dopiero w sobotę (albo po niedzieli). A dopóki nie ma zrobionej na tip-top instalacji, to nie mogę zaprosić do domu budowlańców. A dopóki nie będzie skończone odnawianie ścian i sufitu, nie będę mógł układać wykładziny. A dopóki nie położę wykładziny, nie mogę ustawić mojego ekstraordynarnie cudownego biurka :/ Siut.
Godzilla - 2 Lutego 2012, 14:45
Rozdziaw tylny bagażnik, drugi koniec rulony wsadź na deskorolkę, jeszcze jakiś odblask, i jazda!
ilcattivo13 - 2 Lutego 2012, 14:55
nie mam deskorolki
A do taczki potrzebowałbym oddzielnego źródła napędu
merula - 2 Lutego 2012, 15:18
to pazia, co będzie ją trzymał jak tren
fealoce - 2 Lutego 2012, 15:32
ilcattivo13 napisał/a |
fealoce - mogłabyś spróbować do swoich filców przymocować takie wspomagające kółeczka od dziecięcego roweru Wtedy pewnie byś dała radę utrzymać równowagę. A nawet jeśli nie, to upadki byłyby bardziej spektakularne |
No tak, upadki byłyby zdecydowanie spektakularne
ilcattivo13 - 2 Lutego 2012, 18:12
merula - na głupiego niewolnika mnie nie stać, a Ty chcesz, żebym sobie pazia zatrudnił? Nie miałbym na co kasy wydawać... Jeszcze jakąś słusznie zbudowaną dwórkę, to rozumiem, ale pazia?
fealoce - więc jak? Przemyślisz moją propozycję?
fealoce - 2 Lutego 2012, 18:17
ilcattivo13, chyba się jednak boję
ilcattivo13 - 2 Lutego 2012, 18:38
bez przesady Najwyżej poprosisz kogoś, komu ufasz, żeby Ci te kółka przymocował do filców. Najlepiej kogoś, komu ufasz i kto ma smykałkę do techniki
fealoce - 2 Lutego 2012, 22:07
hmmm.....
<idzie szukać feralnego>
ilcattivo13 - 2 Lutego 2012, 22:24
zuch dziewczynka
ilcattivo13 - 3 Lutego 2012, 18:41
no, wykładzinka przyszła. Montaż po wyjściu ekip, ale już teraz opłaciłem, żeby nie zginął rabacik, bo przy zakupie wykładziny i montażu oddzielnie, jest 10% drożej.
I dobrze, że nie poszedłem po nią na piechotkę. Bo rulonik ważył dobre 80 kg i był niekoniecznie wygodny do targania.
I tak jak patrzę na stan konta dotacyjnego, to zostało mi na nim marne 200pln, czyli prawie wszystkie zakupy już zrobione Po niedzieli będę tylko siedział i "janosikował" kurierów
Zgaga - 5 Lutego 2012, 14:13
Dźwigając taki rulonik, nawet przy -20 spociłbyś się niepomiernie.
ilcattivo13 - 5 Lutego 2012, 21:14
Zgaga - dwa kilometry dźwigania rulonu o wymiarach 3m długości, 0,5m średnicy i wadze +80kg? Ja bym pewnie z sklepu go nawet nie wytargał, bo sklep jest w piwnicy budynku, a schody były "ździebko" śliskie
ilcattivo13 - 6 Lutego 2012, 15:48
Zrobiłem z milion kilometrów po schodach w te i we wte. Ale dopilnowałem elektrikosów i już mam spokój z instalacją. Można się brać za szpachlowanie ścian po dziurach wykutych na nowe kable. Ale dopiero jutro, bo na razie mam tylko tyle siły, żeby palcami dłoni ruszać
Btw. przy poprzedniej wizycie elektrikosy osiągnęli ciągłość kabli (znaczy, co z czym się łączy i które kabelki idą na strych), dziś już nie - i musieli od nowa szukać przewodów. Ani chybi, to robota tych cholernych krasnych ludków. Już ja im laksygenu do mleczka na spodeczku nasypię Od jutra nie będą już krasnymi ludkami, tylko żółto-brązowymi ludkami Hłe-hłe-hłe...
ilcattivo13 - 7 Lutego 2012, 18:05
przyszedł komputerek. Na razie rozmarza, ale jak już go włączę...
procek i7 2600K
mobo ASUS MAXIMUS IV EXTREME-Z
grafika ASUS ENGTX580DCII/2DIS/1536MD5
RAM 16GB (4X4GB) DDR3 1600MHZ CORSAIR VENGEANCE XMP BLUE DUAL CL9 (na razie, potem kupię lepszy)
zasilacz be Quiet! Dark Power 750W
obudowa Fractal Design Core 3000
nagrywarka BR
tymczasowy dysk twardy Seagate SATA-III 750GB (przyjdzie zwrot VAT, to pomyślimy o SSD)
i takie tam pierdółki
jakby mnie przez kilka miesięcy na Forum nie było, to z grubsza wiadomo gdzie jestem i co robię
ilcattivo13 - 7 Lutego 2012, 21:52
kompik rozkręcony, ogrzewa się. A przy okazji sprawdziłem stan kabelków: czy się co w drodze nie poluzowało (oczywiście, że poluzowało), czy wszystko prawidłowo podłączone i takie tam.
Przy okazji przestawiłem wentylator z tyłu na bok, żeby dawał świeży wozduch dla grafiki. Tylko teraz czekam na opinię eksperta, czy dobrze zrobiłem, czy źle
ilcattivo13 - 8 Lutego 2012, 15:39
ekspert sugeruje, że skutek wyjdzie w praniu
Nic to, przyszła Łogromna Krzyżacka Kama ze Scythe'u, czas złożyć kompika do kupki i odpalić
Edit: łazi za mną fajny pomysł na opowiadanie i tylko zastanawiam się, jak go pociągnąć. Na śmieszno, na "morrellowo-straszno", czy na "dajhardowo"... Hmmm... Pomyślę skręcając kompika
Adon - 8 Lutego 2012, 19:28
ilcattivo13 napisał/a |
procek i7 2600K
mobo ASUS MAXIMUS IV EXTREME-Z
grafika ASUS ENGTX580DCII/2DIS/1536MD5
RAM 16GB (4X4GB) DDR3 1600MHZ CORSAIR VENGEANCE XMP BLUE DUAL CL9 (na razie, potem kupię lepszy)
zasilacz be Quiet! Dark Power 750W
obudowa Fractal Design Core 3000
nagrywarka BR
tymczasowy dysk twardy Seagate SATA-III 750GB (przyjdzie zwrot VAT, to pomyślimy o SSD)
i takie tam pierdółki |
Nieźle, nieźle. Ja sobie nagrywarkę BR odpuściłem, bo cena za gigabajt ciągle przemawia na korzyść HDD. Grafę też sobie zostawiłem chwilowo moją GTX460 i tak nie mam czasu na gry (nie mam na nic). Reszta przedstawia się następująco:
i7-3930K
GA-X79-UD5
32GB RAM DDR3 1600MHz Kingstona
Corsair Force Series 3 120GB SSD
BeQuiet Straight Power E9 580W
obudowa Cooler Master Haf X
Chłodzą ją oprócz standardu 3 Apache od Akasy, a procek chłodzi Prolimatech Megahalems.
Tutaj fotka, zanim to wszystko złożyłem do kupy.
ilcattivo13 - 8 Lutego 2012, 20:57
no to jeszcze bardziej zaszalałeś
ja chciałem coś mocniejszego (i z dużymi możliwościami OC), ale jeszcze za względnie rozsądną cenę.
Gdybym chciał kupić taki sprzęt jak Twój, to musiałbym jeszcze z 5000 dołożyć...
Rozebrałem kompa, bo nie dało się bez tego zamontować Kamy. Po rozebraniu, udało mi się to ledwo-ledwo... Nie wiem, co za baran wymyślił taki a nie inny sposób mocowania do płyty głównej podstawki chłodzenia od LGA1155, ale na pewno za karę do końca życia kazałbym mu je montować wszystkim tym, którzy tego potrzebują... Dobre półtorej godziny się z tym pieptoliłem, bo te zatrzaski akurat chowały się za radiatorami na płycie i ni cholery nie można było dojść, żeby je wcisnąć i obrócić... Siut by go w oko z takim mocowaniem
Ale w sumie dobrze, że rozebrałem kompa, bo składacz z Grala troszkę mi kable pomieszał. "Wentolatory" z obudowy, zamiast do CHA(sis)_FAN, podłączył do OPT_FAN - i nie mógłbym przez włączyć automatycznej regulacji obrotów. Poza tym przewód zasilania 8PIN do płyty głównej wepchnął pomiędzy grafikę a płytę.
I nie jestem pewien, czy dobrze podłączył wtyczki od diód.
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 21:24
Żyje! KOMPIK ŻYJE!!!
Tera tylko trzeba się nauczyć "siódemką" posługiwać, bo ni cholery nie wiem gdzie co jest
Agi - 9 Lutego 2012, 21:28
ilcattivo13 napisał/a | Tera tylko trzeba się nauczyć siódemką posługiwać, bo ni cholery nie wiem gdzie co jest |
Przestawiłam się w ciągu jednego wieczora. Bardzo dobrze mi się z niej korzysta.
Adon - 9 Lutego 2012, 21:44
Ja nienawidziłem Visty więc sceptycznie podchodziłem do 7, ale postanowiłem spróbować mimo wszystko gdy tylko M$ wypuścił betę. Nigdy już nie zainstalowałem XP.
ilcattivo13 - 9 Lutego 2012, 21:50
to mi powiedzcie, jak znaleźć w W7 coś, co w XP nazywało się "Menadżerem urządzeń". Można w ogóle wyświetlić listę zainstalowanych podzespołów, żeby sprawdzić, czy nie ma gdzieś błędów/konfliktów i które wersje sterowników są zainstalowane?
Miałem z Grala dostać kompa bez systemu i wtedy sam bym wszystko poinstalował i wiedział co, gdzie i jak. A tak, to cholera wie, czy wrzucili mi w Gralu sterowniki i programy z płytek od mobo, grafiki i innych, czy po prostu W7 sam wykrył i poinstalował podzespoły na swoich sterownikach :/
Adon - 9 Lutego 2012, 22:03
Menadżer urządzeń nadal jest w panelu sterowania.
Agi - 9 Lutego 2012, 22:04
Menadżer urządzeń jest w panelu sterowania, wchodzisz do niego z menu Start (ikona Windows w lewym dolnym rogu).
|
|
|