Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Ozzborn - 20 Grudnia 2011, 00:50
furious_wizard napisał/a | A ten Sherlock to dobry jest? |
O w mordę, genialny! Jest to wersja uwspółcześniona - i jest to zrobione po mistrzowsku. Trochę ciężko nazwać serialem 3 odcinki po 1,5h, ale naprawdę warto, jedna z lepszych produkcji brytyjskich ostatnich lat IMO.
Uwaga! Nie oglądać "nieemitowanego pilota" przed obejrzeniem całości, bo jest to skrótowa, trochę inaczej nakręcona wersja 1. odc. Ja tak niestety zrobiłem, przez co straciłem nieco z pełnego odbioru 1. odc. - potem fajnie obejrzeć, żeby zobaczyć jak pączkował zamysł.
Ozzborn - 20 Grudnia 2011, 01:19
Jeden pod drugim, ale to sprawa najwyższej wagi, więc musi się wyróżniać!
Ploteczki na temat reaktywacji Firefly!!
http://geek-news.mtv.com/...lion-says-hmmm/
Oczywiście to może nic nie oznaczać, ale taki miły promyk nadziei na Święta zawsze mile widziany
Poza tym dodam, że coś na pewno się kroi, bo było w ogłoszeniach sponsorowanych na fejsiku, pytanie czy bardziej w stronę Firefly'a czy w stronę reklamy tego serwisu ;]
Memento - 20 Grudnia 2011, 02:05
Skończył się pierwszy sezon Homeland. IMHO najlepszy serial roku.
hrabek - 20 Grudnia 2011, 08:52
No Sherlock super. Ale co do Misfits, to dwa pierwsze odcinki były żenujące. Bardzo długo zastanawiałem się czy w ogóle jest sens to jeszcze oglądać. Na szczęście następne były już lepsze.
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2011, 10:38
Boardwalk Empire - drugi sezon - całość zupełnie niezła, ale końcowe odcinki i samo zakończenie palce lizać. Nucky przez większość odcinków jakoś tracił w porównaniu do pierwszego sezonu ale w końcówce bardzo zyskuje.
Iscariote - 20 Grudnia 2011, 15:27
Misfits szału nie zrobiło, chociaż odcinek z bardzo na plus.
Ozzborn, skąd masz info o 4 sezonie?
Taselchof - 20 Grudnia 2011, 21:58
Hung anulowany po rzeczywiście kiepskim sezonie
Ozzborn - 21 Grudnia 2011, 01:16
Iscariote, ja akurat *beep* nie lubię więc akurat ten odcinek mi nie robił... O 4. sezonie napisał oficjalny fejsbuk zaraz po wyemitowaniu finału.
Iscariote - 21 Grudnia 2011, 23:43
Spartacus: Vengeance Trailer
Już od 27 stycznia
czterdziescidwa - 21 Grudnia 2011, 23:52
marekz napisał/a | Jestem po odcinku ósmym. Serial sukcesywnie się stacza.
|
Obejrzałem tylko pierwszy. Jak z tego poziomu da się stoczyć, to w dziesiątym jest chyba Moda Na Sukces. Co ma być komiczne, jest prostackie, co ma być wzruszające jest przaśne. Perypetie rodzinne jak z klanu. Nauka/ fizyka jak w produkcjach lat 60. kiepskie.
marekz - 22 Grudnia 2011, 00:40
czterdziescidwa napisał/a | Obejrzałem tylko pierwszy. Jak z tego poziomu da się stoczyć, to w dziesiątym jest chyba Moda Na Sukces. Co ma być komiczne, jest prostackie, co ma być wzruszające jest przaśne. Perypetie rodzinne jak z klanu. Nauka/ fizyka jak w produkcjach lat 60. kiepskie. |
Jestem po odcinku siódmym sezonu drugiego. Ostatnie dwa odcinki naprawdę mną wstrząsnęły. To już jest obraza inteligencji gatunku ludzkiego. A także obraza pojęcia "efekty specjalne".
Ale co mi tam będę oglądał dalej, choć łatwe to nie jest. Już tylko sześć odcinków do końca. Jakieś tam interesujące aspekty ten serial ma, nie wywalałbym go całkiem do śmietnika.
W każdym razie w sezonie drugim Statek z 40-metrowego przetransformował się w 75-metrowy - chyba ktoś zauważył absurdy. W chwilach zagrożenia życia (przeciętnie raz na odcinek) najważniejszymi sprawami dla wszystkich jest to jak jakaś laska straciła dziewictwo i czy nie było to przypadkiem z jakimś Czarnym. I podobne dyrdymały. Wszystkie te akcje odbywają się w gronie 40 osób. Filmowe dziewczyny bardzo latwo się obrażają na swoich bieżących partnerów. Tylko coś im się nie spodoba i od razu próba rotacji - naturalnie ciągle w tym ograniczonym gronie 40 osób.
Po ponad miesiącu od końca świata nadal są stałe dostawy Coca-Coli (w butelkach szklanych), a także ciągle są zapasy nowych koszulek oraz nowej coraz bardziej seksownej bielizny, filmowe dziewczyny wydają się być coraz ładniejsze, może to ten morski klimat im służy, a może oglądalność spadała. Zasady fizyki w tym filmie nie istnieją nawet z grubsza. Są też filozoficzne gadki, albo w łóżkach, albo takie statkowe dziecko coś pitoli na początku każdego odcinka, albo statkowy głupek będący naturalnie ukrytym geniuszem, wypisz wymaluj jak ten karzeł z Carnivale.
Boże - pewnie zasłużyłem na tę pokutę. Włączam odcinek ósmy.
Edit: a jednak się poddałem, nie da rady tego dalej oglądać. pół odcinka o szlafroku, który ma założyć kapitan (a nie chce, wstydzi się czy coś takiego), bo lekarka miała sen erotyczny, w którym on występował w tym szlafroku. Szlafrok naturalnie nowy, z lokalnego butiku z ubraniami na statku. Zasoby odżywek do włosów i balsamów do ciała wydają się być niewyczerpalne. W bagażach podręcznych znajdują się rzeczy typu wywoływacz oraz utrwalacz, a także podręcznik Jak Wywołać Stare Zdjęcia w Weekend. Są też wielokolorowe baloniki. Ilość wędek na tym statku jest nieskończona. Jak czegoś nie ma, zawsze da się to otrzymać w LABORATORIUM. Jeżeli potrzebne jest coś czego już w żaden sposób na statku być nie może, zawsze da się to wyłowić z przepływającej w samą porę przypadkowo obok świeżo pomalowanej skrzyni. Na dodatek ksiądz zakochał się w pannie w ciąży, która chodzi obecnie z takim drugim, a tego dzieciaka ma z takim trzecim. No po prostu pasuję.
Czy ktoś może mi napisać jak to się kończy? Niech zgadnę: dopłyną do jakiejś Rajskiej Wyspy, kapitan udzieli wszystkim zbiorowego ślubu, będzie ze dwadzieścia dzieci (dziewczyn jest chyba ze 16).
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2011, 05:47
Iscariote, nie powiem, że nie czekam choć odrobinę. Mimo wszystko odrobinę ze smutkiem. [*]
Ozzborn - 22 Grudnia 2011, 22:30
Właśnie skończyłem Moffatowego Jekylla - łooo i 1000 słoni. Rewelacyjna mini seria. Świetnie zrobiona, i trzyma w napięciu do samego końca. Moffat na prezydenta! ...chociaż w sumie nie, lepiej niech dalej robi seriale 10/10
Memento - 24 Grudnia 2011, 14:10
Skończyłem Mad Men. Piąty sezon dopiero od połowy marca, dobrze że zostało mi parę odcinków Band Of Brothers i drugi sezon Carnivale na umilanie oczekiwania.
Fidel-F2 - 24 Grudnia 2011, 14:16
Zobaczyłem dwa odcinki Janosika Holland. Zwykle mi nie po drodze z jej estetyką ale tym razem było odwrotnie. Podobało mi się, szczególnie, smaczne nasączenie poetyką magicznego realizmu.
Fidel-F2 - 25 Grudnia 2011, 13:49
Dwa ostatnie odcinki Janosika. No i muszę powiedzieć, że mi się znacznie bardziej podobał niż nas klasyczny Perepeczkowy.
Iscariote - 26 Grudnia 2011, 17:09
Homeland - Claire Danes zdecydowanie Złotego Globa dostać powinna. Serial nie nudził, IMHO również wyróżnia się na tle innych produkcji w mijajacym/minionym sezonie.
Aczkolwiek co do pomysłu, że powinien powstać sezon 2 nie jestem przekonany.
mesiash - 27 Grudnia 2011, 12:04
Terra Nova - dopiero wczoraj obejrzałem zeszłotygodniowy podwójny odcinek i... wreszcie jest po co oglądać ten serial, jakaś tajemnica, miejsce na domysły, akcja nie polegająca na totalnym zakrzywieniu logiki itd.
Mimo że początek nie zachęcał, to jednak ten odcinek dał mi nadzieję na lepsze kolejne
Nitj'sefni - 30 Grudnia 2011, 21:10
Skończyłem oglądać That 70's Show i muszę bardzo podziękować Ozzbornowi za polecenie mi tego cuda. Dla mnie najlepszy sitcom ever. Oficjalnie wszedł do grupy tych rzeczy, których nie potrafię skrytykować, a na wszelkie kąśliwe komentarze wobec nich reaguje alergicznie i gotowy jestem się bić. Strasznie się wciągnąłem i zżyłem z bohaterami. Od pierwszego do ostatniego sezonu serial prezentował wysoki poziom i szkoda, że nie pociągnęli tego dalej, bo parę wątków można by rozwinąć (ale biorąc pod uwagę brak Kutchera i Grace'a w ostatnich odcinkach, może to i lepiej, bo trochę by ich brakowało). Genialne aktorstwo, każdy z bohaterów zagrany perfekcyjnie, czego w wielu innych serialach brakuje i oprócz pojedynczych perełek reszta to przeciętniacy (np. w HIMYM oprócz Harrisa nie ma specjalnie dobrej roli, reszta jest niezła, ale bez rewelacji). Nigdy niczego nie oceniam według skali, ale tutaj się pokuszę - 10/10.
Ozzborn - 31 Grudnia 2011, 04:06
Nitj'sefni, cała przyjemność po mojej stronie.
Dla mnie to najlepszy amerycki serial komediowy. A wygrywa z nim tylko brytyjski Coupling. (który oczywiście polecam). Już od jakieś czasu mam ochotę na powtórkę Różowych - chyba nadszedł ten czas...
Ilt - 2 Stycznia 2012, 22:32
Okres świąteczny i ponoworoczny na niezłym poziomie. Świąteczny odcinek Doctora Who nawiązujący do Lwa, Czarownicy i Szafy pokazał do czego Gary Sue... eee... Doktor Sue... eee... Who się nie nadaje - rodzenia dzieci. Specjalny, podwójny odcinek Downton Abbey z kolei rozwiązał kilka problemów, wszystkie zyskały moją aprobatę. Mąż pokojówki został uznany za winnego, panicz oświadczył się rozdziewiczonej ślicznotce, sługa po wielu intrygach w końcu został osobistym przydupasem Jego Lordowskiej Mości Kogośtam of Downton, babka/matka z klasą zjechała niechcianego konkurenta (" - Nigdy więcej się nie zobaczymy. - Obiecujesz?").
No i Sherlock. Proszę się przyznać kto czekał wczoraj do 21.00 by zobaczyć nowy odcinek? Irene Adler jako domina... czapki z głów. A Pies Baskervillów już ósmego stycznia.
marekz - 3 Stycznia 2012, 00:26
mesiash napisał/a | Terra Nova - dopiero wczoraj obejrzałem zeszłotygodniowy podwójny odcinek i... wreszcie jest po co oglądać ten serial, jakaś tajemnica, miejsce na domysły, akcja nie polegająca na totalnym zakrzywieniu logiki itd.
Mimo że początek nie zachęcał, to jednak ten odcinek dał mi nadzieję na lepsze kolejne |
Finał na kolana nie powalał, sporo 'kfiatkuf' się w nim trafiło (a przy całej randkowości tego serialu położenie wątku z Karą to już jakieś kompletne kuromysło - przyszła i od razu jeb, pewnie nie dało się wymyśleć, co by tu sensownego z nią zrobić), ale mimo to był bardzo obiecujący jeśli chodzi o sezon drugi. Z tego co czytałem na temat oglądalności w USA, nie wyobrażam sobie aby nie zamówili drugiego sezonu. Brakowałoby mi tego filmidła.
corpse bride - 3 Stycznia 2012, 02:19
Oglądał ktoś ten serial z Eliah Woodem na W? Winfred czy jakoś tak?
Słowik - 3 Stycznia 2012, 08:31
Wilfred, chyba trzeba się zsynchronizować z zawartym tam humorem. W jednym odcinku się zbliżyłem i zaczęło mi się poważnie podobać, ale później jakoś się rozeszło i skończyłem jakoś po 4 odcinkach.
Zakładam, żę o fabułę nie pytasz, klimatem podobny serial polecam Ci Bored to death z Jasonem Schwartzmanem.
Nie wiem czy pomogłem
corpse bride - 3 Stycznia 2012, 08:58
Uhm, dzięki - chyba po prostu spróbuję
Taselchof - 3 Stycznia 2012, 10:57
Wilfred koniecznie zobacz końcówka sezonu bardzo mocna.
Zgaga - 5 Stycznia 2012, 14:21
Odkryłam właśnie, że na youtubie można obejrzeć serial BBC "Wędrówki z dinozaurami". To jest to.
Nitj'sefni - 5 Stycznia 2012, 20:20
Zgaga napisał/a |
Odkryłam właśnie, że na youtubie można obejrzeć serial BBC Wędrówki z dinozaurami. To jest to. |
Oglądało się, oglądało. Mam to chyba nawet na płytach. Fajna rzecz.
Kalep - 5 Stycznia 2012, 22:10
Takoż i ja sądzę, mimo kilku lat na karku chyba najlepiej zrobiony paradokumentalny serial o dinozaurach. Nawet im się chciało roślinność dobrze dobierać (tzn. brak wszędobylskiej trawy). A oglądał ktoś z was "Wędrówki z bestiami"?
Iscariote - 5 Stycznia 2012, 22:24
Nowy Sherlock o poziom wyżej pod każdym względem w stosunku do poprzedniej części. A myślałem, że nie da się lepiej.
A najbliższy odcinek będzie o psie baskerville'ów. Nie mogę się tego doczekać.
|
|
|