Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Matrim - 7 Grudnia 2011, 19:54
Odświeżam sobie amerykańskie The Office. Ja wiem, że to remake. Ja wiem, że oryginał lepszy, ale to ciągle jeden z najlepszych seriali poprawiających nastrój. A co więcej, taki... prawdziwy
Memento - 8 Grudnia 2011, 18:36
...i po trzecim sezonie Mad Men. MOAR!
Fidel-F2 - 8 Grudnia 2011, 21:05
ke?
baranek - 8 Grudnia 2011, 21:16
"Pod jednym dachem". Stare, czeskie, jedwabiste.
Ozzborn - 8 Grudnia 2011, 23:36
Fidel-F2, WHY U NO SPEAK INTERNETZ?
Fidel-F2 - 8 Grudnia 2011, 23:42
cześć mysiu pysiu
Memento - 9 Grudnia 2011, 00:25
Ozzborn,
Iscariote - 11 Grudnia 2011, 12:18
Cytat | Fidel-F2, WHY U NO SPEAK INTERNETZ? | Ozzborn, ale żeś byka walnął. Jakie "WHY U NO"? Powinno być "Y U NO"
Ozzborn - 11 Grudnia 2011, 12:55
O w mordę - faktycznie, ale fopa
marekz - 14 Grudnia 2011, 22:17
A ja sobie dzisiaj poprzyznaję punkty, jako że jestem świeżo po zakończeniu nadrabiania zaległości:
The Walking Dead S02- [9/10] - trzeci sezon należy się bezapelacyjnie
Terra Nova - [7/10] - drugi sezon mógłby nie być zły
Person of Interest - [3/10] - że też tego nie przerwali do tej pory
Fringe S04 - [6/10] - za dużo miauczenia u tego kota już, powiedziałbym nawet miałczenia
Once Upon a Time - [8/10] - drugi sezon się należy
A nadchodzi jeszcze drugi sezon Persons Unknown z tego co pamiętam.
Taselchof - 14 Grudnia 2011, 23:36
Persons Unknown że co gdzie teraz wetkną te kamery
furious_wizard - 14 Grudnia 2011, 23:46
marekz, Fringe już od jakiegoś czasu zaczął się staczać. Zobaczymy ile jeszcze wytrzymam...
Memento - 15 Grudnia 2011, 00:14
marekz napisał/a | A nadchodzi jeszcze drugi sezon Persons Unknown z tego co pamiętam. |
Ojoj, nie wiem czy chcę. A tak w ogóle to po grzyba? Historia zamknęła się zgrabnie w trzynastu odcinkach, podobnie jak Harper's Island.
marekz - 15 Grudnia 2011, 00:27
Persons Unknown sezon drugi to jeszcze niepewna i raczej dość odległa perspektywa.
Ja się przymierzam do El Barco, podobno strasznie wciągający serial, są już dwa sezony i trzymają parametry.
Nath - 15 Grudnia 2011, 17:28
A ja skończyłem 4 sezon Breaking Bad.
Całość mogę ocenić na 9/10. Rzadko się zdarza, żeby wszystkie sezony trzymały tak wysoki poziom. Generalnie jeden z lepszych i ciekawszych seriali, jakie widziałem.
Pozdrawiam
nekroskop - 15 Grudnia 2011, 22:26
baranek napisał/a | Pod jednym dachem. Stare, czeskie, jedwabiste. |
Z dubbingiem ?
Nie jestem wstanie oglądać wersji z lektorem jak byłem dzieckiem oglądałem wersję dubbingowaną i to było to !
ale chyba nie ma , gdzieś czytałem ze TVP zniszczyła te kopie
baranek - 15 Grudnia 2011, 22:30
nekroskop, no właśnie ból w tym, że z dubbingiem nie mogę dostać. I do tego tłumaczenie nie jest nie najlepsze. To co lata na KinoPolska o niebo lepsze jest. Ale klimat da się złapać. Za to "Ja, Klaudiusz" z lektorem - masakra.
mBiko - 15 Grudnia 2011, 23:03
baranek napisał/a | Za to Ja, Klaudiusz z lektorem - masakra |
Jak dla mnie polski dubbing był mistrzowski.
merula - 15 Grudnia 2011, 23:30
chyba we wszystkich ówczesnych filmach z BBC dubbing był doskonały.
marekz - 17 Grudnia 2011, 15:31
El Barco S01 - wprawdzie nie podzielam peanów, które się pojawiają w Internecie na temat tego serialu, gdyż jak na mój gust zbyt silnie są eksponowane wątki obyczajowe, pełniące zapewne role zapychacza (może lepiej byłoby zrobić krótsze odcinki z mniejszą ilością tych zapychaczy), ale serial ogląda mi się bardzo sympatycznie.
Obejrzałem już pięć odcinków pierwszego sezonu i dzisiaj zamierzam dokończyć albo prawie-dokończyć sezon pierwszy, co jakimś tam wyzwaniem jest, bo odcinki są ponad godzinne i jest ich trzynaście.
Nawet gdyby nie mówili po hiszpańsku czuje się taką odświeżającą inność tej produkcji po amerykańskiim chłamie. Nie oznacza to niestety, aby głupot było znacząco mniej. Z niskim budżetem realizatorzy radzą sobie bardzo dobrze.
Na tym etapie oglądania oraz mojego rozwoju duchowego widzę ten serial na poziomie [7/10]. A przepraszam, od czasu jak ktoś w nim po ogólnoświatowej katastrofie walnął w stół takim pojemnikiem na sztućce z Ikei ORDNING za 7,99
pojemnik
daję mu [7,5/10], bo sam takich pojemników używam.
Film posiada wiele pobocznych zalet takich jak na przykład Blanca Suárez jako Ainhoa Montero.
wybrane dodatkowe zalety
Na zdjęciu może i nierewelacyjnie, ale w filmie potrafi wyglądać naprawdę świetnie.
Edit: no niestety, odcinkiem szóstym, połączonym z pozycjonowaniem Coca-Coli w butelkach zwrotnych á 0,33l, tak dostałem przez łeb, że ocena serialu mi spadła do [6/10].
Ozzborn - 17 Grudnia 2011, 17:15
O dziś na hiszpańskim koleżanka się podśmiewała trochę z tego serialu, ale widzę, że może nie być taki zły... szczególnie, że raczej nie słyszy się o innych serialach hiszpańskojęzycznych niż telenowele
marekz - 17 Grudnia 2011, 19:59
Jestem po odcinku ósmym. Serial sukcesywnie się stacza.
Ja się tam nie czepiam takich drobiazgów, że na statku długim na niecałe czterdzieści metrów powstały po końcu świata między innymi takie osobliwości jak nieograniczone źródło Coca-Coli w butelkach szklanych, nieograniczone źródła środków piorących, nowych koszulek oraz odżywek do włosów.
Ale odcinek ósmy w zasadzie był o tym, że jedna z lasek zmieniała kajutę i musiała wybrać, do którego faceta ma się przeprowadzić. No i przez 3/4 odcinka pętała się z walizką turystycznąpo tej łódce. Tak że lekka brasiliana się robi. Wątek przygodowy stał sie obecnie wątkiem pobocznym. Zachowania bohaterów są kompletnie niewiarygodne, tak jakby grupą docelową mieli być gimnazjaliści.
Teraz czeka mnie odcinek dziewiąty, który kiedyś już widziałem na AXN i który jest relatywnie dobry. A co dalej zobaczy się.
Przy okazji: do odcinka 13 sezonu 1, nie mam polskich albo chociaż angielskich napisów. Nie mógłby mnie ktoś poratować?
ilcattivo13 - 17 Grudnia 2011, 20:47
Ozzborn napisał/a | ...szczególnie, że raczej nie słyszy się o innych serialach hiszpańskojęzycznych niż telenowele |
a "Czerwony Orzeł" to co?
merula - 18 Grudnia 2011, 01:50
a Internat?
marekz - 18 Grudnia 2011, 02:36
Jestem po dwunastu odcinkach. Trzynasty sobie już dziś podaruję. Sezon drugi już gotowy do obejrzenia.
Ogólnie nie jest tak bardzo źle, oprócz tej znacznej zniżki formy w strefie od szóstego do ósmego odcinka. Ode mnie [7/10] i myślę, że widownia <25 może dawać nawet wyżej.
O tym El Internado też coś słyszałem dobrego. Warto się do tego przymierzyć? Piszą, że to podobne do tego Statku jeśli chodzi o nastrój, tylko lepsze. Czy to el brasiliana?
Iscariote - 18 Grudnia 2011, 17:37
Obejrzałem pilota Luck, serial od HBO i Milcha, twórcy Deadwood, reżyserią pierwszego epka zajął się Michael Mann, do tego obsada: Dustin Hoffman, Nick Nolte, Kevin Dunn, Richard Kind, Denis Farina, więc przednio.
Niestety z tego co obejrzałem wynika, że serial będzie takim Zakaznym Imperium w świecie wyścigów konnych + wątki końsko obyczajowe. Produkcja zapowiada się na wysokim poziomie, jednak klimat nie dla mnie.
Claire Danes dostała nominację do Zlotego Globa za rolę w Homeland. To sobie sprawdzam i po 4 odcinkach stwierdzam, że to moje odkrycie mijającego już sezonu. Klimat szpiegowsko, terrorystyczno obyczajowy + faktycznie doskonała Claire Danes. Warto się zainteresować. Mam nadzieję, że poziom nie spadnie.
Taselchof - 18 Grudnia 2011, 17:45
Luck zdecydowanie pozytywne zaskoczenie, chyba duża szansa przebicia nawet Zakazane Imperium i to wcale nie Hoffman najlepiej w nim wypada, chociaż jego wątek wydaje się narazie w pilocie pobocznym. Wątki konne świetne pokazane nawet dogłębna fizjonomia Szczególnie szczęśliwa czwórka (w sumie szóstka) ma duże szanse zabłysnąć.
Ozzborn - 19 Grudnia 2011, 22:15
No i skończyli się Misfits - kurcze chciałoby się żeby te brytyjskie seriale miały jednak chociaż te 5 odc. więcej Sezon bardzo dobry, moim zdaniem spokojnie trzyma poziom 2 poprzednich, mnie akurat nie przeszkadza podmianka na miejscu drużynowego przypałowca - nie lubię tego typu postaci więc mi zwisa Natomiast zakończenie mocne - stanęli na wysokości zadania. Spokojnie 9/10
Dodatkowo zapowiedzieli już, że będzie sezon 4. - bardzo jestem ciekaw co wymyślą po takim finale trzeciego.
Obejrzałem też całe Black Books (nie było to trudne, bo malutko tego) - nie ma to jak dobry brytyjski absurdzik... może przysłowiowej *beep* nie urywa, ale na 8/10 spokojnie zarabia.
Jak zwykle "zupełnie przypadkiem wyciekł" 1. odc. nowego Californication - no i muszę powiedzieć, że wygląda na to, że moje ogromne obawy co do sensu robienia kolejnego sezonu zostały na razie rozwiane - jeśli całość utrzyma poziom 1. odc. albo, daj bozia, jeszcze zwyżkuje to będzie naprawdę cacy
Poza tym wszystkie moje seriale mają już przerwę świąteczną, więc będzie można ponadrabiać zaległości
A już 1 stycznia nowy Sherlock!!!
Ilt - 19 Grudnia 2011, 22:38
A 25 grudnia Doctor Who.
furious_wizard - 19 Grudnia 2011, 23:07
A ten Sherlock to dobry jest?
|
|
|