Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
jewgienij - 7 Sierpnia 2010, 20:47
Chal-Chenet napisał/a | No, w końcu rosną w Polsce ciekawe stadiony. Jedno dobre z tego EURO. |
Kto je utrzyma? Nie zarobią na siebie, choćby Sting co pół roku koncertował.
Rozgrywki typu: taksówkarze kontra księża, czyli nasza liga, nie zapełnią tych pięknie zbudowanych trybun, może jeszcze u was w Poznaniu, ale reszta kraju ma gdzieś oglądanie piłki kobiecej under 20 lat.
Albo zamienią się w bazary, albo padną. Dopłacimy do nich słono.
Chal-Chenet - 7 Sierpnia 2010, 20:57
W Poznaniu i Warszawie powinny na siebie zarobić, kibice i na Lechu i na Legii (o ile nie będzie kolejnych konfliktów z zarządem) powinni przychodzić na mecze stadnie.
jewgienij - 7 Sierpnia 2010, 21:01
Odpisałem w sumie powyżej
Kai - 8 Sierpnia 2010, 08:21
Chal-Chenet napisał/a | Jaki stadion? Jaki Olisadebe? |
Nowy stadion Legii.
A Olisadebe? Padło to nazwisko z ust komentatora, pewnie jak zwykle się pomylił, ale akurat "nie uważałam" bo jednocześnie robiłam co innego. Więc się tylko zdziwiłam, skąd go wzięli?
Nitj'sefni - 8 Sierpnia 2010, 11:08
No ja niestety nie byłem na tym meczu, bo w piątek nie dopchałem się, żeby wyrobić sobie kartę kibica. Ale mam nadzieję, że w tym tygodniu dam radę i z kartą i z karnetem. Stadion rzeczywiście robi wrażenie, jednak lepiej będzie, jak postawią ostatnią trybunę i uprzątną wokoło, bo na razie jest tam trochę bałaganu.
Chal-Chenet - 8 Sierpnia 2010, 23:40
Pierwsze trofeum mojej ulubionej europejskiej drużyny, czyli Man United.
To tylko Tarcza Dobroczynności, ale miejmy nadzieję, że to dobry prognostyk przed nadchodzącym sezonem.
http://sport.onet.pl/pilk...,wiadomosc.html
jewgienij - 9 Sierpnia 2010, 00:45
MU to i moja słabość
Matrim - 9 Sierpnia 2010, 10:45
I Hernandes strzelił pierwszego oficjalnego gola. Twarzą
Edit: Po awatarze widać, że moja też
Nitj'sefni - 9 Sierpnia 2010, 18:07
Chal-Chenet napisał/a | Pierwsze trofeum mojej ulubionej europejskiej drużyny, czyli Man United. |
A fuj. Liverpool rządzi! You'll never walk alone!!!
Chal-Chenet - 9 Sierpnia 2010, 19:55
Nitj'sefni napisał/a | A fuj. Liverpool rządzi! You'll never walk alone!!! |
Taaaa...
- Tato, tato, jak wygląda Mistrzostwo Anglii?
- Nie wiem, synku, zapytaj wujka z Manchesteru.
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 09:09
Już niedługo. I będzie odwrotnie.
Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2010, 10:00
A co, macie jakichś szejków na oku?
Virgo C. - 10 Sierpnia 2010, 10:06
Co prawda nijak ma się to do waszej wymiany zdań, ale
http://www.komixxy.pl/156...tm_campaign=rss
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 10:07
A tak. Do tego nie mamy półtora miliarda długu a średnia wieku naszego składu to mniej niż jakieś... 40 lat
Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2010, 10:11
Heh.
Ale generalnie, mimo tego, że nie jest to mój ulubiony klub, życzę Liverpoolowi jak najlepiej.
Podobnie jak Leeds (ich akurat lubię) - w tym sezonie zagrają zdaje się na zapleczu Premiership, mam nadzieję, że za parę sezonów zobaczymy ich znowu w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Edit.
Virgo C. napisał/a | http://www.komixxy.pl/156...tm_campaign=rss |
Heh.
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 10:15
Też chciałbym, żeby Leeds wróciło do Premiership. I dobrze - czasami - życzę Manchesterowi.
Natomiast nie wiem, na ile śledzisz sprawę, ale w ciągu najbliższego tygodnia do trzech tygodni Liverpool powinien mieć nowego właściciela. Chyba będą to Chińczycy.
Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2010, 10:20
To zdaje się lepsza opcja niż właściciele amerykańscy. Tak w Liverpoolu, jak i w MU, niestety nie dbali oni odpowiednio o klub.
Mam nadzieje, że i w MU Glazerowie szybko przejdą do przeszłości, niech już im się znudzi ta "zabawka".
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 10:28
Szczerze mówiąc nie wiem. Choć - podobno - przy chińskim konsorcjum, które chciałoby przejąć Liverpool, szejkowie z Manchesteru City wyglądają biednie. Ale może to być tylko reklama skierowana do kibiców. Drugim faworytem jest jakieś konsorcjum kanadyjsko-syryjskie, ale o nim praktycznie nic nie wiadomo.
I obawiam się, że sytuacja Glazerów jest inna niż Hicksa z Gilettem. Glazerom Manchester wciąż się opłaca, podczas gdy H&G niedługo zostaliby zeżarci przez banki (Hicksa właściwie już zżerają, niedawno stracił Texas Rangers, a wkrótce pod młotek pójdzie Dallas Stars).
Podoba mi się natomiast sytuacja odpowiadającego za sprzedaż Martina Broughtona. Jest od dziecka fanem Chelsea, a teraz musi jak najlepiej sprzedać Liverpool
Chal-Chenet - 10 Sierpnia 2010, 10:35
No zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Z tym Broughtonem faktycznie ciekawa sprawa.
A jeśli chodzi o MU, jeśli zaczynają się akcje typu zeszłorocznych powrotów kibiców do starych barw, na znak protestu przeciwko polityce władz klubu, to może da to jednak trochę Glazerom do myślenia. Chociaż z drugiej strony może być kompletnie odwrotnie, przecież im chodzi tylko o siano...
rybieudka - 10 Sierpnia 2010, 10:46
No a jaki inny klub mieli kupic Chińczycy. Tylko The Reds! Obok reklamy na koszulkach dołożą sierp i młot
Adanedhel - 10 Sierpnia 2010, 10:48
A pomyśl jaki rynek mieliby właściwie tylko dla siebie
Nitj'sefni - 11 Sierpnia 2010, 17:08
Dziś gra nasza kadra. Zobaczymy jak się spiszą po blamażu z Hiszpanią. Ja jestem dobrej myśli... mimo wszystko.
jewgienij - 11 Sierpnia 2010, 18:53
Na jakiej podstawie jesteś dobrej myśli?
Jakiejś racjonalnej czy irracjonalnej, wynikającej z kibicowskiego serca?
Od 2009 roku jesteśmy na totalnym dnie piłkarskim. Nie jesteśmy nawet na kolanach, tylko leżymy na plecach i kwiczymy. Każdy inny wynik niż wygrana Kamerunu będzie konsekwencją przypadku lub wakacyjnego, niezobowiązującego potraktowania meczu przez gości.
Obiektywnie Kamerun też jest w kryzysie, ale przy nas to nie ma znaczenia. Bo my nie jesteśmy w kryzysie, tylko w totalnej rozsypce i beznadziei.
Kai - 11 Sierpnia 2010, 22:26
Udało się jak nigdy.
Tylko 0:3
Chal-Chenet - 11 Sierpnia 2010, 22:32
Czy mówili po meczu, że "spokojnie, mamy jeszcze dużo czasu, żeby wszystko dobrze dopracować"?
Matrim - 11 Sierpnia 2010, 22:34
Nie - mówili "jesteśmy w fazie przygotowań, a kluby jeszcze nie grają"
Chal-Chenet - 11 Sierpnia 2010, 22:42
dalambert - 11 Sierpnia 2010, 22:43
Polska - Kamerun -
Adanedhel - 12 Sierpnia 2010, 09:36
Nawet zabawne to było. Najbardziej w momentach, gdy na pięć metrów nie potrafili celnie podać.
Easy - 12 Sierpnia 2010, 13:29
Nie ma z czego lepić, to i wyników nie należy się spodziewać. Na dobre 5 następnych lat możemy spokojnie pogrzebać polskie futbolowe aspiracje na wszystkich frontach.
|
|
|