Planeta wygnania - Ale za co?
terebka - 29 Czerwca 2011, 18:05
dalambert, bezczelnie manipulujesz własnymi wypowiedziami. Nie napisałeś "geje", tylko "zboki i inne fizdzielstwa". 1 punkt to zdecydowanie zbyt niski wymiar kary jak na Twoje fanaberie. Gdybym powiedział, że pilipiukujesz, pewnie w odpowiedzi nazwałbyś mnie, cytuję: "zapiekłym durniem", Krynico Urażonej Niewinności.
edit.
blazenada - 29 Czerwca 2011, 20:06
dalambert napisał/a | Tzw. geje to ani rasa,, ani wyznanie, ani grupa etniczna - cóż etc to co jest ? (...) Terror politpoprawności zaczyna kwitnąć coraz bardziej ;P: |
To nie tylko politpoprawność - nie bierzesz pod uwage tego, ze na tym forum prawdopodobnie sa osoby homoseksualne, osoby, ktore sa rodzinami lub przyjaciolmi osob homoseksualnych i ze wzgledu na to slowa uzyte przez Ciebie - "zboki i inne fizdzielstwa" - sa bardzo nie tylko obrazliwe ale i bolesne.
A co do tego, kim sa geje - to jak nazwiesz ludzi posiadajacych np. niebieski kolor oczu? To tez ani rasa ani wyznanie ani grupa etniczna. Po prostu ludzie z niebieskim oczami. Podobnie jest z gejami - sa to ludzie o orientacji homoseksualnej.
I nie widze powodu by tylko i wylacznie ze wzgledu na to kryterium czuc sie lepszym (lub gorszym) od nich. To tak, jakbym majac oczy brazowe czula sie lepsza od ludzi, ktorzy maja oczy niebieskie.
jewgienij - 29 Czerwca 2011, 22:16
Znowu Postęp-Podstęp zakręcił wiadomymi młynami, podstępowe mendia zagrały na nosie pięcie achillesowej liberalnej pseudocywilizacji śmierci, o tempora, o mores.
dalambert - 30 Czerwca 2011, 07:26
blazenada napisał/a | slowa uzyte przez Ciebie - zboki i inne fizdzielstwa - sa bardzo nie tylko obrazliwe ale i bolesne. |
I mają być, tu się odzywasz jak sądzę w imieniu "tęczowej alternatywy", coż mała wiedza - wielka czujność.
Zacznijmy od wspomnianego Rzymu -
Tyberiusz - drugi cysorz rządy sprawuję z luksusowego bordelu na Capri a w jego imieniu poełniane są najobrzydliwsze zbrodnie - jak zgwałcenie przez kata małoletniej dziewczynki, bo dziewic nie mozna było utrupić / wyrzniecie Sejana z rodziną/
Kaligula - bordel z Palatynu, kazirodztwo z trzema siostrami, a jak jedna zaszła w ciążę to rozprucie jej brzucha i zeżarcie płodu / na surowo zresztą/
Nerony, Helioglabale , Komodusy i to własnie przykład jak gnije potęga i jak się degeneruje - tak to jest FIZDZIELSTWO,
a zboki - może i na to Forum zaglądają:
nekrofile,
zoofile,
pedofle
i cała reszta podręcznika medycyny ...
I co mam sie przejmować ich wrażliwoscią, mam popierać "robta co chceta"
Coż reakcja na zasadzie " uderz w stół ...." jest równie znamienna co bezmyślna.
A chodziło jeno o to by wskazać, ze jak zgnił Rzym starożytny, tak i dziś gnije nasza rozpasana i rozhulana cywilizacja, a to co nadchodzi nie jest ani tolerancyjne, ani spolegliwe, ani łagodne - tak to te hordy "ryczących muslimów"
Widziałaś moze zdjecie panienki z obcietym nosem/ to włąśnie symbol tego co nadchodzi/ słyszałas może , ze w krajach islamskich mordowane jest w ciągu roku około 100 000 innowierców / głównie chrześcijan/ -
coż machajcie dalej tęczowymi flagami, nawet nie zauważycie jak się to pięknie rypnie.
Przyzwolenie na wszystko, połączone ze wszechtolerancją, co ja mówię tolerancja z nakazam entuzjastycznej akceptacji prowadzi do ciekawych rezultatów...
Tak miła , czuja i uraźliwa Damo jest DOBRZE, a będzie jeszcze lepiej
I wołanie o kary i cenzurę na Forum nic tu nie pomoże.
jewgienij - 30 Czerwca 2011, 07:36
dalambert napisał/a | blazenada napisał/a | slowa uzyte przez Ciebie - zboki i inne fizdzielstwa - sa bardzo nie tylko obrazliwe ale i bolesne. |
I mają być, tu się odzywasz jak sądzę w imieniu tęczowej alternatywy, coż mała wiedza - wielka czujność.
Zacznijmy od wspomnianego Rzymu -
Tyberiusz - drugi cysorz rządy sprawuję z luksusowego bordelu na Capri a w jego imieniu poełniane są najobrzydliwsze zbrodnie - jak zgwałcenie przez kata małoletniej dziewczynki, bo dziewic nie mozna było utrupić / wyrzniecie Sejana z rodziną/
Kaligula - bordel z Palatynu, kazirodztwo z trzema siostrami, a jak jedna zaszła w ciążę to rozprucie jej brzucha i zeżarcie płodu / na surowo zresztą/
Nerony, Helioglabale , Komodusy i to własnie przykład jak gnije potęga i jak się degeneruje - tak to jest FIZDZIELSTWO,
a zboki - może i na to Forum zaglądają:
nekrofile,
zoofile,
pedofle
i cała reszta podręcznika medycyny ...
I co mam sie przejmować ich wrażliwoscią, mam popierać robta co chceta
|
To więcej mówi o Tobie niż o tych "zbokach". Jakaś chora ekscytacja tematem. Też czytałem o tych czasach, ale się tak nie napawam świństwami. Przestań się ośmieszać.
dalambert - 30 Czerwca 2011, 07:42
jewgienij, Też przestań sie ośmieszać - prowadzisz tu "krucjate postepu" to se prowadź..
A od czasu do czasu trzeba użyć prawdziwych przykładów, a nie artystycznych omówień i przemilczeń ludzkiego łajdactwa, choćby po to by uświadomić do czego może prowadzić rozhulana hedonistyczna radosna konsumpcja...
I to by było na tyle
jewgienij - 30 Czerwca 2011, 07:52
Żebym Ci nie podał przykładów papieży.
Psychopaci są we wszystkich czasach i systemach, jak komuś coś nie łączy pod czaszką, to nie ma na to rady.
Agi - 30 Czerwca 2011, 07:53
Wystarczy.
Proszę nie wszczynać tu kolejnej awantury pod pozorem omawiania ostrzeżenia,
bo posypią się następne.
dzejes - 30 Czerwca 2011, 09:12
Dalambercie - masz siwą głowę, nie przystoi się tak ekscytować perwersjami. Rozumiem młodych prawicowców, gorąca krew, fantazja pracuje, te męskie torsy ocierające się jeden o drugi, ale w pewnym momencie zdrowiej się powstrzymać.
Witchma - 30 Czerwca 2011, 09:31
dzejes, dostajesz ostrzeżenie za zignorowanie prośby Agi.
blazenada - 30 Czerwca 2011, 11:28
dalambercie, komentujac ostrzezenie, ktore dostales za te oto wypowiedz:
dalambert napisał/a | Rafał napisał/a | co tak naprawdę jest premiowane w toku ewolucji |
Skuteczna hodowla skutecznych nastepców :mrgreen:
a nie adopcje przez zboków i inne fizdzielstwa - starożytnemu Rzymowi to skutecznie łeb obcięło to i Jewropie obetnie, przy radosnym ryku możących sie muslimów ;P: |
napisales:
[quote="dalambert"]Tzw. geje to ani rasa,, ani wyznanie, ani grupa etniczna - cóż etc to co jest ?
I od kiedy to użycie powszechnie stosowanego brutalnego eufemizmu " wzywa do nienawiści" ?
wiec nie wykrecaj sie teraz nekrofilami, pedofilami czy zoofilami.
Plus, odnosnie wzywania do nienawisci, to okreslenie zbok moim zdaniem wzywa do nienawisci w podobny sposob jak okreslenie moher.
A po drugie, o zbokach pisales w kontekscie adopcji. Nie przypominam sobie, abym ostatnio w prasie znalazla jakies wzmianki na temat walki Tyberiusza, Kaliguli czy Nerona o prawo do takowej.
dalambert napisał/a | Coż reakcja na zasadzie uderz w stół .... jest równie znamienna co bezmyślna. |
I, nieodmiennie od tego, jaka masz na ten temat opinie, reagowac bede za kazdym razem, kiedy o osobach homoseksualnych pisac bedziesz Ty czy ktokolwiek inny w ten sposob bo obrazac bedziesz bliskich mi ludzi, ktorzy zadna miara nie zasluzyli na to by byc obrzucanimi takimi epitetami. Ani by stawiac ich obok nekrofili czy pedofili.
jewgienij - 30 Czerwca 2011, 11:40
Dalambert jest ksenofobem, wdając się z Nim w konflikt idziesz na wojnę z wiatrakami. Jest przekonany o swojej zajeświętości, wygłasza opinie i sądy, ale to pewnie kompleks, że najbardziej Go wkurza, czego nie lubi u siebie.
Witchma - 30 Czerwca 2011, 11:43
blazenada, jewgienij, Wy również dostajecie ostrzeżenia.
Fidel-F2 - 30 Czerwca 2011, 13:27
Iscariote - 30 Czerwca 2011, 22:11
To może zrobić im osobny temat żeby mogli sobie podyskutować o różnicach, czy też braku różnic między różnymi orientacjami? Bo ja tam lubię poczytać jak ktoś się z kimś nie zgadza w powiedzmy kontrowersyjnej kwestii.
Chociaż chyba wtedy każdy user uznający publicznie na forum wyższość hetero nad homo musiałby dostać ostrzeżenie?
Dla mnie np. coś w stylu "homoseksualizm a fantastyka" jest intrygującym tematem i ciekawi mnie czy znalazłby się materiał na jakąś rozprawę o takim tytule, bo teraz nie kojarzę niczego konkretnego co by można było wykorzystać.
czterdziescidwa - 30 Czerwca 2011, 22:17
Iscariote napisał/a | To może zrobić im osobny temat żeby mogli sobie podyskutować o różnicach, czy też braku różnic między różnymi orientacjami? Bo ja tam lubię poczytać jak ktoś się z kimś nie zgadza w powiedzmy kontrowersyjnej kwestii.
Chociaż chyba wtedy każdy user uznający publicznie na forum wyższość hetero nad homo musiałby dostać ostrzeżenie?
Dla mnie np. coś w stylu homoseksualizm a fantastyka jest intrygującym tematem i ciekawi mnie czy znalazłby się materiał na jakąś rozprawę o takim tytule, bo teraz nie kojarzę niczego konkretnego co by można było wykorzystać. |
http://escapepod.org/2011/06/02/ep295-disarm/
http://escapepod.org/2011...he-night-train/
w sumie dziwne, oni puszczają jeden podcast na tydzień; odkąd znalazłem serwis przesłuchałem czerwiec i połowę maja, i w tym były dwa teksty o tematyce hm, alternatywnej seksualności.
blazenada - 30 Czerwca 2011, 22:30
Iscariote napisał/a | Chociaż chyba wtedy każdy user uznający publicznie na forum wyższość hetero nad homo musiałby dostać ostrzeżenie? |
Z mojej strony nie chodzilo o to, ze ktos, w tym wypadku dalambert, uznaje wyzszosc hetero nad homo - kazdy ma jakas opinie, ma prawo do niej, ja mam prawo sie z nia nie zgadzac a z kolei ten ktos moze moja opinie miec w najglebszym powazaniu.
Mialam jednak problem z tym, jak dalambert okresla osoby homoseksualne i do czego je porownuje.
Iscariote - 30 Czerwca 2011, 22:33
blazenada, moją intencją nie jest dochodzenie kto co. Proszę mnie nie wciągać niezamierzenie do dyskusji.
Ja się po prostu pytam jak taki temat byłby postrzegany przez administrację.
czterdziescidwa, dzięki. przesłucham sobie.
blazenada - 30 Czerwca 2011, 22:43
Iscariote napisał/a | blazenada, moją intencją nie jest dochodzenie kto co. Proszę mnie nie wciągać niezamierzenie do dyskusji.
Ja się po prostu pytam jak taki temat byłby postrzegany przez administrację. |
Moja intencja nie bylo wciaganie Ciebie do dyskusji, po prostu odnioslam sie do Twojej wypowiedzi, ktora zinterpretowalam tak, ze kazdy powinien lubic homoseksualistow bo inaczej dostanie ostrzezenie. Wiec wyjasnilam, ze nie palam nienawiscia do wszystkich tych, ktorzy nie popieraja osob homoseksualnych a moja ostra reakcja zwiazana byla z forma wypowiedzi dalamberta.
Ot i tyle.
Teraz tez Cie nie chce wciagac do dyskusji ;)
Z mojej strony EOT.
Agi - 1 Lipca 2011, 06:37
Iscariote napisał/a | To może zrobić im osobny temat żeby mogli sobie podyskutować o różnicach, czy też braku różnic między różnymi orientacjami? Bo ja tam lubię poczytać jak ktoś się z kimś nie zgadza w powiedzmy kontrowersyjnej kwestii. Chociaż chyba wtedy każdy user uznający publicznie na forum wyższość hetero nad homo musiałby dostać ostrzeżenie? |
Taki temat jest na forum.Tęczowa debata. Wylądował na Złomowisku z powodu braku umiejętności normalnej rzeczowej dyskusji.
Ten brak umiejętności skutkował również ostatnią awanturą.
Obawiam się, że po przywróceniu tematu do życia forum mocno się zaczerwieni od krawatów, ale nie z powodu poglądów dyskutantów, tylko formy ich wyrażania.
dalambert - 1 Lipca 2011, 07:33
Iscariote napisał/a | Dla mnie np. coś w stylu homoseksualizm a fantastyka jest intrygującym tematem i ciekawi mnie czy znalazłby się materiał na jakąś rozprawę o takim tytule, bo teraz nie kojarzę niczego konkretnego co by można było wykorzystać. |
Mercedes Lakcley -Cały jej cykl "pogodowy, czyli trylogie magicznych wiatrów i burz"coś z sześć tomów / uniwersum typu fantazy/ politpoprawność aż ocieka, ale czytać się daje.
Hubert - 1 Lipca 2011, 17:32
dalambercie drogi! Skąd Ci się ciągle ta politpoprawność bierze? To, że ktoś stanie w obronie takich osób, to nie znaczy, że jest niewolnikiem politpoprawności (wprawdzie dwóch panów w konfiguracjach okołomiłosnych urąga mojemu poczuciu estetyki - co innego dwie niewiasty, jeśli pozostajemy przy kwestiach estetycznych - a wmawianie, że to zjawisko jest i piękne, i normalne mam za śmieszne, ale to tylko moja sprawa i nikomu nie każę myśleć tak jak mnie, Lecz niech od moich poglądów też się odstosunkują). W ogóle, co to jest ta straszliwa politpoprawność w Twoim mniemaniu?
Agi - 1 Lipca 2011, 17:38
Przenieście się z dyskusją do Luźnych... bo to nie jest wątek do tego rodzaju rozważań.
Sprawa ostatnich ostrzeżeń została omówiona, a nawet nagrodzona.
Adashi - 1 Lipca 2011, 17:41
Sosnechristo napisał/a | wprawdzie dwóch panów w konfiguracjach okołomiłosnych urąga mojemu poczuciu estetyki - co innego dwie niewiasty, jeśli pozostajemy przy kwestiach estetycznych |
Za coś w podobie poseł Węgrzyn wyleciał z Platformy - Sosnechristo i Ty Sabo, nie idźcie tą drogą
edit: sorki, Agi zdążyła napisać przede mną.
Agi - 1 Lipca 2011, 17:42
Adashi, prosiłam.
Adashi - 1 Lipca 2011, 17:45
Poniewczasie zauważyłem, wybacz.
Matrim - 12 Lipca 2011, 21:14
Żeby nie zaśmiecać wątku Wegnera sprawami nieistotnymi, odpowiem tu, ponieważ pewne zarzuty padły.
Cytat | Witchma napisał/a | Awaris, gdybyś raczył poświęcić chwilę na zapoznanie się wreszcie z Regulaminem, nie zadawałbyś takich pytań. |
właśnie min. regulamin skusił mnie do tego pytania publicznie.
jest tam zapis moderatorzy interweniować w nich będą co do zasady jedynie na prośbę gospodarza lub innego użytkownika forum - jeżeli nie nastąpi rażące pogwałcenie regulaminu lub prawa. - rozumiem, że interwencja ta była podyktowana jedną z w/w przesłanek. Przyznaje jestem ciekaw którą.
Dodam jeszcze, że zdałem sobie sprawę, ze to właśnie osoba, która jako moderator się do mnie zwróciła jest tą samą, z którą kilka razy nie zgodziłem się w dyskusji jako użytkownikiem forum.
Tak jakoś nasuwa mi się taki cytat Bycie sędzią we własnej sprawie ...
Dla jasności co do treści wpisu nic nie mam, a wręcz się z nim zgadzam.
Wymagam, oczekuję - wypada dać przykład. Zresztą napisałem to od razu.
|
Żadną z wymienionych przez Ciebie. Przytoczony fragment regulaminu odnosi się do wątków autorskich w szczególności, ale rola moderatora w ogólności jest dla całego Forum taka sama - czuwać nad jakością rozmów i, gdy jakaś okoliczność nastanie, zwracać uwagę użytkownikom, kierując się swoją oceną sytuacji. Jak sam przyznałeś była ona słuszna, więc nie rozumiem skąd nagłe podważanie sugestii o zaprzestanie prywatnych wycieczek?
A co do:
[quote="Awaris"]Dodam jeszcze, że zdałem sobie sprawę, ze to właśnie osoba, która jako moderator się do mnie zwróciła jest tą samą, z którą kilka razy nie zgodziłem się w dyskusji jako użytkownikiem forum.
Tak jakoś nasuwa mi się taki cytat "Bycie sędzią we własnej sprawie ..."
... poniżej mojej godności i dobrego wychowania byłoby wykorzystywanie "stanowiska" do prywatnych celów lub odgrywania się na kimkolwiek. Nie dostałeś ani ostrzeżenia, ani bana, ani w żaden sposób Twoje prawa nie zostały naruszone. Moderator zwrócił Ci uwagę na zaprzestanie pewnego zachowania (pomijam fakt, że powyższy cytat świadczy o tym, że mimo deklaracji nie kwapisz się do jego przyjęcia). Moderator, nie Matrim-użytkownik. Jeśli nie potrafisz dostrzec różnicy, to już niestety nic na to nie poradzę. Chyba, że uważasz, że jako moderator nie powinienem mieć prawa głosu w żadnej dyskusji?
Awaris - 12 Lipca 2011, 21:34
Matrim napisał/a | Chyba, że uważasz, że jako moderator nie powinienem mieć prawa głosu w żadnej dyskusji? |
Widzisz jest tak, ze masz rację jest problem z kodem. Nie rozumiemy się i działamy na siebie drażniąco. To może być początek dobrego kumpelstwa jak już załapiemy swe fale lub stałej niechęci.
Póki co działamy na siebie źle i przynajmniej w tej kwestii, zakładam, ze nie ma sporu
Nie wiem jak Ty ale ja mam dość samokrytycyzmu by nie oszukiwać się, ze moje prywatne odczucia, zwłaszcza świeże, nie wpływają na mój osąd. Ja będąc na Twoim miejscu poczekałbym aby inny moderator zrobił to za mnie. Dlaczego :
- po pierwsze świadomość, ze mój osąd może być zmącony
- po drugie nawet jeśli tak nie jest, jak mówi punkt pierwszy, to i tak będzie to tak wyglądało - przynajmniej dla niektórych, a może wywołać efekt przeciwny od zamierzonego
- punk trzeci - skoro nikt inny, z osób mających uprawnienia, przed Tobą tego nie robi to może jednak punkt pierwszy? - zmącony osąd
Dodam, że uważam, iż gdybyś napisał do mnie na czarno, odpowiedź byłaby znacznie krótsza.
Widzisz nawet sędziowie zawodowi nie sądzą we własnej sprawie i jest tak z jakiegoś powodu.
PS
"... poniżej mojej godności i dobrego wychowania byłoby wykorzystywanie "stanowiska" do prywatnych celów lub odgrywania się na kimkolwiek"
- może tak jest,
- może tak tylko mówisz
- może tak myślisz ale tak nie jest.
Ja postaram się przyjąć na dziś wersję pierwszą, a czas pokaże jaka jest prawda.
PPS. zapytam jak oceniasz jako moderator, a jak jako użytkownik, wpisy Fidela kierowane do mnie?
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 21:39
dżiz, znowu Ty?
Chal-Chenet - 12 Lipca 2011, 21:44
I Ty też, zauważ.
|
|
|